Alonso: "Üçüncü Sektör Çok Önemli"

yazar:

kategori:

 

Japonya’da Alonso’nun yarış dışı kalması, Vettel’in kazanarak farkı 4 puana indirmesine neden oldu ki İspanyol pilot, Kore’de avantajını sürdürmek için mücadele veriyor.

Ferrari pilotu, takımın Kore’de şimdiye kadar sadece kendi programına odaklandığını söyledi.

Alonso: “Diğerlerine göre nerede olduğumuzu söylemek zor. Çünkü bugün esasen kendimize odaklandık; sabah araç konfigürasyonları üzerine farklı fikirlerin kıyaslamasını yaptık; öğleden sonra ise lastikler üzerine çalıştık”

“Durumla ilgili daha net bir şeyler görmek için yarına kadar beklemeliyiz.”

Üçüncü dünya şampiyonluğu için yarışan Alonso, aracı 3. sektörü göz önüne alarak ayarlamanın önemli olduğunu belirtti.

Alonso: “Bu pistin en zorlayıcı bölümü üçüncü sektör; zaman açısından en kısa ve neredeyse tamamen virajlardan oluşuyor.”

“Ayar seçimlerini, aracın bu üçüncü sektördeki davranışları belirliyor; diğer iki sektörle başa çıkmak kesinlikle daha kolay”

Alonso’nun temkinli açıklamasına karşın takım arkadaşı Felipe Massa, Ferrari’nin hafta sonuna iyi bir başlangıç yaptığına inanıyor.

Massa: “Bu hafta sonunun doğru yolda başladığını söyleyebilirim. Ama önemli şey, asıl mesele olan yarın ve Pazar günü bu yolda devam edebilmek”

“Aracımız bu pistte çok iyi görünüyor. Bu, asıl gerçeği yarınki sıralamada görecek olmamıza rağmen umutlanmamızı sağlıyor”

 


Yorumlar

  1. 1ci sektor bitdikden sonra gelen duzluk

  2. İki sezondur açık şekilde görüyoruz ki son sektörde en hızlı olan takım %90 pole'ü alıyor.O yüzden dediği gibi çok önemli.

  3. 2.sektörde düzlük nerede var ?

  4. Ferrari%100 avatarı

    D-DRS işe yarasında pole görelim Ferrari pilotlarından

  5. D-DRS ile bu açığı kapatabiliriz bir nebze..Ama Ferrari de D-DRS deniyor.Onlarınki de işe yararsa durumlar biraz karışır…

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ne yapıp edip "vurucu tim" personelinden uzak bir yerde başlamak lazım.İlk 4'ün ardı sakat.

  7. inşallah

  8. 3. sektör virajlardan oluşuoyorsa orda red bull en hızlı olur 1. sektör ve 2. sektörde çok düzlük var ferrari açığı ordan kapatır sıralamada alonsoyla vettelin derecesi çok yakın olacak bakalım polü kim alacak

  9. Resim çok güzel olmuş teşekkürler..

  10. inşallah her zaman arkandayız

  11. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    hiç kasma alonso şampiyon sensin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir