Boullier: "Yeni Egzoz Sayesinde Performansımız Artmaya Devam Edecek"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Kore’de Coanda etkili egzoz düzenlemesini kullandı ve çok olmasa da faydasını gördüklerini söyledi.

Takım, kalan 4 yarışta daha fazla performans elde edebilecekleri düşünüyor; özellikle de Hindistan’da Romain Grosjean’ın da yeni parçaları kullanmasının ardından.

Eric Boullier: “Planımız, Hindistan’da her iki aracımızda da yeni parçaların olması.”

“Takımı övmem gerek. Çünkü bizden daha büyük olan bazı takımların (Coanda etkili egzozu) birkaç yarış geçmesine rağmen çalıştırmakta güçlük çektiklerini gördük”

“Sistem sayesinde artık bundan sonra araçtan daha fazla performans elde edebiliriz.”

Takımlar Şampiyonası’nda Lotus, rakipleri Ferrari ve McLaren’dan geride kaldı. Red Bull şu anda ulaşılamaz olsa da Boullier, McLaren’ın son yarışlarda yaşadığı sorunlardan cesaret alsa da temkinli bir tutum sergiliyor.

Boullier: “Umarım yakalarız. Ama Kore’ye bakın. Her iki Ferrari önümüzdeydi. Bu yüzden evlerine çok fazla puan götürdüler.”

“Şampiyonada McLaren’ın önünde ikinci sıradalar ve biz, McLaren’dan puan çaldık ki bu iyi bir şey. Ama gerçekçi olmamız gerek.”

“McLaren, yaz süresince güçlü bir forma sahipti. Onları bu hafta sonu gibi sürekli olarak sorun yaşamalarını beklemiyorum. Bu yüzden zor olacak ama üçüncülük için mücadele edebilmek için her şeyi yapacağız”


Yorumlar

  1. Oldugu kadar diycez artik, yapacak bisey yok, aslinda cok iyi arac urettiler ama sonrasi gelmedi herzaman ki gibi. Yalniz bu takimda James Allison gibi bir dahi var, kimse farkinda degil, elinde kaynak olsa kendisi ikinci Newey vakasidir bence 🙂

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Schumi gibi bir efsaneyi rezil eden bir MGP takımı varken Lotus takımını tebrik etmek gerek Kimi'nin yeteneğide çok etkili takım arkadaşının karıştığı olaylar olmasaydı takımlardada durum çok farklı olurdu kimi verdiği araya rağmen hiç ayrılmamış gibiydi hala soğukkanlı ve spora ruhunu adamış durumda.

  3. Çok erken arkadaş bu kadar hızlı ilerlemeyin .. son yarışı nie beklemediniz (!)

  4. saniye farkı için ömür tabiri kullanılan f1 de bu tarz değişiklikler le fark yakalamak çok önemli…şampiyon olamasakta çok üzülmemeliyiz. sene başında deseler ki puan tablosunda kimi ve lotus bu durumda olacak son dört yarışa girerken sanırım bir çok insan inanmazdı. bence takım ve pilotlar vazifelerini yaptı. seneye bakmak lazım. son dört yarışta da denenecek ne varsa seneye işe yaraması mülahazasıyla denenmeli….

  5. başka bir aracın hava koridorino girince, koanda etkisi bozuluyor. dolayısıyla önde başlayıp ancak fark açılabilir. diğer türlü hamilton örneğinde olduğu gibi gerisinde turlarca dönersiniz.

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Egsoz bir nebze işe yaradı ancak düzlüklerde performans çok kötü. Raikkonen önündekilere DRS alanında yaklaşabilmek için hem DRS hem KERS'i sonuna kadar kullanıyordu ve bu hamle yapmasına ancak yetiyordu. Hamilton ile olan mücadelesinde Hamilton aracı problemli olmasına rağmen düzlükte KERS'in yarısını kullanarak savunma yapıp virajdan sonraki düzlükte KERS kullanarak geçti Kimi'yi. Dİğer turlarda da aynı taktikle savunma yaptı. Lotus özellikle Brezilya'nın o son sektöründe büyük sıkıntı yaşayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir