Whitmarsh, Perez için: "İşlenmesi Gereken Elmas"

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu Japonya GP’de iki defa karşı karşıya gelen ikiliden Perez, ilkinde rakibini geçmiş ama ikincisinde kendisini çakıl alanda bulunca yarışı tamamlayamamıştı.

McLaren, Meksikalı pilotun bu hareketlerinden endişe etmediklerini yarıştan sonra dile getirmişti.

Yine yarış sonrası açıklamalarda Hamilton, Perez’in çılgınca bir hareket yapmasını zaten beklediğini ifade etmişti ama Whitmarsh, başka yönden bakıyor ve Meksikalı pilotu işlenmemiş elmas olarak görüyor.

Whitmarsh: “(Suzuka olayı), piste çıkıp meydan okumak isteyen birisine sahip olduğumuzu gösteriyor.”

“İşlenmesi gereken bir elmas var ve bu çok ilginç bir meydan okuma”


Yorumlar

“Whitmarsh, Perez için: "İşlenmesi Gereken Elmas"” için 9 yanıt

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Button varken Kimi'yi almaları pek mümkün görünmüyor. Keşke alsalar.. Button'dan sonra Kimi belki.. Şu an bir deneyimli pilotları var. Perez de kazanmaya aç ve hırslı rolünü gayet iyi üstleniyor.

  2. Bence perez en dogru secimdi, diresta bana davidi hatirlatiyor,zaten mevcut coulthardimiz var. hulkenberg bu sene hayalkirikligi yaratiyor , kimiyi takim artik getirmek istemiyor sanirim. zaten diger pilotlarinda kontrati var. martin dogru konusmus perez saf hiz olarak cok iyi, tecrubede yarisarak kazanilir…

  3. zaten sor olan elması işlemek, kömürü yada odunu işleyince kimse yüzüne bakmıyor.
    bende tam tersine perez in herkesi şaşırtacagını düşünüyorum..

  4. Hakaret bu. Adama sıkıştırılmış karbon diyor 🙂

  5. Kim hızlı, kim yavaş, kim pırlanta, kim kömür…bence bunlara karar vermek için hiç uygun değil günümüzdeki F1…sıralamalar sıralama değil, yarışlar yarış değil, kurallar kural değil, araçlar araç değil, lastikler lastik değil…vb..vb…en iyi lastik koruyan en hızlı pilot gibi görünebiliyor…ya da hızlı lastik tüketen bir araç, üzerindeki hızlı pilotu yavaş pilot yapıyor…DRS'si KERS'i saçmalıkların ardı arkası yok…sana atak yapana karşı savunma yapma şansın yok, düğmeye bas geç…yok geçemiyorsun o zaman telsizden şikayet et, "ben Schumi'yi geçemiyorum Martinciğim, düğme de işe yaramadı"…bu nedir yaa…

    Sonra Perez çıkıyor ortaya, Ferrari'ydi derken Mclaren pilotu oluveriyor, ne yapmış ki bu adam pırlanta tek taş oldu, bu adam hızlı mı değil mi? nasıl anlaşılır? Bir Maldonado çıkıyor, yarış kazanıyor, sonra puan alamıyor, bir Grosjean çıkıyor sıralamada Kimi'yi geçti, ne hız ulan falan deniyor, adam bildiğin kazma…

  6. Bir elması, ancak ve ancak başka bir elmas kesebilir. Bu durumda Sergio Perez'in işlenebilmesi için takım arkadaşının da elmas niteliğinde olması lazım ki ben Jenson Button'da bu niteliği hiçbir zaman göremedim. Yine de Button çok iyi bir pilot. Gelecek sene Perez, henüz büyük takım tecrübesizliğinde iken onu zorlarsa o zaman elmaslık yapabilir.
    Ayrıca Sergio Perez'i küçümsemememiz gerektiğini düşünüyorum. Formula 1'in en köklü 2 takımından birisi olan McLaren, bir bildiği olmadan boş yere pilot almaz. Kimi Raikkonen de Sauber'den ilk geldiğinde son derece tecrübesizdi. Lakin sonraki yıllarda gördük ki bu adam saf hızı temsil ediyor. Benzer şekilde Lewis Hamilton da büyük bir risk ile getirildi ve her ne kadar bol hatalı sezonlar geçirse de performans ve hız konusunda onu da gördük. O yüzden Perez'in de pek de büyük bir risk teşkil ettiğini düşünmüyorum ben.

  7. bir montoya vakası yaşanacak bence..

  8. Perez in Mclarende başarılı olacağını zannetmiyorum ayrıca elmas ı işlemek zordur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir