İstanbul Park Sahibini Buldu

yazar:

kategori:

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Park Yarış Kompleksi’nin (İstanbul Formula 1 Pisti) işletme hakkına ilişkin ihale sonrası İTO Eminönü Merkez Bina’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ihaleye Eylül Tarım Oto Kiralama LTD. Şirketi, İstanbul MC Yarış Sporları LTD Şirketi, Özyacızı İnşaat Elektrik LTD. Şirketi, CNR Uluslararası Fuarcılık AŞ ve Ayhanlar Hazır Beton İnşaat AŞ’nin katıldığını söyledi.

Yalçıntaş, teklif veren 5 firmanın açık artırmaya katıldığını ve ihaleyi açık artırma sonucunda 9,1 milyon liraya İstanbul MC Yarış Sporları LTD Şirketi’nin kazandığını bildirdi.

İstanbul MC Yarış Sporları LTD Şirketi temsilcisi Adem Moğol, ihalenin zorlu ve çekişmeli geçtiğini belirterek, “İstanbul Parkı, Ortadoğu’nun en büyük spor kompleksi haline getireceğiz. Motor yarışları konusunda üstümüze düşeni en iyi şekilde yerine getireceğiz. Geniş konseptte bir yatırım düşünüyoruz, bir tek yarış yapma düşüncesinde değiliz. Avrupa’da çok büyük bir grubuz. İhale 17 tur döndü, bizi epey terlettiler. İnşallah hepimiz için hayırlı olur” diye konuştu.

Kaynak: CNN Turk

 

Formula 1 pisti eski bankacının

Formula 1 pisti işletme hakkı ihalesini kazanan İstanbul MC Yarış Sporları A.Ş’nin eski bankacı Sinan Akiman’a ait olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Ticaret Odası Formula 1 pisti işletme hakkı ihalesini bugün Eminönü Merkez Bina’da düzenledi.

5 firmanın katıldığı açık artırmada en yüksek teklifi 9.1 milyon lira ile İstanbul MC Yarış Sporları LTD Şirketi kazandı.

Şirketin eski bankacı Sinan Akiman tarafından ihaleye girmek üzere geçtiğimiz Ocak ayında kurulduğu öğrenildi. Akiman, Garanti portföy genel müdür yardımcılığı ve Garanti Bankası hazine direktörlüğü görevlerinde bulunmuştu.

 CNBC-e’ye konuşan Akiman, pisti sadece Formula 1 değil, dünyanın önde gelen motorsiklet ve araba yarışlarına açmayı planladıklarını söyledi. Formula 1 konusunda hükümetle beraber ilerleyeceklerini kaydeden Akiman, “Dünyaca ünlü yarışların Türkiye bacağının yapılması için her türlü teşebbüste bulunacağız. Kendi federasyonlarımızın yarışlarına da ev sahipliği yapmak istiyoruz” dedi.

Düşük fiyat politikası uygulayacaklarını belirten Akiman, pistin boş olduğu durumlarda vatandaşların kullanımına açacaklarını söyledi.

Akiman, vatandaşların cüzi bir bedelle, belirli bir süre için kendi araçlarıyla pisti kiralayabileceklerini kaydetti.

İstanbul MC Yarış Sporları A.Ş’nin finansmanı İngiliz merkezli Ashmore Grup olduğu belirtiliyor. 36.3 milyar dolarlık bir fon yöneten Ashmore Türkiye’nin önde gelen elektrikli ev eşyası üreticisi yüzde 49’una ortak olmuştu.

Kaynak: CNBC-e

 


Yorumlar

  1. İstanbul MC Yarış Sporları A.Ş’nin finansmanı İngiliz merkezli Ashmore Grup olduğu belirtiliyor. 36.3 milyar dolarlık bir fon yöneten Ashmore Türkiye’nin önde gelen elektrikli ev eşyası üreticisi yüzde 49’una ortak olmuştu.

    bu ortak oldukları şirket "arzum" dur.

  2. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    şu pistin içini ve çevresini düzelterek başlasalar işe keşke ve padok alanı ile !

  3. Komedi olan ne? Biraz daha açıklayıcı yazın şu yazıları.

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Merak etmeyin Bu Şirket F1 i getirir siz rahat olun ama biraz zaman alıcak..

  5. İŞ hayatını bilmeyenler BOŞ yorumlara başlamış
    >:)

  6. 2023 yılına kadar işletme hakkını aldılar

  7. 4.000 € civarında bir rakam yapıyor.Açıklamaya bakarmısınız şunlar şunlar girdi şu firma kazandı,kazandıda kardeşim ne kadar süreyle işletecek,yarış organizasyonları mı yapacak,park alanı mı yapacak,geniş kapsamlı yatırım yapılacak mış neler bunlar? İTO olunca işin içinde ben 2 değil 22 kere düşünüyorum,sizlerde öyle yapın neden diye sormayın…pisti aldığı rakama Moto GP getiremezsin buraya.Neyse son zamanlarda hiç sıkılmadığım kadar sıkıldım f1 den, ilgili haberlerden,bunun birçok nedeni var.şampiyonluk ortada ben adetpe olamıyorum.Neyse hayırlısı

  8. hıhı F1 zaten bu adamlar bulmuş. 9.1 milyon lira komedi gibi.

  9. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    yine birilerinin cepleri doldu. ne oldu şu F1 manzaralı evlere bileniniz var mı ?

  10. "İstanbul Parkı, Ortadoğu'nun en büyük spor kompleksi haline getireceğiz. Motor yarışları konusunda üstümüze düşeni en iyi şekilde yerine getireceğiz. Geniş konseptte bir yatırım düşünüyoruz, bir tek yarış yapma düşüncesinde değiliz. Avrupa'da çok büyük bir grubuz.

    Umarım bunların arasında Formula 1'de dahildir. Formula 1 gelsin de isterseniz deve kuşu yarışlar düzenleyin pistte.

  11. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Hadi bakalım kaçıncı el değişikliği bu,en azından F1 olmasa bile DTM,WTCC,MotoGP gibi serileri getirebilseler iyi olur

  12. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    CNR Holding'in kazanması daha iyi olacak gibi duruyordu ama onlar kazanamadı.Umarım yarışın geri dönmesi konusunda hayırlısı olur.

  13. But sirket hakkinda bilgisi olan varmi? ciddi bir sirket mi acaba?

  14. aksine, belki geri alabiliriz

  15. F1'i unutabiliriz İstanbul olarak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir