Spengler BMW ile Şampiyonluğa Uzandı

yazar:

kategori:

Oldukça heyecan verici geçen final yarışı Bruno Spengler ile Gary Paffett’ın büyük mücadelesine sahne oldu ancak mücadelenin sonunda gülen isim Spengler oldu.  

Bugünkü sonuçlarla Spengler şampiyonayı 149 puanla ilk sırada tamamlarken Mercedes sürücüsü Paffett 146 puanla ikinci sırada kaldı. Şampiyonanın üçüncüsü ise 121 puanla Jamie Green oldu. 

Takımlar klasmanında ise Spengler’ın takımı BMW Team Shitzer ilk sıradaki isim oldu. Üreticiler de BMW, Audi ve Mercedes’i geride bırakmayı başardı.

 

Son yarış: 

Poz  Sürücü              Takım/Araç              Zaman/Fark
 1.  Bruno Spengler      Schnitzer BMW     1h07m59.069s
 2.  Gary Paffett        HWA Mercedes          + 2.214s
 3.  Augusto Farfus      RBM BMW              + 11.954s
 4.  Jamie Green         HWA Mercedes         + 23.479s
 5.  Dirk Werner         Schnitzer BMW        + 25.384s
 6.  Edoardo Mortara     Rosberg Audi         + 41.701s
 7.  Andy Priaulx        RBM BMW              + 42.265s
 8.  Joey Hand           RMG BMW              + 42.843s
 9.  Ralf Schumacher     HWA Mercedes         + 43.878s
10.  Christian Vietoris  HWA Mercedes         + 45.138s
11.  Filipe Albuquerque  Rosberg Audi         + 58.232s
12.  Timo Scheider       Abt Audi           + 1m14.020s
13.  Susie Wolff         Persson Mercedes   + 1m35.931s
14.  Martin Tomczyk      RMG BMW                + 1 lap
15.  Roberto Merhi       Persson Mercedes       + 1 lap
16.  Rahel Frey          Abt Audi               + 1 lap

Yarış Dışı:

     Miguel Molina       Phoenix Audi           25 laps
     David Coulthard     Mucke Mercedes         23 laps
     Robert Wickens      Mucke Mercedes         20 laps
     Mattias Ekstrom     Abt Audi               11 laps
     Mike Rockenfeller   Phoenix Audi            2 laps
     Adrien Tambay       Abt Audi                 1 lap


Pilotlar Klasmanı


SürücüTakımPuan









1Bruno SpenglerBMW Team Schnitzer149 








2Gary PaffettHWA145 








3Jamie GreenHWA121









4Mike RockenfellerPhoenix Racing85









5Edoardo MortaraTeam Rosberg82









6Mattias EkströmABT Sportsline81









7Augusto FarfusBMW Team RBM69









8Martin TomczykBMW Team RMG69









9Dirk WernerBMW Team Schnitzer29









10Adrien TambayAudi Sport Team Abt28 








11Filipe AlbuquerqueTeam Rosberg26









12Christian VietorisHWA25









13Andy PriaulxBMW Team RBM24









14Timo ScheiderABT Sportsline19









15David CoulthardMücke Motorsport14









16Robert WickensMücke Motorsport14









17Ralf SchumacherHWA10









18Miguel MolinaPhoenix Racing8









19Rahel FreyAudi Sport Team Abt6









20Joey HandBMW Team RMG6










Takımlar Klasmanı


TakımÜreticiPuan









1BMW-Team-Schnitzer
Bruno Spengler / Dirk Werner
178









2THOMAS SABO / Mercedes-Benz Bank AMG
Gary Paffett / Christian Vietoris
170









3Mercedes AMG
Jamie Green / Ralf Schumacher
131









4Audi Sport Team Rosberg
Edoardo Mortara / Filipe Albuquerque
108









Yorumlar

  1. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    ……….

  2. DTM i yillardir seyrederim Alman kanalindan onceki yillar da OPEL de vardi Alman motor ureticileri serisi BMW donüsü ile daha zevkli oldu bir iki seneye Opel de gelecek diye soylentiler var bakalim. BMW. Kutlarim cok iyi bir DTM e donus yaptilar.

  3. Bmw iyi iş başardı onca seneden sonra dönüp markaları,pilotları kazandı.Yarışı izledim açıkçası 2 kritik faktör belirleyici oldu.İlki startta kaybeden Paffet ve pitlerde Mercedes pit ekibinin 2 pittte de Bmw'den çok yavaş kalması.Paffet'a üzüldüm gerçekten deli gibi zorladı ama fark yüksekti ve son 5-6 tura enerjisi de kalmadı lastikleri de bitirdi.
    Son olarak DTM gerçekten güzel bir seri WTTC gibi 1 takımın tekelinde kesinlikle değil ama yarışılan bazı pistleri çok kötü geçiş mümkün olmuyor.İyi pistlerde bu seri mükemmel hale gelicektir.

  4. Yarışı izleyemedim. Genel DTM sıkıcılığından biraz sıyrılmıştır belki. Bulup izleyeceğim bakalım. Spengler ve BMW'ye tebrikler.

    Istanbul Park'ta F1 yarışına asla gitmem ama DTM yarışına giderim. GT/TC yarışları hep daha iyidir pistte.

  5. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    iyi ki Türk televizyonlarındaki motorsporları üvey evlatlığına inanıp Das Erste'den izledim.Sports TV'de 2.turda yayına girdi spiker desen koymasalarda olurmuş.Klasmanın üstüne dönüp duran bir logo,altta sürekli geçen yazılar işkence resmen.

    Yarışa gelirsek zaten Paffett'ın galiba 2 şampiyonluğu vardı,o yüzden Spengler'in almasını istedim ve oldu.Startta kamikaze Ekström önce ilk virajda sonrada U virajda resmen Hand'i itti.Neyse ki cezasını pitte takılamayan lastiği ile ödedi.Farfus son yarışlarda açıldı,Ralf serideki son yarışında puan aldı.Timo Scheider ise Coulthard'a spin attırdı ve ardındanda Coutlhard garaja çekti.Geçen yarışın yıldızı Rahel Frey ortalarda yoktu.

    Bakalım gelecek yıl yeni pilotlar olacak mı ? Genel olarak vasat bir sezon izlediğimizi düşünüyorum.Evet şampiyonluk son yarışa kaldı ama yarışlarda heyecan yoktu.Uykum gelmesin diye abur cubur ile geçirdim yarışların çoğunu 🙂

  6. BMW kaç yıl aradan sonra dönüp ilk sezonunda şampiyon olması çok büyük bir başarı. Mercedes ve Audi ne düşünüyordur acaba. 🙂

  7. Spenglere tebrikler. Sürekli kıyısından döndüğü şampiyonluğu tüm yarış baskı altında kalmasına rağmen kazandı. Pafett resmen uçtu. Belki de 20 tur sıralama modunda sürdü. Kesinlikle limitteydi. Pistin her metresini kullandı ama farkı 1 saniyenin altına düşüremedi.
    Bu arada yıllardır DTM izlerim ilk defa türk televizyonunda izleme şansım oldu. Alman ingiliz fransız spikerden sonra türk sunucudan izlemek ilginç oldu ama güzel olmadı. Yarışı anlatanıda fazla eleştiremiyecem sonuçta DTM i ilk kez anlatıyor ama pilot isimlerini telaffuzu kötüydü sürekli kim hangi aracı kullanıyor bilmediği için sessiz kaldı. Yarışa hakim olamadı. Ama olur o kadar seneye tam sezon yayınlanacaksa DTM herkes için çok daha iyi olacak. İstanbul park ta takvime dahil edilirse en azında milletin takip edebildiği bir seriyi getirmiş olacaklar. 128 bin kişi heyecan dolu yarış ve destansı şampiyonluk. Valla DTM e yakışır. Ama BMW bu sene şampiyonaya çok şey kattı

  8. paffett yaklaşık 20 tur boyunca limitlerde sürdü. öyle ki pistte duramıyordu adam. hatta uyarı da aldı. inanılmaz bir sürüştü gerçekten ama olmadı, yetişemedi spengler'e. son 4 tur kala sanırım kokpit içinden bir görüntüsünü gösterdiler, çok yorulmuştu, gözlerini kaşıyıp 'lanet olsun, yetişemedim, gitti şampiyonluk' dercesine kafasına iki yana salladı. resmen duygulandım o an, yarış pilotlarının ruhunu anladım. tamamen limitlerde sürdüğü anlarda da gözlerinden konsantrasyonu belli oluyordu. yazık oldu, en azından yetişip biraz zorlamasını izleyebilseydik mükemmel ötesi bir final olacaktı.

    128.000 seyirci vardı bu arada. david coulthard bu serideki son yarışını da aynen F1'de olduğu gibi tamamlayamadı.

    dtm gerçekten şu an dünya üzerindeki en iyi otomobil yarışı serisi. pilotaj da önemli, teknoloji de yüksek. herşey ayarında. 98-2002 arasındaki F1 hazzını veriyor bana

  9. Zamanında şöyle bişi yazmışım

    Spengler (2010'daki şampiyonayı çok acı kaybetmiş bu adama şimdiden sempati duydum hadi hayırlısı 🙂

    Bugün yarişi izleme fırsatı buldum. Buldugum linkte önceden basket maçı vardı. Neyse ki tam zamanında bitti de startı yakalama fırsatı buldum. Çoğu şey startta belirlendi zaten , kaçırsam üzülürdüm epey. Spengler 3ten 2 ye fırlarken , Paffett 2den 4e geriledi. Bu da yarişın kırılma anıydı bana kalırsa. Farfus BMW sürücüsü oldugu için Spenglere zorluk çıkarmadı. Paffett da zaman kaybetmeden 3.sıraya çıkmayı başardı. İlk pitlerde de Farfusu pitteki mücadele ile geçti. Bu aralar Spengler ile Paffett arasındaki fark 2.5 sn falandı. 2.pitlerden sonra fark 4 saniyeye çıktı ama ondan sonra Paffett istikrarlı turlarla Spengler'i yakalamayı başardı ama atak yapacak pozisyona dahi gelemedi.Spengler şampiyonlugunu ilan ederken gerçekleşen havai fişek gösterilerini f1'de de görmek isteriz. Son bir bilgi 120.000 civarında bir izleyici vardı Hockenheim'da.

  10. ilk sezonunda bmw herkese kapak yapmis…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir