Alonso: "Sadece Vettel'e Değil, Newey'e Karşı Savaşıyorum"

yazar:

kategori:

Red Bull bugün Hindistan’da art arda 3. kez ilk iki zaferini elde etti ve Vettel yarın art arda 4. zaferini kovalıyor olacak.

5. sırada kalan Alonso “Şu anda sadece Sebastian’a karşı savaşmıyoruz. Aynı zamanda Newey’e, son 4 yarışta 1 ya da 2. olan takıma karşı savaşıyoruz.”

“Bu, özellikle cumartesi günü kolay bir mücadele olmuyor ancak pazar günü normal bir şekilde rekabetçi oluyoruz.”

“Yarın mümkün olduğu kadar kısa sürede Mclaren’leri geçmek ve Red Bull’a baskı yapıp ufak bir sorun, pit sorunu ya da dayanıklılık sorunu gibi bir şey beklememiz gerekecek.”

“Ancak Red Bull iyi bir start alıp, o şekilde ilerler ve kolay bir yarış geçirirse o zaman bizim için en kötü haber olur.” dedi.

Alonso, bir kez daha Vettel’in arkasında kalmalarına rağmen gridde 5. olmaları karşısında hayal kırıklığı yaşamadığını söyledi.

Alonso “Red Bull ve Mclaren’lerin arkasında normal pozisyonumuzda olduğumuzu düşünüyorum.”

“Hayalkırıklığı gibi görünüyor olsa da bu bizim normal pozisyonumuz ve bunu kabul etmeliyiz. Force India ve Kimi çok hızlıydı bu yüzden hızlı bir şekilde 8 ve 9. da olabilirdik.”

“Beşincilik bizim elimizde ve yarın için iyi bir konum.” dedi.

Felipe Massa “Red Bull çok güçlü olduğunu gösterdi. Mclaren de bizden biraz hızlı ve biz onların arkasındayız. Aracımızın yarışta sıralamalara göre daha güçlü olmasını bekliyoruz. Böylece öndekilerle mücadele edebiliriz.”

“Turumda bir kaç salise kaybettim ancak yine de pek bir şey değişmezdi.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso: "Sadece Vettel'e Değil, Newey'e Karşı Savaşıyorum"” için 82 yanıt

  1. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Herkül mü? O da kim?

    Beni başkalarıyla karıştırmayın!

  2. alonso > mclaren avatarı
    alonso > mclaren

    Zekice bir yorum.Bir McLaren taraftarından beklenen zekayı sergilemişsiniz.

  3. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Herkesin derdi Alonso olmuş.Demek ki zamanında iyi koymuş.

  4. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Alonso herhalde bunun bi yakınına dürttü.Ondandır ondan. 😀 😀

  5. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Hep bu Meşrubatçılar sayesinde oldu bu site böyle.Nerde bir Alonso haberi görseler direkt olarak yazıyorlar.Sonrada çocukça tartışmalar laf sokuşturmalar başlıyor.

  6. Ekleyelim Alonso sürekli McLaren'e 1 sn'ye yakın zaman kazandırdım şeklinde konuşuyordu. Sonra fanları aracı geliştiriyor hede höde diyordu. 6 Yarıştır araç aynı diyor. Madem aracı geliştirebiliyor neden takıma taş atıyor. Yoksa aracı geliştirebilme balonu patladı mı. :<) Ben merkezli bir pilot Alonso. Oldu mu ben olmadı mı o.

  7. 2 Hafta önce takımını nasılda övüyordu Şimdi sürekli taş atıyor. Rakipleri yarış dışı kalmayınca böyle oldu Alonso takma kafana 🙂

  8. Massa kontratı yalvar yakar imzaladı,sesin gene çıkmaya başlamış.Pilotun gibi sene sonunda konuşmaya başlıyorsun ya birbirinizi iyi bulmuşsunuz!!En fazla bir sene daha buradasın,sonra hrt ya da caterham'ın parkında oynarsın,biz de kurtuluruz.

  9. Ferrari'nin en büyük şampiyonu Schumacher ve son şampiyonu da Raikkonen… Birisi hiç değişmeyecek… diğerinin de değişmesine daha çook zaman var…

  10. Efsane oyle 3 silahsorlerin alonso efsane demesiyle olunmuyor fernando (bu arada benim 3 silahsor dediklerim atos(marc gene) portos(flavio briatore) aramis(de la rosa) dartanyan (fernando alonso)

  11. Formula 1 de basarili olmak gereklidir evet ama zorunluluk degildir,baska kriterlerede bakilir,oyle olsa Massanin bu yil uçuncu kez gonderiliyor olmasi gerekirdi,ayrica Alonso basarili degil çok basarilidir,2010 da Abu Dabide senin Petrova methiyeler duzdugun yarista sampiyonlugu strateji hatasi sonucu kaybetmis,bu yilda sezon boyunca en hizli uçuncu yada dorduncu araç olan Ferrariyi halen sampiyonluk potasinda tutmaktadir,ayrica topladigi puanlar ve yaptigi sampiyonluk mucadelesiyle Ferrarinin adindan daha çok soz etmesini saglamaktadir,Fernandonun yerinde Massa kadar puan toplayan bir pilot olsa Ferrari bu son uç yilda bu kadar basinda yer almazdi,ayrica sezon sonunda takimlarin topladiklari puana ve klasmandaki sirasina gore para aldiklarinida dusunursek Alonso takiminin daha çok para kazanmasini saglamistir,en buyuk takimi arkana almak konusuna gelince,bu kisisel ozelliklerle lider pilot olmakla alakali bir sey,Massada bu ozellikler olsa Massa takimi arkasina alirdi,ayrica Ferrarinin geleneksel birinci pilot ikinci pilot ayrimi vardir,Massa o kazayi yasamasa birinci pilot olabilirdi,ama Alonsoya karsi degil,Ferrari bu durumdan memnun olmasa yada takima zarari oldugunu dusunse Alonsonun liderligini alir,nickinde Senna yazsa ve Alonsonun basarisiz oldugu yarislardan sonra yorum yazsan bu kadar dikkat çekmeyebilirdi,ama senin gene Massanin basarisiz Alonso basarili oldugunda ortalikta gorunmeme gerçegini degistirmezdi,direkt soruna gelirsek,Alonso ile Massanin durumu elbette bir degil,birinin iki dunya sampiyonlugu var son uç yilin ikisinde sampiyonluk mucadelesi var,elbette Massada o kazayi yasamasa su an çok daha basarili olurdu,çok konusulan sponsor konusuna gelince,hiçbir sirket gelecek vadetmeyen yada basarili olmayan sporcuya sponsor olmaz,birak milyonlari bir euro bile vermezler,sonuçta Alonsonun sponsorlarida durumdan memnunlarki desteklemeye devam ediyorlar,takimin nimetlerini somurmek kullanmak cumlesine gelince,neyi kastettin anlamis degilim,Alonso baska bir takimdada olsa transfer ucreti ve maas adi altinda bu paralari alirdi,eger kastettigin gelisim için harcanan para ise ortada gelisim hizli bir araç olmadigi gibi,bu paralar Alonso içinde harcanmiyor,araç için harcaniyor,Ferrarinin basarisi için harcaniyor,Honda Toyota Bmw milyarlarca dolari pilot içinmi harcadilar,harcadilarda ne oldu sonuçta,basarisiz olup çekildiler,sonuç olarak basarisizlik hiç kimseyi memnun etmez,gene nerden çiktin diyede dusunmedim asla,sen bu sitedeki Alonso dusmanligiyla beslenen ve Alonso disinda yorum yazmayan birkaç kisiye dahil degilsin,sadece Alonso basarisiz oldugunda daha çok yorum yazmanlaydi elestirim,Massayi çok sevdigini biliyorum,eger o talihsiz kaza olmasaydi Massa çok farkli bir uç yil geçirmis olabilirdi.

  12. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Singapur GP Manipilasyonu ve McLaren'in Ferrari'den çaldığı belgeler konularında da Alonso yara aldı ki bu olaylarda büyük olaylardır.

  13. Arkadaşım iyi bir noktayı yakalamışsın,gerçi bu tespitini görmemek imkansız ama yerinde söylemen kapak olmuş:)
    Ben şahsen massabestin bu konuda nankörlük ettiğini düşünüyorum.zira Massabest hala burda bu nic le yorum yazıyorsa Alonso sayesindedir Alonso istemeseydi massa şu an Brezilyada carting yarışları düzenlemekle meşgul olurdu muhtemelen,tabi bu organizyonda f3 pilotlarını götürebilirmiydi o da muama.

  14. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Bunun için sitenin yapacağı pek birşey yok ne yazık ki. Kalite'yi düşüren kişiler taraftarlar, yükseltecek kişiler yine taraftarlar.

    Her insan'ın yorum yapma hakkı var ve isminide koyabilir buna kimse karışamaz. Ama yorumlarında hakaret ve küfür olunca zaten kaldırılıyor, ve tabi ki eleştirilerede açık olmak gerekiyor. Yaş düştükçe seviyede düşüyor ne yazık ki..

  15. Nicklerden ve yazılan yorumlardan ötürü.Sitede F1 adına herhangi bir tartışma olmuyor.Tamamiyle senin pilotun benim pilotum olayı ve çocukça yorumlar dönmeye başladı.Kaliteden kasıt bu anlamda…

    Ve her sene sonunda şampiyon belirlendiği zaman belli bir ana avrat sövülme durumu varki oralara hiç gelmiyorum bile.

    Kendi adıma bu siteyi tercih etme nedenim yorumların onaysız bir şekilde yayınlanması değil.Güncel ve hızlı bir şekilde haberlerin ekleniyor olması.Ama artık bu seviyesiz insanlarla aynı havayı solumaktan sıkıldım.Haa diyebilirsiniz ki başka siteleri takip et ozaman.Neden? 3, 5 tane şuursuz insan için neden başka yerlere bakmak zorunda kalayım?Kaldıki bakmak istesem zaten ingilizcem iyi seviyede var.Yabancı kaynaklardan da çok iyi takip edebilirim.Ama ben türkçe olarak F1'i tartışmaktan keyif alıyorum.

    Bence TRF1'in yorum kısmının daha iyi yönetilmesi lazım.Yöneticiler kendi aralarında bunları çokça konuşmuşlardır eminim.Önüne geçilemeyecek bir şey değil.Yeni üye olan kişiler 15 günden önce yorum yazamasın gibi bir kuralda getirilemiyor mu?İyice çocuk bahçesine döndü burası.

  16. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Alonso bunu hep yapar zaten 2006 da schumacher ona yaklastiginda araci gelistirmiyorlar sampiyonulugum gidecek tarzi cumlelerle briatoreye satastigini eskiler iyi bilir

    Schumacherin mercedesi sucladigini duydunuz mu hic adam en son arac yavassa benim de bunda sucum var dedi.iste EFSANE boyle ayirt edilir

  17. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Kalite eser yok derken, hangi olay yüzünden bu tanıya vardınız ?

  18. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Alonso bos konusuyor vetteli sinirlendirmeye calisiyor.vettel cok zeki bu oyunlara gelmez

  19. Formula 1 de basarili olmak gereklidir evet ama zorunluluk degildir,baska kriterlerede bakilir,oyle olsa Massanin bu yil uçuncu kez gonderiliyor olmasi gerekirdi,ayrica Alonso basarili degil çok basarilidir,2010 da Abu Dabide senin Petrova methiyeler duzdugun yarista sampiyonlugu strateji hatasi sonucu kaybetmis,bu yilda sezon boyunca en hizli uçuncu yada dorduncu araç olan Ferrariyi halen sampiyonluk potasinda tutmaktadir,ayrica topladigi puanlar ve yaptigi sampiyonluk mucadelesiyle Ferrarinin adindan daha çok soz etmesini saglamaktadir,Fernandonun yerinde Massa kadar puan toplayan bir pilot olsa Ferrari bu son uç yilda bu kadar basinda yer almazdi,en buyuk takimi arkana almak konusuna gelince,bu kisisel ozelliklerle lider pilot olmakla alakali bir sey,Massada bu ozellikler olsa Massa takimi arkasina alirdi,ayrica Ferrarinin geleneksel birinci pilot ikinci pilot ayrimi vardir,Massa o kazayi yasamasa birinci pilot olabilirdi,ama Alonsoya karsi degil,Ferrari bu durumdan memnun olmasa yada takima zarari oldugunu dusunse Alonsonun liderligini alir,nickinde Senna yazsa ve Alonsonun basarisiz oldugu yarislardan sonra yorum yazsan bu kadar dikkat çekmeyebilirdi,ama senin gene Massanin basarisiz Alonso basarili oldugunda ortalikta gorunmeme gerçegini degistirmezdi,direkt soruna gelirsek,Alonso ile Massanin durumu elbette bir degil,birinin iki dunya sampiyonlugu var son uç yilin ikisinde sampiyonluk mucadelesi var,elbette Massada o kazayi yasamasa su an çok daha basarili olurdu,çok konusulan sponsor konusuna gelince,hiçbir sirket gelecek vadetmeyen yada basarili olmayan sporcuya sponsor olmaz,birak milyonlari bir euro bile vermezler,sonuçta Alonsonun sponsorlarida durumdan memnunlarki desteklemeye devam ediyorlar,takimin nimetlerini somurmek kullanmak cumlesine gelince,neyi kastettin anlamis degilim,Alonso baska bir takimdada olsa bu paralari alirdi,eger kastettigin gelisim için harcanan para ise ortada gelisim hizli bir araç olmadigi gibi,bu paralar Alonso içinde harcanmiyor,araç için harcaniyor,Ferrarinin basarisi için harcaniyor,Honda Toyota Bmw milyarlarca dolari pilot içinmi harcadilar,harcadilarda ne oldu sonuçta,basarisiz olup çekildiler,sonuç olarak basarisizlik hiç kimseyi memnun etmez,gene nerden çiktin diyede dusunmedim asla,sen bu sitedeki Alonso dusmanligiyla beslenen ve Alonso disinda yorum yazmayan birkaç kisiye dahil degilsin,sadece Alonso basarisiz oldugunda daha çok yorum yazmanlaydi elestirim,Massayi çok sevdigini biliyorum,eger o talihsiz kaza olmasaydi Massa çok farkli bir uç yil geçirmis olabilirdi.

  20. Sitede kaliteden eser kalmamış.

  21. En bastaki satirlarindan giriyorum konuya,formula 1 de genel olarak basarili olmak gereklidir ama basarili olmak gibi bir zorunluluk olsaydi Massa bu sene uçuncu kez takimdan gonderiliyor olurdu,bazen tum verilere bakilir karar verilir,Ferrarinin geleneksel olarak birinci ikinci pilot anlayisi vardir,belirli açilardanda yararli bir anlayistir,kazadan onceki Massada birinci pilot olabilirdi,ama Alonsoya karsi degil,gene basari konusuna gelirsek Alonso kesinlikle çok basarili bir pilottur,uç yildan beri hiçbir zaman en hizli olmayan bir araci iki sene sezon boyunca sampiyonluga oynatmistir,senin Petrova methiyeler duzdugun yarista Abu Dabide sampiyonlugu son yarista strateji hatasi sonucu kaybetmistir,bu senede genel olarak sezona baktigimizda uçuncu ve dorduncu en hizli araç olarak gorunen Ferrarisi ile sampiyonluk sansi surmektedir,Alonsonun aldigi sonuçlar sayesinde Ferrari basinda daha çok yer almakta daha çok konusulmaktadir,Alonsonun Ferraride yarismayip diger bir pilotun Massa kadar puan topladigini varsayalim Ferrari bu kadar populer olmazdi son uç senede,senin için basarinin kriteri illa sampiyonluksa su anki f1 de 0.5 saniye daha yavas araçla kimse sampiyon olamaz,demissinki takimi komple arkasina aldi,buda onun liderlik ozelliginden kaynaklaniyor,Massada alsaydi o zaman,sonuçta Alonso Ferrariden buyuk degil,istemeseler bu yetkileri vermezler,ayrica herkes diyorki arkasinda Santander var,bu iş hayatindan hiç anlamayan insanlarin Alonsonun basarilarina kilif bulmak için soyledikleri bir bahane,ilk basta umut vadetmeyen daha sonra ise basarili olmayan sporcularin arkasinda hiçbir sponsor durmaz birak milyonlari bir euro bile vermezler,Alonso halen basariliki arkasinda sponsorlar var,simdi direkt sorularina gelirsek Massa ile Alonsonun durumu elbette bir degil,Alonsonun iki sampiyonlugu var,ve uç yildir araci çok iyi limitlerde suruyor,kaza geçirmeyen bir Massa olsaydi Alonsoya kafa tutabilirdi,Massa Raikkoneni ikinci senesinde yenmis bir pilot,Ferrarinin nimetlerini Alonso somurmuyor bana gore,nimet dedigin ne anlamak mumkun degil,Alonso bu parayi Redbulldada yarissa alirdi Mercedestede,gelisim,kaynaklari harcamak olarak diyorsan zaten ortada Ferrarinin bir gelisimi yok,ortada Neweyin Redbulluyla yarisacak bir araç yok,ayrica bu kaynaklari Ferrari Alonso için degil sampiyon olmak için harciyor,Ferrari için Alonso yada baska bir isim sampiyon olmus çok onemli degil,Honda,Toyata,Bmw milyarlarca dolar harcadilarda ne oldu,ayrica o paralari pilota degil takimin basarisi için harcadilar,ayrica hiçbir sekilde sen nerden çiktin kardesim diyede dusunmedim,bu sitedeki kinle nefretle Alonso dusmanligiyla beslenen tatmin olan birkaç kisi arasinda asla degilsin,elestirilerinde genel olarak tek yanli degil,ama seni Massanin basarisiz oldugu,yarislarda gorememekten Alonsonun basarisiz oldugu donemlerde yorumlarina gormekten kaynakliydi elestirim,ama Massayi çok sevdigini biliyorum,bu kadar geride kalmasida seni uzuyor,o talihsiz kaza olmasaydi Massa su anda bambaska bir uç yil geçirmis olabilirdi.

  22. görkeMassa avatarı

    massabesth adamsın be kardeşim yeminle her yazdığın sözleri beğeniyorum. senin yazdıkların alkışlanacak türden bende massa taraftarıyım ve senin dediklerinin arkasındayım.

  23. RENO&ALONSO avatarı

    sabret

  24. Önemli olan Ferrari değil Fernando 😉

  25. elbette başarılı olacak, olmak zorunda. formula1'in en büyük takımını komple arkana alacaksın, pilot seçiminden araç tasarımına kadar söz sahibi olacaksın, yeri gelip patronluk taslayacak, yeri gelip mühendislere fırça atacak kadar ayrıcalıklı olacaksın, sonra işler sarpa sarmaya başlayınca kenara çekileceksin… yok öyle yağma, bu sporda hiç kimse alonso kadar ayrıcalık görmedi, canı isterse başarılı olmasın da göreyim.

    nickime bakıp kolaya kaçıp limana sığınır gibi lafi massa'ya getiriyor belli bir kesim.. varsay ki nickimde senna yazıyor, o zaman enyle cevaplayacaktınız sorularımı?

    massa ile alonso'nun durumu bir mi?
    massa başarısız olur, odunu yer.
    massa başarılı olur, herkesten önce kendi takım arkadaşı başarısını şans ile yorumlar.
    massa kendi kendine garajın bir köşesinde bir şeyler yapmaya çabalıyor, alonso'ya ise hani nerdeyse "sen zahmet etme biz sürelim" diyecek kadar yalaka bir takım var ortada.

    tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olur. bu takımın tüm nimetlerinden sömürürcesine faydalanıyorsan, ne olursa olsun karşılığını da vermek zorundasın. adamlar alonso'nun karşısında bir takla atmadığı kaldı. elbette bunları söylemeye hakkımız olacaktır o halde.

    senin sözlerini "gene nerden çıktın kardeşim, yokken bunları okumak zorunda kalmıyorduk" şeklinde algılıyor ve teşekkür ediyorum.

  26. O nasıl kullanıcı adı öyle , nokta atış 😀
    Kaçıncı tur olduğunu , saati filan da yazaydın 🙂

  27. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Ya Millet Alonso Mühendislere Laf Atıyorda Ferrari 3 Senedir Napıyor?
    Yaptığı Hangi Güncelleme Calışıyor?..Bu Sözleri Demezsen Mekanikerler "Alonso Nasıl Olsa Sürüyor Birşey Demez" Diyerekten Kendilerini Salıyorlar…
    Alonso Bu Acıklamayı Daha Erken Yapmalıydı…Gec Kalındı…
    Kaybeden 2010'da Olduğu Gibi Yine Alonso Olacak Nasıl Olsa Ferrari Formula1'in En Başarılı Takımı
    Buda Gelir Buda Gecer Mantığıyla Son 4 Sezon Yerlerde Sürünüyoruz Allah'tan Alonso Var…
    Aracından Maksimum'u Alıyor…Ancak Bu Şampiyonluk İcin Yeterli Değil Yeterli Olmayacakda… Yarın Vettel'i Erkenden Kutlayabiliriz…

  28. kısacası züğürtt tesellisi

  29. F.AlonsoDiaz  avatarı

    pardon da alonso yarış galibiyeti almasa ferrari aracı hic geliştirmeyecek bunu anlamak zor mu?

  30. massathebest ilginç bir arkadasimizsin,sene boyunca Massa nal toplarken Alonso çok iyi yarislar çikartirken ve rakiplerininde sorunlar yasamasiyla liderken arazi oluyorsun yorumlarini goremiyoruz burda,Alonso tokezleyince hemen ortaya çikiyorsun,tamam anliyoruz Massayi çok seviyorsunda Massa ile Alonso arasinda Massanin geçirdigi kazadan sonra klas farki var bu açik,sen ne kadar bunlari yazsanda gerçek degismez,sen Alonsoyu kotulediginde Massa deger kazanmiyor,he sen psikolojini Alonsoya çamur atarak rahatlatiyorsan o baska.

  31. fernando'nun son günlerdeki 180 derecelik türlü türlü demeçlerini ibretle okuyoruz. aklınca ferrari mühendislerine laf giydirmiş, ama bundan 1 ay önce şampiyonaya 40 puan farkla liderlik ederken kullandığı aracı yapanlar da aynı mühendislerdi; o zamanlar fernando bu adamları başarısından dolayı takdir ediyor, ferrari'nin şanlı şöhretinden filan bahsediyordu. aradan 1 ay geçti, ne mühendislerin odunluğu kaldı, ne takımın çok laflayıp az icraat yapması..

    işler (kendisi için) iyi giderken fernando çok mülayim, tatlı bir insan. bozulmaya başladığında ise ortalığı öyle bir karıstırır ki, oluşan kuru gürültüde ortaya bir ton kelle iner. ne yapalım, bu adamın da huyu bu.

    küçük süt bebeleri olur, bilirsiniz. altını temizle, sütünü içir, geç karşısına mülayim tatlı keyifli duruşunu seyret.. ama, suyunu sütünü 2 dakika geciktir, altı 5 dakika kirli kalsın, bak bakalım o bebek şekilden şekile girip ortalığı nasıl yıkıyor..

    benim gözümde aynen budur fernando. ve can çıkar huy çıkmaz, "olgunlaştığını" düşünenler, işler sarpa sarmaya başlayınca seyreyleyin fernando'yu, düşüncenizi de bir kez daha gözden geçirin bu arada.

  32. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    q1, q2, q3 degilde sektör 1, 2 , 3 demek istedin galiba

  33. Diaz ferrari mühendislerine taş atmış ama suçu bence kendisinde araması lazım

  34. biz de ferrari mühendisleri geri kalıyor diye hayıflanıyorduk.
    newey ile savaşan "sen" olduğuna göre, aracın geliştirilmesi görevi de senin sorumluluğunda o halde. şu durumda, işini iyi yapmayan "sen" oluyorsun. mühendislerin kapıkulu olduğunu az çok tahmin ediyorduk ama, rakip takımın tasarımcısı ile sidik yarıştırmak, bir pilot olarak sana düştüyse vayy vayy vayy. belli ki takımda acayip bir "had bilmeme problemi" var. o halde kaçan şampiyonluk bir tek sana dert olacak demektir fernando, haberin olsun.

    bu arada, bu kadar kritik bir yarışta fernando, ilk turda kullanılmış lastiklerle attığı süper turunu (ki şapka çıkarmak lazım, hakikaten süperdi), yeni softlarla yine aynı kusursuzlukta atabilmiş olsaydı, rahatça 3. cebin sahibi olacaktı. zaten iyi start alan bir pilot, 2. cepten kalkan webber'i geçip yarışın hemen başında vettel'in ardına yapışabilirdi. fernando'nun düzlükteki hızı 320, vettel'in ise 312 idi. hız farkının yardımı ve pistin geçişe müsait oluşuyla birlikte fernando bugün çok önemli bir noktada cebindeki 3. sırayı; dolayısıyla yazdığım gerçekleşmesi kuvvetle muhtemel mücadeleyi de kaybetmiş oldu. eğer şampiyonluk 3-5 puan farkla kaçarsa fernando bugünkü sıralama turunu tekrar tekrar hatırlayacaktır.

  35. Newey' e karşı bile kendisi mücadele ediyormuş vay be! Duyan da fabrikada otomobili de kendisi tasarlayıp inşa ediyor sanacak. Tek başına takım, peh peh, egoya bakar mısınız? Çok zırlamaya başladı son zamanlarda, sürekli takımı eleştiriyor, çok sürmez bu kafayla giderse Montezemolo ensesine şaplağı patlatacak farkında değil. Sponsoruna biraz fazla güveniyor. Ferrari de sonu Prost, Berger, Raikkönen, Mansell gibi olacak. Çok sürmez önümüzdeki sezon şutlarlar bu kadar vıdı vıdıya devam ederse.

  36. Mustafa Sar avatarı

    durum açık.. Massa ya ALO temiz taraftan kalkacak dedi Ferrari

  37. Yorumları bari bu nickle yapma be kardeşim yakışmıyor

  38. RENO&ALONSO avatarı

    deneme

  39. sauron fernando alonsodan bile daha ağlak çıktın be hadi git başka yerde ağladı
    alonso bu senede şampiyon olamaz hadi canım

  40. Ferrari çalışanlarına iyi bir gönderme

  41. kardeşim sen alonsonun avukatı felan mısın

  42. Aslında bu yorum gördüğüm en objektif yorumlardan biri olayı iyi anlatmışsın ama red bûll aracını kullanan biri var. En hızlı araç her zaman kazanamıyor mesela sezonun geneline bakarsak en hızlı mclaren olduğunu söyleyebilirız. Alonsoda bu sene çok iyi sürdü ama vettel en az alonso kadar iyi sürdü nerdeyse hiç hata yapmadı.

  43. sargon Alonso' nun medyaya demeç vermeyeceğim dediğini burada ispatlayabilir misin..Hayır çünkü yalan söyleyip iftira atıyorsun.

    bak bu haberi iyi oku
    sadece başlığa bakma.Bild gazetesinin haberine göre diyor.Oysa Alonsonun ağzından öyle bir şey çıkmamış.

  44. Ferrari Alonso yerine Newey'ı transfer etseydi şimdi çoktan şampiyonlukları sıraya dizmişti. :<)

  45. adamım alonso ya . Newey'le mclarende beraberdin o zaman birşey yoktu şimdi onumu rakip görüyorsun yeme bizi

  46. herkülün açıklanacak bir yorumu yok ki neyini açıklayacaksın.hepsi fasa fiso.aynı şeyler aynı bant aynı yayın.

  47. kendini avutuyor arkadaş yemezler

  48. DreamOfWinD  avatarı

    Massa q2 de alonsodan hızlı değildi. Son anda q3 e kaldı. Şu bir gerçekki sert lastikle massanın turları daha iyiydi.

  49. Kaan arkadasim Rebull ile gorustumu bilmiyorum ama o zaman Redbullun Alonsoyu transfer etmek istedigi konusunda israrini hatirliyorum,elbette gorusmuste olabilirler,dedigin gibi o zaman Redbulla geçse 2014 tede degiseek yeni kurallarla Ferrariye geçse Schumacherin rekorlarini kirma olasiligi vardi,simdi bu rekorlari kirma sansi sadece Vettelin var,birkaç yil sonra bir Ferrari transferi Vettelin bu rekorlari kirma olasiligini dogurabilir,Adrian Newey olayina gelirsek,Mclarendeki son yillarinda dayaniksiz araçlar yapmasi onunda aslinda kariyerini etkiledi kariyeri dususe geçti,o donem butçe motor test gibi hiçbir sinirlamanin olmamasiyla en buyuk sponsor destegindeki Ferrari disiplinli ve çok çaliskan Schumacher sayesinde aracini gelistirdi ve tum sampiyonluklari aldi,herseyi birak Ferrarinin iki ruzgar tunelinin 7 gun 24 saat çalistigina dair haberler çikmisti o donemlerde ki bu çok buyuk bir butçe gerektiriyordu,boylece Adrian Neweyide Mclarenide yendiler,Adrian Neweyin bu Redbull kariyerindeki kadar basarili olacagini sadece Alonso degil Mclaren ve Ferraride dusunemistir bence,dusunselerdi mutlaka kadrolarina dahil ederlerdi,Adrian Newey bence son 3-4 yildir kendinide aşti,deha konumuna geldi,Redbull senin dedigin gelecegi gorebilme yetenegini kullandi ve Neweyi transfer etti,motorlarin sinirlandirilacagi donemde sadece aerodinamigin onemli olacagi bir zamanda bunu kestirebilmek belki çok zor degildi,ama kendi muhendislerinin bu kadar Adrian Newey karsisinda ezilecegini dusunemediler belki,gelecek senede Neweyin tasarlayacagi araç kesinlikle sampiyonluk mucadelesi verecektir,2014 ten sonra ise Neweyin kariyeri bulundugu takima ve motor gucunede bagli olmak sartiyla gene bir duraganlik yada dususe geçme yasayabilir…

  50. Aslinda Fernando cok olgunlasti eskisi gibi antipatik demecler vermiyor normal sartlarda baska bir pilot su mucadeleyi verse sanirim herkes sempatiyle bakardi atiyorum Perez su Ferrari ile suan su mucadeleyi verse yada herhangi bir pilot bu sitede herkes ona ovguler sunardi ancak Fernando bu antipatiyi genclik yillarinda kazandi malesef Renault'dan ilk ayrilisi hic hos olmadi ayrildiktan sonra sarfettigi sozler vs vs Mc laren'e gider gitmez en buyuk takima geldim en iyi aracim vari aciklamalari Renault taraftarlarinca antipatik olmasina yol acti oysa iki sampiyonluk kazandigi bir takimla daha guzel bir veda cok daha hos olurdu ardindan Mc laren ile olayli bir ayrilik ve tekrar kucumsedigi takima donus ve sonrasinda baslayan mukemmel bir olgunlasma sureci Hakkinen'in bir sozu vardi iyi bir kazanan olmak icin once iyi bir kaybeden olmak gerekir diye bu sozun hakkini verdi Fernando ve cidden olgun demeclere imza atmaya basladi Renault'tayken Mclaren aleyhine pek konusmadi ve olgun dogru demecler verdi basina 2008 yilinda 5-6 yaris daha olsa belkide bir sampiyonluk daha ekleyebilirdi hanesine zira sezonun ikinci yarisinin en cok puan toplayan pilotuydu ve 2 yaris galibiyeti gormustu belki Kanada'daki olay olmasa orda bile dogru strateji ile galibiyet mumkun olabilirdi vs vs sonra ha bugun ha yarin gidecek dedigimiz Ferrari'ye nihayet gecti ayrilirken verdigi demecler Ferrari fabrikasina Renault t-shirtleri ile filan gitmesi Ferni'deki degisimin kaniti gibiydi cunku bu sefer kullandigi en kotu araci veren Renault'a kotu seyler soylemiyor aksine kendisi icin cok ozel oldugunu vurguluyordu ve Singapur podyumunu hediye ederek veda ediyordu takima buraya kadar hersey cok guzeldi ancak Ferrari buyusune kapilarak yine en buyuk takim en iyi arac vs olaylarina girdi seyirci de hakli olarak madem en iyi aracin kazan sampiyonlugu dedi ayni cumleleri iki takim icin de kullanmasi her gittigi takima en iyi takim demesi onu biranda yine antipati tahtasina oturttu ardindan kacan 2010 sampiyonlugundan sonra yine bir olgunluk evresine girdi Fernando ve gordugumuz gibi antipatik demeclerde uzak durup isine bakmaya basladi meyvesini de topladigini dusunuyorum bu sezon inanilmaz bir performans sergiledi sansliydi sanssizdi tartisilir ancak harika surdugu konusunda hepimiz hemfikiriz sanirim hepimiz bunu bilmemize ragmen Ferni'nin gecmisten gelen antipatisi malesef ona tarafli tarafsiz herkesin methiyeler dizmesini engelliyor umarim bu sempatik Fernando degismez ve birkac yil icinde butun taraftarlar bu sekilde kazandigi bir sampiyonluktan sonra bravo Fernando cok iyiydin diyebilir…

  51. Evet, zaman ekranında Alonso'dan hızlı olduğunu gördük.

  52. görkeMassa avatarı

    q3 te en iyi 1.seköterü elde etti. 2.sektöre geldiğinde vettelden 0.3 sn yavaştı 3.sektörde 0.5 sn farka çıktı son sektörde kaybetmiş.yoksa çok hızlıydı yarışta iyi start alırsa kore yarışı gibi olur.

  53. evet zaten q1 de en iyi zamanla geliyordu q2'de Alonso ya göre yine hızlıydı fakat q3'te ne olduysa kaçırdım ben.

  54. görkeMassa avatarı

    SERHAN ACAR TWETİRa yazmış MAS son turunda 0.2 saniyeye mal olan bir hata yapmis, yoksa ALOnyu gecip McLarenleri bolebilirmis..

  55. Aslında alonso yanlış yapmış 2008de red bûll ile görüşmüştü ve o zaman da newey vardı bu takımda ama alonsonun geleceği görebilme özelliği pek yokmuş. Bu arada vettele de haksızlık ediyor alonso sonucta aracı süren vettel alonso fanlarında olan şu anlayışa karşıyım: başarı varsa alonso sayesinde başarısızlık varsa araç kötü neden aynı seyi alonso gibi vettel için düşünmüyorsunuz

  56. Raikkonen'in üzerine sürmesi sonucunda gerçekleşen kazaya bağlayabilir mesela.

  57. adamın kişiliği bu.medyaya demeç vermeyeceğim dedi ardı ardına açıklama yapıyor.son demleridir bunlar.takıma verdiği zarar o kadar büyükki ferrari bu şahısla devam ettiği müddetçe kaybetmeye mahkum bir takımdır.

  58. Yanlış yere yazdın, benim yorumum aşağıda.

  59. kuzey_tekinoglu avatarı
    kuzey_tekinoglu

    haydi fernando diazcılar bunuda açıklayın.ama önce okuyun! ve anlayın.sonra empati yapın ve açıklayın.inandırın bizi!!!şaşırtın!

  60. Ferrari%100 avatarı

    Yarın podyumdz ol yeter bence iki mclaren var arada

  61. Zaten sen yarışmıyorsun ki aerodinamik gelişim ekibi yarışıyor. Newey senelerdir devrim niteliğinde araçlar geliştiriyor. Yol araçlarında da kullanılan bir çok inovasyonu var. (diferansiyel kilidi vs) Bu senelerdir bölye. Bu adamın yaptığı Williams FW 14 gibi teknolojik dorukta bir araç var. Şimdi sen rüzgar tünelinde sorun çıktı gelişim durdu diye mızmızlanma. 2 ay önce iyi durumdaki aracına kötü diyip seni kahraman ilan ediyorlardı. Söylediklerine göre geri bildirimlerin yeterliydi, Paint'ten bile araç tasarlayabilirdin. 2003 yılında Schumacher telemetri yasakken şampiyon oldu. Ayrıca Vettel sevmediğim bir isimdi ancak şuan saygı duyup sevdiğim sen onun yerini aldın diyebilirim.

  62. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Vettel'in hızlı bir pilot olduğu doğru. Olgunlaşmak için iki senesini çöp bir takımda geçirmesine ihtiyacı olmadığı da doğru. Yarım sezon podyumdan uzaklaşmak yeterli oldu kendisine.

    Red Bull aracının bugünlerde oldukça hızlı olduğu doğru. Tasarımcısının Williams, Mclaren ve Red Bull'a şampiyonluklar kazandırmış bir deha olduğu da doğru.

    Ferrari'deki çürüme burada işte. Takımda tek söz sahibi kişi Fernando 'Patron' Alonso şu an. Getirilen olumlu güncellemeler hakkında kimse çıkıp konuşmadı, konuşamadı. Tam o dönemde medya dünyasından onlarca kişi 'Komple pilot', 'Süper pilot', 'Superman' gibi demeçler verdi. Kimse demedi ki "aga bu Alonso nasıl bu kadar hızlandı" diye…

    Aracın iyi performansı hep saklandı şimdiye kadar. Sezon başından beri hiç güncelleme getirilmemiş havası verildi. Güncelleme lafı Shell'e bırakıldı ki Massa gücenmesin diye. Pat 'Enderun' Fry'ın demeçleri Paul Hembery'ninkiler gibi yüzeyseldi, maksat halkla ilişkiler olsun.

    Ek balast ile yavaş tutularak Felipe 'Baby' Massa'nın, güncellemeler saklanarak da Ferrari mühendislerinin şevkleri kırıldı.

    Sezon sonu geldi ve güncellemelerin önemli olduğu döneme girildi. Mühendisler Massa'nın aracına koydukları ek balastı koymayı 'ne hikmetse' unuttular. Ve her nedense birden aptallaşıp yeni güncelleme getirememeye başladılar. Sorun da burada başladı.

    Önsözden sonra habere gelelim:
    Alonso eteğindeki taşları döküyor. Bu seneki Lewis 'Twitter' Hamilton'ın demeçleri gibi konuşmaya başlıyor. Montezemolo buna ne kadar tahammül edebilir bilinmez.

    Mühendis değilsin, direksiyon sallayan bir pilotsun. Ancak diğer pilotlara karşı yarışabilirsin. Araç piste çıktıktan sonra pilotaj konuşur. Yarış içi güncelleme yapılamaz. Adrian Newey ile mücadele etmesi gereken taraf Ferrari takımının mühendisleridir. Bunu diyerek takımını küçümseyemezsin. Senin görevin onları aşağılamak değil, moral vermektir. Newey ile savaşma görevini onlara bırakmak, güzelce aracını sürmektir.

    Mühendislerle daha iyi iletişim kurabilmek için italyanca öğrendiğini sanıyordum. Meğersem onları susturmak içinmiş…

  63. Neye bağlayacak peki sankı araç çok iyi koto bir araç var

  64. DreamOfWinD  avatarı

    Boşver dostum ilgilenme paşa gönlünü üzme. Bir ara bende çok mücadele ediyordum da artık bıraktım. Ferrari ile ilgili latest haberlere bakıp gidiyorum.
    Site yönetiminden de ricam aynı kişinin birden fazla fake hesapları var şunlara meydanı bırakmayalım lütfen söylediklerinde bir mantık olsa anlayacağım da.

  65. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    çok gizli bir mesaj vermiş bence ama anlamadınız sanırım bence newey derken kendi takımındaki patronlara laf sokmuş

  66. kuzey_tekinoglu avatarı
    kuzey_tekinoglu

    Vettel de senin takımının mekanikerlerine karşı savaştı ve kazandı.yapamıyorum edemiyorum,bizimkiler konuşuyor,ama icraat yok demedi.sen bunları dedin.şimdi sıra neweydemi?.görende aracı sen tasarladın,sen geliştirdin,parçaları sen ürettin,sponsorluk anlaşmasını sen imzaladında geriye birtek newey kalmış gibi konuşuyorsun.redbull bizi yendi bu sene,ne adamım button nede lewis tek kelime etmediler bu şekilde.sen gelmişsin her adama bir laf buluyorsun.ülkendeki gazetecilere sor,belki takımın sen şampiyon olma diye aracı yavaşlatıyordur.yavaşlaki startta karambol olsun.sonra masum pilotlara laf atılsın.massa senden hızlı olamaz değilmi?f1 i senin ataların kurdu.büyük büyük babanın aklına geldi bu spor.bu arada spor dedim pardon.sen f1 spor değil demiştin.sende sporcu değilmisin o zaman?bu arada beni yanlış anlamayın.alonso yu eleştirmiyorum.sadece hala demeçleri çok cocukça.egosu hiç azalmıyor.bu şekilde diğerlerini küçümsemesi hoşuma gitmiyor.sanki newey olmasa vettel i havada karada geçerim demiş gibi.rakip olarak bile görmüyor…

  67. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Sanırım bu sene de kaybededilecek bir şampiyonluk Alonso'yu çok yaralayacak.

    Demeçlerde pek hoş şeyler söylemiyor gibi.

  68. Ben ortada herhangi bir savaş göremiyorum.3 tane toplam 40 dakikalık sıralama seansında 3 tane hızlı turla su içer gibi rahat pole alan,yarış kazanan bir Alman'a karşı,40 dakikalık sıralama seansında Q2'de kalmak için üç,Q3'e kalmak için üç,Q3'te de lastiği kalmadığı için 2 tane hızlı tur atan ve ancak 2. ve ya 3.çizgiyi alan,her 3 virajın en az birinin çıkışında arabanın arkasını toplayan,zar zor podyuma çıkan bir İspanyol görüyorum.Bu bir savaşsa bile galibi Singapur'dan belli oldu,formalite icabı kılıçlar sallanıyor.

  69. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    webberden sadece 0,1 sn hızlı bır pılotla yarısmıyosun tabı asıl rakıp nuvi

  70. Mehmet helal olsun kardeşim büyüksün sonuna kadar arkandayım

    Fernando alonso fanlarına bi şey demek istiyorum

    oğlum bak git

  71. Ya siz rahatsız mısınız ? Derdiniz ne oğlum sizin ? Ne var her Alonso haberine atlıyorsunuz ? Ne yaptı Alonso size ? Bu kin niye ? Ailene bir şey mi yaptı Alonso ?

  72. Şaka bir yana newey olduğu sürece redbull daha çok başarılar kazanır.Alonso'nun işi zor zaten bundan sonra hadi hayırlısı bakalım

  73. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ah yavrum kıyamam sana ben herkes üstünemi geliyor senin ay ay ay.Adamdaki ego okadar ki newey ile savaşıyormuş oğlum bak git !

  74. Başarısızlık kesinleşti. Derhal bunu araca bağlayalım.

  75. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Zaten her yayin boyunca pilotlardan cok Neweyi gosteriyorlar. Pilotlardan cok onu goruyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir