Resmi: Raikkonen 2013'te de Lotus'ta

yazar:

kategori:

2 senelik aranın ardından bu sene Lotus ile spora dönen Raikkonen, oldukça istikrarlı bir sezon geçirdi ve 2012 şampiyonasında 3. sırada bulunuyor.

33 yaşındaki Raikkonen’in gelecek sene de takımda kalması bekleniyordu ancak bugüne kadar resmi bir açıklama gelmemişti. Takımın belli performans kriterine ulaşması yeni anlaşma için ön koşuldu ve Raikkonen bu sene için hedefine ulaşmış gibi görünüyor.

Bu sene hiç kazanamayan Raikkonen 6 defa podyuma çıktı ve Çin dışında tüm yarışlarda puan kazandı ve tüm yarışları tamamladı.


Yorumlar

  1. bu sene bir türlü herşey cuk diye oturmadı bir yarışta da…olsun bu sonuçlarda gayet güzel…

    haydi kimi bu seneki problemler gelecek senenin şampiyonluğunun kefarreti olur inşaallah…(dışarda şiddetli bir yağmur yağıyor yağmur yağarken yapılan dualar boş çevrilmez)

    katran gecelerin heyulası….mezarı kartal yuvası….

    kimi pilot vasattır
    kimi pilot iyidir
    kimi de raikkonen….

  2. Senin Mclaren'de olmanı isterdim ama olsun. Seni bu alemde görmek de yeter bana. 🙂

  3. hayırlı olsun. raikkonen, özellikle geri döndüğü bu sene tecrübesi ve yeteneğini konuşturup o araçla şampiyonada 3. sırada gidiyor. bana göre yakışacağı takım mclaren'di ama, madem orası da doldu, eldeki mevcut seçenekler içinde en iyisi yine lotus'du. bu kez aracın tasarımında da iş başında olacağı için, seneye daha gelişmiş bir lotus'la başa güreşebilir.

  4. teşekkür ederim dostum. üye olarak yazmasam da ilgimi çeken haberlere yazıyorum bu şekilde. ben de kimseyi düşman olarak görmüyorum. ilerki tartışmalarda görüşürüz 🙂

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi yi bu seneki gibi hic izlememistim herhangi bir pilot isteyerek bile carpmaya calıssa yinede carpamıyor kalitesini her türlü sürüs tarzıyla ortaya cıkarttı hic kimse kimiyi bütün yarısları bitiren bir pilot diye düşünmezdi.

  6. dikkate alacagim bu elestiriyi:)

  7. Ah Mclaren sana ne diyeyim bu adam vırakılır mı? Ne pahasına olursa olsun alınmalıydı

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bahreyn'de eline geçen fırsat şimdi geçse, emin ol affetmez. Agresif tarzını sevdiğim Raikkonen'i, sağlamcı bir sürüş tarzıyla izlemek bana çok tuhaf geliyor. Diğer söylediklerine kesinlikle katılıyorum.

    Bu arada şu üyeliğini tekrar aktif hale getir, seni aramızda görmek isteriz. :))
    Her ne kadar seninle çok münakaşa etsemde, sitede görmek istiyorum seni. Ne demiş atalarımız ''cahil dostun olacağına, alim düşmanın olsun'' Yanlış anlama seni düşman olarak görmüyorum, sadece farkli fikirleri savunduğumuz için söyledim bunu. :))

  9. Seneye bu adama dikkat edin.Alışmayı devresini çabuk atlattı.artık sıra yarış kazanmasında..

  10. 2013'de;

    -saçları kestir.

    -ferrari'deki gibi değil, mclarendeki gibi ol. benim bildiğim kimi 2012 bahreynde vetteli nokta noktalardı.

    -kaskını yapan firmayı ve tasarımını değiştir, Arai üretiyor kaskları şuan. ferrari'deyken schuberth yapıyordu. sağlam ve güzel görünüyordu kasklar. şimdiki oyuncak gibi.

    -grosjean'a sıralamalarda geçilme

    -herşeye umrumda değil deyip coolluğu başka bi boyuta taşıma (sarı bayraktan etkilenenler için söylediği)

    -o şapkayı değiştir beyzbol şapkası tarzı bişeyler kullan. hakkaten çok tipsiz bi şapka o önü geniş olan.

  11. şu dediğin lotus'un sezon özeti olmuş

    sezon basinda arac cok iyi pilotlar vasat kaldi pilotlar duzelince arac vasat kaldi

    bu arada biraz paragrafa boşluğa dikkat edersen okuyanlar da rahat okur.

  12. renault motorlu araçlar 2013'e dezavantajlı başlıyor.güç konusunda sıkıntı çekiyorlar.şu an en iyi araç olan red bull da d-drs nin katkısını kimse inkar edemez.ferrari ve mclaren bu sistemi kullanmamasına rağmen red bull'la başa baş mücadele edebiliyor.o yüzden 2013 te mclaren-ferrari mücadelesi daha mantıklı görünüyor.red bull ikisini zorlayabilir mi emin değilim.ayn şekilde lotus ve mercedes gp de iyi bir atılım yapıp şampiyonluk için oynayabilir mi ayrı bir soru işareti.raikkonen umarım 2014 'te mclarene döner ve orada f1 kariyerini sonlandırır.

  13. Ilk 5 takima bakiyorum ve gelecek sezona bu sezon basladiklari gibi basladiklari varsayiminda hareketle yorumumu kurguluyorum Ferrari cok guclu bir 1.pilot ve eger bu performansini gelecek sezona da tasirsa cok cok guclu bir ikinci pilot ile gridin en saglam pilot dizilimine sahip olacak gibi gozukuyor Red Bull'da Webber cok dengesiz bazen Vettel'den bile hizli olabilirken bazen 2.veya 3.en hizli takimdan bile yavas kalabiliyor bu yuzden RBR pilot dizilimi pek guven vermiyor Vettel yine tek basina takimi sirtlayabilir gelecek sezon da.Mc Laren tam bir kapali kutu olacak Button'dan takimi sirtlayacak 1.pilot performansi beklemiyorum acikcasi Webber gibi bazi pistlerde lastik koruma avantajini da kullanarak one ciksa da hep Lewis'in golgesinde kaliyor Mc laren asil adamini kaybetti Perez bu boslugu doldurabilir mi bunu gorecegiz ancak dolmazsa Mc laren bu sezonu bile mumla arar gibi..Mercedes her sene ayni parola ile basliyor yepyeni bir arac cok buyuk guncellemeler DDRS bilmem ne on kanattan yenilik egzoz filan ne denirse denilsin Mercedes lastikleri bir turlu anlayamiyor bu sorunu da yillardir cozemiyor gelecek yil cozerler mi bilmem ancak cozulurse ve iyi bir arac verilirsen Lewis ve Nico zaten iki iyi arkadas gridi kasip kavurabilir Lotus vari bir giris yaparlarsa sezona gridin en iyi pilot dizilimi bu takimda olur diye dusunuyorum
    Son olarak kendi takimima gelirsek hem Raikkonen hem de Grosjean sinirli test ve 2 yil ara vermenin acisiyla basladi ustune birde gelecek yil bambaska pilotlar bu takimda oldugundan her yarisa eski ayarlardan faydalanamayarak sifir ayarla gitmek zorunda kaldilar sezon basinda arac cok iyi pilotlar vasat kaldi pilotlar duzelince arac vasat kaldi ancak kim ne derse desin Lotus harika bir pilot dizilimine sahip Grosjean saf hiz olarak en iyi pilotlardan sakin kalmayi ogrendiginde start sorununu tam olarak atlattiginda gelecek sezonki testlerle de birlikte Raikkonen ile kiyasiya bir rekabet icinde olacaktir Rai'de istedigi araca kavusursa bu ikili bize harika yarislar seyrettirecektir.Aslinda Grosjean ile Valencia'dan sonra en az iki yillik bir kontrat imzalayacakti takim ancak malum olaylar sezon sonunun beklenmesine yol acti takim sakin Grosjean'dan cok memnun arac gelistirme konusunda geri bildirimleri vs vs bunlarin ust duzey oldugu bircok kez dile getirildi umarim gelecek sezon daha olgun bir pilot olur ve gercek Grosjean'i izleme firsatini buluruz umarim 2013 Rai ve Gro icin harika bir yil olur:)

  14. insallah birlikte lotusu ayaklandirirsiniz..

  15. Bu arada seneye daha güzel bir kaskla yarışmanı bekliyoruz 😀

  16. Şu anki şartlarda daha hızlı bir takımda boş bir koltuk yoktu zaten.Kendisi için en iyisi oldu,hayırlısı olsun.

  17. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Bare ayağina guclu bir araç verselerde şampiyonlugga oynasan..Asil o zaman rekabet olur..

    Vettel,Alonso,Button,Webber,Perez,Massa,Raikonen ve Mercedesler(TABİ İYİ BİR ARAÇ CİKARİR İSE Kİ PEK ZANNETMİYORUM!) işte o zaman çok büyük bir rekabet olur. 🙂

    Eee bizede Raikonen için Hayirli olsun demek düşer.. 🙂

  18. Oley be uyandığımda gördüğüm en güzel haber bir kaç gün önce tekrar bırakacabileciğini düşünmüştüm neyse ki korktuğumuz olmadı seneye harikalar yaratacaz inşallah!!!

  19. Allah utandırmasın…hayırlı olsun…hatasız dertsiz tasasız kazasız belasız kısmetli bahtı açık bir f1 hayatı diliyorum…

  20. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Zaten devam ediceğine kesin gözüyle bakıyordum ama Raikkonen, bu belli olmaz bir anda değiştirebilirdi kararını. Neyse inşallah bu sene yerimizi korur seneyede şampiyonluk potası içerisinde yer alırız. Her ne kadar Raikkonen, ''pilotlar şampiyonasında 1.olamadıktan sonra, 3.'lüğün bir önemi yok'' desede bu sezon inşallah 3.'lüğü kimseye kaptırmazsın. 3.'lük konusunda Webber yani Red Bull gibi büyük bir tehtit var arkamızda. Bu arada Webber, bu sezonda 3.olursa muhteşem bir istikrar yakalamış oluyor. 2010, 2011 ve 2012 üst üste 3 sezonuda 3.bitirmiş olucak.

  21. hayırlısı
    bu sezon çok istikrarlı idi 3 büyüklerden birinin koltuğunda otursa şampiyonluk şansı hala vardı.seneye ferrari ve mc larenle mücadele edebilir.coanda egzozda en çok gelişimi sağlayacak takım olacaklar sisteme yeni geçtikleri için.hali hazırda coanda egzozda yeni olmalarına rağmen yerlerini koruyorlar o nedenle seneye daha iyi olacaklardır.

  22. sevinme böyle bi arac verirlerse.artık hedeflerini büyütüp aptalca güncellestirmeler yapmayıp akıllı davranmaları lazım.seneye hedefleri sampiyonluk olmalı ve eğer raikkonene en azından ön gruba dahada yakın bir arac verirlerse sonuna kadar götürür bu işi kimi

  23. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    seneye bu aracla yarısacagına sevinsemmi üzülsemmi anlayamadım lotusun sampiyonluk kazanabilecegi şartları verirse raikkonene neler yapabilecegini bu yıl gösterdi herkese.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir