Alonso ve Ferrari Arasında Gerilim Yükseliyor

yazar:

kategori:

La Stampa’nın haberine göre Alonso, takımın teknik direktörü Pat Fry’ın sürücülerin sıralamalarda standartlara uygun sıralamalardan uzak kaldıklarını söylemesine kızdı.

Fry yarışın ardından “Sonuç şu anki potansiyelimizi gösteriyor. Ancak istediğimiz yerde olmak için bugün (sıralamalarda) mükemmel olmalıydık ve öyle olamadık.” demişti.

La Stampa’nın haberine göre Alonso Fry’ın yorumunu duyduktan sonra oldukça sinirlendi. Alonso’nun kızgınlığı üzerine sakinleştirmek için Stefano Domenicali devreye girdi ve görüşmeler gece 1’e kadar devam etti.

Gazetenin haberine göre Alonso bu kızgınlıklar birlikte Twitter’a “1.2 milyon takipçime, Ferrari aracının arkasındaki bazı kilit aerodinamik parçaların mayıs ayından beri aynı olduğunu söylemek istiyorum.” şeklinde yazdı ancak Alonso’ya bu mesajı göndermemesi konusunda ikna çalışmaları uzun sürdü.

Domenicali bu söylentilerin üzerine “Medya olmayan hikayeleri yaratmada oldukça iyi.” dedi.

Luca di Montezemolo “Alonso mühendisleri sıkıştırma konusunda haklı.” diyerek Alonso’ya destek verdi.

Alonso son olarak “Kılıcınız kırıldıysa elinizde mücadele edin. Elinizi keserlerse o zaman omzunuzla, hatta dişlerinizle düşmanınızı itin.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ferrari onu şutlayalı yıllar oldu.

  2. Rory byrne nerelerde anlam veremiyorum kesinlikle???

  3. Fry Alonso nun sıralamalarda hata yaptığını söylemiş.ne var bunda??bugüne kadar rai en az 10 kere sıralamada hata yaptığını yoksa daha iyi yerde olacağını söyledi,keza vettel-hamilton..alonsonun gerçekten psikoloğa görünmesi gerek.bunu hakaret yada laf sokmak için söylemiyorum inanın.pire için yorgan yakıyor adam.face e yazacakmış,domenicali-montezomolo seferber olmuş falan-filan..ne bu yaaa.ron dennis olacaktıki…

  4. Alonso büyük pilot 96 yılında schumi'de ferrariye gittiğinde ozaman dingilterede olan aracı tasarlayan ekibe saydırırdı,,sonrası malum,tüm birimler maranelloya toplantı,,tasarlayanlar şutlandı v üstüste başarılar geldi velhasıl kelam..saygılar

  5. Öküz öldü ortaklık bozuldu bu sanırım.

    Araç yavaş Alonso gidiyor :DDDDDDD

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Zaten o lafı yazan dini kullanıyor demedim ben. Dini kullananlar daha başka, sitenin demirbaşı olan 2-3 kişi var onlar. Zırt pırt isim değiştirip geliyorlar. Kendilerini biliyorlar zaten. Amaçları sırf fiten fesat sokmak.

  7. çünkü alonso çok konusuyor.bu hafta 12 demeci var hatta bir tanesi bundan sonra konusmayacağım dı:):)hehe

  8. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Bu tartışmaya dahil olmak istemiyorum ama "Ateistler" lafı olaya dini karıştırmak veya dincilik yapmak değil sanırım. Internette dolaşan "Ateislet bunuda açıklasın" geyiğini araya sıkıştırıp ortamı yumuşatmak ve birazda muzipce (ve kırmadan) dalga gecmek amaçlı olduğunu sanıyorum.

    Aynı bir zamanlar çok moda olan "Hamilton's fault" geyiği gibi.

    Tabiki bu benim gördüğüm yorumlar için geçerli. Gözümden kaçıpta insanları rahatsız eden istisnai yorumlarda geçiyorsa o laf, birşey diyemem.

  9. Büyük ölçüde anlaştık sayılır. Bir de şurada anlaşırsak tamam olacak 🙂

    Senna'nın kaza ve spin hariç pol'den kalkıp yarış dışı kaldığı yarışlar:

    1985 San Marino – yakıtı bitiyor
    1985 Monako – motor
    1985 Avustralya – motor
    1986 S. Marino – tekerlek yatağı
    1986 Portekiz – yakıt
    1989 ABD – elektronik
    1989 İngiltere – vites kutusu
    1989 italya – motor
    1990 S. Marino – lastik
    1990 İspanya – radyatör ve motor
    1992 Kanada – elektrik

    Yine de bunlarla da tam anlam çıkmaz. Çünkü, mesela okuduğun '88 Brezilya'da diskalifiye oluşunun nedeni de aslında mekanik arızadır veya üzücü şekilde biten son yarışının da. Ayrıca yine pol'den kalktığı yarışlarda kendisine çarpılarak yarış dışı kalışları da var. '94 Pasifik'de adamım Mika'nın arkadan Senna'ya çarpması gibi.

  10. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Bende site ilgili sana cevapları verdim, biraz düşünmen için. "Ateistler Nerdesiniz" yazısına gelirsek Eğer böyle birşey yazarsa cevap bile vermezdim. Çocuk ile çocuk olmamak gerekir.

    Bir zamanlar bende Schumacher için birçok kişiyle tartıştım ancak daha sonra onlara en büyük cevabın "hiçbir şey söylememek" olduğunu anladım, çünkü o kişilere cevap yazarsan amaçlarına ulaşmış olurlar. Böyle konularda siteye destek olmanızı beklerdim, ne diyelim umarım durumları anlamışsınızdır.

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sıkıntılarımı dile geitrdim kendi çapımda, adamda çıktı cevabını verdi. Mesajım Abdullah bey diye başlıyor. O mevzu ile ilgili cevabımı yazdım zaten, okumak istersen bir üstte.

    Ben siteyi değil, sitedeki mantarları sevmiyorum. Adamların bir tane iğneleyici ve aşalayıcı olmayan yorumu yok. Milleti galeyana geitirp zorlan ağzını bozduruyorlar. Bu arada kendilerine bişey olmuyor. Site yasaklasa bile zaten 40 tane üyelik almışlar sırf bu provokasyonu yapabilmek için. Dincisini mi istersin, dini bahane edip 40 tane laf sokoanınımı.

    Adam başka konuda ATEISTLER nerdesiniz diyor. Yine Alonso konusu. Be ne demektir şimdi bir açıklamasını yap bakalım objektif olarak.

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu kadar uzun cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

    Bir iki bişey diyip kaçacam. Kimse sizin burda yaptığınız işi küçümsemiyor. Bunu bir bir anlayalım. İyiki varsınız.

    Ben yorumlarım siliniyor diyede birşey belirtmedim, aksine bugün içinde en az 3 Alonso konusunda yazılan tüm mesajlar silinmiş, sıfırlanmış yani. Bunu demek istedim. Hatta soranlar olmuş neden silindi diye. Bu kısmı yanlış anlamış.

    Ergen meselesine gelince, kendi yaşı henüz 23-24 olan bir pilotu 40 yaşında biri tutar veya delice fanlığını yaparmı, çok nadir belki olabilir. Bunun dışında tabiki genç adam genç pilotu tutar.

    Şimdi bakalım, şurdan çıkıp Vettel haberine gidelim, kaç tane Alonso taraftarı o habere gidip Vettel için abuk sabuk konuşmuş. Sonra o sildiğiniz yorumlarda dahil Alonso haberlerine gidelim ve görelim Alonso'ya nasıl giydirmişler sizin tabirinizle. Adam geçen hatta kendi pilotunun 1. liğini tebrik etmemiş, Alonso 2. oldu diye saydırmış 🙂 Diğer yandan 670 küsür yorumumdan sadece 15 tanesi askıdaysa bence bu çok güzel bir durum benim açımdan. Sizin açınızdan da öyle olmalı. Keşke hiç askıya alınan yorumum olmasaydı ama insanız neticede.

    Çözümü de söyledim. Bu üyeler belli, önce üye alımını durdurursunuz, sonra bu üyelerin üyelikleri silinir. Dolayısı ile mantar gibi tekrar üyelik alamazlar. Site içindeki seviyeli insanlar çok da güzel bu siteyi takip etmeye devam ederler. Ha illaki üye isterseniz, davetiye sistemi yaparsınız bir çok torrent sitesi gibi. Gelenin de kim tarafından davet edildiğide belli olur, yaptırımı da ona göre uygularsınız.

    Yok bu mantarlara da ihtiyaç var derseniz. Orası sözün bittiği yerdir.

    Alonso ve hit meselesine gelince. Şimdi bugün siz bu 3-5 Alonso haberi dışında, diğer haberleri koysaydınız bugünki sitenin hiti ne seviyede olurdu ?, Yarı yarıya düşerdi değil mi. Ha siz koydunuz kötümü yaptınız, asla. Demek istediğim buydu özde. Zaten o yüzden mesajımın sonuna smile yapmıştım.

    Çerez olayı da evet kolay tabiki şifre yazmak ama o çerezlerin süresiniz de sonsuz yapmak veya 1 sene ondan kolay. Sitenin kodunda 3 ü 5 yapacaksınız neticede. Neyse bu çok önemli bişey değil. Dile getirmek istedim sadece.

    Sağlıcakla.

  13. Bakın, ben ve diğer arkadaşlar sizlere karşı her zaman açık oluyorum ama bir türlü anlaşamıyoruz. siz bu mesaja da cevap verince büyük ihtimalle düşüncelerinizden vazgeçmeyeceksiniz, ikna olmayacaksınız ancak yine de açık ve seçik bir şekilde bir kere de size özel cevap veriyorum tek tek:

    Abdullah bey, Öncelikle yaşınız kaç bilmiyorum, lakin pekte bir site yönetiminden anladığınızı sanmıyor ve düşünmüyorum. Site yönetimi demek herkese eşit şartlar altında saygılı ve seviyeli bir ortamı kurmak demektir. Yönetici yeri geldiğinde eleştiriyi kaldırabilmesi gerekir. Eleştiri sürekli iyi olmaz. Her şeyden önemlisi üyelerin isteklerine ve sorunlarına eğilmeleri gerekir.

    Yaşımı söylemem çok da gerek değil. varsayın 15, 25,35 ya da 45 yaşındayım. Site yönetimi konusunda ihtisas yapmış bir insan değilim çok haklısınız ancak Allah'a şükür elimizden geldiğinde herkesi memnun edemesek dahi bir şekilde siteyi yönettiğimizi düşünüyorum. Eğer ki biz yaklaşık 6.5 senedir internet ve formula 1 camiası içerisinde yer alıp, sürekli olarak gelişmeyi başarıp, sahte yollarla olmadan istatistiki verileri geliştirip siteyi sürekli olarak bu alanda zirveye yakın yerde tutup belli kitlede insanı çekmeyi başarıp bu ortamı kurduysak o zaman doğru olan bir şeyler var demektir.

    Ben ve arkadaşlarım elimizden geldiği kadar saygılı ve seviyeli bir ortam kurmaya çalıştık. Tam olarak başarılı olamasak da, ne yazık ki belli arkadaşları zaman zaman aramızdan kaybediyor olsak da her gün siteye giren belli kesim varsa ve yenileri ekleniyorsa bu demek oluyor ki biz insanların istediği gibi bir ortama yakın bir şey kurmuşuz. Sürekli olarak eleştiriyi kaldıramadığımız söyleniyor. Bırakın Allah aşkına bu yorumları. Her gün yeri geliyor siteye giydiriyor şucu ya da bucu taraftarlar. Her istediğinizi söylüyorsunuz, bir sürü yorum gösterebilirim geriye dönük ondan sonra bir de eleştiri kaldıramıyorsunuz diyorsunuz.

    Türkiye'de anlık bir şekilde yorumunuzu yapıp cevap alabileceğiniz başka bir ortam yok. Üyelerin çoğunu kısıtlamıyoruz. Üye olan kişinin yorumu "büyük ölçüde uslu durduğu takdirde" anında yayınlanıyor. Ama tabi ki insanımız bunu kötüye kullanıp yeri gelip giydiriyor. Bir kaç tane arkadaş dışında herkesin mesajı anında yayınlanıyor. Mesajı onaylamalı olanların da bazen geç kalsa da çoğu mesajı yayınlanıyor. E derdiniz nedir arkadaş? Yorumlar yayınlanmıyormuş. Yok öyle bir şey; illa ki panelde yayınlanan ve yayınlanmayan yorumların listesini mi ayrıntılı bir şekilde dökeyim? Küfür olan, direkt olarak saldırı olan yorumlar tabi ki, bazen geç kalıyor olsa da, kaldırılıyor. Bunda yanlış olan nedir?

    Yönetici istediği gibi işine gelen mesajı yayınlayıp, gelmeyeni kaldıramaz. Bunun dışında ortamı sürekli geren kişileri sitesinin saygınlığını yitirmemesi açısından sitesinden uzak tutar. Gerekirse üye alımını kapatır, gerekirse ücretli üyelik yapar, gerekirse davetiye sistemine geçer.

    Kim işine gelen mesajı yayınlayıp gelmeyeni yayınlamıyor? Bazen diyorum belli kesimdeki arkadaşlar sitenin admin panelini benden daha fazla inceliyorlar gibi. Sitenin yorumları çok büyük hata olmadığı sürece asla silinmez sadece askıya alınır. Şu anda veritabanında yorum sayısına ve askıda olanlara baktım. bu size umarım bir fikir verir kaldırılan yorum oranı hakkında. 300 binin üzerinde yorum yapılmış sitede ve 7900 tanesi askıya alınmış. bunların bir bölümü de yine spam denilen reklam yorumlarını içeriyor. kaldırılan yorumların oranını siz hesaplarsınız sanırım.

    Ücretli üyelik ya da davetiye sistemi gibi konulara aşağıda değineceğim.

    3 tane reklama 5 tane gereksiz adamı tıklatmak için site kurulmaz. Kaldı ki çoğu insan reklam engelleyici kullandığından zaten o reklamları görende çok az.

    Ben siteyi reklam için kurmadım. Bugün daha işten gelirken yine bu site ve nasıl açtığım konusu gündeme geldi de o günleri hatırlayınca yüzümde bir tebessüm oluştu. Emin olun reklam paneline haftada bir ancak bakarım çünkü ondan yana bir beklentim yok. Yatan parayı da aydan aya ya da 2 ayda bir server parasını ödemek için kontrol ediyorum. O kadar. O kadar da kazandırmasa büyük ihtimalle cepten ödeyip yine bu siteyi ayakta tutacak kadar psikopata bağlamış gibi görünüyoruz ekip olarak ama bunu size anlatamam ya da inanmama konusunda ısrar edeceksiniz.

    Ben her zaman birşeyin kaliteli olmasından yanayım. Az olsun öz olsun. Özellikle konu içlerinde ki komple mesajları silmeniz üyelere büyük saygısızlıktır. Neticede ayrılan vakit verilen emek ve düşünceyi bir çırpıda silip atacaksanız haberlerinizi yorumlara kapamanız daha hayırlı olur.

    Burda vermeniz gereken cevap 6.5 yıldır ayakta nasıl kaldığınız değildir.

    Ben de sizin gibi düşünüyorum ancak bazen elimizden her şey gelmiyor. bir eldeki parmakları geçmeyen kadar insanla zoraki boşluklar yaratarak bu işi sürdürüyoruz. Yorumlarda herkesi memnun edemiyoruz ancak site yönetimi demek sadece yorumlardan ibaret değildir. Siteyi ayakta tutan da sizin deyiminizle Alonso haberleri değil, sizin yaptığınız yorumlar değil, siteye eklenen içeriklerdir. Evet 6.5 senedir bu işi yapıyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz. Biz hiç bir zaman haberlerin kaç yorum alacağını tahmin ederek haberlere başlamıyoruz, ya da haber yapıldıktan sonra bir habere kaç yorum yapıldığını, en çok hangi haberlere yorum yapıldığını bakarak vakit harcayamıyoruz çünkü o kadar vaktimiz yok.

    Ben, Gökhan abi ya da Özge ile Kemal bu haberleri girmese afedersiniz ama neye yorum yapacaksınız? Evet o zaman alternatiflere yöneleceksiniz ki kimisi yöneliyordur ya da hiç buraya bakmıyordur. Bu da tercih meselesi. Ama yaptığımız işi 3-5 kuruş kazanmıyor olsak bile elimizden gelen en iyi şekilde yapıyoruz. Evet, yeri geliyor cümlelerde anlam düşüklüğü olabiliyor, yeri geliyor imla hataları oluyor ama sanmayın ki bunlar bu işi bilmediğimizden kaynaklanıyor… Bu iş öncelikli işimiz olmadığı için illa ki zamandan çalarak bir şeyler yapıyoruz, yeri geriyor öncelikli işimizin önüne alıyoruz ama tam anlamıyla zamana karşı yarışarak, neden bu derece bu işe giriştiğimizi anlamadan bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ve üstüne basa basa söylüyorum, yorumları düşünmeden bu işi yapıyoruz.

    Sitede şu anda 29 binin üzerinde haber varsa bir çoğunda, büyük bölümünde hatta 5 taneden fazla yorum yoktur, kimisinde hiç yoktur. Ama buna rağmen yapmışızdır sonunu düşünmeden. Ha Alonso haberleri gerçekten hit alıyor mudur? Evet, bunu da Alonso'ya söylenen kötü sözleri kaldırırken hissediyoruz…

    Örneğin her Alonso konusunda kalvyeleri kabaran yeni ergenleri takip edebilirsiniz. Vettel ile ilgili son haberinizde bu kalvyesi kabaran ergenlerden neden hiç yorum yokta, hepsi Alonso konusuna gelip seviyesiz cümleler kurup milletin asabı ile oynuyorlar diye düşünebilirsiniz. Böylece haberlerdeki mesajları silmek zorunda da kalmazsınız.

    Valla açık konuşacağım, her dönemde böyle kişiler olacaktır. Bunu engellemenin bir yolu pek görünmüyor. Bu sadece burada geçerli değil, dünyanın her yerinde sizin düşüncenizle yeni yetmeler böyle şeyler yapıyorlar. Taraftar olunca da karşı tarafın dediğini çekememezlik ortaya çıkıyor. Ama şunu da söyleyemeden geçmek istemiyorum. Bugün Vettel taraftarlarına yeni yetme, liseli gençlik, ergen diyenler; siteyi ilk açtığımız dönemde de Mclaren ve Ferrari taraftarları, o dönemin büyükleri yeni çifte şampiyon, tarihin en genç dünya şampiyonu olan Alonso'nun ergen taraftarlarına benzer şeyler söylüyorlardı çünkü benzer süreci o zaman geçirdik. Gelecekte de muhtemelen başka bir sürücü de aynı durum geçerli olacak.

    Neticede sizin siteniz ayakta kalsın diye kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil. Sizin yaptığınız inların duygularını ve iyi niyetini sömürmek şu anda.

    Bizim kimseden böyle bir talebimiz yok. Sizin gönlünüz olsun diye de herkese sırt dönme şansımız yok. Makul seviyede tartışmayı öğrenirsek, kendi bildiğimizin, kendi pilotumuzun ya da takımımızın her söylediğini ölümüne savunmaz avukat moduna girmessek, eğriye eğri doğruya doğru dersek bu tür şeyler yaşanmaz. Bakıyorsun schumiciler çıkıyor schumiyi eleştirenlere ne haddinize diyor. sonra alonsocular çıkıyor aynı şekilde kendi pilotunu eleştirenlere verip veriştiriyor. diğerleri de aynı şekilde altta kalmıyor ve bu döngü böylece devam edip gidiyor.

    Burada duygusu ya da iyi niyeti sömürülen birileri varsa onlar da…

    İşinize gelmeyen bir şey olunca kendinizce cevap veriyorsunuz zeytinyağ misali.

    Yapılan eleştirilerin çoğu zaman uluorta yapılıp da sitede aktif olarak kaldığını tekrar yazmam gerekmiyor sanırım.

    6 aydır sitenin çerezleri 2 günden fazla dayanmıyor, her girdiğimde tekrar tekrar kullanıcı adı ve şifre yazmak zorunda kalıyorum diyorum örneğin. Varmı bununlan ilgili bir çalışmanız ??

    Bakın ben bir webmaster ya da yazılımcı değilim. Elimizde olan sistemden de pek memnun değilim ve hatta aylardır çok daha kapsamlı bir şey bulmak için çabalıyorum ancak buna ne bilgim ne de sitenin imkanları el vermiyor. Ha mevcut sistemin işleyip tarzına gelirsek, benim evde kullandığım bilgisayarda veritabanını temizlemediysem her zaman kullanıcı bilgilerimi hatırlıyor ve giriş yapmak zorunda kalmıyorum; ta ki aynı bilgilerle başka bir bilgisayarda giriş yapmadıysam. Başka bir yerden giriş yaptığımda dediğiniz gibi evde tekrar oturum açmam gerekiyor. Yani bende durup dururken oturum kapanmıyor. Ha oldu ki kapanıyor, en fazla 5 saniyenizi alacak olan sisteme giriş yap linkine bir zahmet tıklayın çok zor bir şey olmasa gerek bunu yapmak. Bu işlemi yaptıktan sonra yapacağınız tek şey okumak olacak.

    Emin olun gerçekten siteyi yöneten insanların herkese karşı yaklaşımı eşit. Bu kadar şeyi okuduktan sonra yine aynı teraneler diyecekseniz eğer (ki diyecekler büyük ihtimalle olacak) ben boş yere yazıyorum bunları. Bu mesaja da nasıl mı cevap veriyorum. Bugün okuldayken işlere birazcık el atabilmem ve özgenin sınavlarından fırsat bulup yardım etmesi sayesinde.

    Bir süredir belki farkındasınız belki değilsiniz, sitenin emektarı Gökhan abi pek ortalıklarda yok. Bayram sebebiyle kısa süreli bir tatile çıktı ve eksikliğini fazlasıyla yaşıyoruz. Siz pek yaşamadınız belki ama o da benim ne için olduğunu bilmediğim çalışmalarım sayesinde oldu.

    Çok büyük ölçüde haberler benim elimden geçti. Bayram seyran demeden, yarış hafta sonu olmasına rağmen elimden geldiğince yine kendi şartlarımı maksimum seviyede zorlayarak, evde eşimle tartışarak ve zıtlaşarak yüzlerce haber girdim. Her seansın ardından mümkün olduğu kadar fazla sitede kalıp bir şeyler yapmaya çalıştım. Çok saolsunlar en azından foto işiyle uğraşmadım Kemal abi ekledi onları.

    Ve haberleri eklerken neleri düşündüğümü bilseniz, site yönetiminden bir şeyler anlamasam bile siteye girenlere ne kadar değer verdiğimi anlarsınız. Gündüz okulda olmam sebebiyle bu hafta içerisinde haberleri ancak okuldan döndüğümde ya da fırsat bulabilirsem öğle aralarında yapacaktım. PC başına geçtiğimde hep ertesi gün sabah kullanıcılar girdiğinde "yine mi haber girilmemiş" demesinler diye akşamdan yaptığım haberleri sabah açılacak şekilde siteye ekledim. Yarışın hemen ardından full yarışı ekleyince ( ne kadar zahmetli iş olduğunu download ya da upload işi yapanlar belki bilir), kısa videoları daha geç ekledim sırf girenler oyalanacak, vakit geçirecek bir şeyler bulsun diye. Akşam okuldan gelince daha elbisemi değiştirmeden haberlere başlayıp en az bir saat haber eklemekle uğraştım. Ne içindi bunlar? Egosunu tatmin etmek için bir insan bunu yapar mı sizce?

    Daha tonlarca şey söylerim ama neyse. bunlar bile çok fazla oldu.

    İsterseniz bu mesajımı da silebilirsiniz, problem değil. Silinirse zaten gideceği yere gitmiş demektir.

    Buna yemekten sonra cevap verecem hatun bağırıyor 🙂 derken baktım hemen bu hesapla 676 yorum yapmışsınız ve sadece 15 askıda var. bu mudur bizim yasakçı zihniyetimiz?

  14. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Neden hep işinize gelen mesajları seviyorsunuzda işinize gelmeyen mesajları sevmiyorsunuz ? Vettel ile sene başında onca dalga geçtiniz o mesajlar siteden kaldırıldımı ki Alonso'nunkiler kaldırılsın ? Sizin ayrıcalığınız nedir ? Alonso var diye bu site yürümüyor, Formula 1 var diye yürüyor. Yapılan yorumlarda hiçbir hakaret yok, Eleştiri var. Siz burda bu yazıyı yazana kadar eleştiren kişiye ne cevap yazacağını düşünseydiniz hiçbir sorun olmazdı.

    Reklamlara ister tıklayın ister tıklamayın zorluyorlarmı ? O reklama tıkladığında 100 tl mi geliyor zannediyorsun ? İnsanlar şu site olsun diye aylık kim bilir kaç para ödüyorlar. İnternet sitesiyle kolay kolay para kazanılmıyor, heleki bu sporda imkansız.

    Hani diyorsunya çerezler hata veriyor diye, işte o reklamlara bir kere tıklasaydınız şimdi daha iyi bir durumda olabilirdi site..Her neyse, siteye bu kadar yüklenmenize dayanamadım. Baştan söylüyorum Alonso düşmanı değilim, Sitenin avukat'ıda değilim, objektif bakan bir kişiyim.

  15. sayın yönetici benim yaşım 43 benim bu yaptığınız ukalalık . buradaki insanlar kavga için değil birbirini kızdırmak için buradalar . böyle işinize geleni yayınlayın işinize gelmeyeni yayınlamayın olmaz böyle yöneticilik böyle yaparsanız burada kimseyi bulamazsınız .

  16. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yok hocam olurmu, Son 3 yıldır kobayashi, ondan evvelde Glock sayesinde idi. :))

    Neyse..

  17. Alonso'nun bu takımda işi yok!

  18. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Örneğin ben bu siteye girdiğimde %90 oranında Alonso ve ferrari haberlerine bakıyor, geri kalan haberlerde çok önemli bişey yoksa başlıklarını okuyorum sadece.

    Alonso haberi demek, tıklamak demek, tıkladıktan sonra yorum yapmak demek, yoruma verilen cevap ve cevaba verilen cevaba silsilesi ile sürekli tıklanmak demek. Ne kadar tıklanmak o kadar google demek.

    Laf olsun diye site avukatı olmayın arkadaşım. Ben öylesine bişey yazdım, Alonso olmasa GROSJEAN konusuna mı girip bu kadar hit verecek millet, dolayısı ile de hiti azalan site zaman içinde google da ilk sıradan gerilere düşmeye başlayacak.

    Dolayısı ile evet, iyiki Alonso var. 😉

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Abdullah bey, Öncelikle yaşınız kaç bilmiyorum, lakin pekte bir site yönetiminden anladığınızı sanmıyor ve düşünmüyorum. Site yönetimi demek herkese eşit şartlar altında saygılı ve seviyeli bir ortamı kurmak demektir. Yönetici yeri geldiğinde eleştiriyi kaldırabilmesi gerekir. Eleştiri sürekli iyi olmaz. Her şeyden önemlisi üyelerin isteklerine ve sorunlarına eğilmeleri gerekir.

    Yönetici istediği gibi işine gelen mesajı yayınlayıp, gelmeyeni kaldıramaz. Bunun dışında ortamı sürekli geren kişileri sitesinin saygınlığını yitirmemesi açısından sitesinden uzak tutar. Gerekirse üye alımını kapatır, gerekirse ücretli üyelik yapar, gerekirse davetiye sistemine geçer.

    3 tane reklama 5 tane gereksiz adamı tıklatmak için site kurulmaz. Kaldıki çoğu insan reklam engelleyici kullandığından zaten o reklamları görende çok az.

    Ben her zaman birşeyin kaliteli olmasından yanayım. Az olsun öz olsun. Özellikle konu içlerinde ki komple mesajları silmeniz üyelere büyük saygısızlıktır. Neticede ayrılan vakit verilen emek ve düşünceyi bir çırpıda silip atacaksanız haberlerinizi yorumlara kapamanız daha hayırlı olur.

    Burda vermeniz gereken cevap 6.5 yıldır ayakta nasıl kaldığınız değildir.

    Örneğin her Alonso konusunda kalvyeleri kabaran yeni ergenleri takip edebilirsiniz. Vettel ile ilgili son haberinizde bu kalvyesi kabaran ergenlerden neden hiç yorum yokta, hepsi Alonso konusuna gelip seviyesiz cümleler kurup milletin asabı ile oynuyorlar diye düşünebilirsiniz. Böylece haberlerdeki mesajları silmek zorunda da kalmazsınız.

    Neticede sizin siteniz ayakta kalsın diye kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil. Sizin yaptığınız inların duygularını ve iyi niyetini sömürmek şu anda.

    İşinize gelmeyen bir şey olunca kendinizce cevap veriyorsunuz zeytinyağ misali.

    6 aydır sitenin çerezleri 2 günden fazla dayanmıyor, her girdiğimde tekrar tekrar kullanıcı adı ve şifre yazmak zorunda kalıyorum diyorum örneğin. Varmı bununlan ilgili bir çalışmanız ??

    İsterseniz bu mesajımı da silebilirsiniz, problem değil. Silinirse zaten gideceği yere gitmiş demektir.

  20. Artık Lauda bir takım kurar, Alonso' ya hayran diğer adam Hamilton teknik patron olur, Alonso ilelebet yarışıp "en kötü araçla en iyi olmaya devam eder, 30 şampiyonluk kazanır" 70 yaşına kadar :-))

  21. evet 6.5 senedir sadece alonso sayesinde var bu site

  22. arkadaş şu alonso,yla Shumi,yi kıyaslamaktan vazgeçin . alonson başka takımda olsa kim arar sorar alonso,yu arkadaşım , Shumi bıraktı yarışı kaç takım peşinden koştu . .ferrari alonsoyu bıraksın hiç kimse almaz takımlarına

  23. alonso,nun iyiliğinden değil alonso,cular vettel,i rakip görmüyormuş . adamlar Shumi ile bile kıyaslıyorlar alonso,yu , yoksa alonso kim arkadaş ne başarısı var geldi 32 . adamın biri çıktı geldi üst üste şampiyonluklar kazanıyor . hala maval okuyorlar alonso şöyle böyle iyi atıp tutuyorlar geçin efendim geçin

  24. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    yok yok anladım zaten .:) bende yorumumu altaki arkadaşa gönderme amaçlı yapmıştım 🙂

  25. Alonso Schumi'nin yapamadığı hangi etkiyi yarattmış merak ettim doğrusu.O yıllarda sürünen Ferrari'yi dirilten,tüm takımın son umut olarak bel bağladığı, 21 yıl aradan sonra takıma şampiyonluk getiren adamdan daha büyük bir etki yarattığına göre iyi bir açıklaman vardır herhalde.

  26. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Alonso, haberlerinde tartışma çok olduğu için bu yüzden yorum sayılarıda çok oluyor. Bir yerde haklısın. Ama Alonso, haberi olmasada bu site ayakta kalır. Bazıları bu sitenin Alonso, sayesinde HİT kazandığını söylemiş, bende buna değinmek istedim aslında. Ancak dediğin doğru sitede en çok yorumlar Alonso, haberinde oluyor.

  27. Emin misin ? Alonso haberlerine gelen yorum sayısını diğerleri ile kıyaslarsan çok ilginç sonuçlar elde edersin.

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Dostum kusura bakma. Yorumum sana değil aşşağıda ki kendini bilmez Ferrari'cilere.

  29. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Alonso ve fanları olmasa site bir şey kaybetmezdi, bir şeyde kazanmazdı. Çünkü hiç birimiz bu siteye bir şey kazandırmıyoruz, kaybettirmiyoruzda. Alonso, medya ile daha içli dışlı olduğu için basın açıklamalarıda fazla oluyor. Alonso'ya, oranla medyaya biraz uzak duran Raikkonen'in, basın açıklamasıda Alonso'ya, kıyasla az oluyor. Buda senin dediğin şeye iyi bir örnektir. Yani senin zannetiğin gibi Alonso, haberleri bu siteye HİT kazandırmıyor.

  30. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Son paragrafına katılsamda ikinci paragrafta MSC nin yapamadığı hangi etkiyi yaptığını düşünüyorsun?
    MSC hüsranlarda yaşasa takımına herzaman sahip çıkardı. Bunu hiç haketmeyen Mercedes e bile yaptı. Herhalde bu sporun tarihinde hiçbir takımı bir pilot MSC nin Ferrari ye yaptığı gibi etrafında toplayamamıştır.
    Bu konuyu biraz açarsan sevinirm

  31. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Alonso'da olmasa site gidicekti vallaha :/ son 10 haberi nerdeyse ferrari ile ya eleştiri yada bir sorun 🙂

  32. massabest sözleşmeyi imzalayınca dilin çözülüvermiş.massa dökülürken ortada yoksun.

  33. ana sayfa ekranında dönen haber ve resimlere bakmak yeterli.8 tane dönen resmin 6 tanesinde alonso var.Alonso haberleri direk ana sayfaya düşüyor.

  34. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Burdan çıkan tek sonuç Alonso olmasa TRF1.net sitesi 1 ayda kapanır. :))

    Her türlü iyi ki varsın aslanım..

  35. Haberi 5-6 gün önce ilk gördüğümden beri gülüyorum.Tabiri caiz ise pis pis 🙂 Hani şu seveni dışında herkesin nefret ettiği Alonso varya,gerekirse nasıl biri olabilir onu bir kez daha gördüğüm için güldüm 🙂

    Adam Ferrari'de Schumi'nin yapamadığı etkiye sahip.Ben bir Ferrari taraftarı olarak bundan çok memnun değildim şimdiye kadar.Ama bundan sonra gram şüphem yok.Bu atam takımın Chief Engineer'ini bile kendi kalkıp cesaretlendirmeye çalışıyorsa – ister kendi çıkarına olsun ister başkası için – adam öldürse yeğdir.Ortada şampiyonluk mücadelesi var.Üstelik hem Ferrari hem Alonso için uzun zamandır gelmeyen bir şampiyonluğun mücadelesi.Ama ne yazık ki Formula 1'deki her şampiyonluk mücadelesinde olduğu gibi bir taraf güçlü,diğeri daha zayıf.Şimdi bir de geçmişine bakalım Alonso'nun :

    2005:Sezona en hızlı araç olarak başladı.San Marino'ya kadar Renault açıkça en hızlı araçtı.Sonra McLaren birden öne atıldır ve Renault'a büyük fark attı.Kimi'nin dayanıklılık sorunları olmasaydı şampiyon %90 olamayacaktı.Sonuç olarak sezonun %85'inde en hızlı 2.araçtı.

    2006:Yine sezona en hızlı araçla başladı.Üstelik sezonun neredeyse ortasına kadar öyleydi.Schumacher ile farkı da açtı.Daha sonra,önceki yıllarda Ferrari'ye yapılan yıldırma taktiği Renault'a da yapıldı,kütle amortisör yasaklandı.Verilere göre bu onlara 0.3 saniye kaybettirdi.Ayrıca takım bir daha o araca güncelleme yapmadı.Ferrari sezonun geri kalanında en hızlı araçtı.Schumacher Suzuka'da yarış dışı kalmasaydı şampiyon olamayacaktı.

    Ferrari yıllarına gelirsek:

    2010:Sezona en hızlı 2.araç olarak başladı.İlk yarış dışında bir çok olaya karıştı,Avustralya,Türkiye,İngiltere gibi yarışlarda gereksiz puan kayıpları vardı.Fark çok açıldı.Bir ara McLaren'de Ferrari'nin önüne geçti.Sonra bir anda diğer rakipleri üst üste puanlar kaybetti,Alonso da bu şansları iyi değerlendirip liderliğe yükseldi,Kore'den sonra.Ama araç konusunda hiç bir şey değişmedi,yine en hızlı 2. ve ya 3.araçtı.Red Bull açıkça en hızlı araçtı.Alonso kazandığı İtalya yarışından sonra şampiyonada lider olmamasına rağmen,açıklamasında "Her yarışta podyuma çıkarsak şampiyon oluruz." Dedi.Gerçekten de öyle oldu,Abu Dhabi'de 3.lük,hatta 4.lük bile yeterdi.Ama olmadı.

    2011:Sezona açık ara farkla en hızlı 3.araç olarak başlandı,hatta Lotus'la fark çok açık değildi.Fazla söz etmeye gerek yok,fiyasko bir sezon tek bir galibiyetle kapandı.

    ve 2012…:2011'den daha berbat bir başlangıç.En hızlı kaçıncı araç olduğu belli değil,özellikle sıralamalarda Q3'e zor kalan bir araç.Yine boş bir sezon olacağı düşünülürken,Malezya'da gelen galibiyet gerçekten takımı ateşledi ve İspanya,Kanada ardı ardına olmak üzere çok iyi güncellemeler geldi.Araç liderle çok farklı olmadan 3.en hızlı araç haline geldi,McLaren ile arası en fazla 0.3 saniyeydi.Buna rağmen rakipleri bir çok sorun yaşadı,Alonso büyük farkla liderliğe yükseldi.Uzun süre de bu farkı korudu,hatta yarış dışı kaldığı Belçika'nın ardından İtalya'da tekrar bu farkı eski haline getirdi.Ama sonra Singapur ile başlayan devasa Red Bull tırmanışı başladı,araç en hızlı 2.araç haline gelmesine rağmen Red Bull'un çok gerisinde kaldı.O büyük fark sadece 3 yarışta eridi,4.yarışta da açılmaya başladı.

    Öyle bir durum var ki ortada,sezona sıfır beklenti ile başla,sonra bir anda beklentileri yükselt,sonra şampiyonluğun en büyük adayı haline gel,1.5 ay gibi bir sürede tekrar sıfıra düş.Bunu aramızdan kaç kişi kaldırabilir merak ediyorum.

    Alonso'nun Newey açıklaması Fry'a göndermeydi,bu çok açık.Böyle zekice işler yaptığı için de seviyorum bu adamı zaten.En azından başkalarına kızınca Twitter'a sarmıyor,direkt kişiye söylüyor ve ya gönderme yapıyor.Formula 1 pilotuysanız,olması gereken bu.

    Ferrari taraftarı olmama rağmen,hiç bir pilota takımımı değişmeyecek olmama rağmen,bu olayda Alonsocuyum.Çünkü haklı.Ferrari kaç yarıştır aracı geliştiremiyor.Ta ki Hindistan'a kadar.Hindistan'ı da zaten gördük.Büyük güncelleme diye başladık,gün geçtikçe küçüldü.Ne işe yaradı,en fazla 0.1 saniye.Ama Alonso'nun sıralama konusunda herkes haklı.Hata yapmada iki McLaren'i de geçecek güce sahipti araç.Ama 2.likten fazlası nasıl olacaktı ki ? Dokunulmaz bir Vettel var ortada.Yarış sırasında 5 dakika ya gözüküyor,ya gözükmüyor.2.likten fazlası zaten olamazdı.

    Fry'ın bu açıklamasında hiçbir mantık yok.Sen takımın Şef mühendisisin.Aracı geliştirme konusunda tüm yetki sende.Sen bu aracı istediğin gibi geliştiremiyorsan,bundan Alonso'ya ne,Massa'ya ne,Domenicali'ye ne.Bunu takması gereken tek adam Montezemolo.Başkası değil.

    Son 20 yılda kaç kişi vardır acaba,0.5 saniye yavaş bir araçla şampiyon olan,en azından oynayan ?.Ben örnek vereyim.Schumi 1996,1997 ve 1998'de böyle yarıştı.Üç sene üst üste.1996'da özellikle sıralamalarda felç geçiriyordu.Williamslar dalga geçiyordu resmen.1997,en iyi senesi belki de.0.6 saniye yavaş araç,ama son ana kadar şampiyonluk savaşı.1998'de aynı.Ama sonuç ne ? 3 senede de 0 şampiyonluk.

    Michael Schumacher bile bunu yapamamışken,Bunu Alonso rahat rahat yapsın demek hangi mantığın ürünüdür ? Alonso ile kıyaslayamadığımız o efsane bile bu kadar büyük sıkıntı çekerken,Alonso'dan niye rahat bir şampiyonluk bekliyoruz ? Schumi'den iyi değil onu biliyoruz.E o zaman ? Schumi bile yapamamışken,Alonso nasıl yapacak ? Mucize beklediğimiz adam ne bir Ayrton Senna,ne bir Fangio,ne bir Graham Hill ne de bir Michael Schumacher.O sadece Alonso.Yetenek anlamında kısırlık yaşadığımız şu dönemde F1'in en iyi 2-3 pilotundan biri.

  36. Zaten alonso nun mücadelesi deve güreşi. Çıkmış Massa'nın omuzlarına oradan veriyor savaşını.

  37. Kazananı tebrik etmeyi bırak,topuğundan vurdurur.Öldürür hatta.Ailesini katleder.Sülalesinden iz kalmaz.Öyle bir adam çünkü Alonso.

  38. eveet yine bir alonso haberi ve yine reytingler tavan yapmış maşallah.yine redbulcusu vettelcisi kimicisi mclarencisi ve hatta daha önemlisi ezik massacılar burada.lewiscisi diyeceğimde o mclarenden ayrılınca pek taraftarı kalmadı galiba.neyse.patın söylediği tamamen işgüzarlık.eğer böyle bir şey dediyse.hani bir zamanlar alonsonun renaultttan ferrariye geçtiğinde ericin (alonso kendini adamıyor gibi bir şeydi)söylediği gibi.bir sıralama turunda hata yapabilirsiniz ve dereceniz gelimeyebilir ki adam zaten yarışta olan bitenini ortaya koyarak alabileceği azami puanaları aldı.acaba pata göre ilk üçden kalkıpta redbulları geçmesimi gerekiyordu .alonso hatasının farkında ve domanicali ye 60 sıralama turu atması gerektiğini yarış başlamadan ssöylemiş zaten.şampiyonanın şu zamanında böyle bir ortamda pilotunu desteklemeyeceksinde ne zaman destekleyeceksin bvilmiyorum.adam kaç yarıştır sizin hatalarınızı örtbas etmek için uğraşıyor bir yerlerini yırtıyor sen daha ilk hatasında adamı yerin dibine sokuyorsun.şimdi diyebilisiniz hiç bir pilot takımdan büyük değildir diye.o zaman takım yapması gerekeni yapıp pilotu hata yaptığı zaman gerekirse kovmakla bile tehtid edebilir.az önce bir arkadaş sabotajdan bahsetmiş sezonun son yarışlarında böyle bir şeyin olması başlı başına bir sabotajdır bana göre.bu sezon gridde en mükemmel pilot diye tabir edilen bir adam bir sıralamada hata yaptı diye harcanılmaması lazım diye düşünüyorum.

    ayrıca şu yukarıda yazdığım zevatlarmı ? onları zaten kimse takmıyor sizde takmayın onların acısı hiç dinmedi dinmeyecekte.

  39. bu alonso yoksa real madrid taraftarımı . aynı onlar gibi ağlıyor her sezon sonu

  40. alonso çenen çalışmasın ellerin çalışsın

  41. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    senden böyle bir yorum görmek, şaşırdım doğrusu.

    Önünde tur başına 0.7 – 0.8 saniye daha hızlı olan bir takım var ve sen o takımın bir pilotunu geçip 2. oluyorsun, Alonso zaten elinden geleni yapmış. Çok yavaş araçla sezonun büyük bir bölümünü şampiyona lideri olarak geçmiş, daha ne yapabilir ?

  42. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Alonso'nun bu alışılagelmiş tutumuyla haksız duruma düştüğü gerçek olmakla beraber, Fry'ın da bu sözleri söylememesi gerekirdi. Tamam geçen hafta sıralamalarda beklenilen performansı gösterememiş olabilir, ama Alonso değil midir ki takımı puan tablosunda şampiyonluk potasına sokan.. Sezon başından itibaren yılmadan aracın potansiyelinin üstüne çıktığı gerçek, ki ben başka bir pilotun bu kadar elindekinin suyunu çıkartacağını düşünmüyorum.

    Ama Alonso'da biraz çenesini tutmalı tabiki.. Şuan Mclaren'den iki klasmanda da öndeyiz. Ortada bir Newey gerçeği var ve alt edilmesi gerçekten çok güç. Ferrari az laf çok iş yapacaksa, bu Alonso içinde geçerli..

  43. burak evmez avatarı

    sıralamada yazmıştın zaten aynı şeyleri tekrarlamanın mantığı ne? herkes hata yapabilir bu sene en az hatayı alonso yaptı ve bunu çekemiyorsunuz neyse siz massayla artık 10.luğa oynarsınız

  44. burak evmez avatarı

    massanın raikkonenin yardımını aldığı gibi öyle mi? sen her haberde şu takım emri olayını açıp tartışma çıkarmaktan bıkmadın mı?

  45. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bana tabiki tahammül ediceksin.

  46. Mehmet kardeş, bu yaklaşımın yanlış. Serhan Acar'a düşer o ölçümü yapmak.

    Tarafsız olacak (ki kesinlikle inanıyorum olduğuna) ama iyi iş yapanı da övecek.

    Ben seçtiği kelimelerin "fanatikler, at gözlüklüler" tarafından yanlış anlaşılmaya çok müsait olduğunu söylemeye çalıştım!

  47. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Tebrikler kısa öze ve bu adamın gerçek yüzünün kelimelere yansıması bu olsa gerek.

  48. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Serhan Acar ile ilgili görüşlerine katılıyorum bir spor adamının hazımsızca olaya yaklaşması hiç etik değil Serhan Acara kalmadı Vettelin kalitesini ölçmek.

  49. Teşekkürler Onur. Seviyeli tartışmaları severim. Birşeyler öğrenmek isterim tartıştığım kişilerden.

    1 – ) '88 Brezilya'yı yanlış biliyormuşum. Okudum, öğrendim doğrusunu. Sağol!
    2 – ) En önemli kısma hemen cevap vereyim. Farklı bakış açısı kazandırdın, sağol. Pol Pozisyondan kalkıp da kaçar kez yarış dışı kaldıklarına baktım tek tek (kazalar, spinler hariç. Mekanik, hidrolik, elektrik vs….)
    Ayrton Senna 9, Vet 4, Alo 1, Ham 2 kez olmuş. Sıralama şöyle oldu: (1-Alo (0.66), 2-Vet (0.61), 3- Ayrton Senna (0.51), 4- Ham (0.5))

    3-) 2006 ve 2007 Alonso için daha önce çok örnek vermiştim. Uzatmamak için vermedim. Hemen girişeyim o halde: 2006'da Schumacher yetişmeye başlayınca Alonso yoğun askı altında gereksiz ve anlamsız tepkiler vermeye başladı. Başka olumsuzluklar da yaşanmadı değil (kütle amortisörlerinin yasaklanması falan). Sen işini yapsana. Ne ona buna laf atıyorsun? "Schumacher emekli olunca onu hiç özlemeyeceğim", "Formula1 artık spor değil", "Giancarlo beni geçmeyle neyi ispatlamaya çalıştı? (Çin)", "Galiba takımım da benim şampiyon olmamı istemiyor (Çin'den sonra)", Kanada'da gazetecilere el hareketi çekişi. 2007'deki casusluk skandalında, takımla ters düşmese aleyhte şahitlik eder miydi? "Ben buraya çifte dünya şampiyonu olarak geldim" havaları. Niki Lauda da demişti o zaman: "Yalan söylüyor. Eşit muamele göreceğini biliyordu oraya gittiğinde". Schumacher'in 2006 Monako'da yaptığının biraz yan yatmışını Lewis'e yaptı. Lewis'in "takım içinde bugüne kadar çetin rekabet görmedi herhalde" lafına verdiği tepki.

    Hakkını yememek lazım. Tüm bu tepkileri gerektiren etkiler de göz ardı edilemez tabii. Schumacher de sütten çıkmış ak kaşık değildi!

    4 – ) Yüz mimikleri konusu göreceli. Hagi'nin dediği doğru ama tepkilerini içinde tut. 2010 Abu Dabi'de Petrov'un suçu yok ki. Martin Brundle da dedi "İyi de ne bekliyordu ki? Çekilip ona yol vermesini mi? Tabii ki pist pozisyonunu koruyacak!" Ne diye hırsını ondan çıkarıyorsun? Ama sonrasında gayet sakindi. Serhan Acar da "Belki de hayal kırıklığını içinde tutmayı başarıyor. Öyle yıkılmış bir görüntüsü yok. En azından Webber'den iyi görünüyor" demişti.

    Özetle söylemek istediğim: Hayal krıklıklarını içinde tutamama lüksün yok. Ama Felipe Massa'nın ağlayışı akla geliyor hemen mesela. O öyle tutulabilecek gibi birşey de değil bence. İstisna… O kadar da olur. Erkekler de ağlar.

    5 – ) '88 Japonya'daki başarısını ASLA küçümsemiyorum. Oraya yetişebilmesi için o arabaya ihtiyacı vardı. Ki yarıştan sonra Alain Prost da tebrik ediyor kendisini ve şaşkınlığını gizlemiyordu. Bu bir motor sporu! Räikkönen'in de 17.likten gelip Fisichella'yı geçmesi azımsanacak bir şey değil. Ama onun için de gridin en hızlı aracına ihtiyacı vardı. Bir hata daha: Alonso o yarışı 3. bitirdi. 2. değil. Onu da yanlış yazmışım :))) Kimse uyanamadı!

    6 – ) Şampiyonluk hesabıyla ilgili dediklerin doğru. İnkar edilemez gerçek. Sonuçta kural kuraldır. Herkes onu bilip, kabullenip yarışıyor. "Benim kendi fikrim" saçmalıktan başka bir şey olmadığı.

    7 – ) Son tavsiyene de uyarım.

    Hatalı olduğum yerleri düzelt. Konuşuruz tekrar! Teşekkürler!!!

  50. dayanamadım, şunu da ilave etmek isterim..

    "Alonso son olarak "Kılıcınız kırıldıysa elinizde mücadele edin. Elinizi keserlerse o zaman omzunuzla, hatta dişlerinizle düşmanınızı itin." dedi."

    böyle polat alemdar-vari laflar etmen güzel ve göğüs kabartıcı, eyvallah.

    peki, dişler de kırılırsa, hani ne bileyim dil filan da koparsa ne olacak? kazananı tebrik etmeyecek misin hala?

    yoksa bu sefer de takım arkadaşının ( ya da sonunda ilan_ı aşk etmiş olan eski takım arkadaşının) ellerini dişlerini filan alıp öyle mi mücadele deceksin??

    pike'nin uzuvları gibi…

  51. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yani kısacası sakin olmalı

  52. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu haber asparagas olabilir üzerine bin konmuş bir haber olabilir, uydurlumuş bir haberde olabilir ama bunca sene hep duyduk gördükki bir haber cıkıyorsa ucundan kıyısından kuyrugundan hiç olmadı kıçından az birazı dogru cıkıyor.yani ateş olmayan yerden duman çıkmaz hesabı.

    alonso egosu yüksek hep bana rab bena yasayan ve yarısan hırsı bazen basına bela olan her dogruyu heryerde soyleyen biri.politik oldugu kadar soyledıgı bazı seylerın nereye varacagını hesap etmeden agzından cıkan seylerde var. yani keskın sırke kupune zarar verebilir.

    ferraide değisik bir takım.kurumsal olarak bazı seylerı sıneye cekerler ama zamanı gelınce zılgıtı basarlar.alonso sampıyonluk mucadelesının baskısı ıle oyle teknık dırektor,takım patronu,muhendısı vs kılıt noktadakı bazı yerlere satasmaya devam ederse o adamlarda profesyonelliğin onune bıraz duygularını gecırırlerse bırılerı alonsoya vettelden buyuk darbe vurabilir.darbe=SABOTAJ.

  53. "Fry yarışın ardından "Sonuç şu anki potansiyelimizi gösteriyor. Ancak istediğimiz yerde olmak için bugün (sıralamalarda) mükemmel olmalıydık ve öyle olamadık." demişti."

    sıralamaların hemen ardından yaptığım yorum:

    fernando, q3'te ilk derecesinde kullanılmış soft lastikler ile 1,25,773 yaptı.
    sonraki derecesinde ise, yeni set soft ile 1,26,xxx yaptı. (küsüratı sayma gereği duymadım)

    herkesin yeni lastikler ile derecesini iyileştirdiği bir anda, fernando yeni lastikleri ile nasıl eski lastikli derecesinin gerisine düştü?

    en basitinden, yeni lastikle ortalama olarak 0,2 saniye kazansa (ki eski-yeni lastik arasında daha fazla fark olur), bugün 3. cebi rahatça alacak pozisyonda olabilirdi.

    eski lastiklerle 1,25,773 yapmış olan araç hakkında atıp tutarken, fernando'nun yeni set softları ile atmış olduğu muhtemel hatalı tura da bir değinelim isterseniz..

    ————–
    bizim gibi gayet amatör ve elinde tv görüntüleri ile live timing'den başka hiç bir şeyi olmayan izleyiciler bile sıralamadaki başarısızlığı/hatyı/bir araya getirememeyi vs. (adını ne koyarsanız koyun) görebiliyorsa takımın teknik başı da bir ton veriyle bu durumu haydi haydi görecekti sonuçta; ve görmüş de. yürekliymiş ki bunu açıklayabilmiş.

    fry'ın söyledikleri gayet doğru. bir başka doğru ise alonso'nun da aslında bunu gayet iyi bilmesi fakat takım tarafından açık edilmesini gururuna yediremiyor oluşu. tipik alonso-ego durumu. normal karşılamak gerekircan çıkar huy çıkmaz..

  54. Selam Ömer kardeşim. Öncelikle emeğine sağlık diyeyim. Müsadenle bir kaç yere değinmek istiyorum.

    …Sayıların "hiçbir şeyin göstergesi olmadığını" gözler önüne sermek için.

    Katılmıyorum. Sayılar, tam olarak kullanılırsa herşeyi değil ama pek çok şeyi açıklar. Bunu akılda tutalım ve sırayla başlayalım.

    İkinci dipnot ile ilgili: Neden 2008 Lewis için bolca örnek verme gereği hissettin de 2006 ve 2007 Alonso için bir tek, hatta 1'i de geçtim, yarım örnek dahi vermedin?

    Kaybedilen yarışlarda Alonso ve Lewis'in yüz ifadesi hakkında: Bu konuda uzun uzun yazmaktansa kısaca şunu söylemem sanırım yeterli olacak. George Hagi'nin bir sözü vardır ve benim çok hoşuma gider: "Takımı yenildiğinde ağlamayan futbolcu hiçbir zaman büyük futbolcu olamaz." He ama işin içine karakter de girebilir. Örneğin Kimi. Sanırım bu adama -Allah göstermesin- "Dünyada en sevdiğin kişi öldü" deseler surat ifadesi aynı kalacak ve ağzından çıkan cümle de "Bu dünyanın sonu değil" olacaktır.

    …kafasının içinde sürekli şampiyona hesabı gezdiren, çaktırmamaya çalışan ama aslında hırsından yerinde duramayan Alonso…

    Alonso'yu büyük sürücü yapan özelliklerinden biri de budur. O'ndaki hırs, istek, adanmışlık belki de şu an ki gridde hiç bir sürücüde yoktur.

    88 Brezilya'yı kazanmış ama diskalifiye olmuş

    Sanırım kazanmaktan kastın sıralamayı kazanmak, yarışı değil.

    Senna ve günümüzün üçlüsünün polden alınan galibiyetleri hakkında: Keşke burayı hazırlarken bir de polden kalktığı yarışları bitirme sayılarını da ekleseydin. Kazaydı arızaydı fark etmez. Malum, günümüz Formula 1'inde mekanik arıza çok az yaşanırken Senna'nın yarıştığı 80'li 90'lı yıllarda pek çok kez yaşanıyordu. Şimdi yukarıda 'aklımızda tutalım' dediğim cümle gelsin 🙂

    '88 Japonya'yı kazanırken altında rakipsiz MP4/4'ün olması hakkında: Pist üzerinde bir MP4/4 daha vardı. İlk sıradaydı. Ve -burası çok önemli- direksiyonunda da çifte şampiyon 'Profesör' Alain Prost vardı. Bu bağlamda,

    Schumacher, Vettel, Alonso, Hamilton araba ile kazanıyorlar" diyenlere bu cevabım.

    cümlene de cevap vermiş oluyorum. Anlayamayan varsa biraz açayım. Senna'nın takım arkadaşı yani aracının aynısını kullanan kişi ne Barrichello, ne Webber, ne Fisichella veya Piquet Jr ya da Massa, ne de Heikki'dir. Çifte dünya şampiyonu Profesör Alain Prost'tur.

    "Ciddi bir kısmımızın şok olacağı bölüm" (!) hakkında: Geçmiş yıllarda sürücüler şampiyonası için alınan tüm puanlar hesaba katılmazmış. Fazla detaya girmeden kısaca geçeceğim;

    50-53 sezonlarında en iyi 4 derece,
    54-57, 59, 61-62, 66 sezonlarında en iyi 5 derece,
    58, 60, 63-65 sezonlarında en iyi 6 derece,
    67, 69, 71 sezonlarında ilk 6 yarışta en iyi 5, son 5 yarışta en iyi 4 derece,
    (Atlıyorum)
    1981-1990 sezonlarında en iyi 11 derece,
    1991'den günümüze ise sürücülerin elde ettikleri tüm dereceler şampiyonaya dahil olmuş.

    O yıllarda şampiyonluk hesabı yapılırken en kötü 6 yarış neticesi devre dışı bırakılıyormuş. Ayrton Senna ancak bu şekilde şampiyon olabildi.

    Yukarıda da belirttiğim gibi o sezon en iyi 11 yarış sonucu şampiyonaya eklendi. Yani en kötü 6 derece değil, en kötü 5 derece dikkate alınmamış. 8 sezondur uygulanan kural Senna'nın işine yaramıştır, doğru. Ama Senna'nın şampiyonluğunu bu duruma bağlamak kusura bakma ama saçmalıktan başka bir şey değil. Daha uzatırım da sanırım anlaşılabildim.

    (Yukarıda 2008 Singapur galibiyetini de dahil edip),

    …Alonso fanlarının kaçta kaçı bunları gerçek birer galibiyet olarak görüyor?

    demişsin. Alonso taraftarlarına niye gidiyorsun ki? Bizzat Alonso'nun kendisi bu 'karanlık yarış'ı kazandığını söylüyor.

    Fernando Alonso 2012'nin EN İYİSİ. Ama bu "Sebastian Vettel şampiyonluğu hak etmiyor" demek için geçerli bir sebep değil.

    İmza

    Alonso'nun ve Renault'un 2006 şampiyonlukları 'muhteşem'dir. (Bu konuda bir kaç kez yazıp çizdiğim için sadece bu cümleyle geçiyorum.)

    Son olarak küçük bir tavsiye: Bir daha böyle bir yorum yazarsan en fazla iki haberin altına at ki takip etmen kolay olsun.

  55. Haklısın. Bilmiyordum öyle bir şey olduğunu. Teşekkürler.

  56. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Sizin Köşeniz bölümüne gönderseydin daha çok kişiye ulaşırdın. Böyleyken insanın okuyası gelmiyor.

  57. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    ilginç, ama ilk defa Fernando 'Patron' Alonso hakkında bir yalan haber! Habercilere malzeme olmaya başlamış. Muhabirlere de yazık tabi, ekmek parası!

    Alonso son olarak "Kılıcınız kırıldıysa elinizde mücadele edin. Elinizi keserlerse o zaman omzunuzla, hatta dişlerinizle düşmanınızı itin." dedi.

    O dişler de ne zaman ve kim tarafından kırılacak acaba?

  58. Pek inandırıcı değil…

  59. adminler ne alemde merak ediyorum nolmus burasi boyle ya!!!!?Basliktan belki de gercekte olmayan bir gerginlik sitede gerginligin had safhasina ulasmasina sebep olmus.

  60. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    şunu da söylemeden edemeyeceğim. Concorde anlaşmalarını alonso bilerek mi görmezden gelerek böyle düşünüyor anlamış değilim. Bu bir gelişim yarışı olsaydı elbette ferrari ve mclaren redbull'u çoktan ekarte etmişlerdi. Sonuçta Formula 1 de güç paraya odaklı ve paranın sahipleri de bu iki köklü takım. Redbull 2013 te bana kalırsa yeni Concorde anlaşması ile çok büyük sıkıntılar çekicek

  61. Gelmiş, geçmiş en iyi pilot olup-olmamasıyla ne alakası var bunun?

  62. Lan ergen delikanlı ol azıcık kıvırma hemen. Noldu niye 3.5 attın. Ne çabuk unuttun Abi PC'de bilgilerim silindi geri getirmek istiyorum diye attığın mesajları. Adama hatırlatırlar böyle. Senin gibi sivilceli bir ergen için ağzımı bozmam ben.

  63. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Yoksa Schumi 2013 te ?

  64. Burası yorum köşesi yıllardır içine attıklarını yazmış biri galiba. İnsanın okuyası gelmiyor vallah.

    Gelelim konuya Alonso haklı görünüyor burda. Adam 2. defa sonunda kaybediyor şampiyonluğu.

    Bu güne kadar üretilen Ferrari lerden bir tane verseniz bu saatten sonra düzeltemezsiniz Alonso nun devrelerini.

  65. Koskoca Alain Prost aracı eleştirdi neticede kovuldu
    Ve alonso takımı aracı eleştiriyor neticede haklı çıkarılıyor.
    Bu bile ferrari nin sıradanlaştığının bir göstergesidir.

  66. haydi şimdi siktir git ağzını yüzünü mikmim senin nonoş

  67. yalanını ***** göt oğlanı senin ben senin tuttuğun takımınında sefil hayatınında ta..

  68. """""Alonso harika bir pilot. Takımını zor günlerde(!) idare ediyor. Ferrari bu sezon ona çok şey borçlu. Ferrariyi şahlandırdı."""" Şaka bir yana Alonso yerine 1. pilot Schumacher olsaydı keşke Ferrari de. Şimdi gitmek olmadı. Giyse kırmızı tulumunu, taksa balaklavasını ve 13 puanı kapatıp 8. şampiyonluğu getirse.

  69. Serhat son 1 yılda 20 kere nick değiştirdin. Ama hala ergen olduğunu belli ediyorsun be çocuğum. Aklıma Abi abi diye attığın Facebook mesajların geliyor. Sonra yine gülüyorum yine gülüyorum. Dün .oktun bugün koktun be Sirhaat.

  70. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Alonso üç yılda çoğu yarışta Ferrari'ye rağmen üstün performans gösterdi. Pilotluğuna lafımız yok elbet.

    Lakin kriz durumlarında yönetim noktasında sıkıntılar yaşıyor. Sıcak iklimlerin adamı.. Duygularını ve ifadelerini dış dünyaya çok hızlı açıyor. Ayrıca Alonso politik yönü de kuvvetli bir insan. Bunu geçmişte gördük. Fry'ın ayağının kaymasına neden olabilir.

  71. "Herşeyi geçtim" derken, sanki baştan aşağı yanlışlarla, yamukluklarla doluymuş da, sen önemsememişin gibi 🙂

    Orada yazdıklarım sayılar ve kaynaklara dayalı. O söylediğin konu hariç itiraz edilebilecek pek de bir şey yok gibi. Göreceli kavramlar üzerinde konuşmuyorum. "Lacivert kırmızıdan daha güzeldir" demiyorum, "5, 3'ten büyüktür" diyorum.

  72. gül dahsoş gül.

  73. kesinlikle doğru. dünyadaki herkesin aklı beyni var ve hepsi birer einstein.

  74. Ben tarafsızlık iddiasında bulunmadım. Tam tersine rengimi belli ettim. Yarışı tarafsız izliyorum. Yani "İlla da her yarışı Sebastian kazansın", "Sebastian herşeyde haklı" fanatizmine karşıyım. Singapur'da Hamilton hak ediyordu galibiyeti. Yukarıda onu da söyledim. Her yarışı aynı adam kazanamaz. Birileri elbet öne çıkacak, geriye düşecek vs vs…

    Sebastian podyuma pek taşımıyor asık suratı. En azından devamındaki röportajlarda garip şekillere girmiyor. Kazandığında tabii ki sevinecek. Kaybettiğinde tabii ki düşecek bir nebze de olsa. Ama bu düşüş Alonso'da gözle görülür şekilde fazla!

  75. Senin ki şampiyonadan havlu atmış ama sen hala burada alonso ile meşgulsün. ne ayaksın sen.Çok mu seviyon alonsoyu hadi itiraf et.

  76. Ferrari = pat fry mıymış? alonso almış bilgisayarı yazmış arkadan izleyen domenicali de bileğinden tutup yapma kardeşim mi demiş? sallama iddia olur da bu kadar olur. pat fryla gerginlik doğru olabilir ama twitter meselesi çok aptalca bir uydurma. fernando kusura bakmasın, o konuda hamilton'u geçemez 🙂

  77. Abi ne adamlarsınız ya, 10 dakikadır gülüyorum şu gif'e,

  78. Daha bunlar iyi günler.Perşembenin gelişi diye boşuna dememişler.Renaultta,mclaren de şimdi de ferraride Alonso iyi pilot ama özünde "BENcilik" olduğu sürece daha çok kaybedecek kaybettirecek.
    takım ruhuna akırı tavırlar içerisinde oldu hep.hep bana hep bana diye diye koskoca Ferrariyi maskara etti.ne için sözde best bank santander için.Enzo nun meşhur felsefesini ayaklar altına aldılar.Bu kafayla gidilirse çok kafa gider ferraride çoook

  79. ''Kaybederken de, herşeyi geride bırakıp eğlenebilen Sebastian''. Yazdığın herşeyi geçtimde şuna baya güldüm 🙂 Sebastian kaybedince herşeyi geride bırakıp egleniyor öyle mi :))) Çok tarafsızmışsın maşallah. Ben pole alamayıp 2. oldu diye beş karış suratla basın toplantısına katılan Sebastian'ı tanıyorum , aynı insan hakkında konuşuyoruz dimi?

  80. ''Kaybederken de, herşeyi geride bırakıp eğlenebilen Sebastian''. Yazdığın herşeyi geçtimde şuna baya güldüm 🙂 Sebastian kaybedince herşeyi geride bırakıp egleniyor öyle mi :))) Çok tarafsızmışsın maşallah. Ben pole alamayıp 2. oldu diye beş karış suratla basın toplantısına katılan Sebastian'ı tanıyorum , aynı insan hakkında konuşuyoruz dimi?

  81. burak evmez avatarı

    çok beklersin 🙂

  82. akıl hocasındanda smile yapmayın öğrenmişde iticiliğini saklayamıyor bu şirin surat denemeleri 🙂 ben şampiyonum ya sen? loser ? galiba en çok bu tanımı hakedersin,eh bu yüzdende biz size saygı duymuyoruz ama siz duymak zordundasınız.şimdi seni affettim ve gitmene izin veriyorum,kumda oyna ağla,zırla birşeyler yap ama ayak altında dolaşma.

  83. Hoşgeldin uzaylı, biz dostuz.

  84. geriden gelip en çok yarış kazanan kimi olabilir.pol aldıgı bütün yarışlarda yarış dışı kalmıs olabilir 🙂

  85. Sakin ol şampiyon. Alonso taraftarları nasılda atarlı son zamanlarda. 2 hafta önce avantajımız takımımız demiyor muydu? ne oldu. :<)

  86. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Fry'ın aklı beyni yok mu ? Newey kadar olamıyor.

  87. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Alonso ile derdin ne?

  88. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    İşte Gelmiş Geçmiş En İyi F1 Pİlotunun Takımla Arasındaki Durum !

  89. görkeMassa avatarı

    alonso hem haklı hem hatalı. haklı olduğu taraf tamam araç yavaş kendini savunuyor. hatalı olduğu taraf. alonso yarış kazandığı zaman takım için muhteşem demeçler verir.ama kaybedince takımına *** atmayı bilir.. nem alonsonun olgunlaştığını düşünmüyorum. 2 şampiyonluğu var davranışları saçma. alonso yenilgiyi yediremiyor. almanya 2010 dada gördük. massayı geçemiyince takımla telsizden bişeyler dedi.böyle demeçler vermesi hata enzo ferrari olsaydı alonsoyu kapının önüne koyardı. koskaca ferrariye laf atıyor. alonso pilot mühendis değil.çok biliyorsa gelsin kendisi ferrarinin mühendisi olsun. alonsoyu bildim bileli ukala ne beklenir biarotore nin pilotu.

  90. Acaba Ferrari neden bu kadar abartılıyor ?

    1979'dan sonra sadece 2 pilot Ferrari ile şampiyon olabilmiş.

    Biri Michael Schumacher diğeri ise Kimi Raikkonen !

    Hele Schumacher'i bir kenarı bırakırsan adamların neredeyse şampiyonlukları yok.

    Alonso'nun performansıyla ancak adından söz ettiriyorlar.

    Öyle dikkate alınacak bir takım değil.

  91. hele şükür ferraride alonsoya cevap verecek bir delikanlı çıktı….

    gerçekler yakında ortaya çıkacak….

  92. sizinki gibi yıkılmadı ama. ha twitter olayıda kanıtlnmadığına göre,sizinki kanıtlandı. haydi başka kapıya burdan sana ekmek çıkmaz.size perez bile fazla ama oynayın işte 🙂 haydi sağdan cüzdan bulursun.

  93. Alonso – Ferrari birlikteliği sallanıyor gibi. Ne diyelim Hayırlısı Be gülüm. 🙂

  94. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    alonso sonuna kadar haklı koskaca ferari kaç yıldrı düzgün bir arac yapamadı alonsonun en verimli yıllarını harcıyor.. ferari bu sezon şampiyon olamassa çok kişinin kellesi gider en başta Stefano Domenicali artık gitmeli zaten hala takım patronuysa Stefano Domenicali yatsın kalksın alonso dua etsin bu kadar kötü araçlar bunlarını yapmassa çoktan giderdi..

  95. Alonso'nun son günlerde 1-2 profesyonelliğe yakışmayan lafı oldu. Haberlere de yansıdı bu.

    Gazetenin haberine göre Alonso bu kızgınlıklar birlikte Twitter'a "1.2 milyon takipçime, Ferrari aracının arkasındaki bazı kilit aerodinamik parçaların mayıs ayından beri aynı olduğunu söylemek istiyorum." şeklinde yazdı ancak Alonso'ya bu mesajı göndermemesi konusunda ikna çalışmaları uzun sürdü.

    Ama bunun doğruluğunu kimse ispatlayamaz. Basına yansımayan bundan çok daha ağır tartışmalar bile dönüyor olabilir ama basının bundan haberi olamaz bence. Mantık bunu gösteriyor. Fazla takılmamak gerek.

    Alonso son olarak "Kılıcınız kırıldıysa elinizde mücadele edin. Elinizi keserlerse o zaman omzunuzla, hatta dişlerinizle düşmanınızı itin." dedi.

    Burası ayrı konu elbet.

  96. Pat Fray öyle bir açıklama yapmış olabilir,çünkü bir hafta önce Alonso Nevey ile yarışıyorum demişti,bu demeci Pat frayı incitmiş olabilir, Ama Fray da ona misilleme yapayım derken Alonsoya taş atması yerinde olmamış Alonso'nun Neve yi karıştırması ne kadar yalnışsa Frayında Alonsoya taş atması yalnış.

  97. (ÇOK özür diliyorum. Uzun bir yazı oldu. Ama önemli olduğunu düşünüyorum.)

    (Alakalı-alakasız tüm haberlere postalıyorum aynı yazıyı !!! Mümkün olduğunca fazla kişiye ulaşmasını istiyorum. Okuduysanız geçebilirsiniz.)

    Herkese selamlar arkadaşlar.

    Ben tarafsız izliyorum şampiyonayı. "İlla da benim sevdiğim kazansın!" fanatizmine girmeden mücadele izleyebilmenin hazzı inanılmaz! Öte yandan Vettel ve Räikkönen'i severim (uzatmamak için şampiyonluk favorisi olmayanları saymıyorum).

    Hemen kişisel görüşümü söyleyeyim: Bence de Alonso hak etti şampiyonluğu. %110 kapasiteyle çalışıyor ama bu Vettel'in hak etmeden kazandığı anlamına gelmiyor!

    Fanatikçe yorumlardan şikayetçi olarak bir araştırma yaptım. İstatistiklere göz gezdirdim.
    Sayıların "hiçbir şeyin göstergesi olmadığını" gözler önüne sermek için. Sebastian Vettel ve Red Bull'a neden böylesi bir düşmanlık var, anlamış değilim. Fanatizm gözleri kör ediyor.
    Sevmeyebilirsiniz. Hal ve tavırları gözünüze batabilir ama bu o kişilerin başarısız olduğu
    anlamına gelmez!

    Benim onları sevmem, Hamilton ve Alonso'nun kötü birer pilot olduğunu düşündüğüm anlamına gelmez! Karakter olarak da "doğal" davrandıklarını düşünüyorum. Kimse hakkında bir yorumları olmadı şu ana kadar (* dipnot). En azından şampiyona rakiplerine sataşma yok. Gereksiz övgü yorumları yok. İşlerini yapıp, çekip gidiyorlar. 2006'da Alonso'nun, yine 2007'de Alonso'nun, 2008'de Lewis Hamilton'ın baskı altında nasıl da çirkinleşebildiklerini tüm dünya gördü (** dipnot). En azından, kazandıklarında ne kadar nazik olan bu kişilerin, kaybettiklerinde nasıl da suratlarının sirke sattığını. İnsansın, tabii ki kazanmakla kaybetmek bir değil. Şampiyonluğa oynuyorsun, tabii ki kazandığında da kaybettiğinde de şampiyonluğa yarışmayan bir Jarno Trulli gibi yüz ifadelerin arasında küçük farklılıklar olamaz. Ama profesyonelsin. Dolayısıyla, hislerini içinde tutamama lüksün YOK! O zaman sokaktaki adamdan ne farkın kaldı? Tabii ki Vettel ve Räikkönen de kazanınca seviniyor, kaybedince üzülüyor ama doğal davranıyorlar. Jenson Button, Massa, Barrichello… Aklıma ilk gelenler. İşte doğal davranmakla, zorlama kibarlık arasındaki fark! Centilmenlik kaybederken belli olur. Kazanırken değil. En önemli örnek Mark Webber'ı unutuyordum az kala. Kibar mı? Hayır. Yeri geldiğinde nasıl sokuyor lafı? Ama doğal. En önemlisi de: haklı!!!

    Hani, nerede Fernando Alonso'nun sezon başındaki nezaketi? Sebastian şampanyayı dökerken
    gülüyordun (Almanya). Şimdi ??? Kaybederken de, herşeyi geride bırakıp eğlenebilen Sebastian, kafasının içinde sürekli şampiyona hesabı gezdiren, çaktırmamaya çalışan ama aslında hırsından yerinde duramayan Alonso…

    Sayılara gelelim:

    Vettel, pol pozisyonu kazanıp, hızlı aracı sayesinde kazanmakla eleştiriliyor. Girin bakın sitesine, Serhan Acar bile aynısını söylüyor iki-üç yarıştır. "Vettel'in ilk üçün gerisinden gelip kazandığı bir yarış yok" lafını çok vurguluyor. Bu laf da, zaten halihazırda kıvılcım bekleyen fanatiklerin ekmeğine yağ sürüyor. Bakalım sayılar ne diyor? En iyi üç pilot + Efsane Ayrton Senna istatistiklerine bir göz atalım hep beaber.

    Pol pozisyonun hiçbir anlamı yok. Onu galibiyete çeviremediğiniz sürece. Demek ki pol pozisyonu galibiyete çevirmek de bir meziyet! Asıl önemli olan neticedir çünkü.

    Hemen hatırlayalım: Ayrton Senna 161, Fernando Alonso 194, Lewis Hamilton 107, Sebastian Vettel 98 yarışa çıktı.

    Pol pozisyondan yarış kazanma oranları:

    (Yarış neticesine bakıyorum. "88 Brezilya'yı kazanmış ama diskalifiye olmuş" kısmı bizi ilgilendirmez)

    1- Alo (14/22)
    2- Vet (19/35)
    3- Ham (11/24)
    4- Ayrton Senna (29/65)

    *** Çocukların üçü de bu oranlamada Ayrton Senna'dan bile daha iyiler. Helal olsun !!!

    "Sebastian ilk üç sıranın gerisinden gelip de bir yarış kazanmadı" konusu. Burayı iyice dikkatinizi vererek okuyun lütfen:

    Ayrton Senna (kimilerine göre gelmiş-geçmiş en iyi pilot!), toplam 41 galibiyetinin 39'unu ilk
    üç sıradan kazandı!!! 4. ve 5. sıradan gelerek kazandığı sadece 1'er yarış var!!!

    (Şimdi, '88 Japonya'yı hatırlayabilirsiniz. Pol pozisyondan başlayıp, 14. sıraya düşüp, yarışı
    kazanmak. Evet, İNANILMAZ bir başarı. Ama onu yapabilmesi için de, o turbo motorlu McLaren Honda'ya ihtiyacı vardı! "Schumacher, Vettel, Alonso, Hamilton araba ile kazanıyorlar" diyenlere bu cevabım.)

    88'in şampiyonluk kısmını da irdelememiz lazım bu noktada (çünkü çok önemli.Belki de ciddi bir kısmınızın ŞOK olacağı bölüm!): Senna 94, Prost 105 puanla kapattı sezonu. Senna şampiyon oldu. Nasıl mı? Diskalifiye durumu olduğunu düşünüyorsanız unutun. Öyle birşey olsaydı f1.com'da diskalifiye edilmiş şekliyle yazardı. O yıllarda şampiyonluk hesabı yapılırken en kötü 6 yarış neticesi devre dışı bırakılıyormuş. Ayrton Senna ancak bu şekilde şampiyon olabildi.
    Yedirebilirseniz. Ben yediremiyorum. Benim gözümde Prost şampiyon. Günahım kadar da sevmem. Ama bu hesaplama da tam bir saçmalık, dürüst olmak gerekirse.

    İşte, yerlere göklere sığdıramadığı"m"ız, benim bitirme tezimin ithaf kısmında TAM sayfa yer
    verdiğim efsane pilot Ayrton Senna… Şimdi istatistiklere bakıp da "Haaa, Senna da aslında şişirmeymiş, fosmuş mu diyeceğiz?". ASLA !!!

    Gelelim Alonso'nun ilk üç sıranın gerisinden gelerek kazandığı yarışlara:

    Parantez içindeki açıklamalar benim yorumlarım DEĞİL. “Açıklamalar”. Okuyunca inkar edilebilecek, göreceli bir durum olmadığını göreceksiniz zaten. Çünkü bu konuşmalarda kastedilen şey "geriden gelip, yakalayıp, geçmek!". Yani: “Yenmek!” .
    Örnek vermek gerekirse; Sebastian Vettel Singapur'da Lewis Hamilton'ı KAĞIT ÜZERİNDE mağlup edebildi. Yarış dışı kalmasaydı, bence imkansızdı! Alonso'nun 2005 Japonya'da 16.lıktan 2.liğe tırmanışı, aynı yarışı Räikkönen'in 17. sıradan başlayıp kazanması. Hamilton'ın 2008 Almanya'da 6.lığa düşüp, tekrar yarışı kazanması (günahım kadar sevmem ama İNANILMAZDI, kapaktı!) gibi şeylerdir geriden gelip yarış kazanmak (Serhan Acar’ın da kastettiği başarı göstergesi). Yani, aşağıda vereceğim açıklamalara itiraz etmeden bunu düşünün! "Yakalayıp, mücadele edip yenmek"ten bahsediyoruz.
    Açıklama olmayanlar: "Diyecek laf yok. Tebrikler!" demek.

    1-) 2005 Avrupa (6. sıradan) (Son Turda Kimi Räikkönen lider giderken yarış dışı kaldı)
    2-) 2006 Bahreyn (4. sıradan)
    3-) 2006 Japonya (5. sıradan) (Lider Michael Schumacher yarış dışı kaldı)
    4-) 2008 Singapur (15) (Açıklamama gerek var mı? İtiraf edilmiş bir şike!!! Kendi suçu yok ama kurgulanmış tiyatroyu bir galibiyet olarak hazmedebilecek misiniz?)
    5-) 2012 Malezya (8. sıradan) (sezon başındaki lastik kumarlarının olduğu yarışlar. "Jackpot!" diye kestirip atmak büyük haksızlık olur ama hatırlayınız: Williams bile yarış kazandı! Yine de tebrikler. Sergio Perez'in baskısını ÇOK iyi savuşturdu.)
    6-) 2012 Avrupa (11.sıradan) (Sebastian Vettel liderken yarış dışı kaldı)

    Şimdi Alonso tarfatarları ve sunucu Serhan Acar'a sormak istiyorum: "Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin. Bunların kaçta kaçı "geriden gelip, yakalayıp, mücadele ederek yenmek?" Alonso fanlarının kaçta kaçı bunları gerçek birer galibiyet olarak görüyor? O zaman Vettel de 2012 Singapur'da Hamilton'ı ezip geçti. Çok komik, değil mi?

    Gelelim Hamilton'a. Kişisel düşüncem: geriden gelip yükselmekte ben bu adamı (günahım kadar sevmesem de) TEK geçiyorum. Kore'de titreyen sağ arka tekerlekle, dansöz gibi çalkalanan otomobille puanı kapmasını bildi. 2008 Almanya'dan da az önce bahsettim. Yarış içinde liderken pozisyon kaybedip, sonra PİST ÜZERİNDE o 5 kişiyi tekrar geçip yarışı kazanmak !!! Daha bir laf kaldı mı geriye?

    Hamilton'ın da 4.lükten daha geri bir pozisyondan başlayıp kazandığı yarış YOK!

    1-) 2008 İngiltere (4.sıradan) (Ferrari'nin yağmur kumarı tutmayınca, Kimi MUTLAK galibiyetten oldu. Liderlik mücadelesi olmadı pist üzerinde)
    2-) 2009 Macaristan (4.sıradan)

    *******************
    SONUÇ:
    Tüm bunları anlattım. 3.lükten daha geriden gelip yarış kazanamamak? Bunu sürekli vurgulayıp da (ister-istemez) bir adamı başarısız gibi göstermek. İster katılın, ister katılmayın. Kişisel görüşüm:

    Fernando Alonso 2012'nin EN İYİSİ. Ama bu "Sebastian Vettel şampiyonluğu hak etmiyor" demek için geçerli bir sebep değil. Hatta Hamilton için bile. Ama herşeyin bir araya getirilmesi şampiyonluğu kazandırır. Buna da 2005 yılında kendi demecinde kullandığı cümlelerle örnek vereyim de fanları itiraz edemesin: "Neden herkes beni şanslı olmakla suçluyor, anlamış değilim. Bu bir motor sporu ve bu otomobilin hazırlanması için 1500 kişi emek veriyor. Birileri işini tam yapıyor dile 'şanslı' olarak mı adlandırılmalı?". Hatırlayacak olduğunuz üzere, geçtiğimiz aylarda Kimi kendisini "şanssız" olarak nitelendiren (başta ben olmak üzere) kişilere kapak niteliğinde bir demeç vermişti: "Şansa inanmam. Ben yarışı lider götürürken arabam yarış dışı kalıyorsa, bu, birileri işini düzgün yapmadığı içindir" demişti.

    Bu arada Fernando Alonso’nun “yenilmez-yıkılmaz” olarak görülen Schumacher’i, onun varlığında ve rekabetçi olduğu zamanda (2006) yenen tek pilot olduğunu hatırlayalım (sezonun ilk yarısında Renault hızlıydı, son yarısında Ferrari tartışmalarına girmeye gerek yok bence).

    Çok uzattım. Kusuruma bakmayın.

    Eğer kesinlikle okumamı istediğiniz bir cevap yazmak istiyorsanız (her post ettiğim sayfadan göremeyebileceğim için): schumi_senna@hotmail.com adresine mail yazınız. Mailimi yazmıyorum forma. Sürekli olarak “Falancı/filancı sana cevap yazdı” uyarılarıyla mail kutum dolmasın diye. Mail adresime de dikkat çekiyorum bu arada 🙂

    Hepinize selamlar, saygılar!

    *******************

    Yazıyı bozmamak için iki dipnot koydum. Yukarıda işaretliler zaten:

    (*)(Narain Karthikeyan'a dediği laf var tabii ki ama kendinizi onun yerine koyun. 63 yıllık rekabetin ZİRVEYE ulaştığı sezonda, tur bindirilmeyi bile becerememiş bir pilota, o kızgınlıkla söyledi (4.lük garantiydi. Jenson Button'ı da biçti Narain efendi). Olmamalıydı tabii ki. Ama oldu. Hamilton'a "aptal" demediğini de söyledi ama bazı gazetecilerin abartmaları dünyanın her yerinde aynı demek ki!)

    (**)(2008'de Hamilton'a örnek soracak olursanız: İtalya'da Mark Webber'ı pist dışına itmesi.
    Belçika'da Kimi'nin arkasından şikanı kesip, sonra "yol verdim ama" diye mızmızlanması. Şikanı kesmeseydin giremezdin o hava koridoruna. Madem ki "aynı" şey, o halde şikanı kesmeden yapsaydın! Japonya'da sert frenajla Kimi'yi biçmesi!!! Felipe Massa ne yaptı? Laf sokuşturdu mu? Tartışma yaptı mı? Ne oldu 2007'de Massa'yla o samimiyetler? Podyumda şakalaşmalar? Demek ki onu ciddi bir rakip olarak görmüyordun o zaman. Rakibin olunca tornistan…)

  98. Yarıştan sonra da Montezemolo'nun bu açıklaması gelmişti basına…

    "Alonso Hindistan GP'sinde oldukça istisnaiydi. Takım ve pilotlar daha önce %120'lerini vermek için bu kadar birleşmemişlerdi. Öncekinden daha bir bütünüz ve önümüzdeki 3 yarışta gelişmeler getireceğiz. Alonso gibi %120'mizi vermeye hazırız. Son kilometreye kadar savaşacağız şampiyonluk için buna eminim."

    Demek ki Alonso ve takım şiddetli bir şekilde çarpışmış ve son sözü Montezemolo söylemiş. Diyebilirim.
    http://www.planetf1.com/driver/3213/8210515/Ferrari-boss-issues-rallying-call

  99. Bak puslu havayı(aç kurt puslu havayı sever) sevdiğini söylemen hoşuma gitti,en azından dürüst davrandın,ama ben başkasının kavgasından yaralanmanın hoş olmadığını düşünüyorum,

  100. Muammer UYAR avatarı

    Mercedes ve Şumi ilişkisini örnek gösteren arkadaşlar… Şumi sustuda ne oldu? Iyi mi yaptı ? Olan kendine oldu kendini ve taraftarlarının içini kan ağlattı.. Bırakın da konussun Alonso üstelikte haklı bence…

  101. sende kına yakarsın herhalde.

  102. Anlamadıysan açıklayım mısırımı aldım izliyorum olup bitenleri yani:''yiyin birbirinizi.''

  103. rosberk sendromu bunlar.İnşallah kalıcı değildir.

  104. Alonsomania  avatarı

    "Gazetenin haberine göre Alonso bu kızgınlıklar birlikte Twitter'a "1.2 milyon takipçime, Ferrari aracının arkasındaki bazı kilit aerodinamik parçaların mayıs ayından beri aynı olduğunu söylemek istiyorum." şeklinde yazdı ancak Alonso'ya bu mesajı göndermemesi konusunda ikna çalışmaları uzun sürdü."

    Bunu nerden bilebilirler ki adam yazıp silerken yanındaydı sanki basın..

    bence ;

    "Fry yarışın ardından "Sonuç şu anki potansiyelimizi gösteriyor. Ancak istediğimiz yerde olmak için bugün (sıralamalarda) mükemmel olmalıydık ve öyle olamadık." "

    bu demeçten böyle bi şey yaşanmış olacağına dair senaryo yazmışlar.

    yani benim tanıdığım Alonso da böyle bi şeye biraz kızabilir ama yok gece boyunca sakinleşmemiş de Domenicali girmiş de olaya..abartı kısmı burası. Geçiniz..

  105. Alakaya maydanoz damda saksağan vur beline kazmayı,ne bu şimdi?
    Bir videoyu bir yerlerde bulup burada yayınlamanın esprisi nedir? konuyla alakası nedir, Ha şöyle mi düşünelim:Vay be, the schuey nereden buluyor bu enteresan videoları hayret! diye şaşıralım mı?
    tamam o zaman çok şaşırdım halla hallaaaaa ne değişik şeylermiş hiç görmemiştik çok enteresan oldu mu
    the schuey

  106. Lovely_F2008  avatarı

    ''bu araba mayıstan beri aynı mı yok daha neler mayısta ferrari güç olarak nerdeydi şimdi nerde göz var nizam var.'' hakikaten göz var nizam var , ama bizde ; şöyle ki haberin içeriğinde aracın arka tarafındaki bazı kilit aero parçalar aynı demiş ALO . Daha dikkatli bakmanızı tavsiye ederim .

  107. bizde sana tahammül ediyoruz ama insanın her istediği olmuyor malesef!!!!

  108. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet Alain Prost. Ama o zamanlar Ferrari Ferrari'ydi.

  109. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet. Diğer büyük takımlar kadar bütçesi yok Lotus'un. Ayrıca o başlık site yönetiminin yorumudur. Bana başka şeylerle gel. Bunlar çok yavan kalıyor. Böyle olmaz.

  110. nedemek klasik alonso yaa enpati kurun kardeşim adam aracın suyunu çıkarıyor her yarış araç hızlıda alonsomu yavaş turluyor adam gaz pedalına bukadar çökerken pat fry söylediğine bak adam haklı hakkı olanı istiyor RB8 gibi bir araç istiyor imkan var para var sponsor en alası var ama newey yok kim var bi avuç acemi

  111. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet. Diğer büyük takımlar kadar parası yok Lotus'un. Başka bir savunmayla gel bana. Bunlar çok yavan kalıyor.

  112. görmüştüm ancak italyancası gelmeyince bir şey yapamamıştım 🙂 ki italyancam da yok ama deneyecektik bir şeyler 🙂

  113. Lotusun parası bitti

  114. Hey gidi Alonso hani en iyi olmayan araçla en iyi sendin.

  115. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Klasik Fernando.

  116. Montezemolo ve Domenicalli Aloya destek verdiğine göre başlık kışkırtıcı olmuş.keko ve michel e göre olmuş.

  117. DreamOfWinD  avatarı

    Dün akşam rica etmiştim çevirmişsiniz belki yorumumu gördünüz belki görmediniz teşekkür ederim ben gene de.
    Konu ile alakalı ise bir yere kadar haklısın da Alo araç o veya bu sebepten fazla güncellenmedi ama sürekli bunları dinlememeyi umut ediyoruz senden.

  118. Fry yarışın ardından "Sonuç şu anki potansiyelimizi gösteriyor. Ancak istediğimiz yerde olmak için bugün (sıralamalarda) mükemmel olmalıydık ve öyle olamadık." demişti

    Gören de araç galibiyete oynayabilirdi ama 2.likle yetinmek zorunda kaldık zannedecek.Sayın fry amca,sen de en az benim kadar iyi biliyorsun ki bir pilotun aracı ne kadar lider takıma göre zayıfsa zorlayacağı için hata yapma ihtimali de artacaktır.Ee adam verin redbull!a eşit bir araç ondan sonra bu sözleri kullanın.

  119. eger sampiyon olamazlarsa kazan daha çok kaynayacak.

  120. bu araba mayıstan beri aynı mı yok daha neler mayısta ferrari güç olarak nerdeydi şimdi nerde göz var nizam var.ha deseydiki gelişim gösterdik ancak rbr kadar olamadık dese eyvallah ama gelişim var illaki.mc laren ve lotusa fark attılar sezon ilerledikçe.fry ın dediği sıralama performansının doğru olup olmadığını bilmemiz zor ama hata yaptıysa bile olabilir herkes yapıyor 1-2 hata normaldir anlayışla karşılamak gerekir.

  121. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Evet sana katiliyorum. En cok izlenen takim Ferrari olduguna gore her yaris oncesinde basin tarafindan Ferrarinin guncellemeleri ifadeleri kullaniliyor. Redbull, Mclarenin haberlerini sezon boyunca 1-2 kere gorduk son olarak da Redbullun DDRS-ni duyduk. Mercedes takimi da ayni Ferrari gibi basinda ismi sikca kullaniliyor ama yarisa gelince ortada hicbir sey yok.

  122. Başlık biraz sert kaçmış ozaman…Yani bu pat fry-alonso gerginliği iken ferrari-alonso olmuş

  123. Bence adamım agresifliği normal hani abartılacak bir durum yok…Ara sıra pilotlar bu tarz demeçler yada eylemler yapıyor…Aslında Ferrari güncelleme yapıyor ama bazı sebeplerden dolayı çalıştıramıyorlar hepsini.Diğer takımlarda bazen güncelleme çalıştıramıyor ama söz konusu Ferrari olunca aynı buradaki Fenerbahçe gibi her yaptığı basın tarafından sürekli takip ediliyor ve bazende abartılıyor…

  124. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Alonso ya yakısmayacak bır durum yok arkadasım, Pat Fry denılen sahıs mecaz kullanarak Alonso aracın hakkını sıralamalarda veremdı, aracın ne kadar ıyı oldugunu yarıs sonucunda göreibiliyoruz yavas olan Alonso idi demıs, e buna karsılıkta bırakalım adamın bıraz sınırlenme luksu olsun patavatsızlıgı olsun sıfır hatayla sezon gecıren her pılotun sadece alonso degıl, böyle davranısları sergılemeye luksu vardır…

  125. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ben diyorum bu adamın kumaşı iyi olabilir ama adamlığı sıfır bu takım geçmişte takımı kötüleyen çok ünlü bir pilotu şutlamış takım buna ne diye tahammül ediyorlar anlamıyorum

  126. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Simdi ortalik karisacak….

  127. Bu mu yani artık herkesin ağzında sakız olan ''schumi gibi takımı etrafında toplama'' olayı !?? Benzer alonso tavırları renault da iken de baş göstermişti 2006 sezonunda schuminin şampiyonluğa ortak olduğu esnalarda,gerçek şu ki herkes schumi gibi olamaz,o yaptığı herşeyde takımına ve takım çalışanlarına karşı samimi ve içtendi,vefalıydı,öyle ki mercedes gibi 3 senedir ona iyi araç sözü verip bunu gerçekleştiremeyen,belkide ikinci kariyerini mahveden takıma karşı bile bunu yapmadı…
    Eğer doğruysa söylenenler alonsoya yakışmadı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir