Raikkonen: "Bir Yıllık Anlaşma Problemsiz Oluyor"

yazar:

kategori:

Raikkonen-Lotus birlikteliği bugüne kadar başarılı olarak nitelendirilse de Fin pilot uzun vadeli anlaşmanın anlamı olmadığını belirtiyor.

“Bunu senelik olarak yapmaktan memnunum. Benim için hayatı kolaylaştırıyor. Uzun vadeli anlaşmalar yapmak için bir neden göremiyorum. Eğer vazgeçip başka bir şey yapmak isterseniz böylesi daha problemsiz oluyor.”

Bu sezon altı kez podyuma çıkma başarısı gösteren Raikkonen Lotus’ta mutlu olduğunu da ekliyor.

“İnsanları seviyorum. Çok iyi bir grup. Kalpleriyle yarışıyorlar ve birçok yerde olduğundan daha az politika var. Çünkü büyük bir otomobil üreticisi değiller. Bu da farkı yaratıyor. burada iyi zaman geçiriyorum, şikayetim yok.”

Raikkonen, son yarışla ilgili olarak ise, “Son yarışta otomobilin gerçekten hızlı olduğunu düşünmüştüm. bu nedenle de aracı değiştirirken hayal kırıklığı yaşadım. sıralamalarda farklı ayarlar işe yaramadı ama yarışta tur zamanlarına bakarsanız en hızlı araçlardan biri bizimkiydi. ama düzlük hızımız başkalarını geçmemize izin vermedi. bu nedenle hayal kırıklığı oldu.”

“Ama bunlar olur. Umarım bu hafta sonu her şeyi doğru yapar ve sıralamalarda hatasız oluruz. Hala yarış kazanamamamızın bir nedeni yok. Belki biraz şansa ihtiyacımız var. Bekleyip göreceğiz.” diyor.

Şampiyonluk umutlarının bittiğini de belirten Raikkonen yine de sonuna kadar zorlayacağını söylüyor.

“Sanırım hala şansımız var. Bu nedenle zorlamaya devam edeceğiz. Ama rakiplerimizin hiçbir yarışı tamamlayamaması ihtimali çok düşük. Bunun olacağını sanmıyorum.ama biz yine de elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve mümkün olduğunca fazla puan kazanmaya çalışacağız.”

 

 

 


Yorumlar

  1. Kimi için Mclaren ilerleyen dönemde iyi olur mu bilemiyorum…Mclaren her zaman Mclaren'dir ama şu motor anlaşmaları bittiğinde ne olacak belirsiz bence…bir ara kendi motorumuzu yapacağız diyorlardı, sonra Honda adı duyuldu falan…bir tür bocalama dönemine girebilirler…mevcut pilotları onları seneye de geriye atacaktır diye düşünüyorum…

  2. bak bi 🙂 bırakıp gitmek yok 2014 te mc laren için açık kapı bırakmak var yeter da macera macera nereye kadar yaşın olmuş 33 yavaş:)

  3. Zaten ferrari adamı köşe yaptı, Canım sıkılırsa ceketini alır giderim diyor kısacası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir