Todt, "FIA'nın Gücünü Satmaya Çalıştığını" Söyleyenlere Gülüyor

yazar:

kategori:

Todt, Bernie Ecclestone ve takımların buluşacağı Salı günü (yarın) Paris’teki toplantı öncesinde Financial Times, FIA başkanının, finansal pastadan daha büyük pay alabilmek için kural koyucu gücünden taviz vereceğini yazmıştı.

Todt: “Bana göre FIA’nın daha büyük bir etkisi olmalı; daha az değil. (HGazetede) Kontrolü kaybedeceğimizi okuduğumda sadece güldüm. Şu anda sorumluluğumuz altında olan şeyleri başkalarının kontrol etmesine asla izin vermeyeceğiz”

Söylentilere göre FIA’nın gelirlerini arttırmak için Todt, elindeki “sezona giriş ücreti” kozunu kullanacak.

Todt: “Herhangi bir geliri olmayan bir federasyon olamayız. Gelirimizi nereden bulalım?”

Bununla birlikte Todt, masrafların düşürülmesi konusunda takımların çalışmalarını yeterli görmedi ve hayal kırıklığına uğradığını belirtti. FIA başkanı, aslında daha sert teklifler beklediğini de ekledi.

Öte yandan yeni V6 motorlar için Todt, Renault, Ferrari ve Mercedes’ten, masrafları düşürmelerini istediğini ifade etti.


Yorumlar

  1. F1 pastasının nasıl paylaşıldığını konusunu çok merak ederim. bu konuda bilgi sahibi olan arkadaş var mı? Varsa beni aydınlatırsa sevinirim.

  2. "Jean Todt, daha fazla para geliri sağlama adına Formula 1'e karşı FIA'nın gücünü esnettiği yönündeki görüşleri kabul etmiyor."

    Şu cümleyi okuduktan sonra bile ana sayfaya geçen bir sürü kişi vardır desem ?

  3. Daha açık olmanızı istesem?

  4. Saçma olduğu için olabilir mi ?

  5. Formula 1'in geleceği ile ilgili haberlerin ilgi görmemesi garip…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir