Domenicali: "Son Gülen İyi Güler"

yazar:

kategori:

 

Domenicali: “Şahsen şansa inanmam. Ama son iki günde olanlara bakınca, fikrimi değiştirmeyi gözden geçiriyorum.”

“Dün yüzümüze gülmeyen tanrılar, bugün yine bizi vurdu. Kalkışta Fernando’nun (Alonso) başına gelenler, Bu sporda kontrol edemeyeceğiniz birçok şeyin bir örneği ve bunu kabul etmeliyiz Ama hepimiz şu anda büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. Kusursuz Felipe’nin (Massa) müthiş yarışını görünce üzüntü daha da artıyor.” 

İtalyan patron, Massa’nın geleceği için bu podyumun olumlu işaretler verdiğini belirtti.

Domenicali: “Çok ama çok uzun bir süre sonra onu tekrar podyumda görmek güzeldi. Bu ikincilik, o ve takım için çok önemli. Sezonun en zor ve hassas zamanında geldi Geleceği ile ilgili kararlar? Her defasında bir adım… Bu güzel podyumun keyfini birlikte çıkarıyoruz”

Domenicali, Massa’nın performansını görünce Alonso’nun yarışı tamamlaması halinde iyi puanlar alabileceğini göz önüne alarak üzüntülerinin arttığını ifade etti.

Domenicali: “Bugün çok daha farklı puanlar alabilirdik ama gerçeği kabul etmeliyiz. Bu gece birileri. gülüyor ama bir özdeyiş vardır: Son gülen iyi güler.”

“5 yarış çok fazla. Hâlâ her şey olabilir. Fernando’nun bu talihsizliğine sakin bir şekilde tepki vermeli ve aracın gelişimine azami şekilde yoğunlaşmalıyız.”

“Fernando’nun gelişimimiz üzerine söyledikleri? Şu anda onun hayal kırıklığını çok iyi bir şekilde anlayabiliyorum. Ona, yeteneklerine layık bir araç verebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz; buna emin olun”


Yorumlar

“Domenicali: "Son Gülen İyi Güler"” için 63 yanıt

  1. David Jones avatarı

    YUH SİZE FERRARİCİLER. Alonzoya ve Ferrariye bu kadar mı güvenmiyorsunuz yani!!! Takım elinden geleni yapıyor ve yapacak. Ferrarideki mühendisler elinden geldiğince çalışıyor. Bahreynde takımımız yavaştı ama İspanyada çok hızlıydı o zaman Bravo Ferrari, Müthişsin Domicali falan diyordunuz. Azıcık gidişat kötü oldu hemen takıma saldırıyosunuz. Benim Ferrariye inancım tam yapılan güncellemeler en kısa sürede çalışacak bence çünkü fabrikada insanlar ter döküyor eninde sonunda karşılığını alacaklardır. Başka pilotları hataları bize pahalıya mal oldu. Sebastiyan Vettelinde başına bişey gelebilirdi hatta gelebilirde. Neyse orası o kadar öneli değil başkalarının yarış dışı kalmasına bel bağlayacak bir takım değil Ferrari. Ben Alonzoya ve Takıma güveniyorum hatta Massaya bile güveniyorum. Belkide bu şampiyonluğu Massanın yardımlarıyla kazanıcaz kim bilir. Takım bir plan yapacaktır ona göre şampiyonluk mücadesi vereceklerdir. İnşallah gülen taraf Ferrari olucak bu sefer.

  2. erdoğan yıldız avatarı
    erdoğan yıldız

    Sansa falan inanmam diger takimlar kendi pilotlari yuzunden veya takim hatasindan dolayi yaris disi kalmis ferrari ise diger takim sayesinde yaris disi kalmistir at gozluklerinizi cikarin lutfen yigidi oldur hakkini yeme demis atalarimiz bu boyle biline

  3. dostum normal trafikle F1 arasında nerden nasıl bir bağlantı kurup karşılaştırma yapıyosun anlamış değilim, Alonsoya kötü veya başka pilotlara iyide demedim bu sene en iyi performans gösteren pilotlardan bir fenando fakat olayın birde talih kısmı var, ferrarinin geliştirme durumunu referans alıp newey aracın suyunu cıkarıyor tabi bozulcak demek ne kadar doğru? bu bir motorsporları ve aracı gelştirmek durumundasınız, en iyi performans ve dayanıklılık harmanını bulan kazanıcak, yeni parça olmayınca araçda karmaşa veya sağlamlığından şüphe edilcek bi durum tabi olmaz öle değil mi? Ferrarinin sağlam araç felsefesimi yoksa performanslı ve kırılgan rb8 mi en iyi harmanı yakalamış ileride görücez. Eski yıllardaki durumun farkındayım fakat o newey mclareni 2 yıl problem çıkarmadan şampiyonda etti. alonso nun gerçekten iyi performansı var fakat kendisi dışındaki durumların birazda işlerine gelicek şekilde geliştiği ortada, bu sene rahat yarış kazanan bir maldonado var (tabiki oda yetenekli pilot ama sizce ne kadar?)! Domenicali dış faktörler onlardan yana olunca rahat fakat tersi olunca hiddetleniyor, şansa laf ediyor fakat bundan en iyi verim çıkaran takımlardan biride onun sürücüsü şu ana kadar.

  4. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    beyler dağılın. kimi içmiş yarışa çıkmış. stop.

  5. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bu sezon en az yağmur yağan sezon oldu.Bu da diğerlerinin şansıdır ama kimse bahsetmiyor.Aman yağmur yağmasın diye dua ediyorlar.

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    jet man, nasıl bir mantaliteye sahipsin anlamadım? Onur, sana bir şeyler hakkında bilgi veriyor, demek ki seni bu alanda yetersiz görüyor. Ama sen anlamamakta ısrarcısın ve sabaha kadar anlat gene anlamam diyorsun. Tam bir balta kafa zihniyetine sahipsin. Ayrıca ben Onur'un, şimdiye kadar hiç bir pilot ve takım hakkında yorum yaptığını görmedim. Hep genel bir değerlendirmeye alır yarışı buna göre yorum yapar. Yada bir pilotla ilgili haberlerde görüşünü bildirir. Ben şu pilot veya şu takımın fanıyım kimse ona karşı laf söz söyleyemez vs. vs. gibi yorumlarınıda görmedim. Bende Raikkonen fanıyım. Ancak senin kadar kollayıcı ve savunmacımı değilim yoksa pilotuma karşı? Diye düşünüyorum bazen. Fakat öyle olmadığını anlıyorum sonrada. Bir insan bilmediği konu hakkında bile konuşmaya ısrarla devam ediyorsa, boş konuşuyordur. Tıpkı senin yaptığın gibi anlamadan, dinlemeden yargısız infaz yapıyorsun. Genel bir değerlendirme yapan adama sen Ferrari'cisin kendini ihbar et diyorsun. Onur'un, söylediklerine itaafen yazdıkların çok alakasız. Son olarak şunu söyleyeyim. Yorumlarında biraz ''imla'' kurallarına yer verirsen daha kolay okuruz.

  7. Siz bu gelişim hızıyla ancak Formulaz'da şampiyon olursunuz.Alonso seni çok ipten aldı ama bu sefer kurtuluşun yok gibi 🙂

  8. Alonso nun hala birinci sırada olması şans değil mi, Ferrari yakımlarda 3 mü 4 mü iyle bir şey, ama pilotlarda 1 nci, işte bu şans, ama sonuna kadar devam edemeyecek gibi görünüyor,

  9. Onur teşekkürler biz de bundan sonra objektif olacağız ne gördüysek onu söyleyeceğiz

  10. Hangi yarışlardan bahsettiğinide yazıver bizde senin bilerek yorum yapmanın yanında neye cevap vereceğimizi bilelim.Grosjean ı geçip sonrasında Vettel e atak yapacak kadar yanaşırken Vettel in yarış dışı kalmasından bahsediyorsan… unutmaki;25 tam puan alamamak bir yana ama yinede puan alacakdı. Hızlı olmak adına soğutmadan ödün vererek o birinciliği almışsanız aracınız arıza yaptığında kimseye suç bulmamalısınız.Diğer araçlar kadar soğutma yaptığınızda sizinde salt performansınız o seviyelerde olur ve kurt gibi pilotların arasında mücadele etmek zorunda kalırsınız.Sonra tur bindirdiğin pilot turunu geri aldığında (amblemine bakılırsa hangi takım taraftarı olduğun belli ve bunu anlarsın) niye beni geçti diye şaşırırsın.Ehliyetiniz varsa bilirsiniz… arkadan gelen dikkatli olmakla yükümlüdür ve önündekine çarparsa her zaman suçludur.Bu bir yarış anında olan hadisedir ve kasıt aranacak bir durum değildir ve ondan dolayı incelenmemişdir ama bu böyledir.Birde… ALonso nun bu haftaki sorununa Grosjean sebep olsaydı belkide ceza gelmese bile inceleniyor diye alt yazı görebilirdik. Alonso nun yarış dışı kaldığı yarışlarda birileri ona temas etti yada kalkışda sorun yaşayı yada yaşatanlar münasebetiyle geri düştü ama mücadele etti ve o sonuçları topladı.Başka ne oldu?? Kuru şartlarda aero sistemi iyi olmayan Ferrari aracı yağışlı şartlarda salt yere basma söz konusu olduğunda diğer araçlardan daha iyi duruş sergiledi ve pilotununda sürüş yeteneği eklenince ıslak ortamda kazanan bir araç ile başarı geldi.Aracın hızlı olmadığı günlerde Vettel nerelerdeydi… tamam sevme ama laf yok Hamilton hep kücadele etmişdir ama iyi olan RBR ile Vettel iyi oluyorsa önce RB8 midir nedir onu methedin sonra Vettel i anlatın.Bütün takımlar araçlarına birşeyler ekliyor ve performans yakalamaya çalışıyorlar. Ferrari uzun zamandır aracına birşey ekleyemedi ve sadece onun kaşı bunun gözünü bükdüm diyerek zaman elde etmeye çalışdı.Ferrari sitelerinde uzun zamandır RT sorunundan bahsediliyor.ALonso nun açıklamasında 6 yarışdır aracın değiştirilmediği belirtilmişken ve hala rekabetin içindeyse 'KORKULARINIZI ANLIYORUM'.
    Şunu iyi değerlendirmek lazım.Dün;Vettel açık ara ilerlerken Newey i gösterdiklerinde ekrana bakıp hop ileri hop geri gidiyordu.Ferrari üst üste şampiyon olurken öyle haftalar oluyorduki McLaren den fark yiyordu ama McLaren arızalanınca kazanıyordu.O McLarenleri tasarlayan ekibin içinde başında yine Newey vardı. Newey herşeyi köküne kadar kullanıp hızlı bir araç yaparken hafif tuttuğu amotisör kırılmış, devrine bindiği motor patlamış,ağırlıkdan kurtulma adına izolasyon yapılmayan kablolar ısıdan yanmış, aero hız için radyatörler az kullanılıp az soğutma yapılınca motor kendinden geçmiş ve McLaren o senelerde başarıdan uzak kalmışdır. Ferrari ye yapılan kısıtlamalar ve teknolojik gelişimler Newey in tasarım harikası araçlarını sağlam hale getirirken başarı gırla gelmişdir.Dayanamadığı yerdede arıza çıkınca ballısı -kaymaklısı ALonso değildir ve RB8 in balı oraya kadardı demek daha mantıklıdır.

  11. sansli sekilde rakiplerinin yaris disi kalip yaris kazandiklari gp leri unuttu galiba, domenicali buraya sadece alonsonun yetenegi ile gelmedi, bu seneki yarislari bidaha izlesin.

  12. Fernando Ferrari avatarı
    Fernando Ferrari

    Artık eskisi gibi değil Yanı motorlar cok dayanıklı yolda kımsenın kalacagını zannetmem. Ferrariciyim ama bu boyledır yanı yagmur yagmayan yerde dua ya cıkıp amin dersen olmaz.

    ha soyle bişi var dedıgın gıbı 1 motor fazlası var alonsonun su anda.2 de olabilir emin değilim düzlükte atıyorum 1-2 km daha hızlı olur.viraj cıkıslarında daha cabuk hızlanır motorun patlama gucu daha ıyı olur sıfır motorla 2 yarıs cıkarmıs motor arasında fark bu olur ama motorların 3 hatta uzunluklarına gore 4 yarısa kadar cok rahat cıkardıklarını bılıyorum o yuzden RB ve Mc cok rahattır bu konuda vites de sıkıntıları var onların genelde

  13. O da doğru 1 hafta var.Esnetmeyle de olmaz bu işler.Baksana McLaren'e falan.Bu yarışta yavaşlardı ama adamların bir sidepod'u var uçak modülü gibi.Kanatçıkla beraber üç açılı diş fırçası resmen.Bunları biz yapamıyoruz bir türlü.

  14. bu arada yarış haftayaymış 1 hafta da 2 haftada da değil 🙂 Bariz yavaş işte araç ne yapalım ya yağmuru bekleyeceğiz -ki onda da artık diğerlerinden hızlı mıyız belli değil- yada yarış dışı kalmalarını. yoksa dediğin gibi 1 haftada 2 haftada o kadar zaman kazanmamız için motoru falan değiştirmek gerek V10 ile 🙂 yada her tarafı esneyen ama kurallara uygun kanatlar icat etmeleri lazım… hayır zaten bu yarıştan önce şampiyonluk zordu, birde göz göre göre 25 puan kaybetmek hoş olmadı. Araçlar kafa kafaya olsa heyecan geldi diye sevinebilirdim bile, ama şimdi sadece endişeliyim 🙂

  15. pilot olan geldiği gibi şampiyonluğu yaşar

    kendini schumi ile karıştırmasın

    dediğin anda olay bitti, arkadaşın biri belirtmiş, bende ekleyeyim, Schumi Ferrari'ye geldikten bir kaç sezon sonra şampiyonluk aldı, ve art arda şampiyonluklara da ondan sonra ulaştı. Tamam fikrin var saygı duyarım, Kimi senin için daha iyi olabilir, fakat bir bilginde olsun yorum yaparken daha iyi olur

  16. 0.6 mı ? 2 haftada mı ? Bunu Newey yapar ama bizimkiler ancak V10 motorları takarlarsa olabilir.

  17. adamlar lotus'un 5 ayda beceremediği DDRS ile iki yarıştır yarışıyor, bu yarışta farkedildi o da, Red Bull takımı araç konusunda gerçekten harikalar yaratıyor ve Vettel Toro Rosso'dayken sevdiğim beğendiğim formuna geri döndü… sevgili Ferrari eğer son gülen taraf biz olacaksak aracın sıralama performansına 0.6 yarış performansına 0.2-0.3 daha koymanız gerekli. Hemde 2 hafta içinde…

  18. Michael Schumacher 1996-1999 arası 4 senelik dönemde Ferrari'de şampiyon olamadı.Bu yeter sanırım.

  19. alonsodan şampiyon felan olmaz kendini sch ile karıştırmasın pilot olan ilk geldiğinde ferraride şampiyonlugu yaşar ve sizde daha cok yorum yaparsınız kimi için. vurdu acemi hareketler diye kimi dediğin adam alonso gibi vettel yarış dısı kalsın diye hiç bir pilot için söylenmedi ve şampiyonluk için takım arkadasından yolda istemedi. ayrıca ben ferrariciyim bu alonsodan birşey olmaz keşke ice man gitmeseydi…

  20. herkes dursun alonso kendi gezsin pistlerde :)) pilotunuza bu kadar azmı güveniyorsunuz kaza olmadan öne geçemiyormu yahu bu adam :)) bi bakayım valla geçemiyo hahaha :)))

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Out olduğumuz 2 yarışta da yarışın startında dışarda kaldık.2 yarışlık motorumuz sağlam vaziyette.Madem ki yarış dışı kalacağız bunun yarışın başında gerçekleşmesini tercih ederim ki öyle de oldu.Son 5 yarışa girilirken eminim ki bir çok pilot motor hakkını tüketmiş vaziyettedir.Bundan sonra iflas eden motorları bolca görmek işten bile değil.
    Bu olay takımı da Alonsoyu ateşleyecektir.Koreyi bilmem ama Hindistan dananın kuyruğu koptuğu yer olacak.

  22. Şampiyonluk yolunda kaybedecek birşeyi olan Kimi değil farkındasın umarım. Evet Alonso olsa orada geri çekilirdi ama Formula 1 risk sporu Kimi riski aldı ve bir şekilde karlı çıktı. Kimi'nin kaçınması için pist dışındayken falan Frene basması demekti ki orada Frene hafif dokunsa arkadaki birçok pilotu götürürdü ki o zamanda eleştirilirdi. Bir yarış kazası ama illa ki hatalı aranacaksa hatalının Alonso olduğunu söyleyebiliriz. İtalya'da herkes bağırıyordu Vettel suçlu diye niye ön kanadı yanına geldiği için yer bırakmalıymış peki Alonso ne yaptı yer bıraktı mı Kimi çimlere çıkıp geri döndüğünde…
    Ama bu yarış kazasıdır. Orada Kimi'nin ön kanadının kırılmaması da tamamen şans. Farkında mısınız bilmiyorum ama Alonso'nun karıştığı bütün olaylarda o bir şekilde haklı çıkarılıyor ama her zaman değil bugün Kimi'ye yer bırakmış olsa belki de bambaşka bir yarış izlemiş olacaktık.

  23. Tahir … damarıma basacağın yeri biliyorsun yaa kaşı dur yaramı. Hamilton dan hiç haz etmedim ama yarın ne olur kim bilir.Tanıdığım ben ben isem… ben Hamilton u hala sevmiyorum.Bana ;ALonso,Hakinen,Senna ,Prost,MontoyaRaikonen de ama Hamiltondan bahsetme.

  24. kahkaha atanda yok zaten

  25. sen sabaha kadar psikoloji uzmanı edasıyla yaz çiz.cık durumu anlatamadın bana ama bir dahaki sefere anlatabilrsin belki !

  26. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yok bahsettiğim o değil. Üzülmek, sevinmek, elbette hepsi insani hisler. Paranoyaklar her şeyin altında bir sebep, onlara kurulan bir komplo olduğunu düşünür, örneğin işinde başarılı olmayan biri işten çıkırılınca altında torpil, kişisel meseleler gibi şeyler arıyorsa, gerçekçi olarak yaklaşmaktan uzaklaştıysa eğer bu paranoyaklaşmaya doğru gider. Şimdi bir Ferrari taraftarı çıkıp derse, ki diyenler var görüyoruz; Hep kötü şeyler bizim başımıza geliyor, eğer bir RB taraftarı; FIA taraflı, hep bizi durdurmaya çalışıyorlar diyor ve buna inanıyorsa sorun vardır. onda da sorun vardır, bunu sana özel bir şey olarak söylemiyorum. eğer gerçekten bunlara inanmaya başladıysa paranoyaya başlamıştır. Benim sana söylememdeki sebep, bu yorumun altında taraflı olmamı düşünmen. Sen Kimi hakkındaki düşüncelerim konusunda benimle aynı düşünmeyebilirsin, ama altında başka bir sebep aramana gerek yok, çünkü özel bir sebebi yok, sadece ben öyle olduğunu düşündüğüm için öyle yazdım. Her olayın ardında bir şey aramamak lazım, bazen sadece öyle olduğu için öyledir, altında bir komplo yoktur. Sanırım anlatabilmişimdir

  27. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Rambo, bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama bugünü çok güzel özetlemişsin; Vettel harika iş çıkardı, Massa yılın en iyi yarışını yaptı, evet Ferrari bunu büyük ihtimalle Kore'deki güncellemeye gücenerek söyledi, Vettel-Alonso olaylara karışmak istemeyecek, bakalım kim son gülecek vs vs

    Aman tanrım hepsi çok güzel, hiç bir propaganda yok, hiç bir yanlı yorum yok, güzel analizler var. Ya sen böyle devam et, canımı ye. Sakın dalga geçtiğimi falan düşünme, çok ciddiyim. Çok iyi olmuş, hep böyle yazmaya çalış; sade, basit, yanlı görüşlerden uzak, fikirlerini açık şekilde ifade etmişsin.

    Tebrik ediyorum seni

  28. ne paranoyası hacı.düşünkü işsiz adam paranoyamı doğruları söyleyen paranoyamı karı dırdırından bıkmış adam paranoyamı kimsesiz adam paranoyamı vs vs..zaten siz hep beraber psikolojiye paranoya ya yorarsınız.alayınıza pışık ! bunlar gayet normal insanlık hali bunlar insanlığın gereği bunları yaşayan insanlar üzülürler doğal olarak.üzülmeyenler insan değildir.

  29. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    LAN HEP AYNI TANTANAyı dinliyoruz bunları sölemekten bıkmadınmı, geçen yarışdada aynısını söledin gelişmemiz lazım dedin, japonyaya geldik bir şey olmadı ya sen kimi kandırıyorsun allah aşkına ,ya sennn varya sennniii…. işte sölemiyorum çenesi var içrahat yokkk adrian newey de çene yok içrahat fazla konuşmada yapın , ya sus da işinize odaklanın bize böle yorumnlarla umutlandırmayın korede yine ezilecez, dua edin red bull her pistte hatasız yarışmasın o zaman ağlama moduna geçersiniz neyine güveniyorsun be adam fark 0.8 sn sıralamada hala ötüyorsun..

  30. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ben uzun uzun yazdım, yanlış anlaşılma olmasın diye her şeyi açıkladım. Ben daha önce olaylara tarafsız baktığımı, yarışları tarafsız izlediğimi belirttim, bunu isteyen kişi tartışabilir, sadece yorumlarımı beğenmediği için kimse bunu mazaret göstermesin. Dediğin gibi herkes çıksın olduğu gibi konuşsun, yorumunu beğenmedim, bence yanlış desin, ama işin içine taraftarlığı sokmasın kimse, ben kişisel olarak benim seçimlerimin değil, buradaki yorumumun tartışılmasını isterim.

    Ayrıca ben kimseye deli demedim, sadece çok kafana takmışsın, bu takıntı yaratabilir. Paranoya bir hastalıktır, bu bir suçlama olamaz, kimse hasta olduğu için suçlanamaz, değil mi? Üstelik modern dünyanın getirdiği yükler yüzünden psikolojik hastaklıkların görülme sıklığı arttı, son 20 yılda paranoya vakaları çok sık görülür hale geldi.

    Bir de şunu eklemek isterim, iddian neyse ortaya çık demişsin, benim iddiam yok, ben yorum yaparım, fikrimi söylerim, hiç bir şey iddia etmem, buna da herkesin anlayış göstermesini bekliyorum, fikrime katılmayan da sebepleriyle beraber bunu açıklar, hepsi bu

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yeni pilotunuz hayırlı olsun:)Şimdiden başarılar dilerim.

  32. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    İşte benim anlatmak istediğim de bu, tamam mekanik arızalar şans değil ama her kaza da şans değil. Bir pilot hatalı bir atak yaparsa, yanlış bir hareket yaparsa ve sonucunda da yarış dışı kalırsa bu şans değildir, pilotaj hatasıdır. Yani her kaza da şans yada şanssızlık değildir. O mantıkla gidersek Grosjean da şanssızlıktan hep bunları yaşıyor. Kaza var, kaza var, bunları da ayırmak gerekir. hiç suçu olmayan bir pilota gelip biri çarparsa şanssızlık deriz, ama göz göre göre kaza yapıyorsan da şanssızlık demek çok iyimser olur.

  33. kardeş öncelikle bu kadar uzun yazma tamamını okumak mecburiyetindemiyim daha öncede yazmıştım kıza yaz az öz meges kısa kes.bu ne böyle sündürme sakız gibi.arkadaş sen demedinmi ben tarafımı belli etmem diye seni suçlayan yok ferraricisin yada alonso cusun diye evet schumi ci arkadaşlarda aynen senin dediklerin gibi demişti deli mazhar osmancı kaale almayın salak manyak hiç bir şeyi bilmiyor yeni seyretmeye başlamış vs.sende iddianı ortaya koy sonra çık meydana o zaman.

  34. öncelikle herkese iyi akşamlar………………………………..

    yarışa gelirsek startla birlikte vettel adeta uçtu çok kontrollüydü rakipleri pite girdi oda ona göre karar verdi önce mi girsem sonra mı girsem neticede kazandı massa yılın en iyi yarışını çıkardı
    2. liği hak etti bakalım feraride kalacakmı kobayaşi de podyumu tamamlayan son isim oldu

    startta bir çok pilot temes yaşadı alonso kimi webber rosberg çok karışıktı

    vettelde bugün grand slam yaptı son turda en hızlı dereceyi yapmasıda kötü bi alışkanlık

    vettel son 2 yarışta 50 puan topladı ve farkı 4 e indirdi gerçekten çok yakınlar alonso iki yarıştada kendi hatası olmadan 50 puan kaybetti tıpkı vettelin valenciadaki gibi hatası yokken 25 puan kaybetmesi gibi

    bundan sonra mini bi şampiyona izleyeceğiz bence iki pilot birbirlerini kontrol ederek yarışacaklar öncelik galibiyet değildir bence gereksiz yere atak yapmayacaklar starta yer kazanmaya ça ba göstermeyecekler çünkü ikisinden biri bi yarış dışı kaldımı bu iş biter

    dominikali de haklı olarak alonso yarışi dışı kalınca

    Domenicali: "Son Gülen İyi Güler"

    bu tarz bi söylemde bulundu bence kore ye güncelleme getirip red bullu yakalayacaklarını düşünüyordur o yüzden söylemiştir kanaatimce

    bakalım son gülen kim olcak

    alonso mu vettel mi ?

    vettel mi alonso mu ?

  35. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Şimdi benim anlamadığım şu;

    Ben yazımda şanssızlık faktörünün aslında yanlış kullanıldığını belirtmişim, herhangi bir pilot yada takımın propagandasını yapmamışım, bu açık sanırım. Ayrıca bugün Alonso'nun durumunu da şanssızlık olarak isimlendiremeyiz demişim, ki öyle. Bunda da hem Alonso'nun hem de Kimi'nin hataları olduğunu yazmışım, yani herhangi bir pilotu suçlamış yada bir pilotu desteklemiş de değilim.

    Ancak her nasıl olduysa sen bunlardan çıkarım olarak diyorsun ki, sen Ferrari taraftarısın, kendini ihbar et. Öncelikle taraftar olmak yada olmamak bir seçimdir, bu konuda kişi istediğini yapmakta özgür olduğu gibi, kişilerin de bu kararlara saygı duymasını beklemek gerekir. Ben burada hiç kimsenin taraflılığını sorguladım mı, neden o takımı destekliyorsun, ya da neden tarafsızsın diye kimseye soru sordum mu, sormadım. Ben saygımı bozmadan yorumumu yaparım, ki adı üzerinde bu bir yorumdur, yani kişisel fikrimdir.

    Ben saygı çerçevesinde yaptığım yoruma gelecek her cevaba da elimden geldiğimce yanıt veririm, çünkü bu bir nezakettir. Yanlış anlaşılmalar varsa bunları açıklarım, ne demek istediğimi belirtirim.

    Ancak bazen anlam veremediğim yorumlar olur, senin yorumun gibi. Sen beni bir takımın taraftarı olmakla "suçluyorsun", sanki bu bir suçmuş gibi. Buna binaen bir de diyorsun ki, ihbar et. İhbar et derken ne yapmamı bekliyorsun anlayamadım. Site yönetimine gidip, ben Ferrari taraftarıyım, sizin bir üyeniz bunun suç olduğunu söyledi, kendimi ihbar ediyorum dememi falan mı bekliyorsun. Benim bildiğim bu site her takımın taraftarlarına açıktır, Ferrari taraftarıyım desem site yöneticisi arkadaşlar ne deyecekler ki bana, "iyi çok güzel, tebrik ederiz, hayırlı işler" derler, arkamdan da "deli galiba bu, bana ne Ferrari taraftarıysan, gelmiş bana ne diyor, tövbe yarabbim, neleriyle uğraşıyoruz bunca işin içinde" derler. Ya da istersen 155 arayıp diyeyim, ben Ferrari taraftarıyım, onlar benimle dalga geçsin biraz.

    Bak bence bu işi şöyle çözelim, en iyisi bu olacak sanırım; Senin Kimi'ye toz kondurmaman seni biraz zorlamış, hoşuna gitmeyen her yorumda bir şeyler arıyorsun. Bunu psikolojide paranoya vakası olarak görebilirler. O yüzden ben şimdi Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesini arayıp seni ihbar edeyim.

  36. Raikonen in yaptığına ancak acemilik denir… Önünde yavaşlamaya başlayan bir pilot var ki onun önündeki Perez o kadar yavaş kalmasa Alonso orada o seviyede olmaz. Button ALonso dan daha iyi bir kalkış yakalayınca sağ tarafdan uzaklaşmak isteyen ALonso, Raikonen inde iyi hızlanması ile birlikte sıkışmış oldu. Ferrari nin ilk virajı hızlı olan pistlerde avantajlı olduğu biliniyor ama buradaki sorun önünde Perez in yavaş kalmasıydı.Bunun üstüne zamanında fren yapmak yerine daha geç frenle ALonso ya karşı yer korumak istemek ve sonrasında savrulan Ferrarinin lastiğine ön kanadın kenarını takıp lastiği patlatmak… Tabiiki Raikonen bunu isteyerek yapmadı ama bundan kaçınmak adınada birşey yapmadı. Raikonenin pozisyonundaki ALonso hep geride kalmış ve ilk viraj sonrası hızlanma ile şansını tekrar arama ile bunu yapmışdır.Şunu kabül edin… ALonso dan herkes tırsıyor ve şu anki sevinç nidaları onun içindir.
    Şampiyon olamamak söz konusu olabilir.2007 de Japonyada yarış dışı olan ALonso şampiyonluğuda kaçırmışdı.Şimdi yine Japonya dan puan çıkaramamış olması hatta yarış dışı olması endişeleri arttırıyor.Söylenecek tek şey… 'sıralama hızını geliştiremeyen Ferrari yazık ediyor.'

  37. Sen bir Ferraricisin istediğin kadar inkar et nedir ya ? Sanki adam öldürmüş itiraf bekliyorsun.Komiksiniz başka bir şey değil.

  38. ferrarinin önde olmasını hızı-dayanıklılık dengesine bağlıyorsun uzun yazan makalende geçiyor bu cümle ve Kimi kenara kaçmak yerine Alonso'nun arkasına yerleşebilirdi demişsin.kimi öyle uygun görmüş o viraja hızını optimum koruyarak girmeyi uygun görmüş o hamlede onu yapmayı uygun görmüş ve yapmış.kimi başkalarının yarışını mahvetmeye meraklı bir adam değil üstelik olay kimi yi çimlere itmeyi seçmiş alo nun arkasına yerleşemez.şimdi
    1-sen bir ferraricisin istediğin kadar inkar et
    2-ferrarinin en hızlı pilotu kimse onun yanındasın ha bu alo olmuş sch olmuş ham olmuş rai olmuş fark etmez ama alo olması hepsinden iyi mi şu durumda elbette iyi ?
    3-daha fazla seçenek yada alternatif yazmıyorum !
    4-kendini ihbar et deki ben böyleyim de delikanlı gibi

  39. O nasıl bir iyimserliktir hocam keşke bende de olsa…

  40. Formula 1'de şanssızlık faktörü kazalardır.Mesela bugünkü olayda şanssız Alonso'ydu.Kimi'ye bir şey olmadı,Alonso yarış dışı kaldı.Kazada ikisinin de suçu yoktu ama Alonso yarış dışı kaldı.Şanssızlık budur.Aynı zamanda Kimi'nin de şansıdır bu.Ama senin dediğin gibi teknik arızalar şanssızlık değil hatadır.Bir pilotun geçiş hamlesi sırasında ön kanadından parça kopar,gider biri üzerinden geçer lastik patlatır,bu şanssızlıktır.(Hamilton – Almanya 2012).Ama vites kutun bozulur,alternatörün arızalanır,motorun patlar,bunlar şanssızlık değildir.

  41. Ferrari%100 avatarı

    Bu sene Alonso şampiyonluğu alacak alacak anlamayanlar iki üç kez okusunlarda beyinlerine kazısınlar

  42. Ferrari%100 avatarı

    Vettel çelmeyi takarken dikkatli olsunda takıyım derken takmasınlar

  43. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Şans olayı başka bir şey, hep yanlış kullanılıyor bence. Mesela Hamilton, Perez ve Alonso için Spa'da yaşananlar cidden şans faktörüydü, onlar yada takımları hiç bir hata yapmamalarına rağmen yarış dışı kalmışlardı. Diğer taraftan şans olarak isimlendirilen ama yanlış yapıldığını düşündüğüm bir konu var; mekanik arızalar. Mesela Vettel'in yaşadığı alternatör arızaları, Hamilton'ın yaşadığı vites kutusu sorunu hep şans olarak isimlendirildi ancak bunun şansla alakası olmadığı kanısındayım, kaldı ki burada etken olan takımın mekanik altyapısı yada hatalarıdır demek daha doğru.

    F1'de şans faktörü çok fazla gördüğümüz bir şey değil aslında, biz biraz bunu abartıyoruz. Bu sezon Ferrari'nin çok şanslı olduğu söylemini ben aslında farklı bir şeye bağlıyorum, hız-dayanıklılık dengesi. Takımlar araçlarında hızı baz aldığı kadar dayanıklılığı da düşünür, bu aslında bir ters orantı durumu, daha hızlı bir araç daha fazla dayanıklılık sorunu demek, daha dayanıklı bir araç da daha yavaş bir araç. Bu temel bir mühendislik denklemi, bazen daha fazla performans için parçalarla oynamaya başlarsınız, küçültmeye, değiştirmeye çalıştıkça parçaların mukavemetini de azaltırsınız, elbette farklı bir teknoloji yada malzeme kullanımı için demiyorum bunları, aynı temelde yapılan dengeden bahsediyorum.

    Ferrari rakiplerine göre bu yıl hız ile alakalı problemler yaşadı, rakipleri ise mekanik problemler yüzünden yarışdışı kaldı. Ferrari daha yavaş olsa da Alonso rakiplerine göre daha fazla puan topladı. Bu da şu anlama geliyor, Ferrari dayanıklılık-hız dengesini daha iyi kurmuş, rakiplerinden daha dayanıklı ve puan tablosunda onları geride bırakabilecek kadar da hızlı.

    Peki Alonso'nun şanslı olduğu anlar olmadı mı, tabii ki oldu, aynı zamanda rakiplerinin de şanssızlık kurbanı olduğu zamanlar oldu. Diğer taraftan Alonso'nun da çok şanssız anları oldu, mesela dünkü sıralama turlarında Kimi'nin spin atması Alonso için şanssızlıktan başka ne olabilir? Peki bugüne bakarsak; şanssızlık diyemeyiz. Yarış kazasıydı, Kimi kenara kaçmak yerine Alonso'nun arkasına yerleşebilirdi, kenarda çim olduğunu hepimiz biliyoruz ve çim alana çıkmak ne derece doğru bir karar, sormak lazım. Diğer taraftan Alonso'nun da Button ile Kimi arasına girmesi riskliydi, pistin sol tarafında yada ortasında kendine bir alan aramak yerine oraya girmeye çalıştı, yapabildi mi, Kimi'yi biraz daha geride bırakabilseydi olabilirdi, temas yaşanmazdı ama yapabildi mi, hayır. Sonuçta temas yaşandı ve Alonso şampiyonluk yolunda önemli bir şansı kendi eliyle vermiş oldu.

    Şans kelimesini kullanmak bir alışkanlık olmuş, ne olsa şans diyoruz. Sebebini teknik olarak açıklayabildiğimiz konular şans değildir.

  44. Ferrari%100 avatarı

    Bu sene Alonso şampiyonluğu alacak alacak anlamayanlar iki üç kez okusunlarda beyinlerine kazısınlar

  45. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Boş konuşma yapmayin icraat yapin..

  46. Ferrari%100 avatarı

    Bi takine Hamilton veya Betton derler ve nazar olur

  47. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Gülecek bişey yok Domenicali Bence gülmek yerine bozuk rüzgar tünelini yaptır

  48. allah bi yerden verir bi yerden alır alonsoya yağmur çok yardım etmisti zaten araçta bisey yoktu

  49. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    ferrari fanlarından baska herkes toplanmış masallah. hadı redbull fanları neyse de mclarenciler yine sasırttınız benı. gecen hafta 6 da 6 yapacaz dıyodunuz podyuma cıkamadınız:)) bence kendı halınıze gülün siz

  50. tifoalo HRT avatarı

    Bu haber ferrari haberi ama 15 yorumdan sadece 2 si ferrari(alonso) fanları insan en vahşi hayvandır saldırgandır zarar verir…

    Habere gelirsek oğlum bak git…

  51. O kadar çok Alonso şansı dediler ki nazar değdi.

  52. "Dün yüzümüze gülmeyen tanrılar, bugün yine bizi vurdu

    O tanrılar sezon başında size çok gülmüştü. Şimdi biraz da başkalarına gülsün değil mi? O tanrılar size gülmese şimdi çoktan çıkıp 2013 için çalışmalara başladık diyordunuz.

  53. Valla şu son yarışlara kadar hep vettel üzüluyordu simdi gülmeye başladı. Ayrıca dikkat ettiniz mi bilmiyorum 2009dan beri vettel son yarışlarda formunu hep arttırıyor. Siz en iyisi vettelin yarış dışı kalmasi için dua edin

  54. sana sonuna kadar katılıyorum arkadaşım

  55. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Son kez gülerken ağzımdan şu kelime çıkacak: WOW!

  56. 2007 de kimi ile gülmüşlerdi 🙂

  57. Bunu hiç iyi yapamadı son gülme olayını Ferrari bu güne kadar.

  58. Bu zamana kadar aklınız nerdeydi be adam ?

  59. Vettel 1 , KEKO harikasınız sizlere ne kadar artı versem azdır valla

    konuya gelirsek Domenicali son gülenin iyi güleceğini söylemiş adım gibi eminim sitedeki çoğu insanın aklına hemen abu dabi yarışı gelir o zaman alonos son yarışa baya bi farkla girmişti dominik çoktan şampiyonluk kutlamalarına başlamıştı ama kadere bak son gülen iyi gülmedi ve vettel rekor kırarak şampiyon oldu

    şimdi şartlar baya bi farklı 5 yarış var puanlar hemen hemen eşit baskı olacaktır hata yapan hapı yutar gerçekten tecrübe çok önemli olacak baskıyı bakalım kaldıracaklarmı

    dominik bi de direk vetteli ve red bull takımını hedef almış sanki asıl rakip sizsiniz diyor sanki alttan alta

    hamilton ve kimi yi yabana atmamak lazım

    düşünsenize hem alonso hem vettel aynı yarışta yarış dışı kalmış amma olur ha..

    massayada bir şyler söylemek lazım son 2 – 3 yılın en iyi yarışını çıkardı arkasındaki button ve koba onu zorlayamadı bile yağ gibi kaydı adam ve nihayet podyuma çıkamama orucunu da bozmuş oldu

    son 5 yarışı bende iple çekiyorum kore geçişin bol olduğu pisttir heyacanlı yarışlar bekliyorum

  60. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    domenik ali en sonda öle diyodun alonsoyla kafa kafaya ağladınız nasıl olacak bu allah ağlatmasın hep güldürsün böyle ama hep böyle

  61. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Dün yüzümüze gülmeyen tanrılar, bugün yine bizi vurdu.

    Az evvel Dominik'in tanrılarından birkaçı ile konuştum. Bana dedikleri, sezon başından beri olanları yanlış yorumlaması veya yorumlayamamasını nankörlük olarak addetmişler.

    Olayları daha makul bir şekilde yorumlayabilmesi için ona 1-2 örnek sunmak istedik dediler.

    ve
    Domenicali: "Şahsen şansa inanmam. Ama son iki günde olanlara bakınca, fikrimi değiştirmeyi gözden geçiriyorum."

    voila.

  62. oylemiydi yaw bu yarisa kadar akillarina gelmiyordu…

  63. Vetteli kast ediyor.Durdu durdu sonunda çelmeyi çakacak ALLAH ın izni ile 2010 daki gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir