Schumacher, Özgürlük İçin Sabırsızlanıyor

yazar:

kategori:

Schumacher, son açıklamalara göre ailesiyle daha fazla zaman geçirmek için Mercedes’in teklifini geri çevirdi ve bu sene sonunda Formula 1’den ayrılıyor.

Schumacher “Benim için artık evde olmaktan daha iyi bir şey yok. Benim için bu özgürlük demek. Bunu tekrar yaşamak istiyorum.” 

“Şu an için plan, planın olmaması. Formula 1’i farklı bir açıdan görmüş oldum. Artık daha açık ve rahatım. Kafam dik ayrılıyorum.” dedi.

Schumacher, son kararında motivasyonunun etkili olduğunu söyledi.

Schumacher “Geçmiş aylarda Formula 1’le ilgilenmek ve sıradaki yarışa hazırlanmak istemediğim zamanlar oldu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. DreamOfWinD  avatarı

    Bende Schumacher taraftarıyım, Alonsoyu destekliyorum Ferraride olduğu için. Ben yalancı taraftar mıyım şimdi değerlendirme ölçütleriniz neler?

  2. deniz aydın avatarı

    2006 da emekliliğini açıkladığında senebini pek anlayamamıştım ama, Özellikle 2006 Brezilya'da hep SEZEN AKSU – TÜKENECEĞİZ dinlemiştim. Şimdide aynısını dinlemeye başladım. Kelimeler insanın boğazına düğümleniyor. Bağırıp çağırasım var ama onun sabrına bakarak sakin kalmaya çalışıyorum.

    Ne diyim; GÜLE GÜLE BANA FORMULA 1 'i SEVDİREN ADAM, GÜLE GÜLE MİCHAEL SCHUMACHER, GÜLE GÜLE EFSANEM….

    SENİ ÇOOK SEVİYORUZ…

  3. Shumi,nin tek varisi bence vettel,dir yalan diyen beri gellsin .ben anton senna ile Shumi,nin duellolarını izlemiş biri olarak şimdiki Formula1 araçları oyuncak gibi .eski araçlar hep manuel,di .

  4. Hamilton ne verecek göreceğiz bakalım, ilk tökezlemede telemetrelerimi açıklar yoksa twitterden hauga küfürmü eder, rosberge kafamı atar göreceğiz.

    Bu arada gerçek Schumi taraftarları Alonsoyu asla desteklemez, bende veliahtı ve vatandaşı olduğu için Vettele sempati duyuyorum ve sanırım onu tutabilirim.

  5. 7 kere dünya şampiyonu olmus bir pilot orta sıralarda mücadele vermekten ne kadar keyif alabilir.Bir sonra ki yarışta podyuma cıkmanın mucize olacağını bilerek ne derece motivasyonunu koruyabilir ? Resmen mercedese laf dokundurmuş.İlk defa 🙂

  6. Takım 3 yıldır ona ne verdiyse kendisi de bu saatten sonra takıma onu verir,Schumi Mercedes'e 1 gömlek büyük gelir sürünmeye devam etsinler,ayrıca gerçek bir Schumi fanının Alonsoyla falan işi olmaz bizim için F1 onunla başladı onunla bitecek.

  7. Alonso? Oldu biz kalkalım. Kendi adıma fanatik sumici olarak Vettel biraz daha olgunlaşırsa takibimde..

  8. F1 seninle güzeldi, seninle sevdik, sana yapılanlar yüzünden nefret eder hale geldik. Ama unutma sana bunu yapanlar, başta montezemolo ve haug rahat yüzü göremeyecek. Yolun açık olsun efsane şampiyon.

  9. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Geçmiş aylarda Formula 1'le ilgilenmek ve sıradaki yarışa hazırlanmak istemediğim zamanlar oldu.

    Büyük itiraf. Motivasyonunu kaybetmiş bir pilot takıma ne verebilirdi ki? Daha iyi olması bekleniyordu. Rosberg gibi kötü bir pilotun yanında kaynamamalıydı. Gitsin evindeki kupaları parlatsın. Daha mutlu olacaktır.

    Taraftarları ise yavaş yavaş başka pilota yönelmeliler. Fernando Alonso?

  10. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Efsaneyi çok iyi anlıyorum ve çoğumuzda anlıyoruz buna inanıyorum..7 kere şampiyon olmuş bu sporun gelmiş geçmiş en büyüğü olan efsanemizi üzen,tüm şevkini kıran,arkalarda mücadele ettirerek kimyasını bozan,3 yıldır berbat araç üreten,sürekli sorunlar çıkartan,hatta farklı entrikaların döndüğünü düşündüğümüz lanet takım mercedes gp dir..Çok büyük bir kesimin nefretini kazandılar,yazıklar olsun mgp!!!!!!!!!!! Sen hep en büyük efsane olucaksın senin hızından hala hiç birimizin şüphesi yok,seni çok özlücez efsane,güle güle MICHAEL SCHUMACHER..

  11. Mercedes hevesini kırdıktan sonra tabi ki de en iyisi gidip gölde balık tutmak. Yok sa kokpite en çok yakışan adamsın

  12. Sanırım tam olarak kapanmamış ve aralık kalmış bir kapının aralığından yeniden içeri girip son kez manzaraya göz atmak istedi.
    Aklında eksik kalan detayları resminde tamamladı ve artık tam olarak emekli olması gerektiğine kanaat getirdi. Şimdi tam anlamıyla bu spordan uzak duracaktır. Belki çok zorda olsa idareci olarak bir takımın başına gelebilir.
    Seni çok seviyorum. 2006 dan sonra F1 benim için olsada olur olmasada bir organizasyon olmuştu, senin dönüşünle yeniden heyecan dolu bekleyişler ve sabırsızlanışlar, yüreğimin pır pır edişlerini hissettim. Şimdi bundan sonrada belki denk gelince izleyeceğim bir spor olacak.
    Yerin hiç dolmayacak, ama veliahtın olduğu için Vetel i destekleyeceğim.
    Hoşçakal efsane yeni hayatında herşey gönlünce olsun. Bize yaşattığın her duygu için teşekkürler.

  13. Schumacher- avatarı

    3 senedir bitmeyen sorunlar düşük performans 14. 15. lik için mücadele eden bir araç gereksiz bir yönetim sonuç bu bıktırdınız resmen.

    Mercedes'mi ? Asla ve asla desteklemeyeceğim.
    Bu sene 2-3 podyum olsa iyi olurdu bu kadar arıza ve başarısızlık adamı bu karar itti yoksa devam ederdi diye düşünüyorum.

  14. Hasan Basri Kalyoncu avatarı
    Hasan Basri Kalyoncu

    Nasıl küçük bir çocuk düşer ve ağlamamak için "zaten acımadaki" der ya şuan schumacher i bu duruma sokan mercedes utansın

  15. Bizde son 4 yarışın hiç gelmemesini istiyoruz.. Her sıra 24.lük için bile olsa savunmalarını ataklarını… Hangi pozisyon olursa olsun 1.lik gibi savaş veriyorsun…

  16. Sürekli sorun çıkartan performansı düşük bir araca sahip olan bir pilotun, özellikle zirveye alışmış bir pilotun motivasyonunu kaybetmesi kadar doğal birşey yoktur.

  17. Gör Mercedes gör, şu tutkulu adamı ne hale getirmişsiniz, Schumi gibi bu spora tutkulu bir insan, "sıradaki yarışa hazırlanmak istemediğim zamanlar oldu" diyebiliyorsa (dedirtebiliyorsanız) helal olsun size, emin olun hamilton bu kadar sabırlı olup size katlanmayacaktır.
    2006'da Zidane futbolu kafa atma olayları ile hatırlanırken bıraktığında, gazeteler ve otoriterler haklı olarak şöyle bir manşet atmışlardı Zidane için: "Yaşanan her şeye rağmen o bir efsane" diye.
    Zidane gibi Schumi için de aynı şeyi söylüyorum yaşanan her şeye rağmen o hala efsane. Merdeces bile buna engel olamadı, olamaz.

  18. Son kariyerinde kayda değer birşeyler başaramasan da takımına gösterdiğin bağlılık, bitmek tükenmez enerjin ve sabrın takdire şayan. Eğer Mercedeste ışık görebilseydin kalacağına yürekten inanıyordum. Ama olmadı ikinci kariyerinde belki dışardan açıkça görülebilecek bir başarın olmasa da gösterdiğin cesaret, bağlılık ve takım oyuncu olma adına daha önce seni sevmeyen, senden nefret eden birçok kişinin sevgisini ve takdirini kazandın. Umuyorum emekliliğinin tadını çıkarırsın.

  19. "Geçmiş aylarda Formula 1'le ilgilenmek ve sıradaki yarışa hazırlanmak istemediğim zamanlar oldu." Nasıl olmasın ki?Teşekkürler Mercedes….

  20. Beyler sanırım Hulk Sauberle anlaştı. Söylentiler baya artmış durumda. 7 kez şampiyon olmuş birini 43 yaşındayken hemde orta sıra takımlarıyla kapıştırırsanız tabiki motivasyonunu kaybeder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir