Lauda: "Schumacher, Sauber ve Ferrari ile Görüştü"

yazar:

kategori:

Mercedes’e danışman olarak katılan Lauda, Alman pilotun kararını geciktirmesi nedeniyle Mercedes’in Hamilton’a yöneldiğini belirtti.

Avusturyalı eski F1 pilotu, RTL’ye konuştu ve Schumacher’in “Sauber ile temasa geçtiğini, Ferrari ile telefon aracılığı ile görüştüğünü” ifade etti.

Ama Schumacher sonunda Japonya GP öncesinde Salı günü emekliliğe karar verdi.

Eski F1 pilotlarından Alex Wurz: “Formula 1’in ne kadar hızlı hareket ettiğini ve acımasız olduğunu, Hamilton’ın müsait olduğunu fark edince Mercedes’in çok çabuk bir şekilde tepki vermesiyle gördük.”

Bununla birlikte akıllara gelen soru; Hamilton anlaşması ve Schumacher2in kararı yaklaşık aynı zamanlarda olduysa, neden Mercedes, Hamilton ile anlaştıklarını açıklamak için biraz beklemedi ki Schumacher, emekliliğini duyurdun?

Takım Patronu Ross Brawn: “Lewis’in takıma geleceğini öğrendiğimizde hemen tepki vermemiz gerekiyordu. Çünkü Lewis, yeni durumu McLaren’ın bilmesini istiyordu”

“uzun zamandır onlarla (McLaren ile) birlikte ve adil bir şekilde durumu idare etmek istedi. Bu yüzden her şey netleşir netleşmez kamuoyuna duyurduk”

 


Yorumlar

  1. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    schumacher yarışmak isteseydi kesinlikle yarışırdı diye düşünüyorum. hem isteyip hemde ceketini asacak değildir. bence kafası karışık. 3 senesi boşa gitti çünkü. yarışsa bile başarıyı hangi takımla yakalayabilir bu da büyük bir soru işareti. fakat biz sevenleri olarak ekran başında schumacherin adını görmek bile büyük heyecan veriyor. çok çok az bir ihtimalde olsa açık kapı bırakmıştı. her şey olabilir sezon sonunu bekleyip görelim.

  2. Ferrari ile yani Luca ile Stefano ile görüşmek çalışalım mı, çalışabilir miyiz demek değildir. Çok zaman görüşüyorlar zaten. Niki'nin burada ki kasıt çabası yanlış olmuş.
    Bildiği net birşey varsa arada geçen çalışabilmeye dair ifadeler varsa açıklar ve cevabını alır…
    Sauber ile kendisinin de görüştüğünü biliyoruz. Menejerinin de diğerleriyle….

    Lewis açıklama hızının Schumacher ile ilintili olmadığını düşünüyordum (Michael'e hakaret olduğunu da düşünmedim hiç, Mark'ın ifadelerinde ki gibi) ki Mr.Brawn'ın bu açıklamasıyla da ispatını görmüş oldum. Müneccimliği hiç sevmem ecek, acaklarla işim olmaz sadece ortamı bilmenin ön görüleri biraz.

    Lewis'in anı gelince Mclaren yönetimine çok kızdığını düşünüyorum. Kopuyordur gencin aklında ipler. Sinirlendiğini hissedebiliyorum. Yine an gelince yalan skandalı döneminde ki şeyleri hatırlatıyor olabileceğini düşünüyorum. Aralarda ki civatalar gevşeyince ulan siz beni ne hale düşürmüştünüz diyordur diye iç geçirdiğini düşünüyorum telemetri den beri.
    Ve son olarak anı gelince Lewis Hamilton'ın şampiyonluktan bile vaz geçebileceğini hissediyorum,(size layık değil…) satmak değil bunun adı, cevap vermek.
    Hisli çocuk.

    Ve belki bir çıkarım olarak şayet pilotların tarafında iseniz 2007'yi hatırlar bazı pilotların gözünden izleyebilirseniz bugün ki farklı rol ile karşılaşan Lewis'i anlayabilirsiniz. Doğal değil mi o günü yönetemeyenin bugünü yönetememesi sizce.
    Prost'u Senna'ya feda eden, Fernando'yu Lewis'e feda edenin daha sonra başkasını feda etmesini pek anormal karşılamayın hani neredeyse düşman olarak gördüğünüz diğer bir takımın uyguladığını söylediğiniz gibi. (Bir an için sıyrılın varsa bunların bir safından sevda ile tuttuğunuz pilot bir de öbür tarafdan bakmaya çalışın)

    Gün gelir bu yılların itirafını da duyabilirsiniz…

  3. Takım Patronu Ross Brawn: "Lewis'in takıma geleceğini öğrendiğimizde hemen tepki vermemiz gerekiyordu. Çünkü Lewis, yeni durumu McLaren'ın bilmesini istiyordu"
    Şuna 'ne kadar erken söylersek sponsorların ilgisini de o kadar çabuk çekeriz' demiyor da McLaren'ın bilmesini istiyorduk diyor. Gören de McLaren'la irtibata geçmek için tek yolun 'basın' olduğunu sanır.

  4. ''Shumi Sauber ve Ferrari ile gürüştü'' Şu yorumu okuyunca heyecanlanıyorum arkadaş. Yeni bir haber çıktı da bizim mi haberimiz yok diyorum , meğer okumuş yorum yapmışım bile. Adamımın resmini bu sitede görmek bile heyecanlandırıyor. Gidince KÜÇÜK EMRAH gibi kalacağız resmen:))

  5. Hamilton'ın müsait olduğunu fark edince Mercedes'in çok çabuk bir şekilde tepki vermesiyle

    Takım kendi geleceği için çok akıllıca bir şey yaptı. Hamilton gibi bir as pilot boştayken kapmamak olmazdı. Hele ki concorde anlaşmasını imzalayıp F1'e daha fazla yatırım yapma kararı alınmışken.

    Bence Şumi başından beri takıma yarışmayacağını söylemişti, takım da Hamilton boşta diyince Şuminin de fikrini ve onayını alıp takıma getirdiler. Lewis kapılsaydı Şumi'nin yerini dolduramazlardı. Şumi'nin de desteklediği akıllıca bir hamle olduğu kanaatindeyim.

    Şumi'nin boşta kaldığını düşünmüyorum, kendisi baştan yarışmak istemiyordu bence. Sauber ve Ferrari Şumi ile görüşmüştür, Şumi onlarla değil, gibime geliyor.

  6. Mercedes aradığı kanı bulmuş sanırım..

    Beyin süzgecinden mahrum N.L. (ismini bilerek yazmıyorum artık) isimli bunak seneye baya eğlendirecek gibi..

    Radarıma iyice girdin NL .

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    EFSANE, burada kendisiyle çelişmiş. Hem yarışmak istemiş, hemde yarışmayacağına dair açıklamada bulunmuş, ilginç doğrusu…

  8. Schumacher- avatarı

    Aynen schumacher halen yarışmak istiyor kırmız batarya vs… yalan .
    Takım berbat durumda Schumacher üretici takımda olmak ister e takımla anlaşmadığı için hamilton'u aldılar ama Schumacher'in reklamını kullanıp berbat araç verdiler yollamak için yapmadıkları kalmadı ama kendilerini rezil ettiler Mercedes'in taraftar oranı bayağı düşüş yaşayacaktır hem Schumiden dolayı hemde çıkardıkları rezalet araçlardan dolayı.

  9. Bunların alayını bi torbaya doldurup varya… neyse. Bizleri EFSANEMİZİ İZLEMEKTEN mahrum ettiler.

  10. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Hamilton a casus dıyenlerın bu adama yapmaları gerekenı söylememe gerek yoktur umarım, bu kadar etik dısı ınsanların farklı algılayabılecegı acıklamalar yapması cok yanlıs ve buyuk saygısızlıktır,
    Böyle demecler ile MC yi resmen ortada kalmıs kendını bır tarafa yamamaya calısıyormus gıbı lanse ediliyor NL kendını ve sınırlarını asmaya devam edıyor!!.

  11. Bu adam hala yarışmak istiyor. Bataryasının kırmızı noktaya düştüğüde yalan. Ayrılmayı kafasına koyan neden bu iki takımla temasa geçer? Muhtemelen Ferrari ile anlaşamadı, Sauber'de ise gelecek göremeyince, bırakmaya karar verdi.

  12. Zaraki Kenpachi avatarı
    Zaraki Kenpachi

    Ne oyunlar dönüyor..? F1 Mafyası falan mı var acaba.?…Şumi,Seni sauberin arabasının yanında görürsem sıkarım topuklarına…Emekli olacaksın uleyn…gibi anladım gitti…

  13. schumi ham la mgp nin anlaştıklarını öğrendikten sonra ferrari ve sauberle temasa geçmişse bu yarışmak istediğini gösterir oysa basın açıklamasında yarışmak istemediğini söyledi.bir acaiplik var bu işte.2 taraftan birisi yanlış bilgi veriyor demektir !

  14. Eğer Schumi emekli olacağını 2-3 gün önce Jean Todta söylüyor, açıklamaya beş dakika kala da Ross ve Hauga söylüyorsa, Mercedesle aralarında ciddi sorunların olduğunu çıkartabiliriz.

  15. O gün McLaren, Mercedes'in açıklama yapmasını beklemeden Perez'le anlaştıklarını duyurmuştu. Bir anlamda Alman takıma gol atmaya çalışmışlardı… Yani McLaren'dan senin dediğin ricada bulunacaklarını, bulunsalar bile olumlu yanıt alacaklarını sanmıyorum.

  16. Madem Lewis Mclaren`in bilmesini istiyordu arar telefonla soylerdiniz, basina yansimasin simdilik derdiniz ki Mclaren`in buna hayir diyecegini sanmiyorum. Sukse yapmak icin bu firsati kacirmadiniz ama Schumi`yi sepetlemekle cok fazla olmayan taraftarinizin sevgisini de kaybettiniz..

  17. Nası yani ferrariyi telefonla arayıp beni alırımısnız diyemi sordu yanş?
    Saçmalık….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir