Raikkonen: "Red Bull ve Ferrari'ye Kafa Tutamadık"

yazar:

kategori:

Coanda etkili egzoz ile yarışa çıkan Fin pilot, Red Bull ve Ferrari araçlarının tempolarına istediği kadar ayak uyduramadı ve Vettel’in 36 saniye gerisinde kaldı. Lotus pilotu şu anda yeni lider Vettel’in 36 puan gerisinde.

Şampiyonluk şansı oldukça zayıflayan Raikkonen, Lotus’un güncellemelerinden tecrübe ile daha fazlasının ortaya çıkarılacağına inanıyor.

Raikkonen: “Bugün olmamız gereken yerdeyiz diye düşünüyorum. Baştaki sarı bayraklar Massa ile mücadelemde bana yardımcı olmadı. Ama yine de Red Bull ve Ferrari’ye karşı hızımız yoktu”

“Lewis’in arkasında da çok zaman kaybettik. Çünkü yeni egzoz düzeni ile biraz güç kaybınız oluyor. Yani geçmesi zordu. Ama birkaç antrenman seansının ardından gelişim için daha fazla şey öğrenebiliriz.”

“Sonunda kendi başımaydım ama yerimi koruma adına zorlamam gerekiyordu. Kolay da değildi”

“Şampiyonada Sebastian ile fark şimdi çok büyük. Onu yakalamak zor olacak ama sonuna kadar zorlamaya devam edeceğim”

Takım arkadaşı Romain Grosjean ise baskı altında çıktığı yarıştan 7.’likle ayrıldı.

Grosjean: “Elbette bugün yarışa gergin bir başlangıç yaptım. Ama birkaç şeyi anlama adına çok çalışmıştık; kesinlikle yardımı oldu”

“En kolay kalkış değildi. 3. virajda önümde bir temas vardı ve oradan kaçındım ama ondan sonra sorunsuz bir yarış oldu”

“Son set lastiklerde sıkıntı yaşadım. Hemen ufalanmaya başlamaları, performansın son bölümde iyi olmaması anlamına geldi.”

“Belki de bir sıra daha yukarıda olabilirdik. Nico’nun (Hulkenberg) arkasında geçirdiğim o zamanların ardından Force India’nın aracının her bir ayrıntısını biliyorum sanırım. Ama iyi ve temiz bir kalkışın ardından damalı bayrağı gördüğüm için mutluyum”


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    umut işte 🙂

  2. burak evmez avatarı

    bence önce herkül adlı şahıs düzene gelmelidir en baştan bari kesinlikle o karıştırıyor ortalığı

  3. kiminin lewisi geçememesinin sebebi mercedesi motoru azami hıza renaulta göre daha hızlı çıkıyor.bu sayede lewis içeriyi kapatabildi.

  4. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    "Anlayana Sivrisinek saz , Anlamayana Davul Zurna az"

  5. belki bir mesajı 2 defa üst üste yazar iseler bu tılsım tutar kim bilir.

    neyin kafasını yaşayan fanlarla bizi imtihan ediyorsun yüce rabbim.

    kafa tutmak.. ve siz….)))

  6. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Şu ALO-RAI Tartışmasına kıvılcım çakıcak çok güzel seyler söylerdim ama Gökhan kardeşimizin yorumunu okuyunca "BURASI HARBIDEN ANAOKULUNA DONMUS"

    Raikkonen'in annesi Alonso'nun annesini döveeer
    Alonso'nun babası Raikkonen'in babasını döveer!

    komik durumlara düşmeyelim ama şöyle bir uyarı yapmak istiyorum "Burak Evmez"yorumları yapanlara kafa raconları yok "Çocuk"demeler falan kendine gel derim ben ortamı kızıştırma daha önce de bi iki takıştık senle , ıstedıgın sempatizanlığı yap ama ÜSLUBA DIKKAT!

    Tartışmalara gerek yok 2 pilotun kariyeri de yaşadığı yaşamadığı şans veya şanssızlıklar da yaşları vs vs. herşeyleri ortada günümüze bakın kardeşim

    Haber yorumuna gelince..

    Lotus "Ümit verip başkasıyla çıkan platonik aşk"tadı verdi . bir ara Gridin en iyi arabasına sahipti fakat yarış galibiyeti gelmedi . Tabi D-DRS çalışmalarına yarım sezondan fazlasını verip Kullanmaktan vazgeçmeleri ise Raikkonen'in kıyasladığı "RedBull ve Ferrari Takımlarına göre"400 fırın ekmek yemeleri lazım

    Raikkonen bundan sonra geride kalır.Benim düşüncem bu ama şampiyon konusunda son 3 yarışı peşpeşe alan Vettel kesin gibi.

    Tabii ki bu ne Alonso'nun Ne Raikkonen'in birbirlerinden kötülüğü.. Sezar'ın hakkı tabiki Sezara çok çelmeler takıldı Vettel'e ama Bu sezon takım birdenbire öyle bir sıçradı ki. Vettel'in extra bir pilotaja gereği yok ,araçlara bakıldığı zaman da geri kalan yarışlarda

    Alonso aracın %150'sini
    Raikkonen'in aracın %250'sini vermesi lazım

    Lotus .. Dejavu yaşadık geçen senenin aynısı . Sadece daha uzun sürdü peri masalı..

  7. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    yaklaşık 3 4 haftadır yazdığın tahmin ettiğine hangi şey doğru çıktıki senin
    madara oldun hala daha matematikten bahsediyosun ya
    insallah alonsocun puan farkını 100 lere çıkaracaktı noldu
    pilotuna toz kondurmuyodun uçuyordu noldu
    objektiflikten bahsediyodun noldu
    sende zerre kadar samimiyet olsa burda bir daha yorum yapmazdın
    artık işinize gelmediğinde işi kötü söze ve kaba kuvvete kadar ilerletmişssiniz bakıyorumda noldu
    mantık ve izan çerçevesinde alonsonuz size istediğini veremiyor mu :))

  8. çok güzel şeyler söylemişsin, ama maalesef her iki tarafta da acayip provakatörler var, hele sizden bir tane var ki… neyse

  9. O kadar açıklamanıza gerek yok 5. yarıştan sonra ferrari araç güncellemesini massaya göre uyarladı hepsi bu. Rai ondan sonra lastikleri çalıştıramadı..

  10. Su sitede Grosjean'i benim kadar seven kimse yoktur heralde bende bir donem esitsizlik oldugunu dusunuyordum ancak su dakikadan sonra takim esitlik politikasi gudemez sampiyona mucadelesi veren bir pilotu var elbetteki guncellemeler onun aracina yerlesecek elbetteki takim emri olacak bugun Massa Alonso'yu neden zorlamadi? 1 puan bile lazim olacak dedi Fernando'ya ayrica Grosjean malesef kendi yaptiklari yuzunden bu duruma dustu Lotus sene basinda ilk guncelleme pakedini Grosjean'in aracina yerlestirmisti bu sartlar altinda elinizde bir dunya sampiyonu varsa ve sampiyona mucadelesi veriyorsaniz esit olamazsiniz…

  11. çocuk senin….

  12. bizimkiler ağlamaz çünkü erkekler ağlamaz (en azından sizinkiler gibi ulu orta ağlamaz)

  13. burak evmez avatarı

    bizde red bulla kafa tutamadık ama sizin ki kadar ağlamadık

  14. burak evmez avatarı

    herkül özellikle bunu sana belirtiyorum, raikkonenle grosjean eşitmiş hadi ordan bahreynde takım emiri macaristanda takım emiri singapurda takım emiri raikkonen tarihe geçti en fazla takım emiriyle takım arkadaşını geçen helal olsun birde alonsoya saydırırlar gerçekten çok tuhaf

  15. burak evmez avatarı

    herkül adlı arkadaş olursa daha çok devam eder

  16. burak evmez avatarı

    ne çekişinden bahsediyon çocuk o turlarda hamilton 1.5 sn yavaştı 1.5 sn yavaş araçla hamilton daha mı iyi çekiş yakalıyor az formula 1 öğren gel

  17. +1 kesinlikle ayni fikirdeyim

  18. şu ana kada 50 yorum olmuş atla deve gibi büyütülmüş.rbr ve ferrariye kafa tutamadık demiş yalanmı la ? doğru la.hadi yalan deyin ? neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ??

  19. Lotus'a saydıranları anlamak mümkün değil, sezonun bir bölümünde yarış kazanabilecek bir araçları vardı, stratejilerdeki ve sıralamalardaki sorunlardan dolayı, bazende pist yapısından bunları galibiyete çeviremediler.

    Grosjean o kadar yarış dışı kalmasa takımlarda ikinciliği almaları işten bile değildi, adam aracın performansını ilk turda yarış dışı kalarak o kadar harcadı ki… Kimi'de etliye sütlüye fazla karışmadan yer yarıştan puan alıyor, istikrarın dibine vurdu

  20. anlamsız olan benim geçememesinin düzlük hızıyla alakası olmadığını, başka sebepleri olduğunu söylemem, senin ise bana bilmişlik taslayarak çekişten bahsetmen… anlamakta sıkıntı çekiyorsunuz herhalde yazdıklarımızın… çekişmiş, sanki ben geçememesinin sebebi aracın düşük çekişe sahip olması değil diye bir şey ortaya attım… Uzun lafın kısası ben geçiş yapamamasının bir sebebini, Hamilton'ın iyi savunmasını söyledim, geçememesinin asıl sebebinin ise düzlük hızı olmadığını belirttim, ulaşılan en yüksek süratlar arasında 3-4 km fark var, arkadaki slipstream+drs+ daha iyi lastiklerle, hem daha iyi çekiş, hem daha iyi frenleme, hemde daha fazla hıza sahip olmalı kağıt üzerinde, ben takip etmiyorum o kadar detaylı, tamam çekişi at denklemden, hala daha yüksek sürat ve daha iyi frenleme ve viraj performansı olması gerekiyor… Lotusun onları da mı bozuktu? 😀 belki de ben bilmiyorumdur

    matematiğimde iyidir bu arada eyvallah

  21. bunlara kesinlikle katiliyorum noktasina virgulune kadar ancak bazi arkadaslar elestirinin dozunu fazlasiyla kaciriyor takim tabiki elestirilecek hele ki su D-DRS olayi yaris icindeki strateji hatalari vs vs ama Lotus'ta yeni bir yapilanma var 2011 yilinda ruzgar tuneli yenilendi yeni teknolojiye gecildi takimda butun taslar yerinden oynadi yonetim muhendisler kisaca hersey degisti bu surecte haliyle sancili geciyor buna ragmen hala bir pilotu 3.sirada bir pilotu da yaristigi yarislarin yarisinda yaris disi kalmasina ragmen 87 puanla 8.siradaysa Lotus'u da tebrik etmek gerekir

  22. Aslında çok haklısın daha önce bir kaç defa da dile getirmiştim bende bunu. Geçen sezondan sonra hiçbirimiz bu takımdan böyle bir adım beklemiyorduk ancak sezon başından itibaren aracın rekabetçi oluşu bizleri çok umutlandırdı. Durum öyle bir hal aldı ki galibiyetten tek bir adım uzakta kaldık yada adımı yanlış attık. Mesela Bahreyn'de takım biraz hata yaptı. Romain'e biraz daha erken söyleseler daha şanslı olabilirdik yada Kimi dış tarafa değil iç tarafa atsa aracı yine daha şanslı olabilirdik ama kısmet işte olmayınca olmuyor.
    Bir çok konu da Lotus'a kızmaya hakkımız yok ama şöyle de bir durum var Sezonun ilk 3-5 yarışı baktın bu paket sağlam hemen yeni bir yapılandırmaya gidebilirsin ancak takım bu riske girmedi. Ancak araç yine de Yaz arasına kadar oldukça iyi gelişti ancak bütün yaz arası boyunca araca neredeyse hiçbirşey koymamışlar ve Spa da ilk turda millet gitmese ilk 10'da bitirmemiz bile zordu bence. Ayrıca şahsi olarak takıma en büyük öfkem şu D-DRS muhabbeti. Bütün sezon boyunca bekledik yok D-DRS gelecekte araç sıralamalarda rekabetçi olacak diye. Ayrıca da yine Lotus takımına kızmak için bir nedenimiz Macaristan'da dahil birçok yarışta harika lastik koruyan aracımız nasıl olurda Spa ve İtalya'da ilk pite girdi. Madem aracı aman aman geliştiremiyorsun bari şu en önemli avantajını yitirme de belki bir stratejik yarışta hamle yaparsın elde o da kalmayınca haliyle hepimiz Lotus'a kızdık.
    Ama haklısın Kimi'ye böyle sezonun ilk yarısında oldukça rekabetçi şimdi de genel olarak iyi denilebilecek bir araç verdikleri için Lotus'a teşekkür etmemiz gerekiyor. Kimi Michael'den daha şanslıydı bu kesin ama artık o kalan küçük adımları bekliyoruz takımdan…

  23. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    birde konunun basında raikkonenin 36 puan geride oldugunu soylemissiniz benim hesaplamama göre 48 puan geride hangisi yanlıs ?

  24. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Arkadaşlar okuduğum yorumlardan gördügüm kadariyla hepiniz aklı başinda insanlarsiniz. Senelerdir Alonso Raikkonen atişmasi yapiyoruz. Şu site her şeyi gördü ama rai ve fernando taraftarlarini hoş sohbet ederken görmedi. Arada bir oluyor bunlar umut verici ama çoğu zaman üzücü oluyor. Ben de yaptim zamaninda. Kendi pilotumu savunma adina sinirlendiğim ve tartişmalara girdiğim dönemler oldu. Ama ele bir şey geçmiyor ancak kendimizi tatmin ediyoruz. Bu adamlar olmasa bu spora gönül bağimiz ne kadar olurdu? Ben bu spora bağliysam bunda Raikkonen kadar Alonso'nun da payi vardir. Lütfen yorum yazarken bi kez daha düşünelim.

  25. Bir Lotus taraftari Kimi sempatizani olarak sunu soylemek istiyorum ki gercekten bazi Kimi fani arkadaslar Lotus'u cok acimasizca elestiriyor sonucta bu takim 2011 yilini nerde bitirdi suan nerelerde yarisiyor buna bakmak lazim kimse Kimi'ye sampiyonluk mucadelesi garantisi vermedi herkes Lotus'un orta siralarda olacagini tahmin ediyordu Kimi'nin de Q3 mucadelesi verecegi dusunuluyordu yalan mi? Hanginiz sene basinda su zamanlari klasman 3.olarak gecirecegini dusunuyordunuz? Lotus kisitli butcesi olan bir takim 2009 yilinda Brawn gibi ekstra fark ile baslayan bir takimin bile sene sonunda dibe vurdugunu gormustuk su takimin yaptiklarini da kucumsemeyin bence Schumi gibi de olabilirdi Raikkonen ve sunu da unutmayin artik devir degisti is araca bakiyor arac iyiyse iyisiniz degilse sansiniz yok denecek kadar az Lotus'a ragmen tarzi soylemleri kabul etmiyorum arac kotu degil belki en hizli arac degil belki 2.en hizli aracta degil ama kotu bir aracta degil! Bakiniz bu takimda efsanelesen Fernando Alonso 2008 yilinda resmen Q3 e kalmak icin kendini yirtarak basladi sezona Alonso fanlarinin bu sekilde takima saldirdiklarini gormedim acikca 2009 yilinda belkide en kotu araci verdik Ferni'ye yine bukadar elestirilmedi takim yahu bu takim icin efsane olmus bir adam bile Q3'e kalma mucadelesi verdiginde herkes sustuysa her yaris rahat rahat Q3 e kalan bir arac verilmisse 2 yil ara vermis bir pilota biraz da taktir etmek gerekir diye dusunmekteyim ve sunu da eklemek lazim sene basinda her sartta guclu olan bir E20 vardi ancak Rai ve Gro ara vermelerinin eksikligini yasadilar bircok sans buhar oldu aracin potansiyelini yansitamadilar Rai siralamalarda cok yavas kaldi Gro startlarda mahvetti sonuc olarak Maldonado bile yaris kazandi hal boyle iken Lotus'a bu kadar saldirilmasini dogru bulmuyorum suan 3.sirada bir pilotumuz varsa bu E20'nin iyi bir arac olusundan da oturudur tek faktor Kimi degildir Gro'nun yaristigi yarislarin yarisinda yarisdisi kaldigini dusunursek ve 87 puani oldugunu da goz onune alirsak ve yaris disi kaldigi yarislarda da mukemmel start pozisyonlarindan kalktigini de hesaba katarsak bir caylagin bile bu aracla sampiyona mucadelesi verebilecegini goruyoruz demek ki tek faktor Kimi degilmis E20 sizin kucumsediginiz kadar kotu degilmis! Elbette son yarislarda oldukca zayif kaldi ama hala rahat rahat Q3 e kaliyor hala rahat rahat 5.6.siralari elde edebiliyor ki bunlar dusuk butceli Lotus'tan sene basindan beklenmeyecek seylerdi gecen sezon lider aracta 2saniye kadar fark yiyen bir Lotus vardi bilginize…

  26. Helal süper matematik. Peki o hıza ne kadar sürate ulaşıldığını Formula 1 de çekiş diye bir şey olduğunu biliyor muydun? Renault Motoru çekişte iyidir ama bu özellikten feragat edip senin verdiğin hızlara ulaşırsan bu sefer çekişte çuvallarsın. RBR gibi hızı düşükte tutarsan bu sefer çok daha iyi bir çekiş yakalarsın bunları bildiğini biliyorum da bile bile bu yorumu niye yapıyorsun onu merak ediyorum?

  27. bu hesabı yaptığına göre aracın viraj çıkışlarındaki sönük çekişinide gözlemişsindir heralde.

  28. 2008 senesi daha iyi özetlenemezdi, teşekkürler. ek olarak da sezon ortasından itibaren Ferrari, aracı tamamıyla Massa'ya ve onun stiline uygun olarak geliştirmiştir ki bunun Kimi üzerindeki en kötü etkilerinden biri de neredeyse sezon boyunca yaşadığı lastik ısıtma sorunudur.

  29. Formula 1'de şu olsaydı bu olsaydı yoktur.Burası STSL değil 🙂

  30. raikkonen yarışın yarısnı yalnız geçirdi neredeyse ve bana kalırsa aracın limitleri buydu.ayrıca bu düzlük hızıyla ve çekişle lotusun ferrari ve mclareni geçmesini beklemek çok yanlış.red bull'un d-drs ye geçerek gelişim yarışında nasıl bir ivme yakaladğını açıklamaya zaten gerek yok.son olarak bir raikkonen haberinin altında bu gereksizler ordusu ne arıyor diye sormadan edemiyor insan.bir engelleme butonu olsada görmesek şunların yorumlarını artık.

  31. altında FABRİKA takımı arabası var ne arabasından bahsediyorsun. karşındaki takım çakma renault redbul var

  32. Raikkonen'in sıralamalarda ki düzlük hızı 310 DRS açıkken, Hamilton'ın 313 yine DRS açıkken, Fernando'nun 315 DRS açıkken, DRS kapalıykende 300'e yakın diye gördüm ben bugün, 15 km DRS avantajı,

    313-15= 298 değil mi ve en son baktığımda 310>298 idi, üzerine bir de slipstream'i ekle… Bence geçememesinin sebebi düzlük hızının az olması değildi…

    Hamilton çok iyi savundu o ayrı 🙂

  33. hayır sana zaten artık acımıyorum bile de şu beğenme tuşuna basan zavallılara acır oldum 🙂 Belki sen yapmışsındır bir kaçını o da belli olmaz tabi

  34. Alican Akpak avatarı

    ya eşit şartlarda massa önde diyor ya resmen gülüyorum birader sana takımını desteklemen için anca bunları yapabilirdin.Aç 2007 sezonunu bak massa neler yapmış kaç puan geride tamamlamış kimiden.Geldik 2008 e.Kanadaya kadar tamam.Kanada da 1.lik mücadelesi verirken Hamilton geldi vurdu 1, Fransada egzozu koptu felipe aldı 1.liği 2 Valenciada 3.lüğe kadar yüksel.ilk pitstopda hortumu çıkarama sonra motor patlasın 3.Spada 4.kalk 1.ol son 3 tur gelsin yağmur yağsın yarış dışı kal.Yarışı bala felipe alsın.4Singapurda 5.giderken tam trulliyi geçecekken 5 tur kala duvara vur(hadi bunu saymayalım).Çinde felipeye yol ver 5.Bakalım şimdi puan kayıplarına ki en kötü halde düşünüyoruz.Kanada da en kötü Hamilton geçse 2.olurdu 8 puan.Fransada 10 puan Valenciada 6 puan Spada 10 puan Çinde 2 puan. Kiminin 28 puan kaybı var şanssızlığından düşün artık.2003 2005 aynı şekilde araç dayanıklı olsa yine şampiyonluğu alacaktı.2008 i de koy 4 sene şampiyon olabilecek bir adamdı kimi.Ama şanssızlığından ve bazen kendi umursamamazlıklarından sadece 1 kez olabildi.Cevabımı bir sözle noktalayayım serhan acardan bir söz : Kimi eğer aracın galibiyet alacağını düşünüyorsa onu durduracak bir pilot dünyada yok.

  35. Şampiyonluk gidiyor gibi Kimi için ama fırsatlar kaçtıkça Kimi' nin yeteneklerine ve sürücülüğüne olan saygı büyüyor. Kolay mı bu tutarsız ve normalde iddiasız takımın sürücüsü olarak bir sürü iddialı figürü geride bırakmak? Kimi' den başka kim max. ötesini alabilirdi bu araçtan? Kimi Lotus' un çok önünde, çok ilerisinde, bu gerçek artık tartışılamaz. Ya altında bir McLaren, Ferrari hele Red Bull olsa idi, merak ediyorum sezon ne kadar erken bitecekti??

  36. o zaman redbul hızlı demeyeceksin ve takdir edeceksiniz

  37. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    o kullandıgı motordan kaynaklanıyo olabilir mi ?

  38. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    sesli gülmekten karnıma agrılar girdi en hızlı arac lotustu diyo ya sen heralde yarısları 3-5 tur izleyip kimi nin yaptıgı atakları gorebildin o yüzden lotusun en hızlı arac oldugunu sandın dogrumu ?

  39. REDBUL,un hızını görüyoruz düzlükte 10 15 km yavaş mclaren mercedes ferrari,den diğerleri 320 basarken redbul 310, basıyor .

  40. Ben kıyaslıyorum mu demişim ? Yok.Massa daha iyi mi demişim ? Yok.Yukarıdaki lüzumsuz arkadaşın yazdığı şeye cevap verdim.Eşit şartlarda kimse yenemezmiş ya ?

  41. KIMI RAIKKÖNEN bu aracla sampiyonluk mücadelesi veriyor brawo diyorum .Ama lotus mühendisleri nerde ne yapmaya calisiyorlar. Onlara ise yaziklar olsun diyorum .Ama herseferinde bir bahane bu en iyi yaptiklari sey her seferinde YALAN YALAN YALAN üzülüyorum.

  42. Sen şimdi Massa ile Raikkonen'i kıyasladığını mı düşünüyorsun? 2008 senesinde Raikkonen'in yaşadığı şanssızlıklar F1 tarihinde sayılı bulunan olaylardan biridir.

    Karşılaştırma mı istiyorsun. Aç 2007 senesine bak.
    Lotus'tan sezonun %80inde hızlı olan Ferrari'de yarışan Massa'nın şu an puan tablosundaki Raikkonen'in ne kadar altığında olduğuna da bak. Tabi insanlar görmek istediklerini gördükleri için laf anlatmak da zor oluyor.

    10 senedir Ferrari'de yarışan ve en büyük başarısı senin yazdığın son sezon kaçırdığı şampiyonluk olan bir pilotu pek de önemsemiyorum açıkçası.

  43. yani bagnazligin da bu kadari 🙂 yok takim emri yok yol verdi yok su yok bu.Massa Alonso'ya yol verir,webber vettel'e yol verir,romain kimi'ye yol verir bu pilotlar sampiyonluga oynuyor.En yeni guncelleme ona gore ayarlanmasi ve Kimi'ye arti kazandirmasi icin onun aracinda.Sen sampiyonluga oynayan pilotunun aracinda mi takimini toplarsin yoksa daha geride olan da mi?Argumanin saglam olsun.Podyuma cikti mi cikti,Grosjean'dan hizli miydi hizliydi arkasinda zaman kaybetmesin diye takim tarafindan verilmis bir emir de diyebilirsin taktik de diyebilirsin.

  44. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    anlamanmı kıt banamı oyle geldi ben ne diyom sen ne yazıyon raikkonen red bulda olsa ztn 1. olacagı icin kimseyi gecmesine gerek kalmayacak çaktınmı ?

  45. günceleme gelmeyen aracın daha hızlı desem kim kanıtlayacak ?.

  46. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Hamilton, yine Suzuka'daki gibi süspansiyon sorunu yaşadığını söylerken, takım patronu Martin Whitmarsh ise sorunun anti-roll bar'da olduğunu ve bunun sürüşü zorlaştırdığını söyledi.

    Hamilton: "Sam Michael yanıma gelip ilk bölümde arka süspansiyonda sorun yaşadığımızı ama sürüş yapabileceğimi söyledi. Yarış boyunca sordum ama ne olduğunu söylemelerini beklemiyordum. 'Biz sorunun nerede olduğunu biliyoruz' dediler ama ben tüm yarış boyunca otomobille savaştım."

    "Gördünüz mü bilmiyorum ama pit düzlüğünde otomobil sürekli kayıyordu, ben de düzeltmeye çalışıyordum, gerçekten ilginçti."

  47. sezonun ilk yarısı lotus en hızlı araçtı kimi ne yaptı? işi bitirdi de göremedik mi

  48. Viraj çıkışlarında aracın çekiş gücü çok kötüydü bu da Hamilton ile olan mücadeleyi etkiledi diye düşünüyorum, bu sorunu Grosjean da yaşadı Hamilton'u geçmeye çalışırken.

  49. son 3 yıldır en yavaş araç mı?.Geçen yıl 19 yarışın 18 tanesinde pole alan takım mı yavaş.
    Yavaş gel kardeş biraz ayıp oluyor.

  50. bir kasaba takımı REDBUL dünyanın otomobil devlerini hallaç pamuğu gibi dağıttı resmen . son 3 yıldır hemde onlardan yavaş olmasına rağmen

  51. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bir cok mücadeleye katılmasına ragmen bir kaza bile yapmadı gecen hafta hamilton üstüne sürdü kaçtı bütün araclar eşit olsa dedigin gibi kimi yi gecebilmek cok zor olur

  52. kurban düzlükte RENAULT REDBUL,dan daha hızlı seni kafan iyimi düzlükte yanından geçip gidiyor

  53. sauron çünkü Kimi şampiyonluk için mücadele ediyor,Romain ise startta millete çarpmamak için uğraşıyor,anlatabildim umarım,Romain'in tek turda hızlı olduğuna şüphe yok,ancak yarışçılığın farklı bir şey olduğunu bugün ilk turda ve ilerleyen turlarda kimi hamilton massa mücadelelerinde gördük.

    Sevin sevmeyin ama saygı gösterin,2 senedir kar buz üstünde ralli yapan adam döndüğü ilk senede rekabetçi oluyor,millet hala laf sokayım derdinde.

  54. Yeni egzoz tırt,bazı arkadaşlar zannediyor ki yeni egzoz gelince araç 1 saniye falan hızlanır heralde,yok güncellenmiş aracıyla bişe yapamamışmış,lewisi geçememişmiş falan,spada da gördük raikkonen drs ile bile schumacherin düzlük hızına erişemiyordu ki eau rouge'da kersle atak yaparak geçti schumacheri.

    Bugün çok mu iyi performans gösterdi,bu tartışılır,ortada karşılaştırması zor iki araç var bu hafta,ve hamilton arkasında uzun süre takıldı,bu kötü ancak ilk bölümde massadan kopmadı super softlarla bu iyi bir şey bence,lotusun super softları çalıştırabilmesi,diğer yandan softlarla ferrari çok hızlıydı,ulaşmak mümkün değildi.

    Yeni egzoz motora fazladan yük getirdiği söyleniyor,bu da kullanıp kullanılmayacağını tartışmaya açar.

    Bir de lewisin süspansiyonu kırık değildi,süspansiyonu kırık araç 40 tur gidebilir mi?
    Anti roll bar ile ilgili bir problemdi,ki bu aracın niye düzlükte dahi dengesiz olduğunu açıklıyor.

  55. 2008 Formula 1 Sezonu Puan Durumu

    1.Lewis Hamilton – 98
    2.Felipe Massa – 97
    3.Kimi Raikkonen – 75

  56. groesjanın başına aksilikler gelmeseydi ben görürdüm o zaman.Eşitlikmiş. en yeni güncelleme neden kiminin aracında sorabilirmiyim.Sezonun ilk yarısının en güçlü aracıyla ancak takım arkadaşının yol vermesiyle podyuma çıkabilen bir pilotu savunmayın.

  57. ne redbullu şu anki ferrari ile bile kimi işi bitirmişti…en iyi araç ferrari bence…massanın kolu kanadı kırılınca zannediyoruz ki ferrari çok yavaş alonsoda çok hızlı…

    kimi ile eşit şartlarda mücadele edebilip onu geçebilecek bir pilot yok….

    the only one…

  58. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ver redbulu bak bakım raikkoneni gecebilecek varmı araca maximumu vermesine ragmen gecemiyosa adam napsın ?

  59. aslan yürekli richard hisar boylu silahşör…
    katran gecelerin heyulası mezarı kartal yuvası…

    kimi pilot vasattır…
    kimi pilot iyidir…
    kimi de raikkonen…

  60. Süspansiyonu kırık Hamiltonu bir geç de diğerlerine sonra bakarsın.

  61. Lastik koruma avatajı var lotusun ama en erkende onlar gelıyor.benim anlamadığım strateji yapmak bu kadarmı zor.massayla pite aynanda aldılar raikkoneni cıldırdım resmen ya 1 tur önce al yada 1 tur sonra.aynanda alarak zaten yavas olan pit ekibiyle gecmen imkansız gibi bisey massayı ve ayrıca lotusun düzlük hızı berbat bu yeni egzoz katkı yapacağına dahada zarar verdi bence.

  62. neresi hasarlıydı?

  63. ya altında MERCEDES olsaydı ne yapardın dostum…

  64. Raikkonen taraftarıyim ancak kimi biraz daha agresif olmalı geçişlerde.Hamilton'u geçtikten sonra geçirmeyebilirdi.Savunma yapmadı.Yada biraz pasif bir savunma oldu.Temposu iyiydi o ara.Alonso'ya yaklaşabilirdi.Çünkü temposu iyi değildi Alonso'nun.Gelecek yarışlarin daha iyi geçmesi dileğiyle.

  65. " Nico'nun (Hulkenberg) arkasında geçirdiğim o zamanların ardından Force India'nın aracının her bir ayrıntısını biliyorum sanırım. " Serhan Acar esprisi 🙂

  66. bu takımla olmaz aslanım …

  67. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    senin yüregini biliyoruz. lotusun cigerinide..lotus bu kadar.kimi elinden geleni yaptı diye düşünüyorum.bundan fazlası şamda kayısı.massa ile aradaki fark hep aynıydı.pitlerden sonra biraz açıldı ama yine sabitti.taki massa hamiltonu geçip rai hamiltonun arkasına takılana kadar.ondan sonra massa koptu hatta alonsoya bile yetişti.kimi de zorlamasına ragmen farkın açılmasına engel olamadı.zaten ondan sonra ondekı 15 18 sn.arkasındakı ıle 7-10 sanıye farkla tek başına dönüp durdu.onun için sıkıcı olmalıydı.

  68. Hamilton ile mücadelesi çok zevkliydi.Özellikle Serhan Acar'ın anlatımıyla.Genel olarak yorumculuğunu beğenmiyorum ama ikili mücadeleleri iyi anlatıyor daha da heyecan katıyor.Tabi Martin'e değişmem 🙂

  69. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    hasarlı hamiltona bile kafa tutamadık dememiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir