Raikkonen: "Doğru Yönde İlerlersek 0.4s Hızlanabiliriz"

yazar:

kategori:

Abu Dhabi Antrenman turlarını liderin 0.7 saniye gerisinde 6. sırada tamamlayan ve yeni egzozu test eden Raikkonen sürüşü zor olmasına rağmen elde ettikleri iyi zamanların kendisini şaşırttığını söyledi.

“Burada yeni bir egzoz denedik ancak bu egzozun araca pek de olumlu etkiler getirdiğini söyleyemem. Bu güncellemeler aracı sürmemi gerçekten zorlaştırıyordu. Bütün bunlara rağmen zamanlarımızın bu kadar iyi olması beni gerçekten şaşırttı”

Raikkonen sorunları çözdükleri taktirde Lotus’un 0.4 saniye daha hızlanabileceğine inanıyor.

“Eğer bu olumsuzluğu ve sorunları çözersek 0.4 saniye daha hızlanabiliriz. Hindistan’da iyi bir otomobile sahiptik ancak bugün ilk günün ardından araçtan pek de memnun değilim. Ayrıca Hindistan’daki hassasiyeti tekrar tutturabilirsek daha iyi olabilir”

“Lastikleri çalıştırmakta zorlanmadık ama hiçbir sorunun olmaması bizi yanıltabilir. Ayrıca yüksek yakıt yüküyle lastikleri test edecek zamanımız yoktu”


Yorumlar

  1. nasıl tahmin etmişim ben bile şaşırdım………..:)

  2. ayarlarla 0.4 saniye bulabilirseniz helal olsun Kimi.Antremanlari izlemedim ama durum iyi gibi gelistirirlerse daha da iyi olur.Ayrica Kimi geri donusunde cok iyi bir baslangic yapti ama on siralara oynamadigi surece ben fan olarak rahat edemiyorum hep daha iyisi olsun istiyorum.Lotus iyi bir arac verdi bu yadsinamaz bir gercek ama elestirilmeyecegi anlamina da gelmiyor 🙂

  3. Ne kadar gelisse de Lotus`un yeri 3 buyuklerin arkasi maalesef, para bitti yapi paydos ama buna da sukur, Lotus`la Raikkonen`in her yaris tur yemesini bekleyenler vardi avuclarini yaladilar, Lotus`a tesekkur etmek gerek pilotlarina boyle bir arac verdikleri icin..

    Not: Kaynak olsa James Allison cok buyuk yetenek bence, 2. Newey vakasi diyebilirim. Mclaren`in cok fazla ihtiyaci yok ama Ferrari`nin yerinde olsam napar yapar bu adami alirdim..

  4. hoca 2 anteramanların sonucunda rai 6.cı gözüküyor burada 7.ci yazmışlar cok kızdım hee :))
    yarın inşallah ilk 3e girersin go kimi go..!!!

  5. Raikkonen06  avatarı

    Sen diyorsan doğrudur büyük başkan o zaman hadi Lotus'un arka tarafı biraz daha kafa yorun 0.4 çok büyük bir fark inşallah kapatırız ve en azından son yarışlarda gerçek gücümüzü göstermiş oluruz hemde seneye için çok iyi bir başlangıç olur.

  6. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    0.4 saniye çok büyuk bir fark ha deyince kapanmaz..

    Ama pilot Kimi olunca birakin 0.4 saniyeyi 4 saniyede yavaş aravçla yarissa hrer an her seyi yapabilir.
    Bence Abu Dhabi'nin gizli kahramanlarindan biri olabilir.

  7. bu egsoz çok bozdu lotusu hep söylüyorum ileri gidecemize geri gittik.düzlük hızını arttırmaya yönelik güncelleme yapcaklarına,downforce arıyorlar.lotus zaten hızlı virajlarda çok iyi yani dikkat ederseniz yüksek downforce isteyen pistlerde en iyi takımdı nerdeyse.

  8. ilk dörde gir yeter, gerisi gelir eminim

  9. timuçin barutçu avatarı
    timuçin barutçu

    arkadaşlar pilotların sıralama performanslarını gösteren tabloyu nerden görebilirim?

  10. Ferrari%100 avatarı

    Keşke kimiden veya grosjiandan bi poe gelse (imkansız ama)

  11. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    İkinci seans istediğim gibiydi.

    Kimi'ye bir iyi araba veremediler gitti bu sene.

  12. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    hadi kimi f1 in en iyi pilotu oldugunu göster herkese ( her yarışta oldugu gibi aracın maximumunu ver en az podyum gelsin 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir