Arnoux vs Villeneuve

Dijon pistinde gerçekleştirilen 80 turluk yarışta Villeneuve ve Arnoux ikincilik mücadelesinde bir çok kez yer değiştirdiler ve bir çok kez temas yaşadılar. Ancak mücadele öylesine büyük ve mevcut şartlarda öylesine adildi ki, her iki sürücü de yoğun mücadeleye ve neredeyse her virajda pozisyon değiştirmelerine rağmen yarış dışı kalmadı.

Fransa yarışını Jaboullie kazandı ancak tarihin sayfalarında en önemli yeri tutanlar bu yarıştaki mücadeleleriyle Arnoux ve Villeneuve oldular. Villeneuve yarışı 2. tamamlarken, Arnoux yarım saniye geride 3. oldu.

 


Yorumlar

  1. agır sıklet boks sampıyonası gıbı

  2. Alesi, Gilles Villeneuve dan sonra Ferrari tarihinin en sevilen ve özlenen pilotu ama malesef Jean Alesi Ferrari tarafından istenmeden de olsa harcanmış bir yeteniktir. Tabi bunda Alesi nin içindeki Ferrari saplantısıda ve çok saf bir insan olmasıda büyük etken. En verimli ve güçlü dönemini, Ferrari' nin tarihindeki en kötü döneminde harcadı. 91-92-93-94…Bu yıllar tamamen boşa geçen yıllardı Ferrari pilotları için, çok ama çok kötü araçlardı, çok yavaş ve çok dayanıksız otomobillerdi. Ferrari 95 senesinde toparlanmaya başladı ancak 95 otomobili Benetton ve Williams ın ardından 3. hızlı araç olmasına rağmen yine son derece dayanıksızdı. Ancak buna rağmen Alesi o yıl sürekli yolda kalmasa rahatlıkla şampiyonluğu domine edebilirdi. Alesi nin olağanüstü yeteneğini daha iyi anlayabilmek için özellikle 1995 Suzuka yarışını kesinlikle herkez izlemeli.

  3. Alesi belki de kendi kuşağının en estetik en renkli sürüş yeteneklerine sahip pilotuydu. Mesela Alesi'yi kendi aracından alıp başka bir kaskla başka bir araca koysanız bile hangi araçta olduğunu sürüşünden hemen anlardınız.

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bu yılları pek izlemedim, o yüzden fazla bilmiyorum. Ama mücadele müthiş. RedStar'ında, dediği gibi Senna'lı Mclaren, Tyler'lı Alesi'den, çok daha hızlı. Ama Alesi, çok iyi mücadele sergilemiş doğrusu.
    Alesi'yi, canlı canlı izlemedim ama pilotajı biraz Hamilton'a, benziyor.

  5. Bunun gibi pek çok efsanevi kapışma var, belkide en ünlülerinden bir diğeride 1990 USA da Jean Alesi nin zayıf Tyrell' ı ile o yılın yenilmez otomobili Mclaren Honda nın direksiyonundaki Ayrton Senna ya kafa tutuşudur. Bu mücadele sürerken Ken Tyrell ın izledikleri karşısındaki şaşkınlığı ve yarış boyunca sürekli keyifle gülüşü hiç unutulmaz. 🙂

  6. bilmez miyim. bu yarış koşulurken ben -6 yaşımdaydım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir