Schumacher: "Başarılı Olacağım Beklentisi ile F1'e Dönmüştüm"

yazar:

kategori:

 

Alman pilot, 2006’daki emekliliğine kadar 7 defa dünya şampiyonu olmuş ve tarihin en başarılı pilotu unvanını elde etmişti.

Schumacher: “Sadece pistlerde daireler çizmek için geri dönmediğimi söyleyebilirim.”

“Tutkumu ve başarıyı kovalamak istedim. Temel o anda iyiydi. Takım daha yeni (Brawn GP olarak) şampiyon olmuştu. Yani Mercedes gibi büyük bir ismi ve beni eklemekle her şey iyi görünüyordu”

“Düşündük ki iki iki eklersek, ilerleriz. Ama bu imkânsızdı; şimdi bunu biliyoruz”

Bazıları, Schumacher’in muhteşem kariyeri ile oluşan imajın bu 3 sene ile zarar gördüğünü düşünüyor; hatta emeklilik kararını açıklamadan önce gözlerinin iyi görüp görmediği bile haber konusu yapılmıştı.

Schumacher: “Bunlarla başa çıkmayı öğreniyorsunuz. Bazıları sadece sizinle ilgili manşet hazırlamak için var”

“Bunu anladığınızda, es geçmek en iyisi. Bir gözlüğe ihtiyaç duyup duymadığım, ya da gece körlüğünün olup olmadığı konusunda soruların ardından Suzuka’da basın toplantısına gerçekten bir kör bastonu ile gitmeyi istemiştim”

“Cidden bunlara sadece gülüyorum. Gözlerim mükemmel durumda”

 

 


Yorumlar

  1. Bu adam hakkında iki kelam da ben etmek istiyorum. Zira uzun zamandır yazmıyordum, zira yazmaya değer bir şeyler bulamıyordum. Şuradan başlayayım o halde;

    Sıkı bir Ferrari fanı olduğuma inandığım zamanlardı 2000'li yıllar ve devamı, zira F1'i kanlı canlı 2000 yılından sonra izlemeye başlamıştım. Schumacher ile Ferrari arasında sportif bağdan çok bir kan bağı bile olduğunu, bu iki isimin birbirleri için yaratıldıklarını düşünüyordum. 2006 yılı Monza'dan sonra Schumacher f1'i bırakacağını beyan ettikten sonra anladım ki Ferrari ismi benim için bir hiçten ibaretmiş, hani bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya, hah işte bu oraya cuk oturuyor. Schumacher o sene sporu bıraktıktan sonra benim canlı izlediğim yarış sayısı bir elin parmaklarını geçmez, zira hiç birinden de zevk almadım, herşey bomboş gelmeye başladı. Bana F1'i bu adam sevdirmiş, bu adam özendirmiş, bu adam öğretmişti.

    Sıkı bir Ferrari fanı değil de sıkı bir Shumi fanı olduğumu anlayan ben, Schumi'nin tekrar F1'e dönüş haberini duyduktan sonra içim kıpır kıpır olmuş, sabırsızlıkla sezonun başlamasını bekliyordum. Yamulmuyorsam Damon Hill'in onun için "36 yaşından sonra şampiyon olamadıktan sonra onun benden iyi olduğunu varsaymayacağım" demesi ya da 2005 yılındaki kötü sezondan sonra adına duayen denilen ya da vb. lakapları taşıyanların ona yazdıkları F1'i bırak mektuplarına en güzel cevabı vermesini istiyordum. Ha Schumi'nin cevap vermesine gerek var mıydı? Bence yoktu, ama bir cevap mutlaka olmalıydı.

    Ama olmadı, cevap veremedik, onu tekrar pistlerde izledim, keyiflendim, ama gerilerde savaştığını gördükçe çok daha fazla üzüldüm. Eminim kendisi de üzülmüştür ama Schumi bunu belli etmez. Zira 2006 Suzuka'yı izleyenler bunu iyi bilirler.

    Ve 2012 sezon sonu Schumi tekrar bırakıyor ve ben bu kez 2006'daki kadar üzülmüyorum, çünkü Schumacher kaybetmeyi de öğrendi ve bize de öğretti. O bir tarih yazdı ve bizden sonrakilere okuması ve izlemesi kalacak. Schumacher'in artık daha huzurlu olduğuna inanıyorum, o yüzden de üzülmüyorum ve ben de artık daha huzurluyum.

    Yolun açık olsun yaşayan efsane'm..

  2. Schumacher: "Başarılı Olacağım Beklentisi ile F1'e Dönmüştüm" ki
    MERCEDES VE EKİBİ SENİ REZİL ETTİ.
    Ama ne olmuş;
    ALTIN (Shumi) ÇÖPE DÜŞSE DEĞERİNİ KAYBERDE Mİ?,
    TENEKEYİ (Mercedes) PARLATSAN HİÇ ÇEYREK ALTIN EDER Mİ?.
    Özetle Shumi değerinden bir şey kaybetmemiş hızını ve yeteneğini tekrar herkese göstermiş oldu.

  3. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    İİnşallah Grosjean Ve Maldonado'nun arasına düşerler yarışta 😀 bu fazla oldu sanırım

  4. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Schumacher 2006 da emekli olmasaydı 2007 ve 2008 deki şampiyonlukları garantiydi.

  5. Sürüm sürüm sürünsünler inşallah:))
    He rosbergde hamiyi geçer umarım;))

  6. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    beter olsunlar beter ! yüzsüz haug !

  7. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    daha beter olsunlar !

  8. Schumacher- avatarı

    Takım gerçekten çok çirkef.
    Umarım her yarış bir araçları yarış dışı kalır seneye

  9. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Hakikaten hepimizi kadara ettiler Allah bu Mercedes'in belasını versin

  10. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Hiç üzgün değilim açıkçası çok mutluyum f1'in en iyi pilotunu ve efsanesini izlemekten çok gurur duyuyorum her ne kadar mercedes ve özellikle HAUG denen şahıs üzerinde komplo'lar kursalarda yarışları izlerken kamera senin aracını gösterirken hep heycanla izledik ve son yarışlardada izlicez

    2 Çift lafımda mercedese : kusura bakmayında sizden bi b*k olmaz çalışanlarınız karektersiz umarım gelecek sene tur ve turlar yerken izleriz sizi madara olursunuz inşallah seneyede !

  11. Hakikaten hepimizi kadara ettiler. Dahada rezil olur inşallah bu Mercedes

  12. Hepimiz senin gibi düşündük; zaten altyapısı olan bir takım, Mercedes gibi bir dev satın aldı, birde üzerlerine sen eklenince bu iş olur dedik.
    Ama sen dahil hepimizi madara etti bu takım.

  13. hatirliyorum schumi 10. sampiyonluk icin donuyor gibisinden haberler vardi..

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya schumi iyi güzel diyorsun, seni seviyoruz lakin bence bırakmamalı ve o mersedes e gününü göstermeliydin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir