Renault, Alonso'dan Cevap Bekliyor

yazar:

kategori:

Flavio Briatore, 2005 ve 2006’da şampiyon oldukları Fernando Alonso’ya takıma tekrar katılması için teklifte bulunduklarını doğruladı.

La Gazetta Della Sport’a açıklama yapan Briatore "Bakalım salı gününe kadar ne olacak. Fernando’ya gelecek için proje sundum. Eğer istekleri teklifimize uyarsa bu olabilir." dedi.

Briatore anlaşmanın süresi için sonuca varamadıklarını kabul etmedi ve Fernando’nun yalnızca tek senelik anlaşma istediğini söyledi.

Briatore "Onun Renault’a ne kadar faydalı olabileceğini biliyorum. Ancak 1 senelik anlaşmanın uzun vade de planlar için hiç anlamı yok." dedi.

Dün Alonso’nun Mclaren ile yollarını ayırmasından sonra pilot pazarı tekrar alevlendi. Alonso’nun adı Renault, Williams, Toyota ve son olarak Red Bull ile anılıyor. Red Bull patronu Dietrich Mateschitz opsiyonları değerlendireceklerini söylüyor.

Mateschitz "Bakalım işler nasıl ilerleyecek. David ve Mark 2008 için % 100 bizim pilotlarımız. Ancak F1’de kesin bir şey yoktur, durumlar muhtemeldir." dedi.

Alonso’nun eski takım arkadaşı Jarno Trulli ise Alonso’nun Toyota ile görüştüğünü doğruladı. Söylentiler Alonso’nun gideceği takımda Ross Brawn’ı istediği yönünde.

Trulli "Alonso ve Mclaren ayrılığı hakkında anında telefonda bilgilendirildim. Toyota ile konuştuğunu ve daha fazla mühendis istediğini biliyorum. Bu benim için mükemmel olur…" dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir