Raikkonen-Hamilton Mücadelesi – 2012 Japonya GP

yazar:

kategori:

karadayı son bölüm

Raikkonen-Hamilton Mücadelesi – 2012 Japonya GP

 


Yorumlar

  1. Ali arkadaşım birbirinden farklı durumları aynı olaymış gibi karşılaştırıyorsun. Bir virajda içte olan her zaman avantajlıdırki, geçişler hep içe geçilerek yapılıyor, çok nadirdir dışardan geçiş yapmak (öndeki aracın oldukça yavaş olması durumunda olabiliyor) sen ben herkesin bildiği bişey.lewis içerde rai dışarda kalmış, raikknone biraz öne bile geçmiş ancak dışarda momentumunu koruması mümkün değil hız kaybedecek yada dışarı taşıcak, içerisi dekapalı. rai -alonso mücadelesinde ise alonso birden soluna doğru,sürekli soluna doğru yanaşıyor ve raikkonen e düzlükte yer bırakmıyor viraj da değil,adam dışarı bile taştı.hem neden rai kazayı önlemeye çalşmalı ki, sürekli üstüne giden alonso, burda yarış içi geçişten söz edemeyiz,öndeki araca geçiş denemek değil bu,burası start herkes hızlanıyor, rai önündeki aracı takip ediyor dikkatli izlersen videoyu sonra önü açılıyor ama alonso onun önüne geçmeye çalışıyor.genellikle startlarda pole den başlayan 2.cepten kalkanların önüne dogru sürerler ki hızlanmalarına mani olmak isterler, alonso da bunu yapmaya çalşmış ama raikkonn ile araçları neredeyse yanyana gelmeye çalşırken yapmış.muhtemelen alonso yer bırakmadıgının farkında değildi. işin özü yarış dışı kalması kendisinden kaynaklıydı.

  2. kimi pite girmeden önce lewisle aradaki fark 2.5 sn. pite girip cıkıo adam önde cıkıyor. Lotus kalmış bi de şampiyonluktan bahsediyor :).

  3. o zaman perezin yaptığını yapıp pistin dışını şöyle bir gezip gelmesi lazımdı.çünkü içeride ve önde olan alonso.hayır alttakileride anlamıyorum .ikisi aynıo şeymi diyenimi arasın f1 yeni izlemeye başlamış diyenimi ararsın.start anında daha dikkatli ve temkinli olmak zorundasınız.şimdi kuraldan dem vurmayın.daha yarışın başı ve start anındayızki bu videoda yarışın bilmem kaçıncı turu.umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.buradada zorlasaydı madem nasılsa kural öyle diyor.arkadaki aracın ön kanadı öndeki aracın arka tekerleği mesafesine geldiği zaman öndeki araç bir araçlık boşluk bırakmak zorunda doğrumu.ve rai hamı neredeyse yarım boy geçtiği halde zorlayamamış.ama start anında hiç boşluk neredeyse hiç boşluk olmayan alonsonun daha yanına bile gelememişken aklı sıra geçecekki o kadar zorluyor.ben bunu anlatmaya çalışıyorum.biliyorum bunada cevap vereceksiniz ama çokta ilgilenmiyorum sizlerle.

  4. Burada icerde olan kazanir, bunun tartismasi olmaz zaten, ayni poziyon Rai ile Perez arasinda da oldu, orada kalmaya calisan Perez pistin disini boyladi, Rai inat etseydi oda pistin disini boylar ya da temas olurdu. Startta Rai`nin Alonso ile mucadelesinde ise olay tamamen farklidir orada daha virajin girisinde temas oldu ve 3 arac vardi yanyana, Rai kacmaya calistiysa da artik gidecek yeri kalmamisti, hatta sol iki teker artik pistin disina cikmisti..

  5. yoruma bak yahu tey allahım yarabbim…

  6. ismail uçar avatarı

    alonsonun tamamıyle kendi hatası. asıl bunu formula1 izlemeye yeni başlayan yada anlamayanlara anlatmalı

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2si aynı şey mi????

  8. güzel bir mücadeleydi pitten sonraki mücadeleler harika oluyor

  9. bak ne güzel önlenebilecek kazalar önleniyormuş değilmi.ki sen adamı geçmişsin bir araç boyu birde.alonsodada azıcık ayağını gazdan çekse olacak amma gelde anlat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir