Alonso: "Takımdaki Herkes Bu Şampiyonluğu İstiyor"

yazar:

kategori:

Vettel, 39 puan geriden gelip farkı kapattı ve Yeongam’daki yarışın sonunda 6 puan fark ile liderliğe oturdu.

Alman pilotun son 3 yarışta art arda zaferlere ulaşmasına rağmen Alonso, rakibini yenme konusunda mükemmel bir konumda olduğunu belirtti.

Alonso: “Durumum gayet iyi. Aslında bir pilot için ikinci en iyi durum. 4 yarış kala Vettel ile neredeyse aynı puandayız ve şampiyonada bütün fırsatlar ortada. İstediğimiz durumdayız; sonuna kadar şampiyonluk mücadelesinin içindeyiz.”

“Son birkaç yarışta Red Bull’un çok güçlü ve hızlı olduğu bir gerçek ama herkesin inişlerinin ve çıkışlarının olduğunu bu sene boyunca hep gördük. Bu yüzden durumumuzu ve rekabet seviyemizi geliştirmemiz, onları yakalamamız gerek.”

“Motivasyonum konusunda ise hiç olmadığı kadar iyi diyebilirim. Sadece benim değil, bütün takımın motivasyonu yüksek. Takımdaki herkes bu şampiyonluğu istiyor.”

“Aracımızla bütün sene sıkıntılar yaşadık; özellikle de sezonun ilk bölümünde. Şimdi 4 yarış kaldı. Takımdaki herkes, tam odaklanmış vaziyette son aya komple atak modunda giriyoruz”

Avrupa GP’den Kore’ye kadar şampiyonaya liderlik yapan İspanyol pilot, 4 yarışın sorunsuz geçmesinin kilit etken olacağını düşünüyor.

Alonso ilk virajlarında yarış dışı kaldığı Spa ve Suzuka hariç her hafta sonundan puan çıkarmayı başardı.

Alonso: “Şu anda belki de Red Bull’un en hızlı araca sahip olduğunu görüyoruz; özellikle de Cumartesi günleri. Bu güçlü yanlarından azamisini elde etmeye çalışacaklar; biz de kendi güçlü taraflarımızı kullanmaya çalışacağız”

“Şu anda mesele, her şeyi sınırlarına zorlamak: Araç gelişimi, strateji ve hafta sonlarına olan yaklaşımlar. Ama bütün sene boyunca yaptığımız da farklı değildi aslında”

“İstikrarımız sayesinde Kore’ye kadar şampiyona lideriydik; hatalardan kaçınıyorduk. 16 mükemmel yarış çıkardık ve şimdi 4 tane daha bundan yapacağız. Eğer başarırsak, şampiyonluğu kazanmaya çok yakın olacağız.”

Ferrari pilotu, Belçika ve Japonya’da başına gelen kazaların tekrarlanmaması için sıralamalarda daha önlerde olması gerektiğini ifade etti.

Alonso: “Hepsi, nereden kalktığınıza bağlı. İlk cepten başlarsanız, kazalardan %99 uzak kalırsınız. Bu yüzden Cumartesi günkü tempomuzu geliştirmeli ve kazalardan uzak kalma adına önden başlamalıyız”

“Ama ilk tur kazalarından kaçınmak için özel bir hareket yok. Her zaman çok sakin olduk; fazla risk almadık. Yarış dışı kalışlar tamamen bizim kontrolümüzün dışındaydı. Ama bu, diğerlerinin de başına gelebilir. Genelde bir sezon içinde her şey dengesini bulur”


Yorumlar

“Alonso: "Takımdaki Herkes Bu Şampiyonluğu İstiyor"” için 13 yanıt

  1. salla adamım vettel sizi dinliyor

  2. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    2006 sezonunda alonso şanslı deniyor alonso 2006 da çok çok uzun bir süre sezon başladıktan sonra en kötü derecesi 2.likti mükemmel sonuçlar alıyor harika yarışlar çıkarıyordu monza da saçma sapan bir durumla 10.sıradan başladığı yarışta renault motoruyla 3.sıraya kadar çıktıktan sonra motoru iflas edip puan alamamıştı bir yarışta 10 sn den fazla süreyle öndeyken sanırım pitte takılan yanlış lastikmiydi bir problem yüzünden yavaşlayıp schumiye ve fisichella ya geçilip sonra tekrar yükselip 2.olmuştu (çin gp olabilir yarış) herneyse kesinlikle japonyadaki yarışa kadar inanılmaz haketmişti şampiyonluğu ama vettelin şampiyonluklarına bakarsak pol pozisyonu rekorlarını kıra kıra hep araç sayesinde hep önden başlaya başlaya şampiyon oldu 2 sezondada bu senede o 2 sezona benzedi 3-4 yarıştır 2006 ile 2010-2011 in kıyaslamasını yapmak bence alonsoya hakarettir

  3. bu yıl için 2010 dakinden daha dikkatli hatasız kullandı daha cok hak ediyor işte ama 2 kez yarış dışı bıraktılar lastiklerde faktörtü zaten test yasağı herseyi mahvediyor test ve v10 motorlar gelsin bakalım hangi araç daha iyi oluyor o zaman merceles bile cok güçlü olur mclaren ferrari bmw bile olsa güçlü olurdu ah o eski günler diyorum

  4. bu fotoğraftan bahsediyorum

  5. Fernando alonso diaz sen merak etme bu şampiyonluğu sizden daha çok isteyenlerde var işte o benim pilotum sebastian vettel sonuna kadar güveniyom adamıma bu sene biz şampiyon olacağız

  6. vettel alonsonun izinden gidekcti?

  7. Vettel Alonso'nun İzinden Gidecekti?

  8. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Ben sadece bu dusuncenin yanlis oldugunu soylemek istedim sadece yanlis anlasiliyor biraz. Yine de soyluyorum ister F1 de isterse de diger sporlarda her kes ayni durumda olmuyor. Onemli olan icinde oldugunu durumu en iyi ve dogru olan bir bicimde kullanman. Alonso bu sene aractan en iyisini aldi bana gore onun icin bu yil onu sampiyonluga en yakin goruyorum yoksa sampiyonluk icin her kes dogru bildigi her seyi yapiyor. Kim istemez ki sampiyonluklar kazanmayi. Ayrica ben hep olaylara objektiv bakmaya calistim. Yani bir cok Alonso ve Ferrari taraftari Vettelin aracinin 3 sene boyunca Alonsodan iyi oldugunu soyledi . Aslinda bunu her kes biliyor. Isteyen soyler istemiyen soylemez. Bunun icin ben sampiyonlugu haketmiyor deme Vettele merak etme. Sampiyonluga yakinsa hak etdigi icin ama en cok hak eden bence Alonso — bu benim dusuncem. Ben olaylara tek tarafli bakmayi sevmem. Ben Vetteli kotulemedim ama sen kotulemisim gibi konusuyorsun. Ben sezon basinda Alonsodan o aracla liderlik beklemiyordum Koreye kadar ama basardi. Buo bjektiv bakis acim eger tek tarafli bakarsak peki neden Vettel lider olunca Rebull cok guclu diyorlar ama Alonso lider oldugunda kendi cabalariyla oldu diyorlar ister efsaneler olsun ister griddeki pilotlar isterse de takim patronlari. Ornek Horner ve ya Whitmarsh Alonso onde oldugunda onu gecmeliyiz diyorlar, ama Vettel lider oldugunda Ister Ferrari ister Mclaren isterse de diger eski pilotlardan bir kaci Redbull cok guclu onlari yakalamamiz lazim diyorlar niye demiyorlar ki Vetteli yakalamamiz lazim. Her hangi biri cikip ta Vetteli yakalamaliyiz cok iyi gidiyor ondan puan calmaliyiz dedi mi ? Sadece Redbullu yakalamaliyiz dediler bu kadar. Alonso lider oldugunda Horner, Helmut, Whitmarsh cikip Alonsoya sinir oluyoruz Alonsoya dediler yanlis mi?

  9. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Alonso Sene Sonuna Kadar Basına Perdeleri Kapatacak

    İspanyol pilot, Kore'de liderliği Sebastian Vettel'e kaptırmasının ardından 2012 sezonu bitine kadar artık söyleşilere katılmayacak.
  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın
    Yani gecip gitmesin mi? Aracini Schumaherin(Alonso'nun) yaninda mi durdursun ve ya ben bu sampiyonlugu hak etmiyorum mu desin?

    Bak bu kendi cümlene sadece parantez ekledim bunu derken parantez içiylede söyleyemiyorsan boş konuşuyorsun demektir.Yok Vettelin aracı iyi ondan böyle demeyin bu lafı diyorsanız.Yahu sene başında ebd gitti gördük diyenler sene sonunda laf değiştiriyor ne dönek konuşuyorsunuz.Ozaman araç hızlı diye alonsoyu beklesin en arkadan başlasın yarışlara Vettel.Bu mantıkla spor izlenmez.

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    tabi canımm hiç vettel hak edermi alonsodan yine alıcak şampiyonluğu niye haketsin herşeyi hakeden alonso tü tü tü maşşallah

  12. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Evet en birinci Alonso hak ediyor buna katiliyorum . Vettel ve Raikkonnen de hak ediyor ama en cok Alonso hak ediyor. Ben 2005-den 2011-e kadar Alonsoyu hic sevmezdim hep Schumaheri savunurdum etrafimda olan insanlara hep Alonsonun iyi pilot olmadigini savunurdum ama Schumaherle olan mucadeleler her seyi gosteriyordu. Raikkonneni de begeniyle izliyordum. Bazen cok iyi pilotlarin icinde oldugu durumlar onlarin yeteneklerinin ustunu orter ve ya kotu pilot oldugunu gosterir. Vettel kotu pilot degil mesela Webberle olan bu durumlar onu kotu gosteriyor ve ya aracinin hep en iyiler arasinda olmasi. Aslinda diger takimlarda da iyi yarislar cikara bilir , aractan yararlana bilir. Sadece en iyi aracta olmasi onun hazir kazanan olmasini gosterir , bir gercek de var ki Redbullda olmasaydi bu kadar basari kazanamazdi. Alonsonun Massayla olan durumlari da onu cogu kisiye kotu pilot gibi gostere biliyor. Simdi Alonsonun taraftari kadar sevmeyeni de var. 2006-da Schumaherin motoru patladi ve sampiyon oldu diye kotu gorundu .Yani gecip gitmesin mi? Aracini Schumaherin yaninda mi durdursun ve ya ben bu sampiyonlugu hak etmiyorum mu desin? Singapore 2008-i de diye bilirler ola bilir, o olay oldu bitti belki de hatasini biliyordur, belki de hayir ama kesinlikle bu olay onun cok iyi pilot olmadigini gostermez. Oyle pilotlar var ki kotu pozisyonlarda gozukmediler A.Senna, Schumaher gibi mesela. 7-den 70-e her kesin sevimlisi olarak kaldilar. Yani icinde oldugun durum seni diger insanlara kotu ve ya iyi biri gibi gostere biliyor

  13. umarim sampiyonlugu alirsin .. bu yil gercekten hakeden sensin .. objektif bir goz ile bunu soyluyorum . sen dgilsen bile istikrari ile kesinlikle raikonen . vettel hakediyor ama sizin kadar degil. arac farklarini gozetmek gerekiyor ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir