Hamilton ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton geçtiğimiz sene Mercedes-Benz Stars&Cars Organizasyonuna yeni GP2 şampiyonu olarak katılmıştı ve bu dünyada pek bilinen bir isim değildi.

Bu sene ise Stuttgart’ta yer alan organizasyonda İngiliz pilot en çok ilgi duyulan isim. Lewis Hamilton ile burada yapılan söyleşide gelecek sene ve hayatı hakkında düşüncelerini bizlere sunuyor.

Hamilton konuşmaya "Fantastik duygular içerisindeyim. Hayatım, arkadaşlarım, ailem ve yaşamım için biraz zamana sahibim. Normal şeyler yapacağım…" şeklinde giriyor.

Mclaren’in BMW ve Williams ile ilgili temyiz başvurusu için neler düşünüyorsun?

L.H. Aslında bu konu hakkında pek düşünmedim. Benim sezonum bitti ve hepsi bu. Temyizin bile ne olduğunu bilmiyorum."

Bu sene şampiyon olmak istiyor musun?

L.H Bir gün şampiyon olacağım. Bu sene olamadım. Gelecek sene olabilmek için çok çalışacağım. Son yarışta ya da sondan bir önceki yarışta iyi iş çıkardık. Ancak Ferrari’de mükemmel bir iş çıkardı.

Yani temyize karşı mısın?

L.H Bunu asla söylemedim. Böyle rekabetçi bir spordaysanız eğer belli kurallar var. Bu kurallara bağımlı olmalısınız. Eğer doğru yolda değilsek ceza alırız, eğer başkaları da kurallara uymadıysa ceza almalı.

Durumun ne olduğunu bilmiyorum ve bu konuda odaklanmadım da. Neler olacak göreceğiz ancak bu andan sonra kazanmak ilginç olur. Ben gelecek seneye odaklanmaya başladım.

Gelecek senenin aracı hakkında ne düşünüyorsun?

L.H. Hımm. Göreceksiniz…

Fernando Alonso’nun takımdan ayrılması hakkında neler düşünüyorsun?

L.H Bunu dün öğrendim. Gelecekte ve gelecek sezon nereye giderse gitsin onun için en iyi dileklerimi sunuyorum.

Bu seneki baskı nasıldı?

L.H. Çevremde iyi insanlar, ailem ve iyi takım vardı. Yaptığım işe ve görevime bağlanmak koaly oldu.

İlk testin ne zaman olacak?

L.H. Buna karar vermedim. Her zaman aracı sürmek için istekiyim. 3’ü Barcelona’da, 3’ü Jerez’de olmak üzere 2 test haftası var. Herhangi birisini ben yapabilirim. Muhtemelen 2.sini ben yapacağım çünkü katılacağım başka organizasyonlar olacak.

Daha önce kışın biraz uzaklaşmak istediğini söyledin, ancak Lewis Hamilton toplumdan uzak olmak için nereye gidecek?

L.H. Kendi evimde ya da ailemin evinde kilitli kalabilirim. Bu her zaman kötü olmayabiliyor. Ancak bazen dışarı çıkmak gerekiyor.

Londra’ya gidiyorum ve elimden geldiğince çok vakit harcamaya çalışıyorum İngiltere’de çünkü hayatım ve arkadaşlarım burada. Ancak sizlerinde gördüğü gibi nereye gidersem gazeteler orada oluyor.

Bu kolay değil. Bunu kafamdan atıp her yere kafamda şapka ile gidip düşük profilli birisi olarak görünmeye çalıştım. Ancak bu gerçekten zor.

Buna alışmakta oldukça zor. Normal bir gece geçireceğini düşünerek dışarı çıkıyorsunuz ancak bu olmuyor. Bu işlerimi bitirdikten sonra Karayiplere ailemi görmeye gideceğim.

İsviçre’de zaman geçirdin mi?

L.H. Evet oraya gittim ve çok iyi zaman geçirdim. Oraya gidip bazı antrenmanlar yapabilirim. Genç birisi olarak farklı yerlere gidip oraları gezmek istedim.

Orada bir yer ayarladınız mı?

L.H Hayır. Hâlâ araştırıyoruz.

Fernando seni 2008 için daha güçlü bir konumamı getirdi ve şampiyonluk mücadelesinde 2008’de takım arkadaşının 2 dünya şampiyonu pilot olmaması senin için daha mı iyi?

L.H. Tam olarak öyle olduğunu düşünmüyorum. Gelecek sene takım arkadaşımın kim olacağını görmek ilginç olacak. Ben her zmanaki gibi ve sizler gibi biraz heyecanlıyım.

Kim olacağına dair ipucu yok, sadece tahmin yürütebiliriz. Ancak kim olursa olsun ben herkesle iyi anlaşıyorum.

Tahminin ne yönde?

L.H Açıkçası tam olarak düşünmedim. Sanırım Nick Heidfeld zaten BMW ile anlaşmalı. Bu yüzden Nico Rosberg, Adrian Sutil ve Heikki Kovalainen üçlüsünden birisi olabilir ancak hangisi olur diye düşünmedim.

Bana göre hepsi mükemmel pilot ve hepsini çok iyi tanıyorum. Eğer birisini seçmem gerekseydi dürüst olarka söylüyorum kimi seçerdim bilmiyorum. Takım oyuncusuna ihtiyacımız var.

Ancak hepisinin anlaşması var ve bu tahmini zorlaştırıyor. Hepsi bir yere bağlı.

Brezilya sonrası takımda hava nasıl?

L.H.Eğer geriye dönüp bakarsak bu sezon en iyi araca sahiptik. En dayanıklı araçtı ve teknik sorundan dolayı yarış dışı kalmadık. Pilotlarda bazen sorun oldu ve son yarışta oldu ancak araç yinede yarışı tamamladı. Bu iyi yönde atılan bir adım.

Önceki yıl mükemmel değildi bu yüzden iyi yönde atılan bir adımdı. Bu şekilde devam etmeliyiz. Ben takımla konuştum ve Ron Dennis ve Norbert Haug da takımla konuştu. Herkes rahat ve herkes iyi iş çıkarabileceğimiz konusunda kendisinden emin.

Çin ile ilgili kabuslar görüyor musun?

L.H. Hayır. Bu konu hakkında kabuslar görmedim. Pişmanlık içerisinde yaşayamam. Bu sene hiç bir şeyden pişman değilim.

Burada Stars&Cars organizasyonunda bulunmak oldukça ilginç. 1997’de çocukluğumdan beri buraya birçok kez geldim. Geçen sene GP2 şampiyonu olarak buradaydım. Kimi Ferrari’ye gidiyordu ve bir koltuk olacak gibiydi ancak kimse kim olduğumu bilmiyordu.

Şimdi yine buradayım ve tamamen bir Formula 1 pilotuyum. Çok şanslıydım ve bana fırsat verildiği için çok mutluyum. Bu fırsatı boşa harcamadım. Bu takımın bir parçası olduğum ve onlarla beraber çalıştığım için kendimden gurur duyuyorum.

Geçen sene bu şekilde bir sene geçireceğini hayal ediyor muydun?

L.H. 12 ay önce bana ilk sezonunda 2 numara ve Mclaren Mercedes pilotu olacaksın deselerdi bu çılgınca olurdu.

Herkes şaşırdı, ben bile… Bu bir rüya, gerçek olmayan bir duygu gibi. Buna alışmak çok zor. Bu benim için gerçekten çok ilginç.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir