Vettel: "Aslında Massa, Alonso'dan Daha Hızlı Olabilir"

yazar:

kategori:

 

2012 şampiyonası, şu an için Alonso ile Vettel arasında görünüyor.

Japonya’da kazandıktan sonra lider ile farkı 4’e indiren Alman pilota, Massa’nın 2010-2012 arasındaki zayıf  performansı soruldu.

Vettel: “Anlamıyorum. Felipe’nin şahısını gerçekten severim ve bir pilot olarak da saygı duyarım. Birçok insan onun ne kadar çok (yarış) kazandığını ve Lewis’e karşı şampiyonluğu sadece 1 puanla kaybettiğini unutuyor.”

“Şampiyon olsaydı insanlar onun hakkında çok farklı konuşacaktı. Son yıllarda neden bu kadar çok sıkıntı yaşıyor, anlamıyorum”

Brezilyalı pilot, 2009 Macaristan GP’nin sıralamalarında ciddi bir kaza geçirdi ve hayatı tehlike yaşadı. Ondan sonra Massa, en azından fiziksel olarak eski haline geldiğini belirtmişti.

Bununla birlikte Massa, 2008’de şampiyonluk mücadelesi verirken de takım arkadaşı şampiyon Kimi Raikkonen’di.

Hatta ondan da iki sene evvel Michael Schumacher’in takım arkadaşı iken Massa, üst düzey performanslar sergilemişti.

Vettel: “Fernando’ya olan saygımla birlikte, Felipe’nin onun kadar, hatta bazen ondan daha hızlı olabileceğini düşünüyorum. Ve ikisinin arasındaki farkın bu kadar fazla olmasını da hiç anlamıyorum”

“Geçmişte Felipe, Michael ve Kimi gibi çok iyi pilotlarla mücadele etti ve her zaman hızlıydı. Bu yüzden (şimdiki durumu) anlamıyorum. Ama bir Ferrari pilotu değilim ve orada işler nasıl ilerler bilmiyorum”

“İnsanların bazı şeyleri çok çabuk unutması üzücü. 2008’de (Massa) en iyilerden birisi olarak görülürdü; şimdi ise öyle görülmüyor”

“Eğer Macaristan’da motoru iflas etmeseydi şampiyon olacaktı. Sürekli olarak “‘eğer’ dediğimi biliyorum ama olan bu.”

 

 


Yorumlar

“Vettel: "Aslında Massa, Alonso'dan Daha Hızlı Olabilir"” için 64 yanıt

  1. 2006 performansı etkileyiciydi. Michael'dan çokta şey öğrendi. Kiminin Ferraride yarıştıgı yıllar, Kimiden daha iyi sürdü genele baktığımızda. Ne olduysa o kazadan sonra oldu. Burada 1. 2. pilot muhabbetine girmeye gerek yok, Massa 2. pilot diye daha yavaş gitmesi konusunda uyarılıyor mu? Hayır. Performansını 2. pilot konumuna düşmedende gösterebilirdi. Ama akıl almaz derecede yavaş kaldı Alonsoda. Kaza öncesi Massa olsa, Kimi gibi bir pilotu mağlup etmiş bir adam, eminim Alonsoyu çok zorlayacaktı.

  2. Yazını okuduktan sonra bende kendime sordum inan ,nedir bu alonso antipatim??bak mesela son yarışta massa 2.ci oldu,her yarış ezici üstünlük kurduğu adamı bile kıskandı,küçümsedi başarısını..çok konusuyor,sürekli araç yavaş geyikleri ki katılmıyorum.telsizden herkese ağlıyor..takım arkadasını önünden çekmelerini istiyor,mclaren da hamilton hızlı diye karıştırdı ortalığı yok kayırıyorlar falan hele macaristanda ham. yaptığı hareket..bunlar hırstan da öte..kötü bir insan,birde çok şanslı.millet olarak hep mağdurları severiz rai gibi..bu şans sayesinde hakettiğinden fazla değer görmeside insanları kızdırıyor.tamam iyi pilot ama bir ham. vettel hızı yok.

  3. " Ama bir Ferrari pilotu değilim ve orada işler nasıl ilerler bilmiyorum"
    Zaten bu lafıyla kendisi itiraf etmiş, Redbull da olduğum için Webber in benden neden daha yavaş olduğunu çok iyi biliyorum, ama ferrari de durum nasıldır bilemiyorum demiş….
    :)))

  4. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Bu tür ayak işlerini şimdiye kadar Helmut Marko yapıyordu. Vettel henüz çırak.

    Ancak basın önünde takım arkadaşını aşağıladıktan sonra takımdan buna destek alabildiğin zaman bu seviyeye ulaşırsın. Diğeri yıllarını verdi buna.

    Malum fanlar da haberi okumamış, okuduysa da anlamayıp kendi kendilerne kışkırmışlar. Gülünç.

  5. Vettel gerizeklaı mı terbiyesiz mi?
    Ona mı kalmış kimin hızlı olduğu
    bana sakın sen pilotçusun demeyin
    Ben iki pilotumuz Massa ve Alonso'yu hep aynı değerde tuttum
    ama vettel ve webberde seviye farkı var
    vettel redbull'un şımarık bebeği
    webber ise redbull'da sevilemeye değer tek insan diyebilirim
    massa da hızlı hemde çok bu konuda haklı ancak ben bundan bahsetmiyorum
    vettel hep fikirdeğiştiren biri:
    resimdede massa'yla gülüyor
    o onu güldürenlerin yanında
    fikri değişen REDBULLUNBİRİCKAŞKIVETTEL
    bu yoruma katılmıyorsanız kibar olun herkesin fikri ayrıdır 🙂

  6. Nereye istersem oraya giderim sana ne? Zamanında amcalarıma gösterdim istersen sana da göstereyim ama dikkat korkudan dudakların uçaklar.

  7. Tamam Massa gazı aldı.Şimdi artık şampiyonluğa oynar:)))

  8. Shumi Rosi'ye yenilimiyor yarışlarını izlediysen Shumi kaza ve mekanik arızalara kadar olan süreçte çoğunlukla Rosinin önünde yer alıyor. Bu konuda bazı arkadaşlarımız istatiklerini bile çıkarmıştı. Sadece Shumi ile olmuyor aracı da iyi olması lazım.Sauber bile bizi geçer oldu.Shumi gene hala en hızlı pilotlardan. Rosi Massa ile aynı özelliklere sahip.Hatta Massa daha hızlıdır bana göre.Sadece bu ara Alonsonun ezikliğini yaşıyor.Bir güzen sorunu var.

  9. DreamOfWinD  avatarı

    Hadi sen ultra karakterli pilotunun haberine git. Twitterdan beni takip etmiyorlar diye mi ağlar dersin. Düzlükte fark yedim diye telemetri verilerini açığa vurar mı dersin. Mercedese geçerken egsoz bilgilerini öğrenmeye heves etmiş mi dersin. Para için çoculuktan beri destek olan takımını satmış mı dersin. Schumacheri mercedeste istemez, ismimin onunla aynı cumlede geçmesini istemez mi dersin. Hollywood çocuğu havaları gece kulüplerinden 10 tane kadınla eve gitmeler, defalarca takım emriyle ve son tur olaylarıyla alınmış şampiyonluk. Azıcık kendi pilotuna ve kendine bakıp yorum yapsan login olmaya utanırsın. Hadi şimdi amcalara pipini göster.

  10. Şimdi böyle bir dönemde bu açıklama elbette pist dışı bir psikolojik atak,normaldir,ona bakarsanız Alonso da diyordu "tek rakibim Raikkonen" diye,bu Formula 1'in doğasında olan bir şey.Ama Massa'yla alakalı yorumlara bazı noktalardan katılmıyorum,açıklayayım.Bir defa Felipe Massa 2002'den beri bu işin içinde,10. yılı bu yıl,ve Sauber'deyken emin olun Ferrari'yle yaşadığı son 4 sezondan çok daha iyiydi,geri 2009u hiçbir zaman bilemeyeceğiz malum kazadan ötürü,hani devam etse ne yapardı bilemiyoruz.Ayrıca bu adam 2008'de 10-15 saniyeliğine de olsa Dünya Şampiyonu olmuş bir pilot,bunu ben değil Başkan söylüyor,2010'da takım tanıtımı yaparken demişti hatırlarsanız.Bakmayın siz,Massa çok çok iyi ,daha doğrusu Ferrari içinde Alonso kadar iyi olmasa bile bu kadar da vasat bir pilot değil.Düşünün bir kere adamın alnının sol kısmı paramparça oldu,komalarda kaldı,Macaristan'dan çıkamadı kaç zaman,estetik operasyonlar geçirdi,şu oldu bu oldu filan.Ama bu adamın G kuvvetini kaçla hissettiğini bilemiyoruz,ben normal pilotlar kadar rahat olduğunu zannetmiyorum Massa'nın yarışlarda,illa ki o tarafa baskı yaptığında dönemeçlerde çekiyordur kendisini,beceremiyordur,illa ki de günün birinde bırakacaktır,bi 5 sene daha yarışırsa ne ala,ama bırakır yani.

  11. Şimdi böyle bir dönemde bu açıklama elbette pist dışı bir psikolojik atak,normaldir,ona bakarsanız Alonso da diyordu "tek rakibim Raikkonen" diye,bu Formula 1'in doğasında olan bir şey.Ama Massa'yla alakalı yorumlara bazı noktalardan katılmıyorum,açıklayayım.Bir defa Felipe Massa 2002'den beri bu işin içinde,10. yılı bu yıl,ve Sauber'deyken emin olun Ferrari'yle yaşadığı son 4 sezondan çok daha iyiydi,geri 2009u hiçbir zaman bilemeyeceğiz malum kazadan ötürü,hani devam etse ne yapardı bilemiyoruz.Ayrıca bu adam 2008'de 10-15 saniyeliğine de olsa Dünya Şampiyonu olmuş bir pilot,bunu ben değil Başkan söylüyor,2010'da takım tanıtımı yaparken demişti hatırlarsanız.Bakmayın siz,Massa çok çok iyi ,daha doğrusu Ferrari içinde Alonso kadar iyi olmasa bile bu kadar da vasat bir pilot değil.Düşünün bir kere adamın alnının sol kısmı paramparça oldu,komalarda kaldı,Macaristan'dan çıkamadı kaç zaman,estetik operasyonlar geçirdi,şu oldu bu oldu filan.Ama bu adamın G kuvvetini kaçla hissettiğini bilemiyoruz,ben normal pilotlar kadar rahat olduğunu zannetmiyorum Massa'nın yarışlarda,illa ki o tarafa baskı yaptığında dönemeçlerde çekiyordur kendisini,beceremiyordur,illa ki de günün birinde bırakacaktır,bi 5 sene daha yarışırsa ne ala,ama bırakır yani.

  12. İşte benim pilotum sebastian vettel çok akıllı bi adam alonso zaten massadan çok daha hızlı kendiside biliyor ama artık psikolojik savaşın olduğu 5 yarışa girdik bizim anlayacağımız dille massa alonsodan puan çal diyor

  13. rocco junior avatarı

    Aslında başlık yanıltıcı ama haberi okuduğumuz zaman kötü bir şey söylememiş aksine Massayı övmüş.Fakat zamanla açısından bakarsak psikolojik savaşın fazlasıyla arttığı dönemlere giriyoruz.Pilotlar politik açıklamalar yapıyorlar haliyle.O yüzden Vettel eğer Alonso dan puan çalmasını düşünüyorsa bu imkansız gibi bir şey 🙂

  14. Bizden gidenle işimiz olmaz. Seni onu bırakta sizinki 6 yıldır fos. Sözde en iyi pilot ne ayak. 🙂

  15. senin çaylak pişerken fazla kaynadı herhalde pişmiş haliyle üç sezondur yeniliyor bunu neyle açıklayacağını çok merak ediyorum.birde sorularıma cevap verin derken hakim falanmısın nesin sıfatın ne.zaten bir tane soru sormuşsun kendin cevapladığın gibi tahir kardeşimizde gereken cevabı vermiş ama bir arkadaşımında dediği gibi siz anlamak istediğinizi anlamışsınız.

  16. Ben ne diyorum arkadaşım. Alonso neden kendi podyuma çıktığında şanstan bahsetmiyor. Neden araç yavaş ama o bu sorun yaşadı ben ondan podyumdayım demiyor. Çıkıp sonra siz anlayacağınız şekilde anlarsınız zaten diyorsunuz.

    Sauber'e telsizden bu puanlara ihtiyacımız var demediler mi? Sonra Perez dışarı çıkmadı mı? Ben kesin olarak emir var demiyorum ama tüm oklar onu gösteriyor. Sonra saçma sapan ifadelerle işten kurtulmaya çalışıyorsunuz. Pilotunuz sicili dağlar kadar kabarık üstünü örtmeye çalışsanız da.

  17. Siz sorularıma cevap verin Bana başka sorularla karşılık vermeyin. İstediğim şeyi yazarım seni ilgilendiren ne. Siz kafanıza göre herkese artistik yapacaksınız gerçekleri yazınca kıvıracaksınız. Alonso gitti de ne oldu. Taraftar gitmişmiş. Çıkıp hala 2007'de size göre yendi diyorsunuz. Sana göresi bana göresi mi var bunun. Hamilton resmi sıralamada 2.olarak gözüküyor. Bitmiştir. Herşeyi bırak Çifte şampiyon bir çaylakla aynı puanda kalıyorsa ve yenemiyorsa kimse bana masal okumasın.

  18. Bazen Schumi yi ve Kimi yi geçen her zaman da rekabetçi olan Massa nın son 3 yıldır performansının bu kadar kötü oluşuna anlam verememiş gibi. Alonso ya hiç laf etmemiş. Zaten soru üzerine bunları söylemiş ben kötü birşey göremedim

  19. kardeşim sağol.sizler kadar sabırlı olamıyorum onun içinde üye olmuyorum.

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alakasız ama bişey sormak isterim…

    Şimdi malezyada Alonso yarışı kazanınca bunun kesinlikle havanın ve şansın yardımı ile olduğunu dile getirdi, keza valensiyada da öyle. Alonso kazanma yada podyuma çıkma ihtimali olmayan bir yarışta bunu başarınca her zaman şansımız vardı demiştir. Arama kısmına Fernando Alonso yazmanız yeter.

    Sorucağım bu değil.

    Malezyada perez alonsonun arkasından spin atıp 2. olunca başta sizler farrari sauber e emir verdi diye her zaman ki komplo teorinizi yaptınız. Geçtiğimiz yarışta da perez o spini mclarene geçtiği için atmış olmasın sakın desek ne hissedersiniz. Merak ettim. Muhtemelen bana komik olmayın falan diyeceksiniz. Lakin uzunca bir süredir izlediğim kadarıyla komiklik yapan sizlersiniz.

    Adam bişey demek istemiş, siz her zaman yaptığınız gibi anlamak istediğiniz gibi anlamışınız. Massa o yarışta kimi geçmişte 2. olmuş bir söyleyin bakalım. Yada şöye sorayım, o yarışta kim kimi geçmş ki ?? Button Koba yı mı geçmiş, Kimi, button'u mu.. Tren misali ilerleyen bir yarışta, es kaza aradan 3-4 kişi çıkar, üstüne bir de uygun bir pit. Buyrun 2. lik. ve bunu massa başardı öylemi. Massa sadece hata yapmadı o gün başka bişey değil.

    Adamın söylediği Massaya da değil aslında, direk takıma. Kaç yarıştır söyluyor adam bu şekilde şampiyon olamayız diye. Şimdi mi söyledi ilk defa sanki.

    Neyse çok uzattım, nasılsa siz anlayabildiğiniz kadar anlayacaksınız.

  21. yok 2008'de şampiyonluk şansı yoktu, şampiyonluk hakkındaki düşüncelerini sorsalar birisi öyle diyebilir hani

    "ben kimin şampiyon olacağıyla ilgilenmiyorum" tarzında… hani herkes böyle basit bir cevap verebilirdi, yada Alonso kendi düşüncelerini direk bu şekilde gizleyebilirdi, fakat öyle yapmadığı için eleştirildi. Herhalde Mclarenden öyle ayrıldıktan sonra Massa'nın şampiyon olmasını daha çok isteyecekti, bunu sormalarına bile gerek yok! 🙂

  22. Sürekli diyorum anlamıyorsun anlamamakta da ısrar ediyorun. Ne demişim oku. Massa lastikleri en iyi koruyan pilotlardan oldu demişim değil mi? En iyi dememişim değil mi? Gösterdiğin istatistikte de görüldüğü gibi Massa rakiplerinden daha geç pite girmiş neden. Lastikleri korumayı başarmış. Sonra 2. olmuş ve yarış boyunca temposunu sürdürmüş. Yani lastiklerden yana bir sıkıntı yaşamamış. 2. Biz zaten sürekli Ferrari'nin yavaş olduğunu belirtiyoruz ve ben 3 gün önce Massa'nın podyumda olmasında Webber'in Grosjean'ın, Alonso'nun yarış dışı kalmasının da etkisi var dedim. Ama Alonso bunu niye dile getiriyor. Getiriyor madem neden kendi podyuma çıktığında dile getirmiyor. Kendi çıktığında aracın limitlerinin ötesi geçti oluyor Massa çıktığında hede höde.

    Singapur'da Maldonado ve Hamilton yarış dışı kalmasa podyumda olacak mıydı. Hayır ama çıktığında yine vay bee aracın suyunu sıktı limitlerinin ötesine geçti dediniz. Monza'da Button yarış dışı kalmasa podyuma çıkamıycaktı. Ama çıktığında Button kalmasa çıkamazdım dedi mi? Siz yine 10.luktan 3.oldu vay bee aracın suyunu sıktı herkes yapamıyor kim yapabiliyor dediniz. Massa 10.luktan 2.olunca ne oluyor herkes yarış dışı kalmasa çıkamazdı oluyor. Alonso'da sizin gibi düşünüyor. Hemen takım arkadaşının 2.liğine kılıf ve neden arıyor. Ben diyorum ki Kendisi de podyuma çıktığı zaman ve bunda öndeki bazı pilotlar sorun yaşamasının da etkisi olduğu zaman çıkıp öndekilerin sorun yaşaması podyumda olmamı sağladı demiyor. Hep diyorum Alonso takım arkadaşının başarılı olmasını istemiyor ve elde ettiği sonuçlara sürekli nedenler arıyor. Massa 4. olsaydı çıkıp Massa'nın adını ağzına almazdı ama 2.olunca şanstı işte rakipler sorun yaşadı oluyor. Biz de gerçekleri dile getirince sizin gibi sadece Alonso odaklı olan fanatiklikten gözü dönmüş kişilerin saldırısına uğruyoruz neden? Çünkü gerçekleri yazdığımız için.

  23. Şimdi baktım da alonso fanları her yoruma bir cevap vermiş maşallah. demek ki pilotlarını çok seviyorlar tamam. arada vettele de sataşmışlar. AMA başlıkla içerik farklı ve başlık biraz tahrik edici. vettele massayı sormuşlar vettel de düşüncesini söylemiş. ne var bunda. eskiden şumi ve kiminin yanında iyi performansı vardı ve 2008 de şampiyonluğu 1 puanla kaçırdı. vettel de bunu söylemiş şimdi ne var bunda vettele sataşacak anlamadım. alonso hakkında bi yorum yapmamış ki iyi ya da kötü..

  24. Tüm yazdıklarını geçtim de,

    "ben kendi işime bakıyorum, şampiyonluk beni ilgilendirmiyor"

    Bunu Alonso söylemez.Bunu "Kim"in söyleyeceğini biliyoruz sanırım.Yukarıdaki arkadaş da biliyordur bence 🙂

  25. yani kendisinden de hızlı olabilir

  26. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ferrari de maldı zaten her sene takımlar şampiyonasını kaybetmek çok hoşlarına gidiyor takımcak. Öyle ya Alonsonun gözleri renkli.. Hadi massa 5-6. olur Alonso 2-3 olur anlarım da, adam 36 yarıştır ilk defa podyum yapmış be. 3 senedir puan bile alamıyor nerdeyse. Son 2 senedir sadece Alonsonun aldığı puanlar ile takım 3. oluyor.

    Kendi yalanınıza kendiniz de inanır olmuşunuz.

  27. "Okumadım kardeş durumumuz yoktu."

    Bu yoruma ancak bu cevap.

  28. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hocam meraktan sordum, senin hayatında aldığın en iyi netice ne oldu bu güne kadar, elalemin derecesiylen bozmuşun kafayı.

    Ayrıca şunu da ekleyim, senin amacın Alonso'ya falan laf sokmak değil, zaten adamın neyi olabilirsin ki adam seni görüpte kale alsın. Senin derdin burdaki taraftarı aşağılamak. Terbiyesizliğin lüzumu yok.

    Kendi kendini batırıyorsun, aklın yok bari fikrin olsun diye yazdım.

  29. alonso'nun massa 2. olduğu zaman şanslıydı öndekilerin hatası yüzünden demesiyle, hamilton'un button polü aldığı zaman arka kanadı yüzünden demesi arasında hiçbir fark yok. bu 2 pilot da çok hırslı. kesinlikle başkalarının kendinlerinden hızlı olabileceğini düşünmüyorlar. ve de her an kanıtlamaya hazırlar.

    bana göre bunlar saçma ve çocukça davranışlar değil. bir yarış pilotu da böyle olmalı zaten, tamam sen ondan çok büyüksün kanıtlamana gerek yok ve bu kanıtlama çabası seni küçük düşürüyor olabilir ama hırs, her şeyin önüne geçiyor.

    madem 1. 2. pilot her zaman vardı ferraride 2008'de massa nasıl raikkoneni yenebildi. tabiki eşit araç veriyorlardır demiyorum massaya çünkü bazı sıralamalarda 1 saniye fark oluyordu. bu fark inandırıcı gelmiyor. ama yine de alonso'nun massadan çok daha hızlı olduğunu vettel de biliyor ve akıl oyunları yapmaya başlamış şimdiden. çakal karlos.

  30. sevgili dostum güzel bir atasözümüz var ki şöyle;

    meyve veren ağaç taşlanır.

  31. hayır bir anlamadığım konuda şu.senin neden durup oturup alonso ile ilgili olumsuz onu aklın sıra küçük düşürücü yorum yazdığını anlamıyorum.2007 de sizie göre yenildiği takım arkadaşını ferrariye geçtiğinden beri her şartta yendiği içinmi yoksa böyle bir adamı idare edemeyip ferrariye kaptırdığınız içinmi.bence her ikiside.unutmayınki 2007 den sonra alonso ile birlikte mclareni terk eden taraftar oldu.tıpkı renaultta olduğu gibi.

  32. hayır lewis de gitti o karakterini çok beğendiğiniz herif para için sizi sattı hala karakterden dem vuruyorsun.neyin karakterinden bahsediyorsun.burası f1 kardeşim burada karakter sökmez burada yetenek söker politika söker.kimi çok karakterli olduğundan diğer pilotlara değer vermez button çok karakterli olduğundan kendinden başkasının yarış temposunda daha iyi olamadığını iddia eder.yemişim karakteri çokta tın yani

  33. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    lastikleri en iyi kullanan massa mı olmuş.? şu listeye bak
    Massa vettel gibi softları q3 de kullanmadı.

    Alonsonun yarış dışı kaldığı yarışlarda massa eskiye oranla iyi netice aldı evet ama spada hamilton grosjean perez Alonso 4 ü de massa nın önünde iken out olmuştur.Ayrıca maldonado var.Sadece Alonso out olsa neyse diyecem ama değil.Son yarışta da Gro web Alo perez gitti.Button vites kutusu sorunu yaşadı hamiltonun ipi çekildi.Rainin kanadı kırıktı.Massa podyuma çıkınca ilginç oluyor çok komiksiniz?

    Siz Alonsonun açıklamalarını anlamak istediğiniz gibi anlayın.Gelişmesi gerek denilen aracın yavaş olan pilotu podyuma çıktı demek ki Ferrari en hızlı araçmış gelişmesine felan gerek yokmuş diye düşünmeyin..

  34. Lovely_F2008  avatarı

    Şu da var Vettel , ben senin yetenekli biri olduğunu biliyorum , seni de Perez gibi ilk yıllarında yakından takip ediyordum ancak geçmişte Webber , Michael ve Kimi gibi çok iyi pilotlarla mücadele etti ve her zaman hızlıydı. Bu yüzden (şimdiki durumu) anlamıyorum. Ama bir Redbull pilotu değilim ve orada işler nasıl ilerler bilmiyorum (aslında biliyorum ;)).

  35. Ya arkadaş 3 saat siteye girmedim şu çıkan haberlere bak…Alonso'da karşı atak yapsın:

    "Aslında Webber,Vettel'den daha hızlı olabilir."

    Bu habere de oturma organımla gülüyorum.

  36. eşit koşullarda izlemek gerek .

  37. Alonso'nun yarış dışı kaldığı 2 yarışta da Massa iyi neticeler ve iyi sürüş ortaya çıkardı. Neden? Ferrari'de Alonso'nun 1.pilot olduğunu herkes biliyor. Ferrari'de bunu reddetmiyor. Massa'nın Alonso'nun önlerde olduğu yarışta sürekli sorunlar yaşaması neden. Çünkü Ferrari sürekli Alonso odaklı yarışıyor. Massa umurlarında değil. Monza'da lastiklerini en çabuk tüketen pilotlardan Massa Alonso'nun olmadığı bir yarışta lastiklerini en iyi kullanan pilotlardan olup 2.oluyor. İlginç değil mi?

    Alonso'ya hepimiz artık olgun kendini işine adamış lider bir pilot olarak övüyorduk ki bir demeci geldi. Massa'nın aldığı podyuma öndekiler sorun yaşadı podyumda bu etkili dedi. Ama fanatiklikten gözü dönmüşler bunda aracın yavaşlığını ifade ediyor dedi. Peki 2 hafta önce kendisi de podyuma çıktı neden Hamilton ve Maldonado sorun yaşamasa podyuma çıkamazdım demedi. Yada Valencia ve Malezya galibiyetlerinde şansın ş'sinden bahsetmedi.

    Alonso takım arkadaşlarının öne çıkmasını kendine yediremeyen bencil ve kıskanç bir pilot. Kimse kıvırmasın. Pat Symonds Alonso McLaren'de Hamilton'a karşı ön plana çıkamayınca ne dedi. Onu pek az mutsuzken gördüm. Bunlarda hep takım arkadaşına geçildiği zamanlardı şeklinde bir ifade kullandı. 2008'de Piquet'in podyumuna yine şans ve SC periyotunu gösterdi. McLaren'de Hamilton en hızlı takım arkadaşım değil dedi. Şimdi 3 gün önce Massa'nın podyumuna şans ifadesi kullandı. Peki kendi şans sayesinde çıktığında neden bu ifadeleri kullanmıyor. Takke düştü kel göründü. Alonso olgun diyorduk ya hayır. Hala yerinde sayıyor. İyi bir pilot ama asla mükemmel bir karaktere sahip bir pilot değil. Ferrari eşitlik politikası uygulasa eminim McLaren yıllarının bir benzerini Ferrari'de yaşardı. 2006'nın son yarışlarını hatırlayın. Fisichella'ya bir yarış geçildi diye benim şampiyon olmamı istemiyorlar demişti. Şimdi bize yine saldıracaklardır. Ama gerçek bu yaşananlar ortada.

  38. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa uzun bir aradan sonra podyumla tanıştı.Basın mensupları bu konu hakkında önüne gelene soru soracaklar.Böyle habere uzun zamandır hasrettiler.Olur ya dili şişmiş olanlar vardır.F1 camiasında da bizim TRF1 sitesinde olduğu gibi sadece Alonso&Massa haberi olunca dili çözünenler ya da aynaya bakmayıp konuşanlar vardır.Bazısı reklam olsun diye konuşacak bazısı da akıl oyunları oynamaya çalışıp psikolojik baskı uygulamaya çalışacak.

    Massa övgüyü haketmiştir ama bu şekilde laf konuştu bal kabağı tarzında değil.

    "Geçmişte Felipe, Michael ve Kimi gibi çok iyi pilotlarla mücadele etti ve her zaman hızlıydı. Bu yüzden (şimdiki durumu) anlamıyorum.

    Lafa bak.Eskiden hızlıydı ama şimdi o hız nerde.Örnek sadece massa mı?
    Şumi de 2006 yılına kadar kırılmadık rekor bırakmadı ama şimdi rosberge yeniliyor bu durumu anlamıyorum??
    Webber de 2010 da kılpayı şampiyonluğu kaçırdı ama 2 yıldır durumu anlamıyorum.
    2007 de esip gürleyen hamilton ise button gibi birine açık farkla mağlup oldu anlamıyorum.
    2007 de şampiyon olan raikkonen de 2008 de massaya açık farkla yenildi anlamıyorum.
    Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
    Yarın Alonso da ; "Webbere ne oldu anlamıyorum.2010 da kılpayı şampiyonluğu kaçırdı.Şimdi ise sürünüyor. Redbullda işler nasıl dönüyor "diyebilir.

  39. Massa uzun bir aradan sonra podyumla tanıştı.Basın mensupları bu konu hakkında önüne gelene soru soracaklar.Böyle habere uzun zamandır hasrettiler.Olur ya dili şişmiş olanlar vardır.F1 camiasında da bizim TRF1 sitesinde olduğu gibi sadece Alonso&Massa haberi olunca dili çözünenler ya da aynaya bakmayıp konuşanlar vardır.Bazısı reklam olsun diye konuşacak bazısı da akıl oyunları oynamaya çalışıp psikolojik baskı uygulamaya çalışacak.

    Massa övgüyü haketmiştir ama bu şekilde laf konuştu bal kabağı tarzında değil.

    "Geçmişte Felipe, Michael ve Kimi gibi çok iyi pilotlarla mücadele etti ve her zaman hızlıydı. Bu yüzden (şimdiki durumu) anlamıyorum.

    Lafa bak.Eskiden hızlıydı ama şimdi o hız nerde.Örnek sadece massa mı?
    Şumi de 2006 yılına kadar kırılmadık rekor bırakmadı ama şimdi rosberge yeniliyor bu durumu anlamıyorum??
    Webber de 2010 da kılpayı şampiyonluğu kaçırdı ama 2 yıldır durumu anlamıyorum.
    2007 de esip gürleyen hamilton ise button gibi birine açık farkla mağlup oldu anlamıyorum.
    2007 de şampiyon olan raikkonen de 2008 de massaya açık farkla yenildi anlamıyorum.
    Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
    Yarın Alonso da ; "Webbere ne oldu anlamıyorum.2010 da kılpayı şampiyonluğu kaçırdı.Şimdi ise sürünüyor. Redbullda işler nasıl dönüyor "diyebilir.

  40. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    vettel haklı

  41. bu çok ağır oldu be dostum.

  42. Alonso takım arkadaşının başarısını çekemeyen bir insan, ve takım arkadaşına geçilince dünyanın en mutsuz pilotu olabilecek bir karaktere sahip. araçtan dolayı 21. oldun takım arkadaşı 22. olursa mutlu olabilecek bir insan. İroni falan yapmıyorum, öyle biri bence, açıklamaları ve benim diğer insanların Alonso hakkında söylediklerine göre fikrim bu, bu arada o diğer insanlar Alonso'yu her daim eleştiren parazitler değil, Alonso'nun yanında olan insanların açıklamaları…

    Bunun nedeni ise belli, F1'de başarınızın en büyük ölçütü takım arkadaşınıza karşı başarınızdır, takım arkadaşınız sizden daha iyi bir iş çıkartırsa başarısızsınızdır, Alonso'da başarısızlığa tahammül edemiyor, F1 pilotu olmanın birinci kuralı gibi bir şey bu, yani Alonso'nun bu karakteri onu başarılı kılan unsurlarından biri, belki de o yüzden bu kadar rahatsızsınız 🙂

    bir diğer unsura gelelim, Alonso genelde duygularını direk dışarı vuran bir insan, sözünü sakınmaz, politik diyor herkes, evet yaptığı olmuş olabilir, ama politik olan bir insan çıkıp açıkça "2008'de ben mclarenden olaylı ayrıldım onları sevmiyorum, Massa şampiyon olsun istiyorum, ona yardım etmek ve mclarenden puan çalmaya uğraşıcam" demez, politik davranır; "ben kendi işime bakıyorum, şampiyonluk beni ilgilendirmiyor" der. Herkesin Alonso'dan beklediği bu, politik olsun sözünü sakınsın falan. 2010 ilk sıralama turlarında hata yaptığından dolayı Massa'ya geçildiğinden dolayı suratından düşen bin parça olmuş olabilir, yalandan etrafa gülümseyeceğine bunu yapar çünkü Alonso, sevmiyor olabilirsin, kızını vermezsin Alonso'ya olur biter, herkesi sevmek zorunda değiliz zaten, bende seni sevmiyorum mesela, hani sevmemi istediğinden değilde aklıma geldi söyleyeyim dedim, bildiğin yere düşsen kaldırmam

  43. Ferrari%100 avatarı

    Massa da artık akıl koysun rekabetçi olsun

  44. uzun yazı içinde kusura bakmayın, bu konuda net düşüncelerim vardı, üşenmesem makale gibi yazıp siteye yollayabilirim yani 🙂

  45. aslında çok açık bir sebebi var bunun;

    Felipe Massa iyi, dengeli ve hızlı araçlarla takım arkadaşlarına karşı başarı kazanabilen bir pilot, fakat araç sorunlu ve yeterince hızlı değilse sıkıntı yaşamaya başlıyor, öte yandan Fernando Alonso'nun en güçlü yanı bu, araç dengeli yada dengesiz, lastik aşınması var yada yok, hızlı yada değil, bir şekilde araçtan performans çıkartıyor. Örneğin bu sene Massa bir çok kez lastik aşınmasından dolayı hız kaybetti, diğerlerinden erken pite girdi, bazen yarış sonlarında sorun yaşadı, Alonso ise lastikleri bir şekilde kontrol edebiliyor, ki Alonso'nun stili de agresif ve tepkisel, massa gibi. Massa bir çok yarışta ayar sorunu yaşadı, Alonso ise bu sorunların üstesinden gelebiliyor. Fakat araç iyiyken, Massa farklı bir karaktere bürünüyor, örneğin bu sene Ferrari aracı sıralamalarda güçsüz, yarışta iyi, Alonso kendini bir şekilde Q3'e atıyor ama Massa sıkıntı yaşıyor. Araç yarışta iyi, Massa'yı livetimingten takip edenler Alonso ile arasındaki farkın 1 saniye değil, 0,1-0,3 arasında olduğunu görebilir, zaman zaman daha hızlı turlar attığıda oluyor, fakat genelde erken lastik bitiriyor Alonsoya göre… yani bana göre bir performans farkı var ama bu farkın açılmasının sebebi mevcut durum

    Massa, 2006, 2007 ve 2008'de oldukça hızlı araçlara sahipti, bu araçlar öyle ciddi denge sorunları olan yada yavaş araçlar değillerdi, 2010 Ferrari nitekim son 3 yılın en iyi Ferrarisiydi, Massa Alonso'dan aşırı yavaş kalmıyordu, zaman zaman hızlı olabileceğini de gördük. 2011 Ferrarisinde adam kayboldu resmen, 2012'de ise bir önceki paragrafta bahsettiğim şey oluyor, sıralamada ortada yok, yarışta bir şeyler yapıyor ama o kadar geriden başlamanın dezavantajıyla nereye kadar, ancak işte birileri kaza yapacak ortalık karışacak ki sıralamanın dezavantajı ortadan kalksın, performansı ortaya çıksın (Spa+Suzuka)

    Alonso taraftarı olduğumu buradaki çoğu kişi biliyordur, ben Alonso'nun en iyi şartlarda en iyi pilot olduğunu düşünmüyorum, örneğin 2007'nin güçlü mclareniyle Hamilton Alonso ile oldukça iyi başa çıktı, 2005 ve 2006'da sahip olduğu araçlar iyiydi, bu seferde takım arkadaşı bir Hamilton yada Kimi değildi. Alonso'nun asıl farkı burada ortaya çıkıyor, bu adam bir şekilde aracın limitlerini genişletiyor, aşıyor demiyorum, genişletiyor, bir çok şartta hızlı olmayı başarıyor. Sahip olduğu takım patronları ve mühendislerin ortak düşüncesi de bu oldu genelde, 2004 İngilterede herkeste çekiş kontrol varken arızalanan Ecu yüzünden Alonso çekiş kontrolsüz yarıştı, kendini o şartlara adapte edip aynı tur zamanlarını tutturmayı başarmış, çekiş kontrollü atılan tur ile çekiş kontrolsüz atılan turları aynı hızda atmayı her pilot başarabilir, ama senelerce çekiş kontrolle yarışıp yarışın ortasında sürüş stilini değiştirip yine aynı tur zamanlarını tutturmayı herkes beceremez, bunu yapabilecek sayılı pilot var, vites kutusu 5. viteste takılıp 2. sırada yarışı bitirebilen Schumacher gibi (o zaman vitesler 6 vitesti sanırsam, 95 yılı)

    Ferrari bence bunu bildiği için Massa'ya fazla yüklenemiyor, araç iyi olursa Massa'da iyi olacaktır ve evet zaman zaman Alonso'yu da geçecektir. Çünkü bunu yapabilecek bir pilot. Ama maalesef ne hayatta ne Formula 1 de hatta gittiğiniz ilkokul dersinde bile ortak olan bir şey var, her şeyin iyi olduğu, ideal olduğu zaman oldukça azdır, başarı mükemmel şartlarda doğru işleri yapmakta değil, o şartlar mükemmel değilken bile elindekinden maksimumu almakta yatıyor. Şu mevcut şartlar Alonso'nun en iyi olduğu şartlar, aracın ne yaptığı belli değil, lastikle ne halt yiyor belli değil, güç dengeleri oturmamış, diğer pilotlar hatalar yapabiliyor, bu şartlar tam Alonso'yu öne çıkartacak şartlar, onun kendini gösterebileceği şartlar, onu şampiyon yapacak şartlar değil yanlış anlaşılmasın, Alonso'nun diğer pilotlardan öne çıkmasını sağlayacak şartlar, o yüzden zaten her önüne gelen bu sene Alonso'yu övüyor, performansı oldukça iyi, fakat şampiyonluk için bu şartlardan fazlasına ihtiyaç var, daha hızlı bir araç, neyse bu farklı bir konu… 🙂

    Verin Ferrariye 2013'te 2011 Red Bull'un olduğu gibi üstün bir araç, Massa'nın performansındaki yükselişi görün 🙂 ama hala bir Alex olacağını sanmıyorum, o da ayrı 🙂

    Ferrari adamı engelliyor yazanlar olacaktır, belki şuan olmuştur bile, adamı engelleseler bu kadar fazla engellemezler, adamlar madem Alonso'yu bu kadar kolluyor, Massa'yı öyle bir engellerki rakiplerden puan çalar, adam Q3'e kalamıyor, yok Ferrari engellemiş falan filan, tamam takımın Alonso'yu desteklediği belli ama bunun için haklı sebepleri var; performans farkı… şey var bir de, Ferari tuşa bastı Massa yavaşladı, madem öyle tuşu iyi ayarlasınlar bir dahaki sefere, Alonso'dan 0,1 geride kalsın, rakiplerden puan çalsın, aa pardon Ferrari bunu düşünemeyecek kadar aptal(!) adamı uzaktan kumandayla kontrol edebiliyorlar ama onu yapamıyorlar 🙂

  46. adam işi çözmus dağılın… 😀

  47. DreamOfWinD  avatarı

    Bug umuzu buldun kardesim tebrik ederim..

  48. Massa kimdi yahu Ferraride mekaniker falandı galiba.Cümle alem alonsonun nasıl bir pilot olduğunu 2007 de gördü.alonso son yarışta Massanın 2. liğine dahi tahamül edemediği aslında nasıl biri olduğunun açık ve net işareti iken neyi tartışacağız burada.Ferrari izin vermiyor şartlar açık bir şekilde eşit değil.Kimse boşuna konuşmasın

  49. vettel 😀 akıl oyunları yapma alonso aklını alır. sen ılk once aracının hızına bak bide bizim aracın hızına

  50. vettel manalı manalı bir şey demek istiyor da anlayana artık…massa 2.pilot haddini bilerek yarışıyor…bu şekilde anlaşıldı kendisiyle….

    kimi 2009 senesinin sonunda takımdan ayrılmam performansımla alakalı değil demişti. buradan böyle bir ihtimal çıkabilir. santander sponsorluk adına ferrari ile önemli bir rakam üzerine anlaştı. akabinde alonso gelecek dedi. ama kalan pilot 2.pilot olacak dedi. bu görüşmeleri takımın başında olan maaşlı insanlar ile yaptı. luca domenicali vs.vs…bunlara açıktan bir kaç milyon dolar verse neden kabul etmesinlerki? bu da kimi ye belki söylendi belkide asla kabul etmez diye söylenmedi. süreden önce tazminatı da santander ödeyince böyle bir durum ortaya çıktı….massa bunu kabul etti. fakat bir ihtimal ben yinede asılayım ne me lazım dedi. 2010 ilk yarış sıralama ilk üç vettel massa alonso şeklinde oldu…
    genelde ilk üç basın karşısında gülücükler dağıtır. o resmi iyi hatırlayın alonsonun yüzünden düşen bin parça…neden kendine verilen sözler yine tutulmadı 2007 mclaren gibi…sonrasında alonso geçer dediler ama baktılar darbeli massa şaka maka bayağı kafa tutuyor sonra almanya takım emri ve akabinde kulağını çektiler sonuç bu….
    alonso ara sırada da olsa takım arkadaşının başarısını asla çekemeyen kendini beğenmiş bencil bir insan…son yarış massa için söyledikleri bunu kanıtlıyor. ferrari markalar şampiyonu olacak umrunda değil…

    köy cemaati gelmiş hocaya hocam kuraklık var yağmur duasına çıkalım demiş. duanın yapılacağı yere gelmişler hoca açmış elini başlamış duaya….dua ile birlikte yağmur çiselemeye başlamış. bunu gören hoca coşmuş yağmur artmış hoca coşmuş yağmur tüm şiddeti ile yağıyor hoca da müthiş bir böbürlenme…dönmüş cemaate "cemaat biraz da kar serpiştirteyimmi?"

    bu hesap alonso bir iki iyi netice aldıkça hemen başlıyor böbürlenmeye ilk lafı ferrari yavaş yani ben iyiyim manasında sözler…yine üç beş emekli pilot takım çalışanı geri hizmet personelinden alonso en kompilte pilot açıklamaları…pr reklamları bunlar…

    hülas alonso ferrariye geldi geleli onun öne çıkması için planlı bir çalışma var. massa bu açıdan işe yarıyor yavaş kalarak kaldırtılarak…

    ama pek bilmiyorlarki neticeyi Allah tayin eder….zalim zulmeder kader adalet eder…

  51. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sende ki araç Alonsonun altında olaydı 3 senedir, kendin içinde aynı soruyu sorardın neden Alonso'dan yavaş kalıyorum diye ..

    Oyunda bile adama FLYING FERNANDO diye lakap vermişler .. Bu araçlan bu kadar oluyor. Elbet Alonso'nun da eline senin ki gibi baskın bir araç geçecek. İşte o zaman Massa'yı değil kendini düşünmen gerekecek..

  52. adam haklı, benim düşündüklerime benzer şeyler söylemiş. bu massa nasıl oldu da birden bire sıralama turlarında alonso'dan 10 sıra geride kalkacak hale geldi ben de anlamıyorum.

  53. Eray Parlak avatarı

    Vettel, Alonsodan puan çalmasını istiyor Massanın 🙂

  54. Başlık çok yanıltıcı. Görür-görmez "çocuk bu ya" dedim ama sorulan soruya orta yollu cevap vermiş. Kimseye sataşma-laf atma yok.

  55. DreamOfWinD  avatarı

    Parmagin kadar konus bi zahmet vettel. Yemezler

  56. alonso'ya akıl oyunları yapmaya calisiyor. ama alonso yutmaz. bu vettel cocuk .

  57. yani şimdiye kadar konuşmadıda alonso kazadan dolayı yarış dışı kalınca demekki massa 10 başlayıp 2. bitiriyorsa alonsodan daha iyi sürüyor anlamına gelmiyor massada iyi sürücüde yeni sisteme ayak uyduramıyor lastikleri anlıyamamış olabiliyor zaten sürücüler lastikleri motoru zorluyamıyorlar

  58. Tolga Soydan avatarı

    Ama bir Ferrari pilotu değilim ve orada işler nasıl ilerler bilmiyorum"

    bu cümle ilginç

  59. elvan dalton avatarı

    Başlığı okuyunca Vettel'in Alonso adam değil ! dediğini sandım ama adam sadece Massa hakkında konuşmuş

  60. Vettel in demek istediği,Massa zaman zaman Kimi ve Schumi den hızlıydı,Alonso danda bazen hızlı olabilir.Ama Schumi den hızlıydı dediği sezon Massa sadece 2 yarışta Schumi den iyiydi.2007 de Kimi baskındı.2008 de Kimi ortalarda yokken,Alonso Renaulttayken sadece Lewis e karşı Malezyada attıpı gereksiz spinle kaybetti şampiyonluğu herşeyden önce.Bu yeni kural değişikliklerinede uyum sağlamayamadı.Dar ön lastikler sürüş tarzına uymuyor bence.

  61. Vettel'e muhabir sormuş, o da olabildiğince mantıklı bir cevap vermiş…kavga çıkarmaya veya ortamı germeye çalıştığını düşünmüyorum…dediklerinde de son derece haklı…ama bu yazıdan kıl-tüy kapıp kavga çıkarmak isteyen çok kişi olacaktır eminim…

  62. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Vettelin bu konusması haber baslıgındakı gıbı;

    belki de şampiyonluk mücadelesindeki rakibi ile aradaki söz düellosunu başlatmış

    oldu.
    oldugunu dusunmuyorum sonucta pilotlar muhabırlerı cagırıp hopp gel bakım helede 2 uc kelamım var sende yaz cız demıyor, bu elemanlar gıdıp bu sekılde cevap alabilmek ıcın soru soruyorlar kı bu vatandaslar böyle cevap verıyor.. yanı gayet mantıklı cogu kısının aklında olan seylerı dile getırmıs Vettel absuruk veya art nıyetlı bır mana bulamadım ben..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir