Hamilton: "Mclaren'den Ayrılma Riskli Bir Hamle Değil"

yazar:

kategori:

Hamilton “Risk yok. Mclaren’de 2008’den beri şampiyonluk kazanamadık ve son dönemde pek fazla yarış da kazanamadım.”

“Her takımın inişleri ve çıkışları vardır ancak 2014 kural değişiklikleriyle birlikte önemli bir sene olacak.” dedi.

Britanya’da çıkan haberlere göre Mclaren’in Jenson Button’la olan ilişkisi çok daha yakın.

En saygı duyduğu takım arkadaşının kim olduğunun sorulması üzerine Hamilton “Bu soruyu cevaplamak politik açıdan hatalı olur. Hem  Jenson hem de Fernando harika takım arkadaşlarıydı, çok rekabetçiydiler.”

“Fernando 2 defa şampiyonluk yaşadı ve Formula 1’e girdiğimde onunla takım arkadaşı olmak bir ayrıcalıktı.” dedi.

Hamilton, takım arkadaşıyken Fernando Alonso’dan Jenson Button’dan öğrendiğinden daha fazla şey öğrendiğinin doğru olup olmadığı sorulduğunda ise, “Elbette, doğru çünkü o ilk sezonumda takım arkadaşımdı. Onun telemetri verilerine, sürüş tarzına dikkat ettim. Evet ondan çok şey öğrendim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Briatore'nin üvey evlatlarından biri takımında olduğu sürece ne takımın, ne de kendi yüzü gülecekti. Lewis Hamilton sonunda uyandı.

  2. Alonso bırakana kadar böyle çalkantılı bir hayatın olmazsa ve en az bir şampiyonluk alırsan,redbull'un bebesi değil de sen gelirsin ferrari'ye umarım:)Ya da şu monte ölür mölür belki de aptal politika değişir ikiniz de yarışabilirsiniz iinnnşşşşşaallah:)

  3. Ya ya Button Q2'de elenmemişti.

  4. Hamilton kesinlikle haklı sanki mc larenle her sene şampiyon oluyodu adamın mutsuz olduğu çok belliydi her 2 taraf içinde hayırlısı oldu dicem de seneye mc laren button ve perezle ne yapar orası meçhul

  5. mclaren,de hava atıyorsun Hulkenberg kullandığı aracı kullanda görelim okkan ne kadar…

  6. Ne riski dir… adam akıllıca bir hamle yaptı.Değişen motor sistemi ile Mercedes in bir adım atacağını hesap etmişdir ve bu kararı almışdır.Belki de McLaren in bazı şeylerde biraz geri kalmasını göze alamadığı için Mercedes e geçme hasıl olmuşdur.Herşey batarken McLaren yükselir ve buna göre yönetilen bir prensibe bağlı bir takımdır.Birde bakarsınız Mercedes motoru bırakıp Tata ya motor ürettirip onu kullanarak kendine avantajlar sağlayacak bir takımdır.O kadar yükselen motor maliyetlerine karşı kendince bir çözümü olan McLaren i önümüzdekisezonlarda izleyebiliriz.Hamilton un McLaren de mutlu olmadığı ve başarı için orada çırpınamadığı gözlerden kaçmıyor.Kimbilir… belkide, ALonso nun buradan gitmesine sebep oldun diye bile suçlanmışda olabilir.McLaren de bazı şeyler genç dong ediyor ama o donglardan sıyrılıp işine bakamadığından salt başarıyı yakalayamıyor.

  7. "Fernando 2 defa şampiyonluk yaşadı ve Formula 1'e girdiğimde onunla takım arkadaşı olmak bir öncelikti." dedi.
  8. Hamilton sene sonunu beklemeden takımı iğnelemeye başladı. Ama gideceği yerin Ferrari yada Red Bull değil, Mercedes olduğunu unutmuşa benziyor

  9. Shumi,nin adam edemediği aracı sen hiç kullanamassın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir