Kimi: "Hamilton Cezayı Haketti"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Montreal’de ‘acı bir sürpriz’ olarak nitelediği kazanın ardından McLaren pilotu Lewis Hamilton’un aldığı cezayı hakettiğini düşünüyor.

Kendi rsmi sitesinde Kanada’daki haft sonunu değerlendiren Fin pilot, BMW’den Kubica’nın yarışı kazanmasının kendisi için daha iyi olduğunu belirtti.

Kimi Raikkonen: “Kanada’da yaşadığımız, acı bir hayal kırıklığı ve sürprizdi. Bir araçla yan yana kırmızı ışıkta durmuşken birinin size vurmasına inanamıyorum. Dah da ötesi, orada iki duran araç vardı"

"Bana göre Hamilton cezayı haketti. Gelecek yarış Fransa’da 10 sıra kaybedecek ve en azından bu, işleri onun için daha kolay yapmayacak"

"Açıkçası Kanada’da iyi bir sonucu kaybettik. Pittenönce aracın hız açısından çok olduğunu hissediyordum. O yarışı kazanabilirdik veya daha kötüsü ikinci olurduk"

"Cumartesi günü sıralamalarda, pistin bozulan yüzeyi yüzünden zorluk çektik, yarışın başlarında da bir süre. Ön sol lastik ufalanmaya başladı ama ön lastiğin iyi bir şekilde çalışmasıyla çok hızlı gittik"

"Güvenlik aracından önce en hızlı tura sahip olduk. Ardından harika bir pit yaptık ve aracımızı öne geçirdik."

"Kırmızı ışıktan sonra Kubica’yı geçmeye çalışmak için hazırdım ama bu hiç olmadı. Onun yerine Hamilton geldi ve yarışımız son buldu"

"Kızgın değilim, sadece hayal kırıklığı yaşadım ve aynı zamanda şaşırdım ve hüsrana uğradım. Oradakırmızı ışık olduğunu biliyordu. Kaza oldu, ama iki duran araçla değil."

"Şimdi 7 yarış geride kaldı ve ard arda 2 kötü sonuç aldık. Kimsenin tahmin edemeyeceği bir şey bu. Açıkçası konumumuz artık o kadar da güçlü değil. Ama bu, bizim için dünyanın sonu değil. Pek fazla bir şey kaybetmedik"

"Şampiyonada 4.yüz. Geçen seneki ile aynı ve hâlâ bizim önümüzde uzun bir yol var"

"Kanada’da Kubica’nın kazanması bizim için iyi oldu. En fazla puan için onu tebrik ediyorum. Bizim tarafımızdan ana rakiplerimin değil şimdi sadece benim 3 puan önümde olan onun 10 puan alması daha iyi."

"BMW her zaman oradaydı ve her zaman puan aldı. Bizim için bir şey ters gittğinde şimdi onlar güzel bir liderlik elde ettiler. Bu konuda çok endişe etmiyorum ama açıkçası eğeronlar her zaman puan almayı sürdürürlerse şampiyonada onları yakalamak kolay olmayacak."

"Ama aracımızda çok iyi duygulara sahibiz. Şimdi, hafta sonunun başından beri çok güçlü olmamız gereken pistlere gidiyoruz."

"Monako ve Kanada, benim için çok geçmişte kaldı. Kanada’da kazanın ardından aracımdan çıktığımdan beri hepsini geride bıraktım ve sadece Fransa için odaklanıyordum. Geçen sene orada kazandık ve tekrar kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız"


Yorumlar

  1. Çok konuşmuş yada çok açıklama yapmış. Ancak boş konuşmamış. Klasik Kimi beyanları.
    Ayrıca McLaren sana kısa bir yanıt vermek istiyorum. Pite girmeden önceki turlara bakarsan zaten araç dengeye girmişti en hızlı turla beraber yarış galibi Kubica'dan nerdeyse 1 sn hızlı turlar atıyordu. Ayrıca pit çıkış yolunda beklerken görürsen çok akıllıca davranarak hafiften Kubica'nın önüne doğru durmuştu ki bu yeşil ışıkla beraber Kubica'nın önünü kapayacaktı ve yarışın muhtemel lideri olacaktı. Bütün bunlar olmuşken sen kalkıpta en kötü 2.'lik ihtimaline zor dersen özür dilerim ama bu yanıtı da hak edersin. Çok bişe istemiyorum sadece bu dediklerimi bir kez daha düşün istiyorum. Saygılar.

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Kimi sen konusurmuydun ya iyi GAZA gelmis kim firsat bu firsat yüklen rakibine bir ata sözü vardir .o sopa LEWiS inde eline gecer o zaman vur abaliya :)))

  3. senna guven avatarı

    Kimi de çok konuşmaya başladı..buzlar eriyor sanki

  4. ahmet ozkal avatarı

    olay kimi açısından nötr eğer ikiside yarışa devam etseydi %60 ihtimalle hamilton kazanıcaktı ve aradaki fark artıcaktı şimdi kubica gibi bi rakibi war güçlü ama mücadele etmesi daha kolay.

  5. Rakkathebest  avatarı

    özür dilerim alt çizgi için 😛 evet dedigin dogru ama ben bu seneden bahsedıyorum eger durumlar yıne karısırsa bmw 1 yarıs daha alabılır valencıa yada sıngapur gıbı bır pıstte ama daha fazlası olmaz bu sene bence bunu demekıstemsıtım

  6. ali berberoğlu avatarı
    ali berberoğlu

    lewise 10 sıra cezası az bence gridde sondan başlamalı

  7. Salt hız önemli değil, istikrar önemli bir de işin şans faktörü var. BMWye bu yardım ediyor. Bu sene olmadı seneye aktif halde yarışta olacağını tahmin ediyorum ben. Hangimiz BMW Sauber ilk kurulduğunda böyle başarı elde edeceğini tahmin ettik ki? (bu arada nickime alt çizgi eklerseniz sevinirim ayrıca yazarken :))

  8. ecrin deniz avatarı

    bence de haketti… kimi ferrariye gelince hakkaten de uzun cümleler kurmaya başladı:) 🙂

  9. Haticeye değil neticeye bakalım.

  10. forzaferrari avatarı

    çok konuşmaya başladı:)doğru konuşuyor vesselam..

  11. Rakkathebest  avatarı

    mneeeee olamaz…. bmw den bu sene sampıonluk beklemeyın ama seneye olabılır vega nıtro arkadasım sımdıye kadar hangı yaırsta gercekcı olarak zorladı bmw sence ? sampıyonluk ıcın cekısen pılotlar kımı massa ve lewis bu acık

  12. Ana rakibim değil dediğin pilot şampiyon olursa o zaman ne diyecen bilemiyorum Kimi.

  13. ya hamiltona ne yaparlarsa yapsınlar, allahından bulsunda, bizim kaybediden 10 puan ne olacak, kim geri getirebilir 10 puanı. yazık vallahi düşündükçe sinirlerim tepeme geliyo, hamiltonun boğazını sıkasım geliyo.
    keşke türkiyeye geldiğinde sıksaydık boğazını. nasrettin hoca misali: testiyi kırmadan dövüceksin, kırdıktan sonra ne anlamı var 🙂

  14. tolga soydan avatarı

    Mc Laren kimi bu yarışta en kötü 2. olurdu.yarışı izlemedinmi naptın.kubicanın arkasına kadar geldi sonra güvenlik aracı girdi.

  15. Rakkathebest  avatarı

    o yarısta kımı nın 1 hamıltonın 2 olamsını tercıh ederım bu yarısta lewıs ceza alacagına

  16. Forumda da yazdım, Avustralya'da Nakajima 10 sıra ceza aldı. Burada da Hamilton aynı cezaya çarptırıldı. Bu konuyla ilgili fazla kelime israf. Ayırca tur tur dereceleri gösteren bir tablo bulmam lazım, kimi pitlere girilmeden önce ufalanmanın geçtiği zamanda iyi turlar atıyordu. …………….. buldum……. pit öncesi fena sayılmaz kimi nin "+" dereceleri … http://www.fia.com/canadagp/documents/CAN_08_Race_Lap_Analysis.pdf

  17. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    cezayı hakettigini düşünmeyen biri yok ancak 10 sıra biraz fazla oldu yarısdışı bıraksalardı da aynı şey olurdu çunku gecen yıl alonso 10. basladıgı halde 5-6 filan olmustu şimdi lewis en iyi ihtimalle 15 filan baslar ve buyuk şanslara ihtiyacı var önde olmak için.heikiye güveniyoruz demek isterdim ama malesef öyle bir durum da yok umarım bizi utandırır,ferrariler güle oynaya 1-2 olur..lewis de ya her tur birini gecer ya da bir kaza daha yapıp puan alamaz bu ikisi dısında bir şık göremiyorum suan için:DD
    bir de o kaza olmasaydı ve lewis de kiminin yanına gelseydi nasıl olurdu diye düşünmekten kendimi alamıyorum cunku yeterince boşluk vardı orda muthiş bir 3 araclı start olurdu tabi bu kural dahilinde mi onu bilmiyorum:DD

  18. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    cidden kaza olmasaydı pit çıkışında çok güzel rai-kubi kapışması olurdu belki hamiltonda katılabilirdi.

  19. Mc Laren arkadaşım pit çıkışı kubica ile yanyanaydı Kimi. yani geçemeyeceğini düşünüyosan yanılıyosun

  20. Sen 1 an iyi hissedebilirsin ama o tüm haftasonu senden iyiydi Ayrıca kubica dan iyi olduğunu gösteren birşeyde yokken nasıl en kötü ihtimalle 2. olabileceğini söyleyebilirsin.Nasıl olsa lewis çarptı yarış dışı kaldı, 1.ydik sözleri başlar.Lewis depoyu doldurmuş.Kubicanın önüne geçebileceğini nerden biliyosun.SC 5 tur erken girse, 5 tur geç girse senin hiçbir avantajın olmayacakken nasıl 2.likten emin olursun

  21. bellıkı hala kızgın kım olsa kızar nede olsa puan yarısı sampıyonada ne toplarsan okadar ıyıdır.kımıyı mclaredede cok tutardım az konusan ne dedıgını bılen adamdır.

  22. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    İşte benim önceki yazıda yazdığım yorumun nedeni sorulan soruyu önce kişi kendisi için düşünür ve kendince menfaatine uyan kısmından cevaplamaya başlar kimi için şampiyonada sıkıntı teşkil eden rosberg değilki hamilton

  23. Rakkathebest  avatarı

    ya hamilton hakeetide rosberg niye ceza aldıki….onun duramayp carpması kadarda ılgınc bu arada rosberg ın ceza alması

  24. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bu aralar kimi'nin çenesi açıldı..kaza bir işe yaradı..:)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir