Ferrari, Alonso'ya Yardım için Risk Almaya Hazır

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takım, gelişim olarak son yarışlarda rakiplerine göre geride kaldılar ki bunda, rüzgâr tünelindeki sorunların katkısı olduğu açıklanmıştı.

Singapur’da da yeni arka kanat beklendiği gibi çalışmamıştı.

Fry’a göre Ferrari, McLaren’ın temposundan sadece 4 parça uzaklıkta ve bu parçalar Kore GP’de araç üzerinde olacak.

Fry: “Yarış tempomuz Japonya’da, ne yazık ki Alonso’nun sarı bayraklara takıldığı sıralamaya kıyasla daha iyiydi. Şu anda McLarena’a daha yakınız ama Red Bull ile arada hâlâ fark var. Bu yüzden araç üzerinde gelişim için çalışmaya devam ediyoruz”

“Son yarışlara bakıldığında, her yarışta küçük güncellemeler getirdiğimiz görülüyor; gerçi Singapur’da birkaç küçük hata yapmıştık ama üzerlerine çalıştık ve Japonya’da sorunları çözmüştük. Sürekli olarak performans aradığınızda, bazı riskler almanız gerekiyor. Kore’de araç üzerinde 4 küçük güncelleme olacak; ondan sonraki yarışlarda ise daha önemli değişiklikler yer alacak.”

“Genel olarak son 5 yarışta soğukkanlı olmalı ve yaptığımız her şeyin doğru olmasını sağlamalıyız. Fark büyük olsa da fazlası gelecek. Asla pes etmeyeceğiz ve Brezilya’ya kadar sürekli zorlayacağız”

Ferrari teknik patronu, Pirelli’nin en yumuşak iki hamurunun kullanılacağı Kore’de rekabetçi olacaklarına inanıyor.

Fry: “Kore2de Pirelli’nin yumuşak ve süper yumuşak hamurlarını kullanacağız; bu lastiklerle araçta iyi dengeyi başarılı bir şekilde buluyoruz. Bu yüzden, araçların gelişiminde diğer takımların ne yaptıklarına bağlı olsa da iyi bir yarış bekleyebiliriz”

“Bununla birlikte, belli pistler, bir takıma, diğerlerine kıyasla daha uygun oluyor. Bu sezon boyunca, kimin hızlı olacağı konusunda herhangi bir güç sırası oluşmadı. Yakın zamanda McLaren üç güçlü yarış çıkardı ama Suzuka’da onlarla başabaştık; Red Bull ise Japonya’da her zaman iyi görünüyor.”


Yorumlar

“Ferrari, Alonso'ya Yardım için Risk Almaya Hazır” için 13 yanıt

  1. Sürekli aynı kelime kullanılmasın diye böyle oluyor. Vettel-Alman pilot- çifte şampiyon-Red Bull pilotu.
    McLaren-İngiliz takım,Woking kökenli. Haberin içinde 20 yerde McLaren kelimesi geçince rahatsızlık verir diye düşünüyoruz .

    Doğrudan çeviriden kaynaklanmıyor yani;)

  2. Haberler çeviri olduğu için böyle olması normal. Bir de haberin kaynağı yazıyor olsa çok daha şık olacak.

  3. sen benimsin avatarı

    aman!!! lütfen siz risk almayın lütfen. ferrari risk almasın yoksa şampiyonayı %100000 milyon garanti kaybeder. zaten bundan sonrada kazanacakları meçhul. anca şans oranı var işte bir ihtimal şans oranı.
    fakat risk alırsa ferrari kesin kaybeder şansları bile yardım edemez onlara. nitekim risk alma konusunda son 4 yılın en başarısız takımı ferrari.

  4. Serhan Acar pazar günü çok doğru bir şey söyledi.Artık F1'de gelişmek için simülasyona,rüzgar tüneline ve bilgisayara ihtiyacınız var.Çünkü testiniz yok.

  5. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Neyse ki Fry hala ele geçirilmiş değil ve "Ferrari'nin yararı için" konuşabiliyor. Diğerleri papağan.

  6. bakalım kore nasıl olacak süpersoft la softlar yağmur olsa iyi cmt. yagmurlu pazar güneş olsa fena olmazdı

  7. rocco junior avatarı

    Aracın gelişiminin tıkanması veya bazı parçaların çalışmaması aslında bu adamların suçu değil.Zaten her takımın başına geliyor.En azından Lotus gibi yüzümüze gözümüze bulaştırmadık.Rüzgar tüneli,yasaklanan testlerin ardından en önemli unsur haline geldi.97de kurulmuş yani çok eski.Mimari sorun olduğu için yapılacak tek şey,yenisi inşa edilene kadar yeni bir yer bulmaktı onu da yaptılar zaten.Ancak o tarihten itibaren takımı yöneten patronların bu soruna daha evvel el atıp çoktan sorunsuz bir tünel inşa etmesi gerekirdi.Tahminim çalışmayan parçalarımız ile epey hız kaybetmişizdir en azından 0.2-0.4 arası.

  8. ne yapacaklar, Massa ya çarpışan araba mı verecekelr 🙂

  9. O bir klasik, olazsa olmaz 🙂

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ferrari, geçen sezon sert lastiklerde rakiplerine oranla 0.3-0.5 sn civarı yavaş kalıyordu. Bu sezon başında takıma Bridgestone'un eski lastik şeflerinden Hirohide Hamaşima, dahil edildi ve sert lastiklerde ki sorunu bana göre çözüldü. Sert lastiğin kullanıldığı her pistte çok başarılı performanslar sergiledi Ferrari ve Alonso. Suzuka'da Alonso, yarış dışı kalmasaydı Massa'nın, 2.'lik kürsüsünü devraralabilirdi kanımca. Silverstone'da buna iyi bir örnektir. Yumuşak lastiklere oranla sert lastiklerle daha hızlıydı Alonso. Monza'dada Alonso'nun, yumuşak lastiklerle Vettel'e yaklaşamayıpta, sert lastiklerde daha hızlı olmasıda buna iyi bir örnektir.

  11. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Her haber in ilk satırı bilmem ne kökenli takım diye baslıyor ya kıl oluyorum 🙂

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İnşallah bu hafta güzel bir sonuç alırız. İnşallah yine son 2dk kala çıkmayız q3 e. Tabi kalırsak. Parçalarda çalışsın artık yahu.

  13. Ben en sertler bu sezon daha işimize yarıyor diye biliyordum.Yanlış mı biliyormuşum ? Yumuşak ve Süper yumuşaklarla Singapur'da döküldük ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir