Kore'de Vettel Kazandı, Liderliğe Yükseldi!

yazar:

kategori:

Yarışa ikinci sıradan başlayan ve startın ardından liderliği ele geçiren Vettel, tüm yarışı kontrol altında tutarak damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve art arda 3. kez zafer kazandı. Toplamda ise 25. zaferini kazandı.

Vettel, Kore’de aldığı bu zafer ile pilotlar şampiyonasında Fernando Alonso’yu 6 puan geride bıraktı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Red Bull’un diğer sürücüsü Mark Webber, tüm yarışı takım arkadaşının arkasında rahat bir şekilde sürdürdü ve yarışı 2. sırada tamamlayarak Red Bull’a duble zaferi kazandırmış oldu.

Ferrari ile bu yarış öncesinde lider durumda bulunan Fernando Alonso, yarışta önündeki sürücüleri yakalayacak performansa sahip değildi ve 3.lükle yetinmek zorunda kaldı.

Yarışa 6. sıradan başlayan Ferrari’nin diğer pilotu Felipe Massa, güçlü bir startın ardından iyi bir yükselişle 4. sıraya yükseldi. Massa son pitlerin ardından takım arkadaşı Alonso’dan daha hızlı göründü ancak takımdan gelen mesajla birlikte Massa pozisyonunu koruyarak 4. oldu.

İlk 4 sırayı kazanan Red Bull ve Ferrari sürücülerini Lotus’tan Kimi Raikkonen takip etti. Raikkonen ilk pitlere kadar Massa’yı yakın takip etse de pitlerin ardından fark açıldı ve Fin sürücü aradaki farkı kapatamadı.

Force India’dan Nico Hulkenberg çok güçlü bir yarış çıkardı ve yarışı 6. sırada tamamladı. Onu sorunsuz bir yarış çıkarmayı başaran Romain Grosjean takip etti.

Yarışın en güçlü takımlarından birisi Toro Rosso’ydu. İlk turdan itibaren çok hızlı yarış geçiren Toro Rosso sürücüleri sürekli yükseliş gisterdiler ve Ricciardo ile Vergne yarışı 8 ile 9. sıralarda tamamlayarak puan kazanmayı başardılar.

Mclaren sürücüsü Lewis Hamilton, lastiklerinde büyük sorunlar yaşamasının ardından 3 pit stop yaptı ve ancak 10. olarak şampiyonluk mücadelesinde bir darbe daha almış oldu.

Yarışın son turunda Sauber’den Sergio Perez, gelecek sene yerine geçeceği Hamilton’u sıkıştırsa da geçmeyi başaramadı ve 11. sırada kaldı.

Force India’dan Paul di Resta 12. olurken Mercedes’ten Michael Schumacher 13. sırada kaldı. Mercedes’in iyi olmasının beklendiği pistte Rosberg daha ilk turda yarış dışı kalırken Schumacher de pek varlık gösteremedi ve yarıştan puansız ayrıldı.

Schumacher’i Williams ve Caterham sürücüleri takip ettiler. 

Yarışa erken veda eden isimler Kobayashi, De la Rosa, Rosberg ve Button oldular. Button, daha yarışın başında Kobayashi’nin kendisine teması sonucunda yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Sezonun 15. yarışının ardından Sebastian Vettel 25 puan kazanarak puanını 215’e yükseltti ve uzun zamandır liderlik koltuğunda bulunan Alonso’yu 6 puan farkla 2. sıraya itmiş oldu. Raikkonen ise 3. sıradaki yerini koruyor ancak Vettel ile Alonso arkadakiler ile puan farkını oldukça açtılar.

Takımlar şampiyonasında Red Bull’un liderliği sürerken Ferrari, Mclaren’i 6 puan farkla geride bırakmayı başardı.

  Poz Pilot   Takım Tur Pit  
1 Vettel GER Red Bull 51 2  
2 Webber AUS Red Bull 51 2  
3 Alonso ESP Ferrari 51 2  
4 Massa BRA Ferrari 51 2  
5 Räikkönen FIN Lotus 51 2  
6 Hülkenberg GER Force India 51 2  
7 Grosjean FRA Lotus 51 2  
8 Vergne FRA Toro Rosso 51 2  
9 Ricciardo AUS Toro Rosso 51 2  
10 Hamilton GBR McLaren 51 3  
11 di Resta GBR Force India 51 2  
12 Perez MEX Sauber 51 2  
13 Schumacher GER Mercedes 51 2  
14 Maldonado VEN Williams 51 1  
15 Senna BRA Williams 51 2  
16 Kovalainen FIN Caterham 50 2  
17 Petrov RUS Caterham 50 2  
18 Glock GER Marussia 50 2  
19 Pic FRA Marussia 50 2  
20 Karthikeyan IND HRT 49 1  
Yarış dışı
  Kobayashi JPN Sauber 16 3  
  de la Rosa ESP HRT 16 1  
  Rosberg GER Mercedes 1 0  
  Button GBR McLaren 0 0

 


Yorumlar

“Kore'de Vettel Kazandı, Liderliğe Yükseldi!” için 205 yanıt

  1. Ben bu yollanabilir korkusu olayına inanmıyorum aslında. Yahu bir düşünsenize sen ferrari gibi bir takımda yarışıyorsun ve sadece son yarışlarda toparlanıyosun. Bence olay bu kadar basit olamaz, olmamalı da. Sene başından beri bu performansı gösterse çok rahat bir şekilde üst sıralara oynardı. Kendi kariyeri de önemli sonuçta. Sadece ferrari de yarıştı diye kimse kimseye prim vermez. Sen gel ferrari'de yat, takım seni göndersin, sonra ara ki bulasın yeni bir takım. Bence kariyerini bilerek ve kendi elleriyle asla riske atamaz bir insan. Kendi görüşlerim elbette ki 🙂

  2. Vettel'in gazı işe yaradı diyorsun yani 😀

  3. Arkadaşım sakin ol 0,07 o 😀

  4. Vettel'in gazı işe yaradı diyorsun yani 😀

  5. Son tur zamanlarını kontrol et derim. Ama bir söylemine katılıyorum ki redbull'ların lastikleri bitmemişti.

  6. Sen ne dönek orosbu çocuğusun jetman, 1 yıl önce götünü yırtıyordun nico nico diye, senin ben amk. ohh bee rahatladım. Kusura bakma admin insanı deli ediyorlar. neyse sil gitsin

  7. Güzel bi foto 🙂

  8. Saf hız olarak Vettel'in, Hamilton ve Alonso'dan daha farklı bir yerde olduğunu düşünüyorum.Evet RedBull gridin en iyi aracı ama Vettel'de kendisini 2 sene içerisinde çok geliştirdi.Vettel'in belkide şansı tecrübesizken bile şampiyonluklar kazanabilmesi oldu.Ve şimdi de kazandığı bu tecrübeleri çok doğru bir şekilde kullanıyor.2012 için tüm oklar Vettel'i gösteriyor.Bir mucize olmazsa Vettel 3. kez ve belkide seneye 4. kez üst üste şampiyon olabilir.

  9. Sen kendini kandırmaya devam et..

  10. Haberin fotosu bu olsaydı güzel olurdu.

  11. sayın site yönetimi…ana sayfadaki pilot puan tablosunu talebim üzerine güncellemişsiniz. alakanıza çok teşekkür ederim. fekat alonso abimizin puanı biraz düşük kalmış:))) hani abime söyliyeyim ilahi adalet sanki gerçek hakettiği puan gibi dursada o yazdığınız 20 puan :))) yinede ne almışsa onu yazın :))))
    yoksa 3 yıldır ızdırap çeken alonsocu arkadaşlar zaten mahsunlar moralleri bozuk bir kısmı belki içinden "tuttuk bu pilotu kendimizi yaktık" diyorda olabilirler :))) üzmeyelim bu arkadaşlarımızı…bu insanlar la aynı havayı soluyoruz…aynı bayrağın altında marş söylüyoruz…aynı mezarlarda yatıyor atalarımız…
    severiz yaradılanı Yaradan dan ötürü….onlar beni sevmesede…canları sağolsun…

  12. Bekleemm ama olursada şaşırmam.

  13. Ulan biraz tarafsız olun bee, vettel ricardonun sürdüğü araçlada zamanında yarış kazandı, Bu tarz anca yorumlarla kendinizi avutursunuz. parmak çocukta basar parmağı.

  14. Red Bull ve Vettel bağıra bağıra geldiler. Bizimkiler zaten çok önce tırtladılar bari Ferrari bir şeyler yapsaydı da Alonso geriye düşmeseydi. Neyse daha 4 yarış ve alınacak 100 puan var.

    Lewis ve Hulkenberg bugünün en keyif veren sürücüleriydi.

    Lewis müthiş savaştı. 1 puana tüm gücüyle asıldı. Biz 1 puan alırken Ferrari 27'yi kaptı ve genel klasmanda önümüze geçti.

    Kalan yarışlarda Ferrari de gelişebilirse süper bir Vettel-Alonso mücadelesi bizi bekliyor demektir.

  15. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Ben titreyemiyorum Sebastian Vettel ismini duyunca,ne olacak benim bu halim,bana bir çare bul da doğru yola geleyim.

  16. alonso 47 puandan gelip lider olmuştu hemde 17 puan farkla strateji hatası olmasaydı…

  17. kimi şampiyon olamayacaksa alo nun olmasının alemi yok.olmasın.alo bizim ezeli rakibimizdir.rekorsa zaten schumi kırmış ha birde vettel kırsın adamın arabası taş kırar tabi.neymiş rekor boru imiş.

  18. Vettel değil aracı kazandı yarışı…o Araçta Ricardo olsaydı o da kazanırdı.Birbirimizi kandırmayalım…

  19. wettmacher bu ismi iyi okuyun . shumi vettel karışımı . çünkü ileride lazım olacak

  20. Ferrari%100 avatarı

    Puan durumu

  21. Sebastian Vettel

    Bu İsmi Duyunca Titreyin

    öncelikle bugün şampiyonda liderliğe yükselen aslanıma maşallah diyorum
    bu ne hız arkadaşlar adam 3 te 3 yaptı kolay iş mi
    39 puan geriden gelip 6 paun farkla liderliğe oturdu
    yarışa gelelim startta alonsoyla vettel çok iyidi düzlük kısa olduğu için pek yer kaybeden olmadı
    sonrada vettel fark açtı webbber hep 2 götürdü alonsoda iyidi ama yanlış ayar yapmış sanırım
    mc larenden buttun ve hamilton çok şanssızdı
    hulkenberg iyi yarıştı massa gerçekten harikaydı keşke sene başında da bu performansı gösterseydi artık gözümüz hindistanda bakalım nolcak

  22. hasan ünler avatarı

    bugünün hikayesi vettelin istikrarı ve azmi weberin kötü star alışı massanın podyumunun gasp edilişi mercedesin schumiyi mclarenin lewisi sabote etmesi grojanın kamikaze yapmaması güzel bir yarıştı

  23. Redbull vettel haketti. şimdi baskı bizim üzerimizde değil rahatladık desem doğrudur.:) hindistan updatesi gelıyor ve toyota ruzgar tunelınde denendi… 0,4 0,5s bir update gelıyor. ferrari risk alacağız dedi. hangı parcaların geleceğini bilmek de guzel…

  24. bir hadise bir kere olursa kazadır iki kere olursa tesadüftür üç kere olursa istikrar dır…alonso ferraride bayağı istikrarlı…:))) haydi bakalım…

  25. Ne oldu ? Alonso'yu lider görmek zoruna mı gidiyor ? Değişince ne olacak ? Kimi mi liderliğe çıkacak 😀

  26. sayın site yönetimi…
    lütfen ana sayfada ki pilotlar puan tablosunu bir an evvel değiştirin…
    zira o artık mazide kaldı….

  27. talha yıldırım avatarı
    talha yıldırım

    güney kore de bayrak sallayan gangnam styla

  28. talha yıldırım avatarı
    talha yıldırım

    gangnam styla

  29. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Helal olsun,süper yorum

  30. harun bodur avatarı

    bir yorum bu kadar oturabilirdi 🙂

  31. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Yarış o kadar sıkıcıydı ki uyuyakaldım izlerken,çok kötüydü gerçekten

  32. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Söyleyecegım tek sey, Mclrn ın Hamılton un sampıyon olmaması ıcın elınden gelenı yaptıgıdır, (kısasa kısas mısalı) cok acıtıcı.

  33. ferrari,yi adam eden SHUMİ,dir … yoksa ferrari hala 40 yıl beklerdi şampiyonluğu ….

  34. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Umarız döner,bende ikiniz gibi Schumacher gidince Massa taraftarı olacağım sanırım,iki seçenek var önümde F1 izlemeyi bırakmak ya da Massa'yı desteklemek 🙂

  35. Tebrik ediyorum redbull ve vetteli 6-7 yıldır takip ediyorum bu sporu son üç yıla damgasını vurdular schumi gittiği gün ferrari benim için bitmişti artık onun yerine redbull ve vettele sempati duyuruyorum çoğu insanda duyuyordur heralde

  36. nerede o eski hızlı pilotlar SHUMİ HAKİNEN MONTAYA,lar .. şimdi sadece makineler yarışıyor ..araban hızlıysa iyisin yoksa arkalarda sürünürsün

  37. unutulmasınki FORMULA 1,deki bütün bu değişiklikler zamanında hep SHUMİ,yi durdurmak içindi ….

  38. fernando alonzoo diazzz avatarı
    fernando alonzoo diazzz

    hahahahahahaha koptum

  39. yarışın yıldızı grosjean'di. hiç bir kazaya karışmadan ne kendisine ne de bir başkasına zarar vermeden yarışı bitirdiği için onu yarışın yıldızı ilan ediyorum :))

  40. yarışın yıldızı grosjean'di. hiç bir kazaya karışmadan ne kendisine ne de bir başkasına zarar vermeden yarışı bitirdiği için onu yarışın yıldızı ilan ediyorum :))

  41. her mesajda aynı vodoo muhabbeti,sayfayı sıkıyorsun

  42. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Ben aslında 2007'ye kadar Schumacher fanıydım tabi sonra o gidince Massa'ya geçtik.Efsane geri gelince tekrar Massa'ya dönüyorum 🙂 Bakalım Efsane 3. kez pistlere dönecekmi ? 🙂

  43. Dünyada yapılan tüm araştırmalarda kafayı yemişçesine en büyük komplocuların açık ara ile Türkler olduğu sonucu çıkıyor.kim bizi böyle yaptı?siyaseti kurtlar vadisinden öğrenen gençlik mi?başka etkenlerde vardır elbet.start ta yol verilir mi kardeşim??dip dibe nasıl ayarlayacaksın?salakmı adamlar,1 kişiye yer verirken 5 sırada kaybedebilirsin.ayıp artık yaaa!!! kendinize gelin

  44. uzun zamandır gördüğüm en iyi ve en komple yorumlardan biri, ellerine sağlık…

  45. Dünyada yapılan tüm araştırmalarda kaayı yemişçesine en büyük komlocuların açık ara ile Türkler olduğu sonucu çıkıyor.kim bizi böyle yaptı?siyaseti kurtlar vadisinden öğrenen gençlik mi?başka etkenlerde vardır elbet.start ta yol verilir mi kardeşim??dip dibe nasıl ayarlayacaksın?salakmı adamlar,1 kişiye yer verirken 5 sırada kaybedebilirsin.ayıp artık yaaa!!!

  46. Ne ilginç.Bitik lastiklerle Vettel en hızlı son sektör zamanını elde etti.İman gücü geldi sanırım ?

  47. Hoşgeldin 🙂 Schumacher'den gelmeyiz bizde 🙂 Tabi her zaman efsanemiz o, o sporu onunla öğrendik Felipe taraftarları olarak 🙂

  48. Ayin 17si yaklasiyor Ferrari al Kimi'yi.Bu adam bu kadar kotu araci haketmedi.Takim olarak istikrar yok sadece Kimi istikrarli sekilde puan aliyor.

  49. rocco junior avatarı

    Hamiltonu anlamak lazım.Bu adamlarda süper ego vardır.Haliyle aynı başarıları elbette kendi için eğer olmazsa onu yenebilecek en saygı duyduğu isim için isteyecektir.Bana kalırsa ben çekememezlik değil ama farklı bir şampiyona ihtiyaç duyduğumuza inanıyorum.Yani bu adam daha çok genç ve bir anda gelip alt üst etti her şeyi.50-60yıllık tarihte nice efsaneler kazıyarak geldi buraya.Alonso bu sene bana göre daha fazla zorlayarak ite kaka yarıştığı için ve belki takımımın pilotu olduğu için daha fazla hakettiğine inandığım taraf.Ha bu değil ki Vettel haketmiyor,elbette hakediyordur.Aracının iyi olması günah değil sonuçta olması gereken.Sene sonu kim olursa alkışlaycağız

  50. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Massa'nın kendine güveni geri geldi.Görmek istediğimiz Massa bu işte.

    Yeni sezonda Schumacher'in ayrılmasıyla berarber ikilimde kaldım, Raikkonen'imi tutsam yoksa eski pilotum Massa'yımı ? Raikkonen'i Lotus yüzünden elemek zorunda kalıyorum.Yeni sezonda Massa taraftarıyım 🙂

  51. Hamilton cidden Vetteli çekemiyor. Çünkü adam çok fena geliyor. Eğer bu sene şampiyon olup sonrasında Ferrariye gelirse Schuminin rekorları tehlikeye girecektir.

  52. Sene başından beri değilde 2 yarıştır dalga geçtikleri çok açık..Sebastian zorlama lastikler kritik diyorlar vettel çok hızlı tur atıyor,bi de horner çok ciddi söylüyor bunu adam aktör olmuş resmen::)
    Sene başında çok bilinmez var risk alınmaz,ama 2 yarıştır bir değişiklik var araçta..Ha adamlar yapmışlar helal olsun biz niye yapamıyoruz.

  53. 1. Ferrari pilot odakli yarisirsa, onlar icin asil onemli olan takimlar sampiyonlugunu her sene kaybederler. Massa'ya kalsa Alonso'yu daha oncede yakalardi. Hatta inaniyorum ki Webber ile siki bir mucadeleye bile girisebilirdi. Bakin Redbull'a yarislarda kim onde gidiyorsa ya da kim hizli ise ona gore strateji belirliyorlar. Vettel'inden bundan ekmek yemesi, Vettel'in azminden kaynaklaniyor. Webber sadece geri planda kaldi, nedeni de kendi kapasitesinden kaynaklaniyor. Eger Webber, Vettel'in ve bircok pilotun sansizliklarini iyi degerlendirebilseydi simdi o sampiyonluk mucadelesi verebilirdi.

    2. Baslangic aninda birilerine yol vermek demek, en az 5 sira kaybetmeniz ya da birisinin gelip size bodoslama dalmasi anlamina gelir. Bunu dusunen bir mantiga F1'de yer yok. Webber her zaman ki gibi kotu start aldi. neredeyse Hamilton ve Alonso'ya hatta Raikkonen'e bile gecilecekti. Eger Vettel'e yer verseydi onlara coktan gecilmisti zaten duzluk sonuna bakildiginda anlasiliyor, birbirlerine cok yakindirlar. Boyle bir senaryoyu kafanizdan cikarin =] Eger lider girseydi ne olurdu, burada Alonso ve Massa'nin performansi onemli olacakti ama onlara da gerek kalmadi.

    3. Hamilton taraftari degilim ama McLaren'in tavir almis olma ihtimali cok yuksek. Hizli arabadan eser yok. Simdi Button'a bakarak konusacagim ama onun durumu daha da vahim, iyi bir pilot ama McLaren'in durumunu en iyi Hamilton ile gorebiliriz. Ama buyuk takim olunca bir sene takimlar sampiyolugundan fedakarlik yapip bir pilotun isini bitirebilirsiniz. Hrt'ler bile lastik kilitlemiyorken, McLaren her yerde mesale yakti =] Baska bir madde ve paragrafa gerek kalmadan sunu soyleyeyim, Ricardo ve Verne tek kelime ile harika is cikardirlar. Bir ara birbirilerine carpacaklar sandim ama ne ara o kadar yukseldiler takip edemedim.

    4. Lotus'a gelirsek, Raikkonen artik araci surmekten zevk almiyor, arada bir cani sikildiginda aksiyon yapiyor ama araci bu tur olaylara iyi yanit vermedigi icin pes ediyor. Hee takipte kaliyor yine de ama O da artik farkinda, 3 5 denemeden sonra bir seyler yapmayi birakiyor. Grosjean hakkinda soylenenler bu yarista ise yaramis. Adam resmen virajlarin hepsini hem yavas hem de aciktan aldi. Hamilton'u gecebilekken bile geri cekildi, sonra ki hamlelerinde disari tasti orada da gecip ceza yememek icin biraz duraksadi ama bundan arkalarindaki Hülkenberg yararlandi. Iyi bir gecisti gercekten. Grosjean hizli bir pilot aksine de cok akilli bir pilot ama bugun ki durumda olmasinin en buyuk nedeni, pilotlarin araclarla fazla test yapamamasi ve buyuk takimlarin pilotlarinin gercekten bu arenada bazilarinin fisini cekebilecek kadar soz sahibi olmalaridir.

    5. Schumacher, adamim yaa. Gercekten isini iyi yapmak icin o takozla bile savasiyor yaa, bu yuzden saygi duyuluyor. Onun durumunda kim olsa; Alonso, Vettel, Hamilton, Raikkonen aninda isyanlari basmisti. Gecmiste ornekleri cok. Emekli olmasini hic istemiyordum. Hatta suna inaniyorum F1'in ******** patronu gecmiste oldugu gibi onun bundan sonra yarismasini istemedigini goruyorum. Schumacher gibi bir adami herkes kadrosuna katar, hele ki bu sene ki performansini goz onune alirlarsa. Maddi anlamda zorluk cikaracak bir insan da degil ama takimlarin ona sahip cikmamasinin en buyuk nedeni Bernie denyosudur. En sinirli aninda bile kameralara goz kirpabilecek bir yapiya sahip adama boyle muameleler yapilmamali. Gayet iyi de yarisiyor ama gelin gorin ki… neyse Schumacher'e konu gelirse destan yazilir buralarda =]

    6. Bir cok arkadas surekli yayinlarda soylenenleri tekrarliyor. Arkadaslar, spikerlerin ya da yorumcularin ne soylediklerini ne F1 caimasi ne de siz biz umursuyoruz. Buradaki yorumlarin cogu hep Serhan Acar boyle dedi gibi yorumlarla dolu. O da sizin bizim gibi medyayi takip edip, bizlerle paylasiyor. Yoksa iceride adamlari yok. Yok buna takim emri verildi, iceride konusuldu vb. soylemleri kimse bilemez. O da medyadan okuyup, hatta yillardir bu sektorun icinde oldugu icin varsayimlarla ve medyaya yansiyan seyleri konusan biri. Yani onun cumlelerini kopyala yapistir yapip, Serhan Acar soylediyse dogrudur diye kimseye lanse etmeyin. Bunu yazmamin nedeni yukaridaki 2. madde ile yazdigimdan dolayidir. Serhan Acar 'yol VERiLEBiLECEGI konusuldu, oyle haberler var' diyor, bizim bazi arkadaslar ise bu cumleleri yanlis anlayip, gercekten konusuldu ve oyle oldu cumleleri gibi sitenin her yerinde dogruymus gibi anlatiyor. Ve bu yuzden bircok kisi birbirine giriyor. F1'deki adamlar bizden daha zeki insanlar arkadaslar, biz herseyi ayrintilari ile konusup didikliyoruz ama onlar basit isler yapip bizleri yaniltiyorlar.

    7. Uzun bir yazi oldu hatta bir onceki maddeyi yazmak hic istemezdim ama cogu arkadas birbiri ile kavgaya varacak kadar laf dalasi yapmalari uzuntu verici. Herkes kendi yorumlari kadar degerlidir, insanlari dinleyin, soylediklerini dusunun ama kendi fikirleriniz ile hareket edin. Kopyala yapistir yapmak her zman engel olur size. Amacim kimseyi kirmak degil, sadece kisisel ve dusmanca olmayan bir elestiri yaptim.

    Eger okuduysaniz tesekkur ediyorum ve cenemi kapatiyorum =]

  54. Tebrikler Vettel ve Redbull a. Massa gunun parlayan ismiydi, normal bir yaris olsa podyumda gorebilirdik ama Alonso ya yardim etmek durumunda, Rai yine vasat bir yaris cikardi bence, neyse ki Hamilton ile puan farkini acti biraz, Mclaren zayiflamis gibi gorunuyor, ozellikle Lewis`e pek ozen gostermiyorlar artik, bu da Raikkonen`in pilotlar sampiyonasinda 3. olmasina yarayabilir. Kobayashi berbatti, Perez ona keza sacmaliyor 2 yaristir, Alonso artik stratejisini degistirmek zorunda, oyle sadece arkasinda ki adama gore hareket edip idare etmekle olmuyor demek ki..

    Gunun notu: Suzuka ilk antreman seanslarini gordugumde Redbull bundan sonra SAZI eline alir ve bundan sonraki yarislari domine eder demistim, yanilmamisim. Bundan sonra Redbull hep guclu olacaktir ve sampiyonayi Vettel ile kazanacaktir. Aslinda sezon basinda yasaklanan sistemleri dusununce Redbull BASKIN bir sezon gecirmenin baslarina cok fazla is actigini ve itici bir takim gibi gorulmelerinden sikayet ediyordu, Belki de bu yuzden sistemleri KISTILAR bilerek, belki hala cok baskinlar ama belli etmiyorlar. Vettel`in Kore siralamalari sonrasi telsizden Webber`in Pol u aldigini soylemesine tepkisi "Bana neden soylemediniz" oldu, demek ki soyleseler Vettel aracinda ki sistemleri biraz daha acacakti. Kimbilir..

  55. Mercedes o kadar hızlı ki Schumacher her sene şampiyon oluyor Mercedes o kadar dayanıklı ki Schumacher her yarış finish görüyor ama nedense bütün büyük pilotlar Mercedes'ten kaçıyor ilginç yani

  56. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Vettelin kazanası kadar doğal bir durum yoktu burda, olması gereken oldu. Webber arada çok güzel tampon vazifesini de yaptı yarışın orta bölümünde. Fark 1.2 saniyelere kadar inmişti Alonso ile. Redbul diğer tüm takımlarlan oynuyor resmen, benim gözlemlediğim bu. İstedikleri zaman basıyorlar, istedikleri zaman bırakıyorlar.

    Massa bugün iyi sürdü, aracın ayarlarının da bunda büyük etken olduğunu düşünüyorum. Alonsonun ayarlar sanki daha çok 3.sektör e göre yapılmış gibiydi. Zaten dünde speed trap larda anca 10. olabiliyor du ferrari.

    Bazı kendini bilmezler takmışlar ferrarinin takım emrine. Massa çıksa podyuma ne kazanacak ferrari. Takım olarak daha mı fazla puan alacaklar. Orda Alonso'yu geçmemesi kadar normal bir durum olamazdı, olmadı da. Massanın da dediği gibi adamın 1 puana bile ihtiyacı varken kalkıpta massanın podyuma çıkması abesle iştigal den başka bişey olmazdı. 3 senedir kaplumbağa gibi olan massa şimdi hızlı olsa ne yazar.. Bununlan mı teselli buluyorsunuz.

    Kaldı 4 yarış, muhtemelen vettel yine şampiyon olacak. Herkesin aksine ben araçlarının aslında sene başından beri bukadar baskın olduğunu ama rbr nin dikkat çekmemek için bunu gizlediğini düşünüyorum.

    Kısaca herkes ile oynadılar. Bu durum ne zaman sonlanır bilmem. Griddeki bunlardan hariç en az 4 büyük takım var ve 3 senedir bırakın yetişip geçmeyi, 1 saniyelik farkı bile kapatamıyorlar. Bana hiç normal gelmiyor bu durum.

    Lewis'e de üzüldüm yaw, adam halıylan beraber bitirdi yarışı. Sanki başına bişey gelmemiş gibi birde halıyı aldı götürdü 🙂

    Gangnam style da orda ne alakaysa, bunun üstüne f1 istanbula tekrar gelirse kesinlikle AJDAR sallamalı bayrağı :))

  57. rocco junior avatarı

    Hamilton yarış sonrası eski takım arkadaşı Fernando Alonso'nun şampiyon olmasını istediğini belirtmiş.Onun halen en iyi,en komple pilot olduğuna değinen Hamilton,bunu yapmanın Fernandoya rağmen çok zor olacağını çünkü Vettel'in en iyi araca sahip olduğunu belirtmiş.Ayrıca en hızlı aracı olmasa da gerçekten iyi puanlar topladığının altını çizmiş.Yani Alonso'nun bile onu bu araç altındayken yenmesinin zor olacağını söyleyerek özetleyelim

  58. ferrari massayı değil massa bu takımı bırakmalı.

  59. rocco junior avatarı

    Hamilton admitted he hopes Ferrari’s Alonso – his former McLaren teammate – beats Sebastian Vettel to the world championship.

    “I still think Fernando is the best driver. The cleanest, the most sensitive, the most complete,” said Hamilton.

    “He is always taking points despite not having the fastest car, while Vettel has always had a great car these past years,” he added.

    But the Briton admitted: “With his (Red Bull) car, he is going to be hard to beat, even for Fernando.”

    Finally, after years of acrimony from Spanish supporters, the interviewer told Hamilton that Spain now “respects” the 27-year-old.

    “Really?” Hamilton responded. “Are you serious? You don’t know how happy that makes me.”

  60. Mc laren o kadar hızlı ki hamilton her sene şampiyon oluyor mc laren o kadar dayanıklı ki hamilton her yarış finish görüyor ama nedense bütün büyük pilotlar mc larenden kaçıyor ilginç yani

  61. Bu arada dua edelim de Massa kalan yarışlarda iyi pozisyonda olmasın Ferrari onu intihar bombacısı yapar

  62. Diyelim ki siz Webber'siniz ve sizinle fark açıldıktan sonra yol vermeniz konusunda yarış öncesinde anlaştılar. Ancak startta görüyorsunuz ki Vettel yanınıza geliyor. Zorlayıp pozisyonunuzu korumaya mı çalışırsınız?

    RebBull'un takım emrini gizlemek gibi bir endişesi olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa Webber'in kanadını alıp Vettel'e vermek gibi bariz hareketler yapmazlardı. Gizlemeye çalışıyorsan bile start en uygun yer değil, asıl uygun yer pit alanı 2007 Brazilya'da Ferrari'nin yaptığı gibi.

  63. hamilton birde şampiyon olamayacak.Sende mutlu olmalısın bu durumdan 🙂 Bunun en büyük sebebide benim dileklerim ve voodoo larım 🙂 mutlumusun?

  64. Öndekinin vites kutusu bozulsun 1. ol
    Motoru patlasın 1. ol
    Süspansiyonu kırılsın 1. ol
    Alternatörü bozulsun 1. ol
    bu da alosno beyin kariyeri

  65. “OK, so, Fernando is slower than you. Can you confirm you understood that message?”

  66. öncelikle tebriklerin büyüğü vettel'e, massa'ya, hulkenberg'e ve tabi ki torro rosso pilotlarına gidiyor, çok temiz ve harika bi yarış çıkardılar..

    ortalık biraz sakinleşsin die bekledim ve yorum yazayım dedim..öncelikle şu startta yer verme olayına bir bakalım..start sıralaması WEB-VET-HAM-ALO-RAI-MAS-GRO-HUL, start sonrasında ise VET-WEB-ALO-HAM-MAS-RAI-HUL-GRO.. görüldüğü gibi ilginç şekilde kirli taraftan kalkan her araç ilk viraj avantajıyla birlikte temiz taraftaki rakipleri geçmiş, yani sizin dediğiniz yol verme olayı ya güme gitti yada temiz taraftaki her araç rakibine bilerek yol verdi..

    yarışın en çok konuşulan olayına da gelirsek massa gerçekten hızlı mıydı, madem hızlıydı nie yarışın sonunda geçmedi?..bence yarışın sonunda kendisi bıraktı ama bence diorum, alonso lastik mi sakladı bilmiyorum ama dediğim gibi bence massa bıraktı..ÇÜNKÜ bunun için güzel bi değerlendirme 2. pit-stoplar öncesidir ve massa ozaman da alonso'dan hızlı ve farkı 2 saniye civarına indirmişti ve yaklaşıyordu ta ki alonso pite girene kadar..takım emri dışında bi önemli nokta da pit-stoplar, alonso bugün yanlış görmediysem 19.8 ve 19.8 yaptı ama massa 20.8 ve 20.8, ve 2.pite girmeden önceki fark 2.0 iken 3.0'e çıktı..kısaca massa bugün çok hızlıydı ve bence alonso'yu geçse webber'i de geçebilirdi ama yine de yarış sonunda çok keyiflidir çünkü alonso'yla bugün resmen oynadı takım yüklenince farkı 2.5 saniyelere kadar çıkardı sonra ise tekrar 1.2'lere kadar indirdi sonra yine takım vs. vs…aslında o sırada alonso'nun takımla telsizden ne konuştuğunu duymak isterdim cidden..

    son olarak HAMILTON büyük bi hata yaptığını bence anlayacak seneye, bugün Schumacher'in sürdüğü araca bi f1 aracı denmez, dtm gibi bişidi, bu kadar rezil bi araç görmemiştim uzun zamandır..şimdi mclarenciler dicek" bizim ki çok mu iyiydi", lewis'in yaşadığı sorunları ve yaşadığı downforce kaybını düşününce keşke button ilk anda kaza yapmasaydı da herşey gözükseydi diyebiliyorum..

    herkese saygılar, iyigünler..

  67. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Red Bull'lar hızlıydı yarıştan önce Ferrari ve Mclaren'in yarış temposu yakın söylemlerine kulakları tıkamıştım,öylede oldu yaklaşamadılar.Güya GÜÇLÜ yarış çıkaracak olan Rosberg aracını park edecek yer bulamayınca 10 tur sarı bayrak sallandı.Mercedes'in rezalet yarışlar çıkarmasına alıştık fakat Mclaren'de bugün onlardan geri kalmadı.

    Yarışın yıldızları altındaki araçlarla iyi işler yapan Hulkenbeg,Vergne ve Ricciardo idi.Özellikle Hulkenberg'in hem Hamilton'u hem Grosjean'ı aynı anda geçmesi takdire değerdi.Scuderia Toro Rosso pilotlarıda 16-21 başlayıp 8-9 oldular.Altlarıdaki araçla daha iyisi zordu.

    Gelecek yarış Hindistan ve ben yine Vettel'in kazanacağını düşünüyorum.2011'in devamına hoşgeldiniz.

  68. alonso ya laf atmak prim yapıyor ya atan atana.Mutlu oluyor garibanlar rep alınca.Şurda yeni bir nick alıp saydırsam adam akıllı en az 20 garanti veriyorum..
    Bir laf vardır bana ilk taşı en günahsız olanınız atsın diye.Halbuki burada öyle mi.Sırf tartışma ortamı olsun diye yorum atanlar..Bi de çoğu yarış hakkında teknik bilgide paylaşamaz yorum yapamaz,çünkü yok kapasite adamda,belki izlemez bile baştan..Paşam kalkmaz sabahın köründe ama senden önce davranıp giydirmeye başlar..

  69. Vettel'e bir kez daha tebrikler 3.şampiyonluğu için.Newey yine yeni şeyler bulmayı başarmış belli ki.Vettel de hızlı zaten.Şampiyonluk için yarış bitirmesi yetecek artık Vettel'e.Zaten bitirdiğinde en kötü podyumda olacaktır bu hızla.

    Massa yine iyi sürdü.Ben anlamıyorum şimdiye kadar ne yapıyodu bu adam.Baktı hakikaten yollanabilir hızlanmaya başladı.Sezon başında da böyle olsaydı şu anda takımlarda şampiyonluğa oynayabilirdik.Tebrikler yine de.

    McLaren taraftarlarına da Japonya'dan beri hayretle bakıyorum.Baktılar Hamilton sattı onları,şampiyonluk şansları da iki alanda birden bitti,hemen Vettel'i desteklemeye başladılar.Bu ne iki yüzlülüktür ?

  70. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Vettel'in yaşı çok küçük olduğu için yaptığı şeyler hakkında hak ettiği yorumları tam yapamadık.
    Ama 3. art arda şampiyonluğu aldığında adını en büyükler arasına yazdıracak.
    Bundan da önemlisi, rakip fanlar olarak bizler de ona hak ettiği saygıyı artık göstereceğiz.

    ———————————————-
    Schumacher'in bırakacağı 2013'de yarışan en iyi istatistiklere sahip pilot olacak.
    ve doğal döngüsünü tamamlamış olan RB'den kazanma sırası kendisine gelmiş olan Ferrari'ye geçtiğinde ………..

  71. Weber'in hiç zorladığını gördünüz mü?Adam resmen kapıyı açık bıraktı ki vettel geçip gidebilsin.Ne önüne kırma var ne zorlama hiç bir şey yoktu.Rocco demiş start için anlaşma yapmışlardır diye.Siz riskli diyorsunuz ama vettel biliyorsaki ilk virajda weber yol verecek.Hızlarını ayarlamaları hiç zor olmaz risk de oluşturmaz.Alonso da tahmin etmiş ki hemen weber'in arkasına geldi belki gereğinden fazla yavaşlar da hava koridoruyla geçebilirim diye..Öyle ya da böyle vettel bugün yarışı alırdı ama redbull bize hala biz takım emri verdirtmiyoruz diye laf anlatabilecek.İşte bu yüzden start en mantıklı yer

  72. McLaren kötü araç üretecek diye Hamilton'un ayrılmasına doğru karar de. Sonra da bana geleceği görüyor de.

    İroni.

  73. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    şaibelerle dolu bir kariyer olacağına otursun ağlasın singapur dönme dolaplarını unutmadı daha bu izleyici 🙂

  74. O 3 maddemdeki kinayeyi görseydin bu tepkiyi vermezdin. Sence o 3 maddeden herhangi birisi olasılık dahilinde mi yoksa benim komplo teorilerim mi? Neyse tekrar okursan anlarsn diye düşünüyorum. Yine de teşekkür ederim. Belki de ben kinayeyi vermeyi başaradım yorumumda.

  75. Alonso: "Bütün hafta sonu üçüncü sektörde çok hızlıydılar. Geçmişte de öyleydi. Yine hızlı oldukları Suzuka'dakine benzer şekilde orada (3. sektörde) birçok viraj var. Belki de Abu Dhabi'nin son sektöründe dehızlı olacaklar. Daha yüksek yere basma kuvvetine sahip araçlarının felsefesi gereği uzun düzlüklerde biraz hız eksikliği yaşıyorlar

    Eğer Alonso 3 sektöre göre aracını ayarlamasaydı bu gün enazında 2 olarak bitirebilirdi,Massanın aracından Alonsonun ne kadar büyük hata yaptığını gördük bu gün
    Tebrikler massa.
    Bu yorumu aşağıda ben yazdım okudun mu?

  76. rocco junior avatarı

    bence iyi bir plan ve o senin görüşün 🙂

  77. Arkadaş Ferrari'nin Alonso'dan daha hızlı bir pilot istemiyor oluşuna göndermede bulunuyor.

  78. Ya baydınız artık,nasıl bu kadar klişeleşmiş yorumlar yazmayı kendinize yakıştırıyorsunuz anlamıyorum,
    Bak bu cümleni anlarım ama öbür satırlar laf kalabalığı,
    alonso fanlarınıda kendisine benzetmiş alonso yavaş oldumu araçtan, hızlı oldumu alonso dan:

  79. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ilk çizgiden başla 1 ci ol…
    geriden başla ağla…
    kariyeri bundan ibaret….

  80. Takım emri uygulamıyor görünmek istiyorsan bile bu iyi bir plan değil. Pit sırasında lastik takmada sorun çıkmış gibi yap, birkaç saniye kaybettir çok daha güvenli bir çözüm.

  81. Seneye mercedesin hamiltonun altına rekabetçi bi araç veremiyeceğini nerden biliyosun geleceği falan görüyosan harcanıyosun buralarda

  82. doğru söze ne denir … 🙂

  83. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    yusuf beni yanlış anlamışsın.Ben perezin aşırı df kaybeden hamiltonu bilerek geçmediğini dolayısıyla hamiltonun aldığı bir puanın perezin sayesinde olduğunu söyledim.küçük bir hediye mclarene.

  84. beceriksiz takımları yüzünden ağlakın taraftarları o kadar telsiz konuşmasına öyle bi tırsmıştır ki anlatılmaz yaşanır.alternatör mü yoksa lastik mi derken yarışı güç bela bitirdiler.patlamanız yakındır bi de sizin tepenize çıksınlar sizin lastiği patlatsınlar bakalım nolacak.fetel kesin artık fiili harekete geçer küfürle kalmaz adamı boğar.ağzı bozuk ağlak

  85. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    haha yarısı nerenle ızledın sen? alonsonun lastık korudugunu gormedın galıba 1.5 sn demıssın o bir tur oldu ve son 10 tur gordun alonsonun arayı nasıl actıgını. bu arada redbullun da lastıgı bıtık demıssın lastıgı bıtık pılot nasıl en hızlı turu atıyo son 2 tur bunu da bı acıkla bakalm.

  86. 🙂 Şu mclaren taraftarının olgunluğunu daha şimdiden özledim,ünümüzdeki sene Mercedes iyi bir araç üretemezse biz kiminle yarışacağız? Jensonlu mclareni yensek bile bir keyif almayacağımızı belmenizi isterim, Ayrıca Redbullun taraftarı daha büyüp olgunlaşacak ta bizde onlarla tatlı tartışmalara gireceğiz nerdeeee,

  87. rocco junior avatarı

    Belki biz takım emri uygulamıyoruz,yarışı maninüpüle etmiyoruz dememek için olabilir mi?Takımlar her şeyi planlamış olabilir.Kore startı pek riskli değil bugüne kadar pek olay da olmadı.Zaten kısa bir düzlük var ve en makulu zaten kötü start yaptığı bilinen Webber in yine öyle yapmış gibi olabileceğini düşündürmekti belki de.Neyse ya polisiye roman gibi oldu 🙂

  88. alonso fanlarınıda kendisine benzetmiş alonso yavaş oldumu araçtan, hızlı oldumu alonso dan:)
    peki hiç düsünmüyormusunuz ferrari nin en iyi aracını alonso kullanıyor ikisi eşit araçlarda değiller buna rağmen hertürlü itiş kakış takım emirlerine rağmen massa ne zaman alonso nun arkasına gelse aman yavaşla massa farkı 1sn nin altına düsürme gibi saçmalıklar veya alonso senden hızlı aman yol ver gibi böyle bir rezillik böyle bir çifte standart hiç görülmedi bi sezonda şimdi neye göre alonso hızlı
    massa bu kadar itilip kakılan bir pilot siz onun motivasyonunu düsünün madem massa dan hızlısın e drs denen bir illet de var o zaman gecersin arkadasım ve bu sezon bu kaç kere oldu ayıptır.he sunu diyin alonso massa ya göre takım ilişkileri daha iyi daha farklı özellikleri olan komple pilot yolunda daha önde ona tamam ama kesinlikle konu hız sa felipe asla altta kalmaz ama ferrari nin o ikinci sınıf aracında da birsey yapamaz yapsada bugün olduğu gibi takım çelmeyi takıverir.

  89. Yusuf  Hitay avatarı

    oo uykusuzluk iyi gelmemiş. başka yerlerimden anlamışım kusura bakma. yalnız o bölgede nasıl geçiş yapabilirdi? pistin o bölümünde hrt'yi bile sollamak mümkün değil.

  90. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Pirelli en dandik setleri M cLaren'e verdi demişsin.Bu konuda ciddi olamazsin..FORMULA İZLEDİGİNE EMİN MİSİN..?

  91. Madem arada bir fark göremedin hangi mantıkla Mercedes'e gitmesine doğru karar diyorsun? Bu arada bir göz doktoruna görünsen de iyi olur.

  92. Yusuf  Hitay avatarı

    kore gp

  93. Bugün gördük Massa son iki yarışı rahat rahat üst sıralarda bitirdi.Araç kesinlikle kötü değil ama alonso bu moralsizlikle kalan 4 yarışta ne yapar bilemem.Aksine Vettelde oldukça moralli ve formda…

  94. Yusuf  Hitay avatarı

    finiş çizgisinin yerini karıştırdın galiba 🙂 perez son saniyede kimseyi geçemedi, dolayısıyla 11. olarak puan alamadı.

    kora gp

  95. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Massa'nın aracında olması gereken ilave balast bu yarışta unutuldu galiba. Ferrari yarış sonrası detaylı bir incelemeye alacaktır aracı. Böyle bir şeyi dile getirmek bile zor, hatta 'bu saçma' bir şey.

    Sezon ortasında rakibi olarak görmediği Webber'in arkasında kalıp yetişememek? Üzerine bir de takım arkadaşından tur başına 1.5 saniye fark yemek. Ve son olarak, bitik (0 'sıfır') lastikli iki araca yetişememek.

    Her şeyi gördüm, böyle bir şey görmedim.

    – "Ferrari gelişmeli" "Araç SPA'dan beri hasarlı" "Sidepodda çapak var"
    – ???
    – "Önümüzdeki sene için iyi planlarımız var."

  96. Alonso'nun röportajını dinleyenler(sky sportsta, yarış sonrası), Alonso yarışın sonlarında atak yapmak için lastikleri sakladığını, son anlarda zorladığında ise 6-7 saniye fark açabildiğini söyledi.

    Massa ise; benim için podyum mümkündü, Webber'i yakalayıp yakalayamayacağımı bilemiyorum, Webber'in arkasında olan ben değildim… Fernando şuan 1 puana bile ihtiyaç duyuyor o yüzden yaptığım şeyden memnunum, performansımdan da takıma ve Fernando'ya yardım ettiğimden de memnunum dedi…

    açıkçası Massa Alonso'yu geçebilecek hıza sahipti, fakat yarışın o bölümünde belki de Alonso lastiklerini koruyordu, tabi Massa o anlarda Alonso'yu geçebilirdi, takım izin vermedi ve araya fark koy dedi 😉 Ama bu yarışta kesinlikle Massa hızlıydı baya… Massa'nın kendine güveni için iyi bir yarış, eski günlerdeki gibi hızlıydı, bakalım istikrarı yakalayabilecek mi 🙂

  97. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Arkadaşim Foermula'nin kavramini yapar misin?Bu hiz sporudur hizli. olmassan kaybedersin.Bu yorumunu şaka olarak algılıyorum..

  98. Startta Webber, Vettel'e yol verdi gibi dursa da ki pek çok arkadaşımız bunu ima etmiş; ben buna inanmıyorum. Webber'in klasik kötü kalkışlarından birisi daha oldu ve Vettel de bu fırsattan istifade edip bileğinin hakkıyla geçti Webber'i. Sonrası ise malum: Klasik önde başla, bas git, önde bitir Vettel 🙂 Bu araç ve bu tempoyla Vettel bu yılı da alır gibi duruyor.
    F1'in doğası gereği belli olmaz. Lakin Vettel yine şampiyon olacak gibi Redbull ile. Şimdiden tebrik etmek gerekir.
    Vettel ve Webber rahat bir şekilde double yaptılar. Helali hoş olsun.

    Alonso, bugün ancak bu kadar gidebilirdi. Hatta yarışın sonlarına doğru telsizden şöyle söylenmesini bile bekledim:
    "Fernando, Felipe is faster than you" 🙂

    Massa, özellikle sonlara doğru harikaydı ama takım emirleri onun bir podyumunu daha gölgeledi.
    Kobayashi, Button'ı biçerek iyi yaptı bence. Böylece son 12 yılın en efendileri arasında gösterdiğimiz Button'ın takımda seneye lider olacağım ayaklarına yatıp kalkan bir tarafı belki iner.
    Perez, her zamanki gibi ortalıkta çok gözüküp pek de bir şey yapmadan yarışı tamamladı. Seneye McLaren'de neler yapacak büyük bir merakla bekliyorum.
    Bugün Hulkenberg ve Toro Rosso'lar resmen uçuşa geçtiler. Tebrik etmek gerek.

    Hamilton'un aracında ne gibi bir sorun vardı tam olarak bilemiyorum lakin bugünkü gibi ilk 10'a girme yarışlarına şimdiden alışsa iyi olur. Çünkü Mercedes seneye harika bir araç vermezse hep ilk 10 için yarışacak. 2014'te ne olacağını bilemeyiz. Onu da o zaman göreceğiz. Ayrıca McLaren bugün lastik yeme canavarıydı resmen. Ben bunu 3 olasılık dahilinde tutuyorum:
    1. Pirelli en dandik setlerini McLaren'e verdi.
    2. Hamilton pis bir sürüşle lastikleri heba etti.
    3. McLaren, lastiklerin basınçlarıyla oynadı.
    Hem McLaren hem de Hamilton artık 2012'yi sallamış durumda. Hamilton, bu takımla daha fazla iyi iş yapmak istemiyor, burası belli. McLaren de pilotu şampiyon olarak başka takıma yollamak istemiyor, bu da belli. Keyf-i alaları bilir.

    Yaşayan Efsane için sıradan 5 para etmez bir yarış daha ve geriye sadece 4 yarışı kaldı. Yazıklar olsun Rosberg hastalığına yakalanmış Mercedes'e.

    Bu arada yarışın 20nci turunda Maldonado ve Grosjean arka arkaya gelince Aha! dedim, Formula 1 tarihinin en büyük kazası geliyor 🙂 Tabi tahminim tutmadı, orası ayrı.

  99. Güzel arkadaşım, startlar F1'in en belirsiz anı değil midir? Kimin o an nasıl çıkacağı belli olmaz. Bir bakarsın biri hiç beklenmedik şekilde fırlamıştır. En ufak frenleme ve en ufak çizgi değişikliğinde startta ne kadar posizyon kazanılıp kaybedildiğini biliyorsun. Öyle bir ortamda bunu yapmak sencede risk değil mi? Bunu 1,2 sn aralıklarla giden araçlar arasında çok daha rahat yapabilirsin. Yardımcı olacak olan araç bu şekilde arkadaki pilotuda oyalamış oluyor. Geçmiş yıllarda çok gördük örneklerini.

  100. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    redbula illegal diyen ferrariciler kütle amortisörlerini unutmadık !
    renoyla yarış kazandığında aracının üstüne çıkıp ellerini başının üstünde boynuz yaparak eğilip kalkıp artislik yaptığınıda unutmadık !
    vettel yarış kazandığında parmak yaptığında neden zorunuza gidiyor onuda anlamadık 🙂
    eden her zaman bulur

  101. alonso massadan hızlı olunca alonso süperdi aracın suyunu sıktı. massa hızlı olunca, yanlış ayar 🙂 ..

  102. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Bircok Kişi Bu Yarıştan Sonra Şu Yorumları Yapacaktır
    Vettel Şampi…
    Alonso Şampiyonluğu Kore'de Bıraktı
    Bu Yorumları İlerleyen Günlerde Cokca Görebiliriz
    Ancak F1 2012 Sezonu Bir Bakımdan 2010 Sezonunun Kopyası Gibi..
    2010 Yılının 2.Yarısında Hızlanan Ferrari ve 47 Puandan Geri Dönüş…
    O Sezon Alonso Son 4 Yarışın 3'ünü Almıştı(Brezilya ve AbuDhabi Haric) ve 17 Puan Farkla Son Yarışa Önde Girmişti…Redbull Son 3 Yarışta Yaptığı Büyük Atılımla Şampiyonluğu Son Yarışta Aldı…
    Gelelim 2012 Sezonuna
    Yine RedBull ve Mclaren Egemenliğinde Sezona Başlandı…
    Alonso Sezonun İlk Yarısında 3 Yarış Kazanmasına Rağmen En Hızlı Aracın Sahibi Değildi…
    40 Puanlık Farkı Sezonun 2.Yarısına Kadar Korudu…
    Gelişen RedBull ve Alonso'nun 2 Yarışta Kalması Farkın Kapanmasına Yol Actı…
    Ve Kore'de Sebastian Vettel Kazanarak 6 Puan Fark İle Liderliğe Yükseldi…
    Bu RedBull ve Vettel'in Son 4 Yarıştaki 3.Zaferi…

    Ve Akla Şu Sorular Geliyor…
    2010'da Şampiyonluğu Kaybeden Alonsoydu. Sıra Vettelde mi?
    Ferrari Hindistan'a Büyük Güncellemeler ile Gidiyor.2010'da RedBull'un Yaptığı Adımı Atabilirler mi?

    Sezon Büyük Bilinmeyenler İcinde Son 4 Yarışa Geliniyor…

    Ayrıca Bugün Massa'yada Tebrikler.Eski Formuna Kavuşuyor. Ancak Bazıları Alonso'nun Zorladığı Zaman Massa'ya Tur Başı 0.4 Saniye Fark Atabileceğini Görmezlikten Geliyor…

  103. 1-2 tur sonra deneyince arkadaki pilottan atak yiyeceksin de aynı şey startta herkes dip dibeyken mi gerçekleşmeyecek? Yalnızca geçilme değil, kaza riski de çok daha yüksek. Birkaç tur bekleyip fark açıldıktan sonra yol vermekten daha güvenli ne olabilir?

  104. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Helal olsun pistler hakkinda cok iyi bir yazi..

  105. Mc larenle arada pek bi fark göremedim

  106. Bence Massa'nın bugünkü performansı anlaşma yenileme konusunda kendisine sıkıntı yaratır. Bu kadar hızlı olmaması lazım.

  107. Daha 4 yarış var herşey olabilir.Önemli olan sene sonunda lider olmak.RedBull'a belkide en çok uyan 2 pist geride kaldı

  108. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    massa mükemmel yarıştı her zaman içimde hamiltonun kazandığı sene onun kazanmasını çok istemişimdir o bunu fazlasıyla hak ediyor desteklense massa always better den alonso

  109. Gazamız mübarek olsun Allahın izniyle hak eden şampiyon olacak kimin kimden hızlı olduğuda gayet açık alonso geçmişte yaptığı günahların bedelini şimdi ödüyor

  110. Alonso: "Bütün hafta sonu üçüncü sektörde çok hızlıydılar. Geçmişte de öyleydi. Yine hızlı oldukları Suzuka'dakine benzer şekilde orada (3. sektörde) birçok viraj var. Belki de Abu Dhabi'nin son sektöründe dehızlı olacaklar. Daha yüksek yere basma kuvvetine sahip araçlarının felsefesi gereği uzun düzlüklerde biraz hız eksikliği yaşıyorlar

    Eğer Alonso 3 sektöre göre aracını ayarlamasaydı bu gün enazında 2 olarak bitirebilirdi,Massanın aracından Alonsonun ne kadar büyük hata yaptığını gördük bu gün
    Tebrikler massa.

  111. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Kazalardan uzak görünce şaşırmıştım bende bi an :)))

  112. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    podyumda alonso redbull soğukluğu bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır
    alonsonun yüzü mahkeme duvarına dönmüş içinden
    ahh briatore ahh briatore sen olsan ben böyle olmazdım diyordu belkide 🙂
    bu dünyada kötüler her zaman kazandığını zanneder ama sonunda her zaman iyiler kazanır
    hak her zaman yerini bulur allahın izniyle bu böyle biline …………………………………………

  113. rocco junior avatarı

    Neden saçma anlamadım?2007 de Massa,Kimi için startta ortalığı karıştırmadı mı arkadaş?Hem de son yarışta.Adam gibi bir taktikle her şey yapılır bence saçma falan değil

  114. rocco junior avatarı

    risk almamak adına start en iyi seçeneklerden zaten kısacık bir alan Webber az ağır kaldı hemen geçildi.Eğer 1-2tur sonra denese bu sefer belki arkadaki pilottan atak yiyecek.Aynen bu şekildeymiş tüm söylentiler zaten.Startta yolu ver adam bassın geçsin.

  115. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Maldonado kazaya karismadi..Sena ile mucadele etti genelde..

  116. Bencede bu iş start için çok riskli ve saçma. Arkadan biri birazcık daha iyi çıksa ikisinide kitlerdi o anda. Sonra yandı gülüm keten helva. 99 Malezya örneği bencede en doğrusu.

  117. yarış sıkıcıylı vettel iyi sürdü hak etti alonso resmen çuvalladı massa bile geçecekti Alahtan takım emri diye bi şey var

    bi siteye bence bi yaş sınırı konmalı okullar açıldı kurtulduk derken gene sahne aldılar yorumlarda alonsocular resmen çoşmuş yok ağlakmış parmakçocukmuş gülemekten içimin yağları eridi ne zaman büyüyeceksiniz siz Fernando Alonso Türkiye Aboneleri

    ayrıca hamiltonun altına dolanan şey neydi öyle yavvv uçan halı gibi bi şey çıktı
    mercedese yazıklar olsun diyorum toro rossada günün iyi yarışanlarından dı

  118. Tebrikler bu arada, Vettel çok iyi yarıştı 🙂 Ben Webber'in yol verdiğine inanmıyorum, genel itibariyle Webber'in startları yavaştır. Vettel öne geçtiğinde sevdiği noktadan yarışı bırakmaz.

  119. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    İlginç bir anlam cikarmissin Mete.Alonso soz konusu araçla ancak buraya kadar gelebildi ama bundan sonrası Alonso'nun dediği gibi 5yarislik bir mini şampiyona.Burda Vettel avantajliydi kaldi 4 yarış.Şans ve şanssızlık her iki pilot icinde var Sauron.Alonso=şanssız vettel=beceriksiz demissin Sauron bu kadar da cekememezlik olmamalı

  120. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bu arada perezin son saniyelerde yeni takımına hediye ettiği 1 puanı da unutmayalım.Ferrari mclareni takımlar şampiyonasında geçti.Buda massa sayesinde oldu.massa bu lastikleri çok seviyor.

  121. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Kardes ilk ve son paragrafta supersinde..ikinci pargraf bozuyor ya .d DOGRU HULKENBERG İYİ PİLOTTA PEREZ HULKENBERGE 1000 basar orada yaniliyon iste.. 😀

  122. 2007 Brezilya'yı hatırlamadınız mı startta sizler de? Çok benziyordu. Tek fark Vettel'in geçmesi!

  123. Sen bu yarışta hiç Mercedes'in durumuna bakmadın galiba.

  124. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    haklısın startta sadece alonsoyu izleyince nerden kalkıp nerelere gidiyor sonra biri carpıncada carpan suclu oluyor

  125. Sürekli sağ ön lastik kötü durumda yavaşla dediler. Hatta bir ara artık lastik tellerine kadar çıkacak dediler Vettel'e. Vettel hala 1.42'lerle dönmeye devam etti. Üstelik son turun son sektöründe yarışın en iyi son sektör zamanını yaptı. 🙂

  126. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    1.Artık Alonsonun pek şansı yok gibi şampiyon vettel diyebiliriz hayırlı olsun 🙂
    2.Mercedes'e laf yok artık en sonunda küfür edicem sinirden efsaneyi madara ettiniz yazıklar olsun size
    3.Massa Ferrari'de 1 sene daha yarışır son 4 yarıştır 2008 deki performansına dönüş sinyalleri verdi
    4.Maldonado'ya noldu bilen varmı ?
    5.Heikki bu sezon oldugu gibi gene petrov'u geride bıraktı fakat takımlar şampiyonası artık gitti glock amca 12 olunca 🙂 Heikki Caterham'da kalmamalı bence.

  127. Webber ile yol vermesi konusunda anlaşma yapmışlar mıdır? Hiç şüphem yok ki yapmışlardır. Ama bu iş startta yapılmaz, benim dediğim bu. Bunu startta yapmak gereksiz risktir, aptallıktır. Koskoca yarış boyunca başka hiç fırsat mı yok?

  128. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    :))) topla gel topla gel

  129. Tebrikler sebastian vettel tebrikler red bull racinggggg

  130. burak evmez avatarı

    webbere yetişse geçebilecek miydi sence? webber bilerek yavaşladı bunu aklınıza sokun artık

  131. rocco junior avatarı

    Serhan Acarı dinleseydin anlardın.Startta anlaşma bile yapmış olabilecekleri konuşuluyordu,dün Horner pilotlarımız ne yapmaları gerektiğini biliyorlar tarzı konuştu.Vettel aslında pek iyi kalkmadı,Webber kötü kalktı ve Lewis uzun bir düzlükte geçebilirdi.Neyse yapıp yapmamaları pek bir şey ifade etmiyor artık hem doğru olan da buydu zaten Vettel menfaati için.Start bana kalırsa en akıllıcası bir an evvel trafikten kurtul bas ve git.Yani öyle bir yorum yapıyorsun ki bazen %100 bu böyle ben biliyorum der gibi

  132. Hamiltonun mc larenden kaçarak ne kadar doğru bi karar verdiğini tekrar görmüş olduk takımın durumu evlere şenlik

  133. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    helal tahsin

  134. Vettel'i tebrik etmekten başka yapacak birşey yok. Eğer bir aksilik yaşamazlarsa şampiyon olmaması mucize olur bu saatten sonra. Alonso pek gününde değil miydi bilmiyorum ama ne olursa olsun Massa'nın kendine güveninin geldiği bir gerçek.

    Mgp içinse yeni birşey söylemeye gerek yok. Tamam adamın son yarışları, tadını çıkartalım diyoruz ama…

  135. Red Bull bundan sonrası için alıp götürdü diyebiliriz. McLaren döküldü yarış performansında. Ferrarinin bu yarış performansı ise çok yetersiz Alonso için. Mercedes felaket ötesiydi. Kepenkleri kapatsınlar. Force İndia'lar, Sauber'ler yetmedi bu seferde STR'ler madara etti MGP'yi.

    Massa çok iyiydi. Umarım bugün onun için artık geri dönüş sinyali olur.

  136. Pilot taraftar uyumu. 🙂

  137. schumi gümüşe boyanmış hrt ilemi yarışıyordu yoksa bizmi yanlış gördük.önünde yığınla araç varken neden pite almazsınız ross bunağı beyninizmi köreldi sizin.hani nerede strateji dehası adam.sanki rosbergi puan olarak geçmesini istemiyorlar.sonuçta takımda rosbergin borusu ötüyor.insan biraz sadık olur aynı çanaktan yemek yedin brawn efendi şimdi bu adamı bu hallere sokmakla yediğin çanağı pisletmiş olmuyormusun???????????????

  138. Yarışın adamı kesinlikle Daniel Ricciardo. Müthiş tırmanış. Birde Suzuka'da bitmiş lastikleriyle yeni lastikli Button'u 130R'de müthiş savunmuştu. Gerçekten çok iyiydi.

    Hulkenberg Force India'dan kesinlikle gitmeli. Bu çocuk büyük bir takımı hakediyor. McLaren Perez yerine Hulkenberg'i alsa hiç pişman olmazdı, aksine daha yararlı.

    Felipe'nin temposu müthişti, takım izin verip Alonso'yu geçse Webber'e yetişeceği kesindi.

  139. Start sırasında yol verilmez ki kardeş. Yapmaya çalışırsan bir pozisyon vereyim derken 2 pozisyon kaybetmek işten değil. Yapacaksan Schumacher'in 99 Malezya'da yaptığı gibi yapacaksın.

    Ben Webber'in yol verdiğini düşünmüyorum. RedBull içerisinde kimse bunu böyle planlayacak kadar aptal değil.

  140. Massa adeta uçuşa geçti ama takım muhtemelen izin vermemiştir

    Evet, Massa farkı kapatınca telsizden kendisne "too close" mesajı geldi.

  141. Helal Onur >:)

  142. onur çakır avatarı

    cevap ve nick uyumu ayrıca massa ve alonsoda faklı ayarlar vardı yarış sonunda görünen o ki massanın ayarı daha tutarlı olanmış

  143. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Raikonen güncellenmiş yeni egsozlu aracıyla pek bir varlık gösteremedi.Problemli hamiltonu dahi geçemedi.Bence takım yenilikleri grosjanın aracına yapmalıydı.Belki podyum görebilirlerdi.
    Start tam da beklediğimiz gibi oldu erkenden işi bitirdiler.Klasik redbull takım emri.
    Günün en bahtsız adamı hamiltondu.Yazık oldu.Tam tororossoları geçecekken şansa bak.Yarışın başından beri en güzel anları hamilton yaşattı.vettel önde olduğu zaman temiz hava ile her yarışı kazanır.Arada webber de olunca çok rahat kazandı.

  144. tamam imperius sensin 🙂
    Hamiltoncu değilim sadece gördüklerimi söylüyorum.

  145. Olabilir neden olmasın ama 40 puan farktan geriye düşmek daha bir koyar ha Serhat >:)

  146. Yarış çok da zevkli değildi. Tek heyecan veren kısmı Hamilton'un mücadelesiydi. Vettel yine klasik bir zafer kazandı tebrik ederim. Ferrari de güçlü görünüyor ancak yeteri kadar değil. Biraz daha hızlanması lazım. Şampiyonluk için Vettel'in sorun yaşamasını beklememek gerek. Hamilton'da süspansiyon sorunu varmış. O yüzden temposu düşüktü. McLaren'in kasıtlı yaptığını düşünmüyorum. Sonuçta bu adamlar profesyonel ve her puanın ayrı bir önemi var.

  147. Hamilton olmasa sıkıcı bir yarıştı, adam sorun yaşadıkça mücadele geldi biraz yarışa…

    Alonso'nun en iyi olduğu yer starttı bu yarışta, oldukça iyiydi, gerisi ise bizim açımızdan üzücü, Massa yarışın büyük bir kısmında daha hızlıydı, özellikle ilk sektörde… Takımın Massa'ya geçiş izni vermemesi beklenen bir şeydi zaten ve oldu da, öte yandan Webber'e yetişmek imkansızdı bence, adamlar lastik korurken bile çok hızlıydılar ve Webber'in lastikleri yarışta biter geçerdikte diyemeyiz, adam gitti o lastiklerle en hızlı turu attı yarış sonlarında. Massa ise çok güzel bir şekilde Alonso'yu 1-2 saniye farkla takip ediyordu, yarışın sonunda birden 5 saniye civarına çıktı, Massa mı bıraktı lastikler mi bilemeyeceğim(lastikler olabilir diye düşünüyorum) ben hockhenheim 2010'da üzülmemiştim Massa'ya burada üzüldüm ama ne yalan söyleyeyim, çünkü bu sefer hızlı olan oydu Alonso değil… Öte yandan adam Grosjean'ın bile arkasında şampiyonada bir hedefi yok 🙂

    O değilde Ferrari Mclaren'i geçti, trajikomik bir olay… arka arkaya ik yarışta arka süspansiyonda sorun, belki Mclaren değil ama, o parçayı takan mekaniker sabotaj yapıyo olmasın, sen mi gidiyorsun bizim takımdan!? diye 😛

    Red Bull ve Vettel ise bu şekilde şampiyonluğa giderler…

    Bir hesap yaptım, Vettel'in sıralamada sorun yaşadığını düşünürsek Webber Alonso arasında sıralamada 0.3 olan fark, yarışta 0.1 e düşüyor, Vettel ile ise yarışta 0,25 fark var, kapatılamaz bir fark değil… Ve belki de Massa Alonso'nun önünde olsa bu fark 0,2 civarına düşebilirdi…

  148. onur çakır avatarı

    sen mclaren taraftarı deilmisin sana girip çıkan ne arkadaşım?

  149. Lotus gerçekten yavaş. Grosjean bile DRS'yle geçemedi. Ama mücadeleleri harikaydı. Vaşka bir pilot olsa temas kaçınılmaz olurdu ama Hamilton ve Raikkonen olunca gözlerin pasları siliniyor.

  150. ruh sağlığınıda kontrol ettirseydin tam olurmuş.

  151. sebastian vettel avatarı
    sebastian vettel

    Mükemmel bir yarış çıkardı her iki redbull pilotu.ben artık alonsonun vetteli şampiyonada geçeceğini sanmıyorum arkadaşların da dediği gibi ancak alternatörün arızalanması için dua edecekler:))))) Kaldı ki bu yarış massa yavaş, farari pilotu olmayı hakketmiyor diyenlere çok iyi cevap verdı. 38. turdan itibaren her tur başı için 0.2-0.4 arası daha hızlıydı alonsoyu gececek hıza sahıptı ama telsizden kulagını cektılerr.gecen de dedıgım gıbı alonso massa ayarındadır belkı de daha kötüü.. onun için gelıpte tek turda herkesin en iyi dediği ve hem fikir olduğu sebastian vetteli gecmesi zorrr.haaa bi de ferarı şu mühendislerine parayı mı az veriyor ya da zeka sorunları mı var çalışın ve şu 4 yarışta en iyi aracı siz yapınn sonra millete veryansın yapmayın aracımız iyi değil yavaşız bahanelerin altına sığınmayın.biz sizin sezon başından beri en yavaş arac oldugunuz yalanlarını hep dinliyoruz ama nedense dediğiniz gibi de çıkmıyorr.!!!

  152. burak evmez avatarı

    takımlarda 2.yiz bu büyük gelişme hindistanda 0.5 sn hızlansak alonso lider olur 0.7 sn falan olursa zaten bundan sonra ferrari alır götürür

  153. raikkonen'in bu sezon hiç fastest lap sahibi olduğunu gördün mü? napsın adam araba bu kadarına izin veriyor. yarışı başladıkları yerde bitiren iki araç var onlarda lotus araçları.

  154. Serhat kasma bu kadar be oğlum. >:)

  155. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    bu yorumda ağlayan vettel değil sensin sanki massa alonsoya yardım etmedi adama telsizden alonsoya çok yaklaştın yavaşla dediler adamı bıraksalar değil alonsoyu webberi bile geçerdi o turlarla bırakın bu işleri

  156. Redbull kutlamak lazım adamlar 3 senedir fabrika takımlarına karşı savaşıyor ve 2 sene şampiyon oldular bu sene en büyük adaylardan birisi dırumundalar…

    Ferraride her türlü imkan olmasına rağmen (Para+Teknoloji) bir Adrian NEWEY'e karşı duramadılar..

  157. bütün engellemere ragmen Redbull cok iyi is cıkartıyor ,Vettel 'de iyi pilot ,böyle olunca digerleri nal topladı.

  158. 2008 e in sonları,Aralıkta Haiti ye gittim.Bir voodoo yapan adam buldum.Gitmeden Hamilton bez bebeğini aldım.Bu adam bir daha şampiyon olmasın dedim.

    2009-olmadı
    2010-iyi araçla olmadı
    2011-iyi araçla olmadı
    2012-iyi araçla olmadı.

    Bundan sonrada olamayacak.Yol yakınken desteklemeyi bırakın.Vettel 100 şampiyonluk alsada Alonso 2 kalsada Hamilton 1 de kalacak.Çünkü BEN öyle istedim.

  159. Massa'ya helal olsun aslında ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor son 3 yarışta. Vettel ve Takım emri diyenler Massa'ya verilen çok yakınsın 2.5 sn'de tut farkı sözünü hatırlatırım. Hayır dinime küfreden müslüman olsa bari.

  160. alonsonun durumunu hiç iyi görmüyorum yarışta çok kötü sürdü nerdeyse massa bile geçecekti

    telsizden resmen takım emri yaptılar şampiyonluk uçaçak gibi

    ispanyol çocuğu 2. bir 2010 faciasını kaldıramaz

    eeeee ilahi adalet bu olsa gerek hak yerini buldu kimin kimden hızlı olduğu da gayet açık

  161. asıl içler acısı durumda olan alonsodur.şampiyonluk elden gidiyor göre göre…Massa bile alonsodan hızlıydı bugün :)))))

  162. Alonso podyumda çökmüştü galiba. Öndekiler yarış dışı kalmadığı için olabilir mi? >:)

  163. Takımlar şampiyonasında 2. olduk YEEEEEEEEEEEEEES

  164. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    macaristan kore valensia singapur gibi pistin kendisinden kaynaklı geçişe imkan vermeyen pistlerden nefret ediyorum..extrem birşeyler olmadıgı sürece yarış nasıl başlarsa öyle bitiyor ve buda acayıp sıkıcı oluyor.

    bu yarışta ayukarıdakı tanıma fazlasıyla uyuyor.startta vettelin vebberi geçişi massa nın kimi yi geçmesi dışında nasıl başladıysa oyle bitti.mc laren bugun vasatın altındaydı.3 pit yaparak lastık katili oldular…red bull en hızlı takım.ferrari yarış temposunda gayet iyi.bu saatten sonra aksilik olmazsa (kaza veya arıza sebebi ile yarış dışı kalmak gibi) redbull takımlarda vettel pilotlarda şampiyon olur ve kalsman böyle gider.zira kimi artık alonsoyu dahi zorlayamaz.vebber bu hızını korursa 3. olabilir.

    lotusun cigri bu kadar.kimi ne yaparsa yapsın olmuyor.massa hamiltonu geçtikten sonra kiminin uzun süre geçememsi aracın bu kadar oldugunu gösteriyor.zaten pistte geçiş cok zor drs bile işe yaramıyor.bu pislerin takvimden çıkarıldıgı günleri görmek ümidi ile ilk 5 e tebrikler.

  165. Yok kaza olmasaydı yok alternatör sorunu olmasaydı vs. bu iş çok uzar. Ağlak dediğiniz kişi en büyük rakibimiz (Ferrarici olduğunu düşünüyorum) . Ve rakibine "ağlak" diye hitap ederek rakibini hafife almak çok yanlış bir davranış olur. Şampiyon olursak Vettel'i geçebilmenin gururunu yaşayacaksınız. Olamazsak da saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.Türkiye'de Formula 1 in gitmesine bazen seviniyorum bu tarz yorumları görünce…

  166. MAS'a gelen telsiz mesajının gerçek Türkçe tercümesi: ALO'yu geçmeyi aklından bile geçirme. Ama RBR'de de durum aynı VET ve WEB için… 'Serhan ACAR'

  167. Sebastianvettel  avatarı
    Sebastianvettel

    Tebrikler Seb. Tebrikler Red Bull. Kaza bela olmazsa liderlik 4 yarış sonuna kadar devam eder sanıyorum. Ama Formula 1 bu hiç belli olmaz. Alonso bu hiç belli olmaz.

  168. alonso haketti vettel haketmedi saçmalık.artık geçin bunları.asıl hakeden pilotlar değil takımdır.takım aracı geliştirirse hafta sonu o pilot en iyidir.pilot becerisi artık ikinci planda kaldı.vettel haketmedi diyorlar pehh…ferrari bu haftasonu aracı geliştirseydi ve alonso birinci olsaydı alonsonun becerisi mi olacaktı?

  169. Imperius problemlerin mi var kardeşim?
    Sen yarışı izlediğine emin misin? Massa Lewisi ne kadar rahat geçti görmedin mi? Lewisin aracında problem vardı,mekanik bir problem,yarışı nasıl izliyorsunuz anlayamıyorum.

  170. mete çok doğru söylemişsin klavyeye dokunan parmaklarına sağlık aslanım

  171. Güzel bi hikaye uydurmussun ama kaybetmeyide bilmen gerek.

  172. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Yarısla ilgili söylemlerimden önce bir konuya parmak basmak isterim…Çok zevksiz bir yarısti…Seyircisi olmayan,seyir zevki olmayan,görsel ve zevk bakimindan rezillik durumunda olan bir pist Kore.Bu ve bunun gibi pistlerde f1 yarislarinin olmasi izleyicilere saygisizliktir…Çok vasat bir pist..A1 Ring,İstanbul Park,San Marino gibi güzelim pistler varken F1 Kore pistinde yapilmasi fiyaskodur…F1 in Kore gibi pistlerde yapilmasi f1 e ancak zarar verir.Seyir zevkini düşürür..!

    Yarisa gelirsek açikca söylemeliyim FORCE İNDİA,TORO. ROSSO,LOTUS VE MASSA ATYAKTA TUTTU YOKSA İZLEMEYECEKTİM BİLE…VETTE'İ TEBRİK EDERİM..WEBBER'E TEŞEKKÜR ETMEİLİ.MASSA PODYUMU HAK EDEN İSİMDİ FERRARİ YİNE DEVREYE GİRDİ VE ALONSO İLE FARKİ KORU DEDİ..VE ALİSİLMİS OLDUGU GİBİ FERRARİ'NİN TAKİM EMRİNE RASTLAMİS OLDUK..

    HEEE YARİS YİLDİZİNA GELİRSEK Mİ?NE VETTEL NE WEBBER NEDE ALONSO ..BU YARİSTA BİR YİLFDİZ VARSA ODA MASSA YADA 12 SİRA ATLAYAN TORO ROSSO PİLOTU DANİEL RİCARDO'DUR..

  173. Vettel: "Aslında Massa, Alonso'dan Daha Hızlı Olabilir"

  174. Massa nın hızına dikkat edenler,

    WEBBER in startta ve sonraki düzlükle vetteli koruyup kollamasına ve yol vermesine dikkat etmemişler.Neyse böyle birşey beklemiyordum zaten.5 yarışta 50 puan fark kapatılabilirdi böyle bir araçla.Webber in hakkı değilmiş demekki.

    outyaaawwwwyayyyyyydııııııııııııııııııııır,yeydeeeeeeeeeeeeşiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin 🙂 kukla nerde kukla 🙂 o yüz ifadesiylemi izledin yarışı diye merak ediyorum 🙂 SS leri takıp STR leri bile geçemeyen sözde şampiyon :).Benim gibi yüce bir insan Haiti ye gidecek,asil bir voodoo cu bulacakta,sizin oturduğunuz yerden yüzünüz gülecek.Ben izin verirmiyim buna?Ben ben? ASLA.OLAMAYACAK dedim Olamayacak.

  175. adem insanoğlu avatarı
    adem insanoğlu

    bence şu saatten sonra kimse redbul ve vetteli durduramaz, büyük ihtimalle takım ve pilot şampiyonluğunu alırlar, gerçekten helal olsun. 3üncü yıl üst üste hem takım, hemde pilot şampiyonluğunu almak büyük başarı, yürektan tebrik eder, ferrari takımınada yazıklar olsun derim, alonsonun podyumdaki hali beni çook üzdü adam ağlayacaktı neredeyse. hiç ihtimal vermesemde inşallah alonso şampiyon olur, çünkü bu yıl şampiyonluğu en çok o hak ediyor… saygılar.

  176. rocco junior avatarı

    Hakedene hakkını teslim etmek lazım.Parmakçocuk bugün startta beklenen üzere takım arkadaşını geçti ve rahat bir yarış kazandı.Sonunda liderliğe ulaştı.Biz ise bugüne kadar iyi muhafaza ettiğimiz liderliği kaptırdık ama yapacak bir şey yok.

    Yarış performansı olarak sıralamadan çok fazla farkı yoktu ama dün söylenen kadar iyi değildi.Belki de sıralama turlarında lastikleri bitirmemiz bizim için yarışta çok zorluk çıkartıyor.Bir şeye dikkat ettim ayrıca,Massa fazla lastiği varken coşuyor adeta.Anlaşma haberleri ve kovulma durumundan mıdır bilinmez Massa adeta uçuşa geçti ama takım muhtemelen izin vermemiştir.Neyse bereket versin artık eskisi gibi sürüyor.Öyle ya da böyle takımlar şampiyonası adına çok önemli puanlar kazandırdı bize.Demekki sezon boyunca 15-20 puan alsa ya da bir 5.lik fazla alsa şu an çok daha rahat olacaktık.Ancak bu ivmemizi korursak ben markalarda ikinciliği alabileceğimize inanıyorum.

    Vettele tekrar gelelim son yarışlarda uçmaya başladı ve kalan 4yarış için favori o.Ferrari'nin yapması gereken araca olabildiğince güncelleme eklemek.Umarım Hindistan pakedi sekteye uğramaz gümrük sorunları sebebiyle.Fark çok az sadece 1 yarışa bakar.Halen ümitliyim ben.Çünkü burası f1 ve her an herşey olabiliyor.6puan farka bakıp oturup ağlayacak değiliz.Evet bizden hızlılar ama bu sene pek çok kez hızın yeterli olmadığını,yarışların çok şeye gebe olduğunu gördük.O yüzden bazıları gibi erkenden konuşmak istemiyorum.Her şey 4yarış sonra belli olacak.Ama bana göre artık Vettel-Alonso yalnız.

    Button a diyecek çok fazla laf yok o kazada haklı bile olsa cidden bu araçla alabilecekleri en kötü sonuçları alıyor.Lewisin her yarış başına bir sorun gelmesi mi yoksa kasıtlı bir durum mu bilemiyorum ama Mclaren havlu atmış gibi her 2 kulvarda da.

    Bu arada pit stoplarda 2.7 ile sezonda kendi adımıza en iyi pit stopumuzu kaydettik.Bu sene takım sadece performans dışında her alanda çok iyi iş başarıyor.1-2yarıştaki taktik hataların saymazsak.

    Kalan 4yarışlık finalde en az 1yarış kazanmamız lazım.Bugün gördük ki Alonso bitirdiği yarışta podyumda oluyor.Bu eleman 24yarış ile rekor kırabilecekti ancak f1in doğası gereği kaza izin vermedi.Şimdiye durum daha farklı olabilirdi.Neyse bu tür durumlar herkes için geçerli.Şimdi büyük adım atma sırası bizde.0.3sn eklesek şu araca tamam

    Bol şans takım…

  177. keko arkadaşım 2005-2006 da alonso şampiyon olurken sen nerdeydin?senin takımın nerdeydi?

    takımın markette reyonda bekliyordu.sen de portakal ağacında vitamindin :-)))))))

  178. Ömer_Massa avatarı

    helal sana felipe alonsodan hızlıydın ama takım emri nedeniyle alonsoyu geçmen imkansızdı.inşallah yeni sözleşme yarın yada diğer gün açıklanır gibi.muhteşem performans inşallah hindistan da podyumda olursun…

  179. bu arada okadar telsiz konuşması olduki Vettel le tırstım biraz tamda anlamıyorum zaten ne oluyor diye bilen varsa yazsın sanırım lastik aşınması hakkında konuşuyorlardı.

  180. Vettel iyi bir avantaj kazandı, mekanik bir arıza olma dışında şampiyonluğu kaybetmesi pek muhtemel değil gibi gözüküyor. Alonso sanki bugün kötü gibiydi, ya da Massa çok iyi idi diyelim. Massadan böyle bir performansı en son İngilterede gördüm. Hamilton bügün Toro Rossolarla 2013'ün pratiğini yaptı seneye yabancılık çekmeyecek 🙂
    Rainin zaten yapacağı çok şey yoktu, ve de yapamadı da.
    Schumiyi zaten hiç göremedim bugün eğer mekanik arıza yaşamadıysa seneye vay Hamiltonun haline.

    Büyük bir tebriği de Toro Rossolar hakkettiler. Hızları inanılmazdı ön gruptan aşağı kalır yanları yoktu.

  181. raikonenin durumu içler acısı.lastiklerini kullanamayan arızalı hamiltonu bile geçemedi.geçmenin keyfini çıkaramadı.saf hızcı rai yarıştan önce dondurma yemedi heralde yada aklı havuz başında(elinde şampanya) kaldı :-))

  182. Mercedes bu adama hızlı bir araç vermek zorunda. Hayatımda hiç pilot tutmadım ama bu adamı canı gönülden desteklerim. Kim ne derse desin Hız = Lewis Hamilton McLaren 2 yarış önce en hızlı aracı şimdi zar zor 1 puan alabilecek kapasiteye getirmiş helal olsun cidden.

  183. hak edenin kazanması gerekir. alonso şampiyonluğu haketti. hakkın umarım verilir sana fernando

  184. Yeongnam style

  185. hakan hamza avatarı

    bir alonso taraftarı olarak itiraf etmek gerekir ki massa bugün daha hızlıydı?

  186. ya bırakın böyle yorumları tamam liderlik gitti ama bukadarda siz ağlak olmayın daha 4 yarış var çabalayın araç üretin,gelişim yapın.Alonso ya hakketti aracı verin ozaman.

  187. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    3 pit stop yapan tek bir araç var.

  188. Alonsonun sampiyon olması zaten bana göre çok zordu.massanında yardımıyla buraya kadar gelebildi.

  189. VETTEL STYLE

  190. Harikası takım bundan sonra bir arıza yada aksilikler şampiyonluğu elimizden alabilir,tebrikler RBR bu seneki şampiyonluk en değerli,en güzeli olacak inşallah.Bu arada ilk defa Massa nın Alonso dan hızlı olduğu bir yarış gördüm ama doğal olarak Alonso yu geçmesine izin veremezlerdi.Mclaren için üzülüyorum ne olduda araç 2 yarıştır geriledi bir kanat testi bukadarmı etkiledi diye düşünmüyorda değil yani insan.Son olarak seromoniden önce pilot odasında Alonso nun yüzünden düşen bin parçaydı.hayra alemet değil bu.

  191. webber nasıl da yardım ediyor ağlaka.hemen yol verdi zaten ilk viraja bile girmeden.alonso iyi ki kendini yormadı çünkü webbere ölümüne savunma talimatı verilmişti.zaten dün polü ağlak aldı webber almadı ki.

    ayrıca alonso bu sene kendisinin ve takımının hiçbir suçu olmadığı 2 kaza sonucu out oldu.bunlar resmen şanssızlığıdır.ama ağlakın başına gelen alternatör sorunu onların beceriksizliğidir.bunu herkes kafasına soksun.ağlak çok şanslıdır.spa da hamilton alonso biçilirken ağlak tarihte görülmemiş bir şansla sıyrıldı.şuan liderliği hiç mi hiç haketmiyor.şampiyonluk hakedene gidecek inşaAllah

  192. Vettel rahat kazandı liderliğe yükseldi yarışın özeti budur. McLaren'e diyecek birşey bulamıyorum. 2 yarış önce en hızlı olan araç şimdi bildiğin at arabasına dönmüş. Hamilton'a hak verdim. Bu takımdan ayrılması kendisi için iyi olacaktır. Hamilton gerçek bir yarışçı bugün gerçekten sanki liderliğe oynar gibi saldırdı.

    Raikkonen'le mücadelesi gözlerin pasını sildi. Mercedes umarım hızlı bir araç verir bu adama. Orta sıralarda kaybolup gitmesi Formula 1 adına üzücü olur. Button iyi start aldı ama Kamikaze Kobayashi resmen adamı biçti. Çaylakların bile yapmayacağı hatayı yaptı bugün. Birde Serhan Acar'ın McLaren bugün çok hızlıymış gibi birde sidepod'a halı takıldı demesine yarıldım. Vettel son yarışları da domine eder ve şampiyonluğu puan farkıyla kazanır. Ferrari ve McLaren'in yarış performansı gerçekten harikaymış!!!

  193. vettel her iki şampiyonluğunda oldğu gibi en hızlı araç ile şampiyon diyosun yani :)) başka türlü olamaz diyosun yani :))

  194. Yusuf  Hitay avatarı

    adrian newey bağımsızlığını ilan etse yeridir.

  195. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Rai hamilton'u drs yardımıyla bile geçemiyor nasil iş anlamadım.Alonso ve Ferrari'ye gecmis olsun

  196. Kalkışta arada kalmasa daha da yi olabilirdi sonuç. bide alonso nun kalkışta aniden sağa yada sola yanaşması olmasa

  197. Red Bull un gücü bu işte.Geçen yarış Alonso olsa o kadar rahat gidemezdi Vettel diyenler bi çıksın bakalım ortaya.Alonso nun bundan sonra Rbr nin arızlarına bel bağlaması lazım.Zaten anca öyle şampiyon olur.2005 ve 2006 daki gibi yani.Diğer türlü zor biraz.
    Bu arada MASSA nın sözleşme döneminde hızlanması da çok entresan.Anlayın artık gerçekleri akıllı olun

  198. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen in sampiyon olma ihtimali kalmadı bu kadar yavaş bir arac gormedim 2. yarıdaki bütün yarıslarda 5 veya 6. oldu bu aracla alınabilecek en iyi sonuc bunlar 1. olmak gibi iyi sayılır sampiyonluk seneye kaldı artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir