Sponsorsuzluk Kobayashi'nin F1 Kariyerini Bitirebilir

yazar:

kategori:

Sauber takımı henüz gelecek sene için sürücülerini açıklamamışken Kobayashi’nin sponsorsuzluk nedeniyle sıkıntıda olduğu biliniyor.

Kore’de konuşan Kobayashi “Şu anda burada olmak için sponsorum yok. Çok tuhaf bir his. Gelecek için sponsor bulmam çok önemli.” 

“Sürmek ve aracı düşünmek sürücünün işidir ancak şu anda sponsorları düşünmek zorundayız. Sürücü bunlarla uğraşmak zorunda olmamalı.”

“Biraz şaşkınım ancak gelecek sene de Formula 1’de kalmaya çalışacağım.” 

“Şu anda çok meşgulüm ancak sponsorlara bakmak lazım. Bunu gerçekten yapmak zorundayım. Üzücü.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Kamui Kobayashi F1'de benim için en cana yakın en mütevazı ve elbette yetenekli pilot. Sponsor bulamayıp F1'den ayrılırsa birçok arkadaş gibi ben de üzüleceğim. Yıllar önce adını hatırlamadığım bir pilot (sanırım İngilizdi) para bulmak için Londra Borsasında halka açılmış ve yeterli miktar parayı toplum ve yanılmıyorsam 1 Sezon yarışmıştı. Kamui Kobayashi Tokyo borsasına başvursa eminim milyonlarca Japonya vatandaşı hatta başka ülkelerden insanlar bence onu destekler. Ben de desteklerim sırf o yarışsın diye 100 Türk Lirası veririm. Umarım ona birisi böyle bir akıl verir. Siz ne dersiniz sevgili Kamui Kobayashi hayranı arkadaşlar.

  2. elvan dalton avatarı

    Honda, Toyota, Brigestone derken F1'deki son Japon da gidici. Sanırım Japonlar için F1 eskisi kadar cazip değil. Neyse beyzbol izler onlar da.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Japonya'nın, şu anda ekonomik krizde olması Kobayashi'nin, sponsor bulmasını imkansız hale getiriyor. İnşallah kendisine bir sponsor bulur. Yoksa gidici.

  4. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Kendi ulkesinde podyum aldi…Ruslar bile petrova destek saglarken japonlaruin kobaya destek vermemesi üzucü…Cok kaliteli bir pilot yok olmamali..

  5. Formula 1'de Japonya gibi bir dev ülkeyi temsil eden tek marka Kobayashi. Böyle bir pilotu Japon markaların desteklememesi oldukça üzücü. Sponsorluklardan dolayı, Petrov, Senna gibi yetenek yoksunu pilotlar rahatlıkla koltuk bulabiliyor. Ama Kobayashi, Algersuari gibi iyi kumaşa sahip sürücüler sponsor desteği olmadığı için koltuklarını koruyamıyorlar. Formula 1 adeta kazan kazan dönemine girdi. Orta ve küçük takımlar artık yeteneğe değil pilotun sponsoruna bakar oldu.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    sanırım kamikaze gidici.

  7. ''Şu anda sponsorları düşünmek zorundayız, sürücü bunlarla uğraşmak zorunda olmamalı."
    Çok doğru söylemiş. Sürücüler artık başarı kazanmak yerine sponsor kazanmakla koltuk bulur hale geldi.
    Kobayashi'yi severim, bu sene pek varlık gösteremedi ama Japonya'daki 3.lüğü eminim ki ona sponsor getirecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir