Raikkonen Şansı için Temkinli Konuşuyor

yazar:

kategori:

 

Lotus pilotu, Yeongam’daki sıralamayı 5. tamamladı ki bu, Belçika GP’den bu yana en iyi başlama konumu.

Şu anda şampiyona lideri Alonso’nun 37 puan gerisinde 3. olan Fin pilot, aracının ön grupla mücadele edecek güçte olduğunu söylemesine rağmen beklentileri yüksek tutmaktan kaçınıyor.

Raikkonen: “Elimizden geleni yapıp neler olacağına bakacağız. Yarış belki de ilk virajda sona erecek; bilemezsiniz”

“Umarım iyi bir sonuç alabiliriz ama ‘şu sırada bitireceğiz’ diyemezsiniz ki. İyi iş çıkaracak şansımız var ama işler bir anda ters de gidebilir ve hiçbir şey alamazsınız”

“Elimizden gelenin en iyisini yapıp nerede bitireceğimizi göreceğiz”

2007 şampiyonu, yeni egzoz düzeninin gelecekte kendilerine daha fazla fayda sağlayacağı düşünüyor.

Raikkonen: “Düzlüklerde yavaş kalıyoruz. Çünkü bu şeylerle (güncelleme) biraz güç kaybımız oluyor. Daha fazla yarışa çıkıp antrenman yapınca muhtemelen daha fazla şey öğreneceğiz ve gelişebileceğiz”

“Beklediğimiz kadar iyi değil ama yine de iyi bir başlangıç”

 


Yorumlar

  1. HAM RAİ nın yarısına tecavuz etti 🙂

  2. Renault mtotoru her ne kadar avantajlı yönleri sayesinde aradaki 10-15 hp'lik güç farkını kapatsa da Kimi'nin istediği güç seviyesinde değil. Adam araçta daha fazla güç istiyor. Aracı yüksek sürate çıkarmak için vites oranlarını yükseltiyorlar bu sefer de çekiş gücünden feragat etmek zorunda kalıyorlar ki bu da Kimi'nin sürüş tarzına uymuyor. Geçmişte Kimi'yle ilgili bir yazı okumuştum. Montoya yada Coulthard'dan daha çok motor sorunu yaşamasının nedeni gazı viraj içerisinde daha erken açmasıymış en azından şu an öyle hatırlıyorum tam bilen varsa düzeltebilir geçmiş gün. Renault performans olarak kesinlikle diğerlerinden aşağı kalır yanı olmayan bir motor ki geçen sene gördük EBD gibi bir sisteme mükemmel uyum sağlıyor motor. Umarım şu yeni motorlarda Kimi istediğin bulur da bizler de onun soğuk olmasına rağmen içten tebessümlü galibiyet sevinçlerini izleriz 🙂
    Bu arada gece paylaştım ama bir Kimi haberi altında paylaşmadan yapamıycam bence çok eğlenceli olmuş :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir