Renault'nun 2014 Turbo V6 Motorundan İlk Görüntü

yazar:

kategori:

Renault, yeni motor dönemi öncesinde diğer üreticiler gibi çalışmaları sürüdürüyor ve bu çalışmalara ve yeni motora dair tasarım ilk defa gün yüzüne çıktı. Fabrikadan gelen ilk haberler elde edilen sonuçların umut vaadedici olduğu yönünde.

Rob White “Proje planı ilk başta 2013 içindi bu yüzden başlama noktası 2010 Eylül oldu. Geçen senenin ikinci yarısından bu yana geliştirme motorlarını farklı türlerde çalıştırıyoruz. İlk başta tek silindirli motoru denedik. Hazır olmamız için çok önemli şeyleri öğrenmemiz gerekiyordu.”

“Daha önceki yapı için çift silindirli motoru da denedik. Şimdi ise V6’yı deniyoruz ve program hemen hemen planladığımız şekilde devam ediyor. Her şeyi yeniden öğreniyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. ahaha masum musunuz nesiniz

  2. asas pilot bunlarmış..

  3. the cobbler avatarı

    arkadaşlar 1989 öncesinde kullanılan turbo motorların sesleri kamyon gibi. seneye de böyle olacaksa börni amca bunları istememekte haklı bence.

  4. aynen öyle

  5. İdman ile atv kanalı yer değiştirmiş frekans aynı yeni arama yapıp izleyebilirsin yine idmanı ama şifre nin karışmaması için atv kanalını silmeni öneririm.

  6. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Herkes çalışıyor çalismasinada aerodinamiğe ait kurallar konmasa idi Red Bull bu kadar başarılı olabilifr miydi?Motor gücüne dayali sistemde 1-2 puana oynayan Red Bull nasıl olurda şampiyonluğaoynar cevap belli aerodimağe bağlı kurallar..Haa hep Red Bull'mu tabiikide hayir Sauber'de 4 podyum alamazdı.!DEMEK Kİ NEYMİS FIRSATÇILIKMIS.GERÇEKLERCAN ACITMAMALİ.FİA,BRAWN GP,RED BULL SAYESİNDE 2009 SEZONU BASTA OLMAK UZERE F1'DE RUH KALMADİ BE.PİRELLİ LASTİKLERİ SAYESİNDE BU SEZON ADAM AKİLLİ KEYİF ALDİK DEDİGİM GİBİ…GERCEKLER CAN ACİTMAMALİ..KABULLENMELİSİNİZ 🙂

  7. Newey kesin şimdiden neresini kurcalasamda performans alsam diye düşünüyrdur..:)

  8. ATV_int kanalını kur oda idman oldu 🙂

  9. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    V10-du 2000lerin ilk yillarinda V8 sonra da V6 .. Korkarim ki 5-6 sene icinde pilotlar araclari artik siradan trafikteki gibi kullanacak Formula 1 hiz demek bunlar da giderek dusuruyorlar . Bence iyi degil zevk acisindan.

  10. Konu dışı:beyler idman tv izleyen varmı kanal geçen hafta kayboldu yerine atv diye bi azeri kanal geldi idman tv bulamıyorum bilgisi olan varmı frekansmı değiştirdi acaba biss keyden bahsetmiyorum onu belirtiyim kanal şifrede değil yayında yok…

  11. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Bu arada bu resim Pro-engineer programı ile çizilmiş . Genelde parçalar farklı renklerde çizilir. Parçaları programda montaj yaparken veya montajdan sonra olası düzenlemeler yapmak için farklı renkte gösterilirler

  12. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Arkadaşlar pembe renkli borudan egzoz manifolduna doğru giden gazlar alınıp mini bir turbinle mavi renki boruya ordanda kompresöre gidiyor.Boylece bi sonraki cycle'da daha yogun dolayısıyla daha fazla kütlede hava yakıtı yakmak için kullanılıyor.Yani bu motorlarda dışarı atılacak gaz miktarı kısmen daha az.Buda aerodinamistlere sıcak gazlarla oynamak için daha az alan bırakıcak ki bu durumda aerodinaminin önemini kısmen azaltıcak

  13. Meydan okuma derken renk kombinasyonu olarak değil mi? Gerçekten süper bir rekabet olacak. Bakalım en güzel renkleri hangi üretici yakalayacak 🙂

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ruhunuz yokmuş ki ruh kalsın.Dua etmekle uğraşacağınıza çalışıp başarmasını öğrenin 4 yılda ruh kazanılamayacağı gibi ruhun kalmaması gibi bir şey söz konusu olamaz o kadar ruhlu takım var lafa gelince üstünüze yok ama bakıyorum da çabuk sıkılmışsınız.

  15. renk konusunda şaka yaptığını düşünerek gülümsüyorum 🙂

    mühendisler için süper bir meydan okuma, ben heyecanla bekliyorum

  16. 2014 te de geçerliyse o zaman araçlar baya bir stabil hal alır olacak.Aerodinamik bakımdan.Motorların etkisi ciddi anlamda değer kazancak gibi.

  17. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Dua ediyorum artik basarisiz olmalafri icin Brawn GP ve Red Bul F1 de ruh felan boırakmadı.Maalasef 2008 in sonlarinda f1'in ruhu kalmadi.Heyecan istiyoruz artik buda 2014'te mümkun olacak gibi haydi hayirlisi.

  18. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    uğraşmasına gerek kalmayacak gelecek seneden itibaren difüzöre hiçbir şekilde egzoz gazı akışı sağlanamayacak. Egzoz pozisyonları dahada değişecek ve gazların aerodinamik parçalarla yönlendirilmesi yasaklanacak.

  19. Turbo motorlarda egsoz gazı hayati önem arz ediyor.Newey baba bu gazla baya can yaktı ebd ile.Yine çılgın bir dizayn ile can yakabilir.Aerodinami 2014 te de değerini kaybetmeyecek.Yani o kadar kolay kurtulamayacağız Rbr den bence 😉

  20. Süper yaa. 2014'de motorlar rengarenk olacak. Bakın, PURE motoru da renkli.

  21. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    V6 motorlar ile büyük ihtimalle Red Bull inişe geçecek ve işte o zaman asıl mücade başlıyıcak.F1 Meşrubatçı hegomonyasından kurtulacak…HAYDİ 2014 BİZ HAZİRİZ…!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir