Mercedes 2013 için Tamamıyla Yeni Bir Araç Tasarlıyor

yazar:

kategori:

 

Mercedes’e danışman olarak atanan Lauda’nın, hem Lewis Hamilton’ın takıma gelmesi hem de Concorde Anlaşması görüşmelerinde etkili rol oynadığı söyleniyor.

Bu senenin aracı W03 ile Nico Rosberg Çin’de hem sıralama hem de yarış kazanırken, Michael Schumacher Monako’da sıralamanın en iyi derecesini elde etmişti.

Sezona iyi bir giriş yapmış olsalar da Gümüş Oklar, genel anlamda sene içinde geriledi ve hatta şu anda şampiyonadaki 5.’liği, Sauber tehdidi altında.

Gelecek sene için kurallar baştan yazılmayacak ve bu seneki araçların bir evrimi olacak ama Lauda, bu yolu izlemeyecekieri, baştan bir araç tasarladıklarını ifade etti.

RTL’ye konuşan Lauda: “Tamamıyla yeni araç için bir konsept üzerine çalışıyoruz. Şimdiki kesinlikle yeteri kadar hızlı değil.”

 


Yorumlar

  1. Checo (Görkem Yılmaz) avatarı
    Checo (Görkem Yılmaz)

    neyse sen sadece puan durumuna bakıp rosberg'e yeniliyor deme ye devam et. konu yine schumacher'in yaşadığı sorunlara dönecek. sadece bir yarış(çin) hariç rosberg'in önünde farkla yarışları götürürken… ama yazmayacağım sıktı gerçekten.

  2. ben yıllardır burdayım yaw 🙂 hoşbulduk buarada 🙂

  3. Schumacher- avatarı
    Schumacher aracı geliştiremedi

    Nasıl bir mantıkdır ?

    Schumacher aracı tek başına mı geliştiriyor ? O zaman Schumacher mercedese boşa gelmiş kendi aracını yapsaydı. Siz nasıl bir mantıksınız.

    Haklı bir noktanız yok konuşmayın. Adam kendini topladı hem yarışta hem sıralamalarda Rosberg'den hızlı ( çin gp hariç ).
    Aynı sıkıntıyı Raikkonen'de çekiyor sıralamalarda hep geride kalıyor grosjean'dan ama oda pilot değil her yarış kaza yapıyor.

    Susun ve efsaneyi son 4 yarış daha izleyin başkada söz söylemeyin.

  4. yav madem o kadar iyiydi diğer pistlerde niye hamiltona çatır çutur geçildi? madem 1 saniye yavaş araçla çok iyi niye tek monzada iyi oldu? basbaya düzlük hızı mclaren'dan çok daha yüksek olduğu için başka bi sebebi yok. limitlerde sürer demekki rosberg limitin de üstünde sürüyo. 3 senedir yeniyo adamın adı geçmiyo hiç.

  5. Checo (Görkem Yılmaz) avatarı
    Checo (Görkem Yılmaz)

    birader schumacher'İn yol verecek hali yoktu bu bir. hamilton bir kere geçmişti sonra tekrardan schumacher yerini kaybetti. illegal savunma dediğin hamilton'un malezya daki gibi bariz zigzag çizmek ve 1 defadan fazla yer değiştirmesi ki schumacher monzada böyle birşey yapmadı. hamilton'la mücadele edebiliyordu. bariz yavaş kalmadı. schmacher'in bu durumda kenara çekilip gel geç kardeşim diyecek durumu yok.

    ikincisi schumacher'i ne sanıyorsunuz siz mühendis mi? bu geliştirme işini tek başına yapmadı herhalde mercedes'te de ferrari deki gibi bir ekibi olmadı. schumacher sadece geri bildirim verir. limitlerde sürer. hemde bir çok pilotun yapmadığı gibi her ayrıntısıyla anlatır hislerini söyler. bu da aracın gelişimi için çabuk çözümler sağlardı. ferrari deyken işler böyledi. mercedes'tekiler de mühendisim diye geçiniyor. bi lastik sorunu halledemediler.

  6. bu arada @ MaYKiL Schumacher nikli arkadaş nerelerde

  7. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Dediğin gibi akıl fikir gerek,ama yorum yazabilmek için de lazım bu ikili

  8. Checo (Görkem Yılmaz) avatarı
    Checo (Görkem Yılmaz)

    araç baştan aşağıya değişeceğine göre şimdiki aracın temelinden gitmeyeceklerine göre. gelecek sene kimse ''schumacher'in geliştirdiği aracın kaymağını hamilton yiyiyor'' demez herhalde. bunu ben demem açıkçası. birde herkes adına yazma. daha olmamış birşeyi düşünüp, kendin çalıp kendin oynama burada illa tartışmamı çıkmasını istiyorsun? biri bitiyor bir başkası geliyor nerden çıkıyorsunuz yahu?

  9. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Dont feed the troll..

  10. birader schumayer illegal savunma yaptı bu bir. iki mercedes'in top speedi DRSli mclarenden daha hızlıydı araç yetişemediyse hamilton ne yapsın. iyiki 3 senede bi monaco'da pol aldı bide italyada aracının hızıyla 3-5 tur dayandı yoksa 3 sene içinde elle tutulur söyleyebileceğiniz bir başarısı yok. aracı da geliştiremedi zaten hep araç geliştiriyo geliştiriyo diyodunuz. o da fos çıktı

  11. tasarlıyormu ? sadece tasarrımmı.şimdiye kadar tasarımı bitmiş icraatın başlamış olması gerekmezmiydi.fıs hacı.fısda değil bum 🙂

  12. aha adaşım gelmiş ya la.çok sevindim desem ayıplarlar beni ama sevindim.yanlış yada doğru cem gelmiş.vay adaş adına kurban

  13. Schumacher- avatarı

    Lewis Hamilton 1:26.187
    Michael Schumacher 1:27.402

    Yarış sonundaki en hızlı turlar Monza…

  14. Schumacher- avatarı

    Geçen sene monzada hamilton en hızlı turlara baktığımızda 1 saniye daha hızlı aracı ile Schumacher'i geçebilmek için telsizden yardım dilendi.

    Bunu niye söylüyorum ? Senin yazını okuyup senin gibi cahiller inanmasın diye…

  15. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sen git falcı ol ozaman.Bunca senedir 1 şampiyonluk almış onuda şansla alan bir pilotla kimi kıyasladığına dikkat et önce.

  16. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    3 senedir kullanılan kötü araçları takım üretmiştir diyen taraftarları, önümüzdeki seneki aracın olası başarılarını Schumacher'e bağlayacaklardır. Onlara göre 3 senedir kaplumbağa kadar yol alan Schumacher, 2013 aracı için akılalmaz fikirlere sahip ve "en az 1 saniye" hızlı bir aracın gelişimine yardımcı olmuş olacaktır.

    Kullanacakları argümanı şimdiden söyleyeyim: "Schumacher aracı geliştirebilmek için genç pilot testlerinde hazır bulundu, 2013 aracı için düşünülen parçaları geliştirdi. Lewis 'Twitter' Hamilton işin kaymağını yiyor."

    Akıl fikir gerek. Lewis Hamilton'ın tozlu paslı Schumacher'in en açılmış halinden yarım saniye kadar hızlı olduğunu bilmemezlikten gelecekler.

    Görüyorum.

  17. BANA NEEEEEE. Shuminin son yarışlar beni ilgilendiriyor.

  18. İsterseniz uzay mekiği yapın BANA NEEEEE.. Ben efsanemin son yarışlarını izlemekle görevlendirdim kendimi. Çapanoğulları ne olcek

  19. Hııh.

  20. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Schumi gitti ya artık iyi araç verirsiniz pilotlara !

  21. mercedes' te her sene kaset başa sarıyo 🙂 replay tuşuna tecavüz ediiyoo .)

  22. Takımdaki as mühendisler ilk defa tamamen bir arada çalışıyorlar. Neyi değiştirir bilemem ama faydası olacaktır.

  23. Ferrari%100 avatarı

    Kaçın gümüş oklar zirveye oynamaya geliyorlar 2013'te

  24. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Mercedes: Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Önümüzde ki sezon için tasarladığımız araç tur başına yaklaşık olarak 1-1.5 sn civarı geride kalacak.

  25. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    schumacher'i çürüttüler şimdi sıra hamilton'da ..

  26. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    GEçen senede farklı araç tasarlıyorlardı.

  27. Schumacher- avatarı

    Takıma Hamilton geldi farklı hava yaratalım diyorlar ama yiyecek adam var mıdır bu numaraları bilmem.

    Bu arada

    YAV HE HE

  28. elvan dalton avatarı

    her sene aynı terane.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir