Mclaren: "Yumuşak Lastiklerde Sorun Yaşadık"

yazar:

kategori:

Whitmarsh “Yumuşak lastiklerde sorun yaşadık, bu yüzden yavaştık. Ana lastiklere geçer geçmez en hızlı araçlar olduk.”

“Ancak o ana kadar çok zaman kaybetmiştik ve Jenson Grosjean’ın arkasında geride kaldı. Bu yüzden altı çizilmesi gereken konu yumuşak lastiklerle hızlı olamamamız oldu.”

“Aslında tüm hafta sonu yumuşak lastiklerde iyi değildik. İyi performansa sahip olmamıza rağmen sıralamalarda 2. çizgide kaldık. Podyuma yakın olduğumuz için hayalkırıklığı yaşadık.” dedi.

Whitmarsh, Mclaren’in yarış içerisinde pitlerde Lewis Hamilton’un direksiyonu değiştirme hızının harika olduğunu söyledi.

Whitmarsh “Viteslerde sorun yaşıyordu. İlk başta kesinlikle direksiyonun değiştirilmesine karşıydım ancak değiştirebilecek kadar zamanımız vardı.”

“3.1’lik pit zamanı fena değildi ancak kolay bir şekilde hata yapılabileceği için bunun rutin bir şekilde yapılmasını istemem.”

“Lewis daha durmadan boşa alıp direksiyonu çıkardı. Direksiyonu çıkarmak normalde çok zor değildir ancak onu tekrar yerine takmak zordur çünkü çok fazla elektronik bağlantı var.” dedi.

 


Yorumlar

  1. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bu yarıştaki sorun ne olacak diye gerçekten merak ediyordum 😀 yumşak lastikler,direksiyon arızası ve button ın herzamanki önden kayma problemleri. sorunsuz hafta sonu geçirmenin imkansız olduğunu düşünmeye başladım. bakalım bir sonraki yarışta bombamız ne olacak 🙂

  2. Şu otomobile mekanik ayar konusunda çok zayıfız bence. Bir türlü şu lastikler de istikrarı sağlayamadık. Her yarış farklı bir seneryo gerçekleşiyor.

    Bu konuda Ferrari ve Renault bizden daha iyi. Gelişmemiz gereken tek nokta bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir