Jean Alesi İlk Kez En Tepede

Ferrari adına yarışan Alesi, bir sonraki sene Ferrari’ye geçecek olan Michael Schumacher’in pol pozisonunu kazandığı 1995 Kanada Gp’sinde yarışa 5. sıradan başlama hakkı elde etmiştir. Alesi yarışın ilk turunda 4.lüğe çıkmış daha sonra rakiplerini teker teker geçerek 2. sıraya yükselmiştir. Yarışın 58. turunda Schumacher’den aldığı liderliğide yarış sonuna kadar koruyarak kariyerindeki ilk galibiyeti’ni elde etmiştir. Yarışta 2.liği Barrichello elde etmiştir, Bu Barrichello’nun kariyerindeki 2. podyumdur. Podyumun son basamağını ise Eddie İrvine elde etmiştir.


Yorumlar

  1. Alesi'nin en iyi sürdüğü sezondur 1995.Lider giderken yarış dışı kaldığı bir çok yarış vardır.Eğer onlar olmasaydı şampiyon olabilirdi.

  2. 1995 sezonunda Alesi'nin Ferrari'deki takım arkadaşı Gerhard Berger'di…Schumacher Benetton-Renault takımının pilotuydu…Schumacher yarışı kolayca lider götürürken yanlış hatırlamıyorsam vites kutusu sorunu nedeniyle yavaşlamış ve yarışı 5. bitirebilmişti…yarış sonunda Alesi aracını pite götürememiş ve Schumacher Alesi'yi Benetton B195'inin üzerinde pit alanına götürmüştür…

  3. 1995'de Alesi ve Schumacher takım arkadası değildi. Takım arkadası Gerhard Berger'di

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir