Hamilton: "Vettel Kadar Şanslı Değildim"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot Formula 1’deki ilk sezonu 2007’de şampiyonluğa çok yaklaşmıştı ama son yarışlarda mucize bir şekilde Kimi Raikkonen’in zirveye çıkmasına engel olamamıştı.

2008’de ise Hamilton, son yarışın son virajında şampiyon olmuş, sonraki sene yapılan büyük kural değişikliklerinden etkilenerek unvanını koruyamamıştı.

Hamilton: “Şampiyon olduğumda, Sebastian kadar şanslı değildim; çünkü o, (şampiyon olduktan) sonraki sene de baskın performans gösterecek bir araca sahip oldu.”

 

“İkinci bir şampiyonluğu kazanamadığımız için kesinlikle çok üzgünüm. Takım halinde bunu yapacak kadar iyi olduğumuzu düşünüyorum; benim de bunu yapacak kadar iyi olduğumu düşünüyorum. Birtakım sebeplerden bunu başaramadık ama şikâyet etmeyeceğim”

Pilotlar Şampiyonası için ümitlerini yitiren İngiliz pilot, amacının artık takıma yardım etmek olduğunu ifade etti.

Hamilton: “Senenin geri kalanında artık Takımlar Şampiyonası için ekibime yardım etmeye çalışacağım.”

“Gerçekçi bakacak olursak Pilotlar Şampiyonası için çok gerideyiz. Eğer bir çeşit mucize yaratırsak, laflarımı yutacağım”


Yorumlar

  1. hamilton doğru konuşmuş şimdi ben bu çocuğu gerçekten çok seviyorum

    benim için vettelden sonra hamilton gelir

    hamilton alonso gibi değil süper bi insan harika biri

    vettelin şampiyon olamadığı yıllarda hep hamilton şampiyon olsun

  2. Artık yavaş yavaş herkesin hedefi Vettel olmaya başladı ama her anlamda

  3. Bu sene açık bir şekilde gördük aracın gridin en hızlı aracı olsa bile nasıl şampiyonluk kaybedilir bunu McLaren çok güzel gösterdi bize o yüzden takımımı savunmayın bana ne kadar çok sevsemde en sert eleştiren kişilerden biriyimdir.

  4. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Ben Hamilton'a Sadece Saygı Duymamakla Beraber Seviyorum da.Bu Adamdaki Hırsı Azmi Kimsede Görmedim Çok Yetenekli ve Saf Hız Konusunda Şuan Gridde Alonso ve Vettel ile Birlikte En İyilerden Biri.(3ü Arasında En İyi Ya da En Kötüsü Demiyorum Göreceli Bir Kavram Kişiden Kişiye Değişir.) Ama Mercedes'e Gitmesi Pek Yararına Olmayabilir.

  5. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Aynen katılıyorum

  6. 2010 aracı kötümüydü,yada 2012 aracı kötümüydü.2011 saymıyorum orda RBR geçilmezdi.RBR en baskın olduğu dönem 2011 dir.2010 araç hızlı ama dayanıksız 2012 ise şu son birkaç yarışa kadar en hızlı araç Mclaren di.Tamam takım hataları en üst düzeye çıktı ama Mclaren'e haksızlık etmeyin

  7. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Sağol..
    Seninde bayramın mübarek olsun. 🙂

  8. 2007 ve 2010'da şampiyonluğu kendi hatalarıyla kaybetti.2007 Çin'de lastik sorunu nedeniyle biraz aceleci davranarak piti kaçırıp kum havuzuna saplandı ki bana göre o tamamen çaylaklığın vermiş olduğu geçildim endişesiyle hızlı hareket etmesinden kaynaklıydı.2010'da da Belçika sonrasında şampiyona lideriyken üst üste italya ve singapurda yaptığı hatalarla şampiyonluğu kaybetti.Bana göre 3 kez şampiyon olabilecek bir şansı vardı.Bu senede takımdan ayrılması şampiyonada iddalı sayılabilecek bir durumdayken şansını yok etti.Umarım bu hatalardan artık ders alırsın.Çünkü birden fazla şampiyonluğu hak eden bir pilotsun.

  9. +1 Güzel yorum 🙂 iyi bayramlar .

  10. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Yorumları okudum ve şaştım kaldim..

    Yok kıskanç,yok hrt gibi takimda basladin sanki diyen arkadaşlar var..Her halde Formula izlemiyorlar.2007 sezonunu es geçelim.2008'de şampiyon olan Lewis'in güçlü bir aracı vardı…Fakat 2009 ve sonrasına ne demeli?

    Eğer McLaren ,Red Bull gibi bir araç yaratabilseydi Hamilton'da Vettel gibi üst üste şampiyonluğu alabilirdi!

    Sanki McLaren,Red Bull kadar iyi araç çikardida Hamilton şampiyon .olmadi!

    Ben o yorumları yapan arkadaşlara biraz AKIL,biraz MANTIK diyorum!

  11. Tek şansın McLaren ile F1'e giriş yapmandı onun dışında çok çok şanslı bir pilot değilsin tıpkı Kimi gibi bahtsızsın sende.

  12. Tabi canım sen çok şanssızdın zaten kariyerine hrt ile başladın sanki.Kendi şansını kendi ellerinle yok ettin sen gittiğin takımda başarısız olursan yine bu kelimeyi kullan da iyice gülsünler sana.

  13. Ferhat  Güzel avatarı
    Ferhat Güzel

    Kıskanç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir