Hamilton: "Vettel'in Aracı Herkesin Aracından Hızlı"

yazar:

kategori:

Abu Dhabi’de konuşan Hamilton “Bana göre Alonso’nun sürüşü çok açıktı. Tüm apekslere giriyordu. Vettel ise pist dışına çıksa bile yine de en hızlı isimdi. Ve bu fena bir şey, sınırda olsam bile öyle bir tur atamadım.”

“Onun aracı herkesinkinden çok uzakta. Bir şeyler yaptılar. Araç çok farklı görünmüyor ancak bir anda fark oluştu. Benim bikr fikrim var ve nasıl olduğunu biliyorum ancak bu tüm virajları kaçırdığınızda anlaşılıyor. Ancak elinizdeki ile işinizi yapmalısınız ve o yapıyor.” dedi.

Mclaren takım patronu Martin Whitmarsh ise isim vermeden Red Bull’un yasal sınırları zorlamaktan keyif aldığını söyledi.

Whitmarsh “Bu eski Benetton etkisi gibi, öyle değil mi? Bugün birisinin adını kullanmak istemiyorum ancak Benetton takımı tartışmaları özellikle seviyordu.”

“Kurallar ve harcama kısıtlamalarını farklı yorumlamayı seven takımlar var.” dedi.


Yorumlar

  1. MPKwAw These loans are short term in nature that is why the repayment period of the loan on the expiry of the given duration. , <a ****="http://canvas2.com">unsecured loans</a>, unsecured loans, http://canvas2.com unsecured loans, ypak, <a ****="http://ev-soft.com">cash advances online</a>, cash advances online, http://ev-soft.com cash advances online, 543336,

  2. tamam hamilton.

  3. Lovely_F2008  avatarı

    Mantıklı , çekiş kontrol sistemi olabilir . Basitçe şöyle örneklendirirsek :

    Viraja gelip de çizgiyi kaçırdığınız zaman viraj çıkışına olması gerekenden daha az hız taşırsınız . Bu kaçan çizgiyi telafi etmek istediğinizde ise düzlüğe bir an önce olması gereken hızı taşıyabilmek için erken gaza yüklenirsiniz , bu da arka lastiklerin patinaja kapılmasına , arkadaki tutuşun azalmasına neden olacağından zaman kaybedersiniz . Bir çekiş kontrol sistemi varsa çizgi kaçsa bile viraj çıkışında (biraz abartıyorum) isterseniz gaza tamamen yüklenseniz bile sistem aracı sınırda tutacağından herhangi bir tutuş kaybı ve ek olarak zaman kaybı da yaşanmaz , yaşansa bile bu virajı neredeyse hepten kaçırmak gerekir . Tabi burada Vettel'den bahsediyoruz , çizgileri sistemle geri kazanamayacak kadar kaçırdığını düşünmek saçma olur . Bu yüzden Vettel'in dereceleri kayıpsız oluyor olabilir . Benim hala aklıma takılan Vettel'in Hindistan'daki plankının çöktükten sonra tekrar nasıl yükseldiğidir . F1 dünyasında kimse bunu tartışmadı göründüğü kadarıyla .

  4. ve mclarenin tasarımcısı hamilton açıklamasını yaptı.sen bileceksin ve en iyi bendim diyebilmek için açıklama yapmayacaksın! twitterdan belgeleri yayınlayan vetteldi zaten.fia'nın ferrarriye yakınlığı bariz şekilde ortada olmasa reb bull'u kayırıyorlar diyecek.bu adama şahsen eskisi kadar saygı duymuyorum.sportmence kaybetmeyi bile beceremiyor .son haftalarda yaptığı her açıklamada vettelden iyi olduğu iddiasını destekleyecek bir mesaj verdi.bir defa olsun kalkıp özeleştiri yapmadı.bu kadar hızlı bir araçla 3 yarış öncesinden şampiyonluk şansın tükenmiş ve hala konuşabiliyorsun.2007 de kullandığın ferrari ve 2008 deki mclarenla elde ettiğin abartılmış şöhretin kredileri suyunu çekti sayılır.bakalım mercedeste rosberge geçilince onun aracı illegal diyebilecek misin.

  5. Hamilton altındaki mclaren araçların en hızlısı ama sen kafanda bitirmişsin mclareni

  6. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    İsmini vermediği kişi Flavio Briatore, Benetton ve sonrasında da Renault takımı.Flavio'nun tartışmalı olarak nitelendirilebilecek elektronik sistemler olayı. Michael'ın yarıştığı yıllarda Benetton'un elektronik çekiş sistemleri kullanıldığı konuşuluyordu, aktif süspansiyon benzeri bir sistem geliştirildiği söylendi. Hatta Ayrton'un kazasında arkadan çok bastıran Michael'ın bu kadar hızlı olmasının sebebi olarak gösteriliyordu. Aradan yıllar geçti, Alonso Renault adına yarışırken yine aynı tartışmalar ortaya çıktı. Alonso'nun kullandığı elektronik sistemlerin yasal olmadığı konuşuluyordu. Bu tartışmalar bir kez olmadı, Flavio ve Enstone'lu takım hakkında araçların muhteşem çekişi konusunda hep bu konuşuldu.

    Benim aklıma gelen ilk şey bu oluyor, Vettel'in virajları kaçırmasına rağmen hızlı olabilmesinden bahsetmiş, çekiş kontrol sistemlerinde değişiklikler yapıldıysa sürücü hatalarını düzeltebilirler ve Hamilton'ın şüphelendiği böyle bir sistem diye düşünüyorum

  7. FeRNando King! avatarı
    FeRNando King!

    Redbull'un sahip olduğu avantajdan bahsediyor,onlar araca bir şeyler eklediler mesela Çift Drs ile ön kanat ve fren soğutma borularında dahil olmak üzere delik açtılar bu deliklerden giden hava difüzöre ulaşıyor böylece 2011 de kullanılan sisteme yaklaşmış oluyor takım,takımın amacı 2011 de yapmış olduklarını tekrarlamak ve bunu başardılar,ne yaptılar ettielr araçta çift difüzör ve egzoz beslemeli şeklindeymiş gibi tasarladılar,o delikler italyada yoktu mesela küçük ayrıntılar DEV farklar oluşturur bunuda takım gizlice yaptı kopyalanmasın diye,ve bunun için Ferrari FIA yı zorluyor bence haklılar kural dışı ve yasal olmayan bir şeyler yakalanırsa Redbull zor durumda kalabilir,ama onlar her zaman bu durumu düşünmüştür kendilerini ve samplugu riske atacak bir şeyler yapacaklarına sanmıyorum ancak çift depo hakkında bir durum söz konusu olursa o zaman işler değişir,Redbull Sıralamada farklı bir araçla yarışıyor gibi, çift depoya sahip olabilir.

  8. Vettel çok yetenekli bir pilot değil,apex i kaçırıyor.Kaçırdığı halde hızlıysa bunun sebebi aracın illegal olmasıdır diyor.

  9. DreamOfWinD  avatarı
    Araç çok farklı görünmüyor ancak bir anda fark oluştu. Benim bikr fikrim var ve nasıl olduğunu biliyorum ancak bu tüm virajları kaçırdığınızda anlaşılıyor.

    Ne demek istiyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir