Alonso: "Her Zamanki Cumalardan Birisiydi"

yazar:

kategori:

Günü 7. sırada tamamlayan Alonso “Gün diğer cumalar gibi bitti ve tam olarak programımızı uyguladık. Sabah seansında değişik aerodinamik çözümler denerken öğleden sonra lastiklere odaklandık.”

“İlk seans ile 2. seans arasında pist çok değişti ve dürüst olmak gerekirse bu bekleniyordu çünkü burada çok fazla yarış olmuyor. Hafta sonunun başlangıcında pist çok kirliydi ancak sonradan gelişti ve yarın daha da iyi olacak.” dedi.

8. olan Massa “Listedeki tüm işleri yaptık ve bu iyi bir şey. Birinci ve ikinci seansta bunu yapmak her zaman iyidir. Lastikleri her zamanki gibi test ettik. Önce hafif yakıt ile, ardından daha fazla yakıt ile uzun sürüşlerde lastikleri denedik.”

“Görebildiklerimize göre uzun sürüşlerde rekabetçi görünüyoruz ancak tek turda daha az rekabetçiyiz. Tabi ki biraz daha hızlı olsak iyi olurdu ancak bakalım yarın öğleden sonra gerçekte ne olacak?” dedi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2005 monakoda sen bizden farklı ne izledin söyler misin?.Detaylara girelim ki herkes de bilsin öyle değil mi.Üstü kapalı monakoda aptalca savunma yaptı demekle olmaz.Şimdi adamın biri çıkar ve monakoda Ralf abisine deli dedi.Beni öldürmek istiyor dedi.Üstelik Coulthartın kanadını da kırdı adamı out etti.Bu yüzden Şumiye gıcığım derse ne olacak.Gıcıklığın sende kalsın.

    2005 monako son 14 tur kala Renoların lastikleri bitti.2. giden Alonso sırasıyla Heidfeld ve webbere geçildi.Adeta yol verir gibi geçildi.O kadar yavaşlamıştı ki 63.turda Montoya Alonso farkı 30 saniye iken 78.turda nerdeyse yanyana geliyorlardı.Fisi tur yemiş Alonso ise zor bela o lastiklerle 4. olabilmişti.Burada aptalca olan nedir.O sırada Heidfeld Alonsodan tur başına 3,5 saniye daha hızlıydı.Tur bindirircesine geçtiler.

  2. Arkadaşım… bir insanan zaten gıcıksan her dediğini mana ,her mimiğini sebep her manevrasını teşekkülden sayabilirsin.Bazen insanlara gıcık hidiyorum lafı yetersiz gelir ve şurasınıda gördüm böyle oldum orasını gördüm öyle oldum dersiniz.Zamanında bende MSC ye benzer tepkileri verdim ve neyin ne olduğunu öğrendim… şimdi; ALonso yu da MSC yide çok seviyorum.Vettel i de saçma sapan eleştirmeyede kalkışmıyorum.
    Alonso nun bu gün yaşadığı şu soruna gelince… RedBull dağlar tepeler gibi gelişti ama Ferrari yaz tatili öncesindeki hızına özel bir katkıda bulunacak bir parça dahi ekleyemedi. RBR nin sıralama performansı zaten iyiydi ama DRS i dahi tatbik etmek bir yana efektif olarak kullanımını dahi sağladı.Ferrari yazdan bu yana aero parçaları 1 cm uzatıp 0,5 cm kısaltarak performans aradı yada değişim yapıyorum diyerek tepki oklarını üzerinden uzaklaştırmakdan daha fazlasını yapamadı.Araç arızası olmadan kendi iradeleri dışında iki yarışda sıfır çekmelerine rağmen Alonso hala bu puanda ve şu anda olduğu yerdeyken… takdir etmeyide bilmek lazım.

  3. Acayp komik bir açıklama olmuş… Ön Kanadın asıl görevi…. uygunyerlere havayı kanalize etmek: Sidepodelara,arka kanada, fren kanallarına ve tabana havayı göndermek.Yani ön tarafdan havayı alamayan aracın arka kısmında çalışna hiçbirşey adam akıllı performans aktaramaz.Uygun hava göndermeyi sağlayamazsanız motorun ve fren sisteminin soğutmasını dahi adam akıllı yapamayı aracın değil performans dayanıklılık sorunu yaşamasınıda görebilirsiniz.Sİdepode lar etrafında dönen havayla şimdiki egzoz sisteminin çalışması dahi efektif hale getiriliyor.Bagebordlara dahi havayı regüle eden nokta ön kanatdır.Zeminin hava beslemesinin yönlendirilmesinin ana yönlendiricisi zemin tahtasıdır ama ona dahi kısmen havasını veren hatta havanın girmemesi gerektiği noktaları dahi ayırdeden yine ön kanatdır. Sonraki görevide ; ön tarafa DF kazandırmakdır ama inanın ki en son görevi o dur.Ferrari ninde diğer araçlar gibi arka kanadı zemin tablası,sidepodeları, zemini,difüzörü fren soğutma kanallları ve hatta coanda titpiegzozu varken ve aero etkinlikler bu günün araçlarında bu kadar aktifken ön kanadı kullanabilmelisiniz.Ferrari nin ön süspansiyon sisteminin farklı olmasından ötürü çubukların farklılığından mütevellit farklı hava yönlendirilmesi söz konusudur ama bunun daha komple bir sistematiğe çevrilmesi adına yapılabilecek bir dünya çalışmada vardırŞunu söyleyebilirsin: Çekişi düşük olan aracın daha direncini ilk karşılama noktası olarak ön kanada yüklenme sonucunda daha fazla çekiş kaybını göze alamıyor olmaları kalabalık ön kanatdan kaçma sebeplerindendir.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bende çalışacak diye bişey iddia etmedim zaten, hani nasılsa minnacık delikler açıp kapatıyorlar, onlarda bir işe yaramıyor. En azından diğerlerine benzer bişeyleri de deneseler de onlarda işe yaramasa. Denemekten ne zarar gelir, olmazsa her zaman ki gibi olmadı diyip eski anatı kullanırlar nasılsa 🙂

    Kanatın yanlarındaki 3 deliği 4 e çıkarıp yarım saniye kazanacaklarını sanıyorlar herhalde, ne diyim.

  5. ön kanat veya diğer arabalardaki güncellemeleri kopyalamak iyi bir şey getirecek diye bir kesinlik yok çünkü her arabanın kurgulanışı farklı red bullda çok iyi çalışan bir parça ferraride zaman kaybına neden olabilir ve zaten ferrarinin ön süspansiyon sisteminin pull road olması bile aracı çok daha farklı yapıyor o yüzden mutlaka rüzfar tünelinde denenmiş fakat veri alınamamıştır diye düşünüyorum

  6. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Uzucu bir durum ama normal sartlarda senin sampiyon olman cok zor olacak. Yine de sen Ferrari tarihi boyunca yarisan en iyi pilotlardan birisin. Vettelin araci arizalana bilir ve ya ona carpa bilirler ama bu isler de biraz sans isleri. Araclarin hizlarinin cok yakin olmasi siralamalarin onemini daha da on plana cikariyor. Malesef Ferrari takimi siralamalarda kac yildir iyi performans gosteremiyor. Abu Dhabide de Ferrarinin durumu belli , Pat Fry in cikip da guncellemelerin ise yaradigini soylemesi kendilerini avutmaktan baska bir sey degildir. Yine de bekleyip gorecegiz, acikcasi pek de umutlu degilim ben.

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    alonsodan nasıl gıcık aldım bilemezsiniz az önce 2005 monacoya bir baktımda ne kadar aptalca savunma yapıyor öyle daha dünkü çoçuktu o zamanlar ama şimdi iyi birde alonso massa olayı yine aynıydı alonso yine geçti massayı yine geçti Massa niye bu kadar yavaş onuda anlamadım ferrari neden her yarış güncelleme var diyor sadece 2-3 cm karelik alanda değişiklik yapıyor onuda anlamadım birde Mercedesi takım olarak çözebilmiş değilim bir çoğunuzunda bana katıldığını düşünüyorum

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Benim anlamadığım bu ön kanatda neden adam gibi bir değişiklik denemedikleri. 3 senedir aynı kanata ufak ufak şeyler takıp takıp olmadı diye geri söküyorlar. Madem rüzgar tünelin arızalı sende rakiplerine bakarak bir fikir edin. Nedir yani bir kanata 2-3 kulak ekleyip çıkarmanın maliyeti. Yap bitane Mclaren tarzı bişey, bitane RBR tarzı, nasıl olsa olmadı diyip atıyorsunuz. En azından denemiş olursunuz.

    Mclaren, RBR, Mercedes takımları neredeyse evvelden kullanılan köprü kanata geçecek, parçaları ta orta kısma kadar uzattılar, bunlar hala ilk kural değiştiğindeki kanatlan yarışıyorlar. Hele RBR önündeki T sayesinde nerdeyse eski kanat sistemine döndü sayılır. Sonra bu DF nerden çıkıyor diyorlar.

    Bu tutumlan ferrariden bişey olmaz, ne bu sene, ne önümüzdeki seneler. Zaten başlamışlar şimdiden önümüzdeki seneki araç için biraz geç kalındı ayaklarına.. Kılıf şimdiden hazır gibi bişey..

    Bence Alo elinden geleni hatta fazlasını yaptı. 3 senedir övdü durdu takımı. Bu kadar yeter. Bu gün ben ayrılıyorum desin, en hayırlısı olur. Alacak takım mı yok onu.

    Şu Williams ya da Sauber aracı bu sene Alo da olsaydı kaç yarış kazanırdı acaba ??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir