Ecclestone Mahkemeye Çıkmaya Hazır

yazar:

kategori:

Alman BayernLB bankası, Formula 1’in haklarının 2006 senesinde CVC’ye satışı sırasında zarar ettirildiği gerekçesi ile Ecclestone’un Almanya’daki hukuk danışmanına gitti ve tazminat talep etti.

Bu satışla ilgili bir başka mahkeme sonucunda Gribkowsky, vergi kaçakçılığı ve rüşvet konularından 8.5 yıl ceza almıştı ki Alman bankacının, Ecclestone’dan rüşvet aldığı sorgulanıyor.

BayernLB, Ecclestone’un verdiği rüşvet nedeniyle aslında F1’in ederinden düşük fiyata CVC’ye satıldığını iddia ediyor; bu yüzden zararının karşılanmasını bekliyor.

Ecclestone ise mesele hakkında gerekirse mahkemeye çıkacağını söyledi.

Ecclestone: “İki defa şantaj yapıldı. Üçüncüsünün olmasını istemiyorum”

“Ama endişelenecek bir şey yok. Çekinmiyorum. Adımın içinde geçtiği bu saçmalıklara sinirleniyorum. Banka adına hisseleri sattım. Onların satamayacağı bir şeydi bunlar”

“Bu işe bakan 6 personeli vardı ve satamadılar. Onları beladan kurtardım ve şimdi ben belanın içindeyim. Hayat bazen böyle oluyor”

Bay E, uzunca bir süredir Gribkowsky’ye yaptığı ödemenin, Britanya maliye yetkililerine şikâyet edileceği tehdidi nedeniyle yapıldığını söylüyor; çünkü şikâyet sonrası uzun bir inceleme sürecinden geçiniyordu.

Gribkowsky davası kapsamında Eccletone’un da tutuklanabileceği gündeme geldi.

Hindistan’da bunun mümkün olup olmadığı soruldu

Ecclestone: “Umarım olmaz. Gerçekten umarım olmaz. Alman hapishanelerinden şikâyet etmem ama dürüst olmak gerekirse onlardan birinde olmayı ercih etmem”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir