Vettel: "Performansın Garantisi Yok"

yazar:

kategori:

Vettel, Hindistan antrenmanlarında en hızlı isim oldu ve 2. antrenman seansında ana rakibi Fernando Alonso’nun 0.6 sn önünde yer aldı.

Vettel “Yeni bir pol mü geliyor bilmiyorum. Mücadele sadece Webber ile benim aramda değil. Tüm sürücülerle mücadele devam ediyor.”

“Bu tip pistlerde cuma günü hep zordur. Yeni lastiklerle sürüş yaptığınızda gelişme çok fazla olur.”

“Bugün cuma, yarın sıralamalardan önce bir antrenman daha olacak ve öncelikle ona odaklanmalıyız.” dedi.

Webber “İyi bir gündü. Pole pozisyonu bir başka konu, yarış ayrı bir konu bu yüzden her iki günde de iyi iş çıkarmalıyız.”

“Bunu başarmak için çok iyi bir şansa sahibiz. Çalışanlarımız harika iş çıkarıyorlar. Bu akşam incelememiz gereken çok büyük veriler var ve takım ile sürücüler çok motive durumdalar.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    zaten bu sezon arac hızlı olmadıgı zamanlar cok gorduk sızın parmak cocugu yuzunden dusen bın parca oluyo.

  2. gerıden gelıp de yarıs kazanamadan her yarıs polden yarıs kazanmasına yanarım

    Tüm yarışlarını polden kazanıyor lafını da hiç anlamıyorum ha. Bir yarış haftasonu aracı hızlı ve rekabetçiyse çıkıyor polu alıyor yarışı da kazanıyor. Bu adamın yeteneğine gösterge niye olamıyor onu anlamıyorum. Ne yapsın adam "aman laf söz olur , dur bilerek sıralamalara çıkmayıp geriden kazanayım hem karizma yaparım" mı demeli? Bilgisayar oyunu mantığıyla yarış izlemeyin arkadaş. Lewis ten örnek vereyim : Adam hızlı , yetenekli zaman zaman kağıt üstünde en iyi olduğu haftasonları oldu biz hemen hevesleniyoruz galibiyet için ama ya bi hata yapıyor ya bir arıza oluyor ya da kazaya belaya karışıyor.Şimdi ben Lewis veya Button dan Vettel gibi çıkıp polu alsın diye sıralamaları izliyorsam polu alınca inşallah temiz bir yarış olur da kazanırız diye dua ediyorsam büyük ihtimalle diğer taraftarlar da kendi pilotları için aynı şeyleri diliyordur. Peki Vettel bu işi başardı diye nasıl yeteneksiz oluyor anlamıyorum.

  3. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    He vettel he

  4. antreman seansına pek aldanmamak lazım ama araç hızlı

  5. Böyle fanatikçe mantıkla bir yere varamazsınız. Valensiya'da yarış dışı kalması kendi hatası değildi. Lider götürürken alternatör yarı yolda bıraktı. Eğer sürücüyü tartışıyorsan aslında iki galibiyet eder. Bunu sen de en az benim kadar iyi biliyorsun!

    Bu bir! İkincisi; bu düşmanlığı anlamıyorum. Eğer rakamlar üzerinde konuşacaksak, buyrun gerçekleri masaya yatıralım. Hiç düşündünüz ya da araştırdınız mı acaba?

    Ayrton Senna 161 yarışa çıktı. 65 kez pol pozisyonu kazandı. Toplam 41 galibiyeti olan Senna, bunların 29 tanesini galibiyete çevirebildi. Pol pozisyonu galibiyete çevirebilmek de önemli bir meziyettir herhalde. Yarış içinde yaşanan olaylar beni enterese etmez. Dayanıklılık sorunları olmasaydı 2005'te şampiyon Alonso değil, Räikkönen olurdu… Bu tartışmaların sonu gelmez. Neticeye bakalım. Yani 65'te 29! Aynı oran Sebastian'da 34'te 18! Sebastian'ın 97 yarışa çıkmış olduğunu da hatırlatalım. (Senna'nın ilk 97 yarışını almaya hiç mi hiç kalkışmayalım. Sonuç daha da kötü olur!)

    Ayrton Senna'nın tüm galibiyetleri ilk 5 sıradan. İyice okuyun: 4.lük ve 5.likten başlayarak sadece ve sadece "1"er tane galibiyeti var.

    '88 sezonundaki şampiyonluk sıralamasına bakın: Alain Prost 105, Ayrton Senna 94 puanla sezonu kapattı. Ben de Alain Prost'tan nefret ederim. Hiç sevmem. Elinizi vicdanınıza koyun. Asıl şampiyon kim olmalıymış? Şampiyonluk hesabında en kötü 6 yarış neticesi devre dışı bırakılıyormuş o sezonda. Böylece Senna şampiyon oldu.

    Tüm bunlar hiçbir şeyin göstergesi değil. Sayılara bakarak "Ayrton Senna başarısızdır" diyebilir miyiz? Ama o da ne hikmetse galibiyetlerini hep ilk 3'ten kazanmış…

    Bu bir motor sporu. Ayrton Senna '88 Japonya'da pol pozisyondan başlayıp, 14.lüğe düşüp sonrasında tekrardan yarışı kazanıyorsa, bu şapka çıkarılacak bir durumdur. Tabii bunu başarabilmesi için de o turbo motorlu yenilmez, yıkılmaz (o sezonun 16 yarışının 15'ini kazanmış olan) McLaren Honda'ya ihtiyacı vardı! Kimse kusura bakmasın. Eğri oturup, doğru konuşmalı!

  6. ieigöiwgeişgö avatarı
    ieigöiwgeişgö

    görende red bull sene boyu süper hızlıydı falan sanır daha yeni hızlandılar boş konuşmak böyle bir şey işte

  7. Aslında en iyi siz biliyorsunuz.Diğer türlü de şampiyon olunmuyor

  8. Gördük zaten.Singapur'a kadar ne olduğunu rahatça gördük.1 galibiyet.

  9. Ya kardeşim gören de alonso bütün yarışlarını çok geriden kazanıyor. Mesela malezyada yagmur valensiyada red bûll ve lotustakı alternatör sorunu sayesinde kazandı.kimi ve hamiltona lafım yok ama tarafsız olun biraz

  10. Ferrari%100 avatarı

    Zaten onlar arkadan kalkıpta yarış felan kazanamazlar kazanamazlar onlar 1>2 sıradan kalkıp yarış kazanmaya alışmışlar öyle zora gelemiyorlar arkadan felan
    arkadan kalkış yaptılarmıda zaten rezalet oluyor hep geri düşüyorlar ya pole yada hiç

  11. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    yanarım yanarım da bu adamın her sampıyonlugu en az yarım sanıye hızlı aracla almasına yanarım. gerıden gelıp de yarıs kazanamadan her yarıs polden yarıs kazanmasına yanarım. ama gün gelecek o arac bı gun yavaslcak ozaman da senın kelini görürüz o günü iple cekıyorm

  12. burak evmez avatarı

    webberi konuşturmasalar keşke konuştuklarının hepsi hikaye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir