Button Sarı Bayrak Kuralına Açıklık Getirilmesini İstedi

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, ikinci seansta ilk turunda iyi bir derece elde edemedi ve ikincisinde ise Toro Rosso’dan Daniel Ricciardo’nun neden olduğu sarı bayraklar nedeniyle yavaşlamak zorunda kaldı; son bölüme kalamadı.

Kimi Rikkonen, Nico Rosberg ve Romain Grosjean’ın tur derecelerini geliştirdiği zamanda Button, kendisine ilk 10!u getirecek zamanı elde edemedi.

Button: “Sektör dereceniz (öncekine göre) daha hızlı değilse, ayağınızı gazdan çekip çekmediğiniz kontrol edilmiyor. Ama bir sektörde yeşil yaptıysanız, olay yerinde ayağınızı gazdan çekip çekmediğiniz kontrol ediliyor. Bu zor bir şey. Ayağınızı kaldırmazsanız, ceza ne olur bilmiyorum. Bunun üzerine düşünmemiz gerek. Çünkü ayağınızı gazdan çekmez ve son seansa kalırsanız, orada da pol kazanırsanız, ancak 5 sıra grid cezası alırsınız. Yani 11. olmak yerine sadece 6. sıraya düşersiniz. Yani aldatıcı bir durum. Ama açıkçası amaç ayağı gazdan çekmek. Çünkü bir olay var ve olması gereken de bu”

 


Yorumlar

  1. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Seni okutan Türkçe hocasının 🙂

  2. İspanya Gp'sinde de böyle bir şey yaşanmıştı.Yanlımıyosam Schumi'nin Senna'ya vurduğu virajda sarı bayraklar sallanmıştı. 1-2 tur sonra o virajın bulundugu ilk sektörde Vettel ve Massa sektör derecelerini geliştirdikleri için pitten geçme cezası almışlardı. Sarı bayrakların oldugu kısımda ayağını gazdan çekmenin bi önemi yok yani. Bu bilgilere de ulaşabiliyo olması lazım hakemlerin. Kural değişmeli net bi şekilde.

  3. Kesinlikle bir değişiklik şart. Geçen hafta sonu Alonso ve Hamilton sarı bayraklardan dolayı tur atamamıştı. Bugün de Button Q2'de elendi Q3'e kalan 7 pilotta son turlarını atamadı. Pist dışındaki durmuş adamın tur atan adama ne zararı olabilir ki? Formula 1 bazen gerçekten saçma sapan kurallarla can sıkıcı olabiliyor.

  4. Ferrari%100 avatarı

    O zaman o üç pilot 5 sıra grid cezası almak zorundadır o üç pilot zamanını geliştirmişse Button yavaşlayıp geliştirememişse bence

  5. böyle bir çözümde olabilir. her sarı bayrakın zamanına göre extıra zaman eklenebilir

  6. Sarı bayrakta hızlı tur atmaktan hiçbir pilota inceleme çıkmadı sanırım.

  7. Button hakli, sari bayrak varsa zaman durdurulsun pilotlar tekrar tur derecesine baslayinca zaman devam etsin mesela? Sari bayrak varsa pilot hizli turu o an birakmali bence..

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    İşin açığı ben olsam ayağımı gazdan çekmem. Ricciardo'nun, aracının durduğu yerden kimseye bir zarar gelmez. Bu tür eften püften sebepler için Fia hemen bayrakları kaldırmamalı diye düşünüyorum. Yarışta neysede sıralamada, yarış için hayati önem taşıyan bir seansta olayın tehlike boyutuna bakıpta ona göre karar verilmeli ''bence.'' Şöylede bir şey var. Button, ayağını gazdan çekmeyip sıralama sonucunda da 4-5 gibi olsa alıcağı 3-5 sıra grid cezası gene 11.'likten iyi olacak. Gerçi saniselerin bile büyük önem taşıdığı anda bunları düşünemezdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir