Lotus, Coanda Egzoz İle Devam Edecek

yazar:

kategori:

Teknik patron James Allison, yeni güncellemenin tam olarak optimize edilmediğine dikkat çekti ancak araçta kalacağını söyledi.

Allison “Yeni egzozun çalışmasından memnun kaldık. Onlarla geçecek uzun yolun henüz başındayız. Direkt olarak çalıştıramayız ancak aldığımuz sayılar iyi ve memnun kaldık.”

“Sistemle devam edeceğiz gibi. Tam olarak karar vermesek de devam edecek gibi görünüyoruz.” dedi.

Allison, sistem üzerinde sene başından beri çalıştıklarını ancak o olmadan iyi sonuçlar aldıkları için sisteme öncelik vermediklerini söyledi.

Allison “Sene başında hangi sistemle çalışacağımıza bakıyorduk. Coanda tarzı egzoz ve optimize edilmesi kolay olan normal egzoz vardı.”

“İlk başta Coanda çözümü diğer güç üreten çözüme göre daha iyi görünüyordu ancak kaybedilen yere basma gücünü telafi etmeyi garantilemeniz lazım.”

“Aracı tanıttığımızda dengeli bir karar aldık ve ardından oldukça parlak bir dönem geçirdik. Sene içerisinde oldukça rekabetçi olabildik.”

“Sonra Coanda tarzı bizim sistemimizin önüne geçti ve bu sene için ona bakmamız lazım ve gelecek sene öncesinde çalıştırmamız lazımdı.”

“Daha önce bu sisteme odaklanabilirdik ancak pist üstünde işler bizim için yolunda gidiyordu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. sezon bitti bitecek uzun yolun başndan bahsediliyor okadar yol varmı acaba

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Anlamıyorum. Sürekli yapılan açıklamalar var. Hiç bir zaman olumlu bir şey söylemiyorlar. Denedik, memnun kaldık, kullanıp kullanmayacağımızı bilmiyoruz, öncelik vermiyoruz vs. vs. klişeleşmiş laflar. Bıktım artık Lotus'un, bu demeçleri ve işe yaramayan güncellemelerinden. Ya hiç güncelleme getirmeyin, bizde yorganımıza göre ayağımızı uzatalım, takımın limitleri sınırlı diyelim, yada vakit ve nakit harcadığınız güncellemeleri çalıştırmayı becerin. Bune saçma bir iştir anlamıyorum. Ferrari, gibi son bir kaç yarıştır ön kanattaki flapların yerini değiştiriyoruz başka hiç bir şey yok. Üzücü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir