Muller: "Loeb Gelirse Harika Olur"

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz hafta WRC’deki 9. şampiyonluğunu ilan eden Sebastian Loeb, 2014 yılında Wtcc’ye geçebileceğini söylemiş ve Wtcc hayranlarını heyecanlandırmıştı.

Chevrolet pilotu Muller, Sebastien Loeb’in Wtcc’ye geçmesinin harika olacağını, onunla yarışmaktan dolayı mutlu olacağını söyledi.

Muller: “Sebastien ile bu konu hakkında konuştuk. 1 yıl önce benim aracımla İngiltere’de sürüş yapmıştı ve gayet iyi zamanlar elde etmişti. Onu burada görmekten mutluluk duyacağız”

WRC serisinde Mini ile yarışan Romain Dumas ise Loeb’in Wtcc’ye uyum sağlamakta sıkıntı çekmeyeceğini söyledi

Dumas: “Kolay bir şekilde adapte olacaktır. Belki 0.1 saniye’nin bile fark yarattığı bir yarıştığı galibiyet almakta zorlanabilir, ama hepimiz biliyoruz ki bu pilot Sebastian Loeb”


Yorumlar

  1. Loeb,motorsporlarına gelmiş en büyük efsanelerden biridir. 9 kez arka arkaya kazanılan wrc şampiyonluğu, 75 ralli zaferi ve kazanılmış sayısız etap zaferi. Kazanmadığı ralli yok. 2003 yılının şampiyonu da olabilecekken citroen'in takım emri ile yavaşlayıp şampiyonluğu solberg'e kaptırmıştı

    Rakip yoktu tabi. Şöyle baklım kimlerle yarışmış. Jesus puras,bugalski,sainz,solberg,mcrae,gronholm,panizzi,hirvonen ve sayamadığım birçok isim. Peugeot 206,307,subaru impreza,ford focus,fiesta,mitsubishi lancer gibi ralli tarihinde isim yapmış markalara karşı yarıştı. Şans ile 75 zafer kazanamassınız. Şans ile 850 küsür etap zaferi kazanamasınız. Şans ile üst iste 9 kez şampiyon olamazsınız. Şans ile finlandiya'da ralli kazanamazsınız. Şans ile monte carlo kazanamazsınız. Şans ile tüm kariyerinde 3-4 asfalt dışında tüm asfalt etapları kazanamazsınız. Ortaya birşeyler dökmeden en büyük yardımcısı şans demek takip edilmediğinin en büyük göstergesidir. O zaman şumi 5 şampiyonluğunu rakipsiz kazandı şansı vardı diyelim. Çok kolay bunları söylemek…

  2. ayrıca loeb den sonra wrc de reytingler çok düşer
    bu seriye yeni pilotlar yeni markalar gelmesi lazım

    sanki 9 senedir wrc reytingte rekor kırdıda şimdi düşecek.git allahını seversen yaa.wrc görüntüsü bile geldiğinde yabancı kanallarda hemen kanal değiştiriyorum.çünkü aynı vettelin suzuka ve önceki zaferleri gibi fark açıp rekiplerinin hamlesini bekliyen korkak stratejili bıkkınlık verici yarıştan ne farkı var wrc nin.gronholm ün şampiyonluğunu kazandığı 2003 ten beri wrc diye bir şey varmı.adam gibi rakip varmıda efsane oluyor.schumi ise mika kimi hill senna larla mücadele verip şampiyon oldu.ama löeb aynı ayarlarla hiç kazaya karışmayan mükemmel bir citroen ile şampanya oldu.sıkıyorsa skoda yada mini ile yeteneğini göstersin.pilotaj görmek istiyorsan ken block u izle geçenlerde fransa linas ta bir gösterisi vardı.şiddetle tavsiye ederim.

    asıl şimdi wrc bir şeye benziyecek.izlenme yükselecek.şimdi kimin kazanacağı belli olmayan bir wrc olacak.hirvonen latvala ostberg solberg sordo kimbilir. ya ogier.umarım wrc izlenebilir hale gelir.

  3. Sebastian Loeb 9 kez rallide şampiyon olmuştur yaşı 38 sanırsam WTCC yani dünya binek otomobil şampiyonasına geçecek bu seride başarılı olabilir ama pek takip edilmeyen bi seri

    DTM geçse daha iyi olur bence orda çok iyi markalar yarışıyor

    geçmiş yıllarda toro rosso adına testlere de çıkmıştı
    hatta bi ara yarışacaktı ama FIA lisans vermedi

    ayrıca loeb den sonra wrc de reytingler çok düşer
    bu seriye yeni pilotlar yeni markalar gelmesi lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir