"Lotus Grosjean'ı Kontrol Altında Tutmak Zorunda"

yazar:

kategori:

Horner “Umarım bu kazanın ardından aynaya iyi bir şekilde bakar ya da takımı onu daha iyi kontrol altında tutar. Grosjean bunu yapabilir çünkü açıkçası hızlı bir sürücü ancak bu seviyede bu kadar fazla kaza kabul edilemez.”

“Kendisiyle konuşmak zorunda ya da takım onunla konuşmalı. Bu sadece diğerleri için tehlikeli değil, hem kendisine hem de takımına pahalıya mâl oluyor. Bunun yanında masum sürücüler puanlar kaybediyor.” dedi.

Horner, Red Bull’un ve Mark Webber’in Grosjean’ın yarış yasağından ders çıkarmaması nedeniyle endişeli olduklarını söyledi.

Horner “Mark hislerini açıklamakta özgür ve tamamiyle Grosjean’ın yanlış yorumlaması oldu.”

“Hata yaptığınızda en önemli şey ondan ders çıkarmaktır ve en büyük hayalkırıklığı hataların tekrarlanmasıdır. Bu hata Mark’a pahalıya mâl oldu. Aynı şekilde Spa’da Lewis ve Fernando’ya ve daha öncesinde sayısız sürücüye.”

“En endişe verici şey onun hatalarından ders çıkarmıyor oluşu.” dedi.


Yorumlar

  1. Telefondan yazdığım için mesajımı tamamlamadan kendi yollamış. Tekrar yazıyorum. Örnek verdiğin Web kazaları birbirinden farklı. Grosjean in kazalarının 7 tanesi ilk tur hatta start kazası. Ağır cezaya rağmen akıllanmadı. Çaylak bir sürücünün 15 yarışın yarısında ilk tur kazasına neden olması kabul edilemez.

  2. Ama örnek verdiğin Web kazaları birbirinden farklı. Grosjean in kazalarının 7 tanesi ilk tur Hatta start Ağır cezaya rağmen olaydan uzak duramadı.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Grosjean, şu anda çaylak sezonunu yaşıyor diyebiliriz. Webber, çaylak olmadığı halde yaptığı büyük hataları söylemek istedim. Ayrıca genelde kasıtlı yaptığını dile getirdim. Yanlışmıyım? Değilim. 2009-2010-2011-2012'de çaylak değildi. Hatırladığım, aklımda kalan bunlar. Daha derine insek çok şey çıkar. Bu yüzden sütten çıkmış ak kaşık değil dedim.

  4. Adama sütten çıkmış AK kaşık değil demişsin ama taa 2009 sezonundan bu sezona kadar örnekler vermişsin. Eğer 4-5 sezona öncesinden kaza örnekleriyle bir pilota yükleneceksen hatasız pilot bulamazsın.

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    http://www.youtube.com/watch?v=H9VdapQyWfg

    Yan yanayken üzerine kırmıyor, videoyu paylaştım ama çıkmadı yorumumda. Her neyse, benim demek istediğim, olayda kazayı engelleyecek kişinin Webber, olması. Vettel, orada ne yapabilirde kazayı engelleyebilir sen söyle bana. Suçun Webber'de, olduğunu idda ediyorum. Çünkü kazayı sadece Webber, engelleyebilirdi. Vettel, nasıl engellerdi? Frene basarak deme, saçmalama. Ayrıca Vettel'in, suçlu olduğunu kim söyledi, ben neden duymadım?

  6. Görüşler farklı bende diyorumki neden Webber yer versin orda tamamıyla geçtiği an Vettel zaten olay bitecekti ama daha yanyanayken Webberin üzerine kırıyor Vettel.2008 söyleme orda Ham 3 pist stop yapacağı için Massa zorlamadı yol verdi…Fanatik Seb taraftarları hariç çoğu kişi hatta yorumcular bile Vettel i hatalı buldular…bana görede hatanın çoğu vettel'e ait.

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Webber'in, onboardlarına bir bak.
    Vettel'in, onboardlarına bir bak.

    Vettel, araç çimlere çıkmasın diye mücadele veriyor beyaz çizgide.
    Webber, kazanın olup olmamasını hiç önemsemiyor. Nasıl olsa takım arkadaşına geçildi ya, o andan itibaren ne olursa olsun umrumda değil mesajı veriyor aklınca. Vettel, olgun değil, kaybetmeyi bilmiyor diye adı çıkmış. Bence Webber, ondan daha beter bir durumda, kaybetmeyi geçilmeyi hiç bilmiyor, hazmedemiyor. Vettel, ilk önce bir fake atıyor, daha sonra iyimser bir şekilde geliyor. Webber'in, yapması gereken Massa, gibi kazayı önlemek. Vettel, biraz daha beyaz çizgide gitse pistin kirli alanında olduğu için yavaşlayamayacak daha kötü şeyler olacak yada frenajı kaçıracaktı. Ama Webber'in, hiç umrunda bile değil bu. Bu kazada Vettel'in, suçlu olduğunu hangi akla hizmet söylüyorsun anlamadım…

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yorumunu, benim yorumuma itafen yazdığını düşünerek söylüyorum.

    Sen kendi adına suç Vettel'de dedin. Benim yorumumu okuduysan eğer ''bende Webber'de dedim.''
    Yani fikir olarak ayrılıklarımız var.

    Hızlı olan Vettel, 3.başladığı yarışta iyi bir strateji ve hızı ile 2.'liğe yükselmiş. Daha sonra hızlı olduğunu göstererek Webber'ede atak yapıyor. Onboard görüntülerini izle Webber, hafiften virajın apexini almak için sağa doğru gitmesi gerekirken ufak direksiyon hareketleri ile sola doğru geliyor ve Vettel, o anda Webber'in, yanında. Kazanın olup olmaması hiç umrunda bile değil. 2008'de Hamilton, aynı yerde Massa'ya atak yaptı. Massa, Webber gibi yapsaydı kaza olurdu, ama yapmadı kazaya sebebiyet vermedi ufak direksiyon hareketleriyle sağa doğru kırdı. Ve kazayı önlemiş oldu. F1'in en kompleksli pilotu Webber ve Button'dır ''bana göre''. Webber, orada ne kadar hazımsız bir pilot olduğunu gösterdi herkese. Takım arkadaşına geçilmeyi yediremedi kendisine.

    ''Daha Vettel adamı tam geçmeden sağa doğru kırıyor(hata 1)''

    Bana kaza görüntülerini tekrar izle demişsin. Ama asıl izlemesi gereken kişi sensin. Webber'in araç üstü görüntülerinede bak, iyi izle..!

  9. 2010 İstanbul yarışında suç % 100 Webber de demişsin ama o kazayı tekrardan incele.Daha Vettel adamı tam geçmeden sağa doğru kırıyor(hata 1) Webber de belkide geri çekilebilirdi ama neden çekilsin.oda sonuçta şampiyonluğa oynuyor,Vettel orada Webberin kendisine yol vereceğini zannetti(hata2).Oyüzden kendi adıma orada suçun büyük çoğunluğunun Vettel e ait olduğunu söyleyebilirim.

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bu kazada açıkçası Webber, haklı. O an ki reaksiyonla söylediklerindede haklı. Ama kendisi sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşması yanlış. 2009 Brezilya'da bana göre Raikkonen'i, muhtemel bir galibiyetten etti. 2010 Avustralya'da Hamilton'ı, 5.likten etti. Yine aynı yıl Singapur'da Hamilton'ı, muhtemel bir podyumdan etti. 2010 İstanbul'da Vettel'i, yarış galibiyetinden etti ki suç %100 Webber'deydi, bence. Pek bir önemi yok ama 2010 Valensiya'dada Kovalainen'in, yarışını mahvetmişti. Yine 2010 Kore'de kasıtlı bir şekilde Alonso ve Hamilton'ı yarış dışı bırakmak isterken, Rosberg'i, yarış dışı bıraktı. Kazadan sonra kendisi söylemişti; amacım Fernando yada Lewis'ide götürmekti diye, yada buna benzer bir şey söylemişti. 2011 Monza'da, çaylakça bir hatayla Massa'nın yarışını mahvetmişti. Burada Webber'in, kendisi daha önce hata yapmamış gibi göstermesi garibime gitti. Grosjean, haksız, hatalı. Fakat bunları söyleyen Webber olunca bir tuhaf oldum.

  11. Korenin sert ilk virajı çok şeye gebe gibi hele ki grojean 5. ya da 6. falan olursa :))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir