Olaylı Abu Dhabi'de Gecenin Yıldızı Raikkonen!

yazar:

kategori:

Olay dolu yarışta Raikkonen, Lewis Hamilton’un yarışı dışı kalmasının ardından yarışı kontrol altında tutarak damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve geri dönüşünden sonra ilk zaferini kazandı.

Son turlarda şaha kalkan Ferrari pilotu Fernando Alonso, Raikkonen’i yakalasa da geçme şansını bulamadı ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Şampiyona lideri Sebastian Vettel, en geriden başladığı yarışta 2 defa pit yapmasına rağmen çok iyi bir yarış çıkardı ve ortaya çıkan koşulları en iyi şekilde değerlendirdi ve podyumu tamamlayarak kendisi adına çok iyi bir sonuç elde etti.

Mclaren için Abu Dhabi pek de iyi geçmedi. Button son anda Vettel’e geçilip podyumu kaçırırken yarışa ilk sıradan başlayıp lider götüren Lewis Hamilton elektrik sorunu nedeniyle yarışa erken veda etmek zorunda kaldı.

Yarışa 3. sıradan başlayan Pastor Maldonado, bir ara gerilere doğru düşse de olayları iyi değerlendirmesiyle birlikte yarışı 5. sırada tamamladı. Maldonado’yu Sauber’den Kamui Kobayashi takip ederken yarışta ön grupa ayak uyduramayan Ferrari pilotu Felipe Massa bir kez de spin atmasının ardından 7. olabildi.

Yarışın başında plansız bir pit yapan Bruno Senna, çok güçlü bir yarışın ardından 8. olarak takımına iyi puanlar kazandırdı. Onu Force India’dan Paul di Resta takip ederken günün son puanı Toro Rosso’dan Daniel Ricciardo’nun oldu.

Mercedes’in kötü devam eden sezonu Abu Dhabi’de de değişmedi. Michael Schumacher yarışı 11. sırada tamamlarken takımın diğer pilotu Nico Rosberg, HRT sürücüsü Narain Karthikeyan’ı geçmeye çalışırken bir anda oluşan hız farkı nedeniyle adeta HRT aracının üzerinden uçarak yarış dışı kaldı.

Toro Rosso’dan Jean Eric Vergne 12. olurken Caterham’dan Heikki Kovalainen 13. oldu ve kılpayı ezeli rakibi Marussia’yı geçme şansını kaybetti.

Bir çok olayın yaşandığı yarışta dikkat çekicilerden birisi kuşkusuz Romain Grosjean, Mark Webber ve Sergio Perez’in karıştığı kazaydı. Bu olay sonucunda Webber ve Grosjean yarış dışı kaldılar.

Şampiyonanın 18. yarışının ardından şampiyona liderliği hâlâ Sebastian Vettel’in elinde bulunuyor. Vettel’in yarışa pit alanından başlaması nedeniyle umutlanan Alonso, Vettel’in üçüncülüğü ile istediği kadar puan farkını kapatamadı. İki sürücüyü 10 puan ayırırken Raikkonen 3. sırada bulunuyor ancak Fin sürücü şampiyonluk şansını resmen kaybetmiş oldu.

Markalar şampiyonasında ise Red Bull’un şampiyon olması için sadece 4 puan gerekiyor.

Sezonun sondan 2. ve 19. yarışı olan Amerika-Austin yarışı 2 hafta sonra gerçekleştirilecek.

 

 

Poz  Pilot    Takım                       Süre
 1.  Raikkonen     Lotus-Renault              1sa45:58.667
 2.  Alonso        Ferrari                    +     0.852
 3.  Vettel        Red Bull-Renault           +     4.163
 4.  Button        McLaren-Mercedes           +     7.787
 5.  Maldonado     Williams-Renault           +    13.007
 6.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    20.076
 7.  Massa         Ferrari                    +    22.896
 8.  Senna         Williams-Renault           +    23.542
 9.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    24.160
10.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +    27.400
11.  Schumacher    Mercedes                   +    28.000
12.  Vergne        Toro Rosso-Ferrari         +    34.900
13.  Kovalainen    Caterham-Renault           +    47.700
14.  Glock         Marussia-Cosworth          +    56.400
15.  Perez         Sauber-Ferrari             +    56.700
16.  Petrov        Caterham-Renault           +  1:04.500
17.  De la Rosa    HRT-Cosworth               +    1:11.5

Hızlı Tur: Vettel, 1:43.964

Yarış dışı:

Pic           Marussia-Cosworth            42
Grosjean      Lotus-Renault                38
Webber        Red Bull-Renault             38
Hamilton      McLaren-Mercedes             20
Karthikeyan   HRT-Cosworth                 8
Rosberg       Mercedes                     8
Hulkenberg    Force India-Mercedes         1


Puan Durumu:                

Pilotlar:                   Takımlar:             
 1.  Vettel       255        1.  Red Bull-Renault          422
 2.  Alonso       245        2.  Ferrari                   340
 3.  Raikkonen    198        3.  McLaren-Mercedes          318
 4.  Webber       167        4.  Lotus-Renault             288
 5.  Hamilton     165        5.  Mercedes                  136
 6.  Button       153        6.  Sauber-Ferrari            124
 7.  Massa         95        7.  Force India-Mercedes       95
 8.  Rosberg       93        8.  Williams-Renault           73
 9.  Grosjean      90        9.  Toro Rosso-Ferrari         22
10.  Perez         66       
11.  Kobayashi     58       
12.  Hulkenberg    49       
13.  Di Resta      46       
14.  Maldonado     43       
15.  Schumacher    43       
16.  Senna         30       
17.  Vergne        12       
18.  Ricciardo     10       

 


Yorumlar

“Olaylı Abu Dhabi'de Gecenin Yıldızı Raikkonen!” için 424 yanıt

  1. arkadaşlar dsmart kaydı nete düştü mü?

  2. podyum öncesi alonsonun üstüne bir bardak soğuk su iç deyimi gibi alonso şişedeki soğuk suyu içip içip kafasına dökünce kendine geldi sanırım kiminle dans ettiğini anladı.

  3. alonun yudumladıktan sonra bakışına bak :-))) ehehehehe

  4. süper tespit kardeşim.fanlarının hepsi çocuk özellikle rambo serhat ve yeni türeme günaydın

  5. sizi sallayan yok zaten farkındasınızdır.royal hunt ı tanımıyorum ama siz dalaşıyorsanız ben ona saygı duyuyorum ve destekliyorum

  6. Mehmet sana sonuna kadar katılıyorum bu Royal Huntu fazla takmamak lazım adam kimi fanı ama koyu şekilde alonsoyu savunur onun bü dünyada eşi benzeri yoktur bi de bu huntta acayip bi alman pilot düşmanlığı vardır

    RBR ciler olarak sayıca her gün artıyoz bu artış hunt gibileri çok rahatsız etmekte

  7. alkolsüz şampanyanın tadı garip gelmiş anlaşılan 🙂

  8. 3 yorumdur aynı şeyi yazıyor. vettelin fanları hep ergen sanırım. genç nesil. bazıları da yaşlı numarası yapan genç nesil.

    bu yeni taktik mi? kimse takmıyor royalhunt'u imajı yaratmak 🙂 ama bunu bana cevap vererek yaptığın sürece başarılı olamayacaksın yeğen. takmıyorum diyor, her yazdığıma cevap yetiştirmeye uğraşıyor kendince. madem takmıyorsun, cevap yazma ve nickimi ağzına alma. senin gibilerin cevabını okumak pek severek yaptığım bir iş değil zaten.

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    bunlar iyice bozdu rambo yeni bir taraftar kiletsi oluşsun istemiyorlar ama yavaş yavaş oluşturuyoruz genci yaşlısı herkes Vettele saygı duyuyor hala daha nerden vururuz hesabındalar royalhunt'u sallama hiç onu bu sitede kimse sallamıyor zaten

  10. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Sürekli Redbull Ferrari Mc lrn kıyaslaması yapılıyor, o ondan hız bız sızden yavaşız vs…
    Bunun ayen beyan bır acıklaması bu sezon yok varsada kısmen var hepimiz hep beraber gördukkı her pıstte her aracın farklı hız da oldugunu o yuzden net bır kıyaslama kımse yapamaz, fakat sırlamalarda hep en öne cıkan Mc ler ve Redbll ar oldu, Abu dabi de ısrarla red bul taraftarlarının Ferrari nin kendilerinden hızlı oldugunu belirttiler e be arkadasım bu adamlar senden hızlıydıda sıralamalarda hep keyıftenmı sızden gerı kaldırlar ? ha dıyeceksın yarısta Alonso webberi nasıl geçti Ferrar nin redbulla yaptıgı cogu atagı ızle hep trafıktedır yada uzun duzluk sonunda maxmum hız avantajı ile oda.. peki ya vırajlarda ? son 3 sezondur Newey nın tasarımı vırajlarda her araca toz yutturuyor Vettel polden başlayıpta Alonso su aracla kovalasın bakalım ne kadar koavalyacak ? Aracınızın hızı duzlukten ıbaret degıldır, her yarısta polde Ferrariden önde ısenız kı oyle bosu bosuna laf kalabalıgına gerek yok durum ortada.

  11. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Önde baslamak ıcınde hızlı olmak gerekıyor zaten, e önde basladıgına görede demekkı neymısler ?

  12. Royal Hunt şu YeniKral rumuzlu arkadaş ben değilim ben tek burdan yazıyom Allah Allah yaa

    işe bak siteye her yeni üye olan vettel fanı neden ben oluyom

    o arkadaş farklı bir kişi tanımam etmem

    sitede ki bütün vettel fanları ben keko ben vettel 1 ben mehmet günaydın ben redbull 01 ben diğer adını unuttuklarım da ben oldu mu Hunt

  13. Kolay değil tabi ki. Ama mümkün. Adam hen hızlı 5. araç ile şampiyonayı 3. sırada götürüyor. İnanılmaz bir performans.

  14. şu yenikral adlı üye rambo'nun diğer hesabı diyorum arkadaşlar. ne diyorsunuz?

  15. hadi canım o kadar kolay yani

  16. bir kere de gerçekçi olsanız? güvenlik aracının yardım etmediği tek pilot raikkonendi. buna rağmen yarışı kazanmayı başardı. yok vettel sondan başlamış yok pitstopta şu kadar saniye kalmış filan. ne önemi varki güvenlik aracı girdiğinde aradaki büyük zamanlar eriyor. yarış dışı kalanlar ve kendisinden tur başına en az bir saniye yavaş araçları da bi zahmet geçsin yani. yarıştaki kazalar olmasa ve güvenlik aracı girmese vettel ilk ona belki girebilirdi. abartmayın yani o kadar.

  17. kimi vettel'in gölgesinde kaldı demek yerine vettel güvenlik aracının gölgesinde podyuma çıkabildi desen daha doğru bir söz söylemiş olurdun.

  18. Raikkonen galibiyeti sonuna kadar hak etti. Aracı azıcık daha hızlı olsa şampiyon olurdu rahat.

  19. Kimi telsiz konuşması

  20. -Vetteli hala tartisanlar var vazgecsinler, 1. SC periyodu olmasa ve zorunlu pitstop merak ediyorum nasil bir sonuc cikacakti… Adam bütün konvoyu 2 kere geçti, Button atağı gözünün karalığını gösteriyor 3 puan alayım derken 12 puan gidebilirdi..
    -Hamilton cok rahat kazanacakti yine mclaren devreye girdi, mclaren eski kirilgan arac donemine dondu. Kimi ne çektiyse zamanında şimdi lewis aynı şeyleri çekiyor…
    -mclaren seneye bu buttonla ne yapacagini dusunsun, sampiyonluk icin digerlerinden en az 1 sn hizli araba lazim ya da bir cesit cift katmanli difisor 🙂 mclaren lewisi, lewis mclareni kaybederek maddi olarak win-win yaptilar. Hamilton cebini doldurdu, mclaren tarihi paralar vermedi boylece daha cok yatirima para harcayabilir. Tabii basari olarak ikisi de lost-lost oldu 🙂
    -ferrari alonsoya artik yardim etsin, yoksa o hak ediyor ama ferrari hak etmiyor hicbirsey! 2 haftalik ara son sanslari…Araç taş gibi ama fark kapanacağına RBR sanki farkı açıyor..Alonso daha fazla ne yapsın, bir pilot ancak bu kadar maksimumunu alır..
    -son olarak kimi herzamanki kimi! Arac uygun olup onden baslarsa neler olabilecegini gosterdi. Tebrikler lotusa da, arac gelisiyor sonuclar da geliyor…

    Yarıştaki takım arkadaşlarının performanslarını izlersek, Webberle vettel, alonsoyla massa, hamiltonla button, raikonnen ile grosjean ayni araca sahip ama pilot farkinin bariz ortaya ciktigi en net yarisi izledim bugun!!!

  21. veber bilerek kaza yapmıştır. vettel lastik değiştiriyor veber kaza yapıyor. !!! kasıtlı oldu bu iş.

  22. Alonsomania  avatarı

    böyle davranmaması iyi bi şey mi? bence zaferini farkında olmadan insanların bilinçaltında belki de psikolojik olarak küçülten bi şey..sevmiyorum bu özelliğini Rai nin tmm sakin etliye sütlüye karışmıyor ama ruhsuz be. çekici özelliğinin olmamasının yanında itici kaçıyor bazen.Alo fanı olmama rağmen bugün Rai den çok sevindim onun zaferine, bi şeyler yanlış bu olayda.

  23. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    🙂

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Saldırgan kimi taraftarlarına rağmen insan gibi Kimi Raikkoneni tebrik ediyorum.Hatasız sürdü.Haketti.
    Hamiltona yazık oldu.
    Alonso güzel start ve geçişlerle maximumu aldı.Tebrikler.
    Vettel için bişey söylemeye gerek yok.Bu konuda yeterince ergen tartışmaları yapılmış zaten.Yarıştan önce burada saygıdeğer bir arkadaşımız saldırganlara ''Vettel yarışı dahi kazanabilir'' demişti.Tabi şartlar yerine gelince F1 de herşey mümkün.Takım emri oldu , SC ler tam zamanında girdi , yandaş kardeş takımlar görevlerini iyi yaptı ama bütün bunlar vetteli tebrik etmemeyi gerektirmez.Ona da tebrikler.

  25. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    bir kere kimiyi podyum için alalacele göturmeye calısan bır fia görevlisi var.kolundan çekistiriyorken,kimi nereye gidecegini bilmez halde kafasında en az 1.5 kg lik bir kask varken (ki kafasına kask taskmayan bilmez)burnunun önünü göremez.kaldıkı arkasından gelen kovalaınen i görsün.görüncede selamlastı tokalastı ve tebrigi kabul etti.taakıma gitmememe meselesine gelince.podyumda acıkladı zaten.zıplamaya takla atmaya gerek yok dıye.

  26. herkes gerekli gereksiz hemen her konuya değindi, aynı şeyleri yazmak ve okumak oldukça sıkıcı olur.

    ama kısaca özetlersek;

    alonsonun soğuk suları içtiği bir yarış olmuştur.

  27. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Galiba yorum sirasi bana geldi.benim uzun suredir destekledigim bir teori var.ben red bullun hizli olduguna inamiyorum.asil is onde baslamak.dikkat ediyormusunuz red bull bile gerilerden basladiginda ondekilere yetisemiyor
    Bu gun onde baslayan hamilton arayi acti gitti sonra hamilton yaris disi kalinca 3 5 tura gecilir diye dusundugum lotus ayni seyi yapti.yani benim tezim onde baslamak cok seyi hallediyor hizli olan red bull degil sadece red bullun avantaji onde baslamak

  28. timuçin barutçu avatarı
    timuçin barutçu

    arkadaşlar yarışın özetini yada tamamını nasıl izleyebilirim?

  29. niye takimin yanina gitmedi anlamadim bence ayip etti.. heikki yanina gelince de cok sallamadi halbuki adam arkasindan kosa kosa geldi tebrik etmek icin bence cocukluk arkadasi olan birisine karsi daha samimi olmali idi ona da ayip etti.. sahsen boyle yaptigini gorunce biraz uzuldum..

  30. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    :)))

  31. yarış bittikten sonra kovalainen kimi nin yanına geldi tebrik etti…çok mutlu oldum. dedim adamımı herkes seviyor…sonra yukarı çıktı üçü birden…su havlu çay kahve molası vesaire…alonso geldi öyle bir tebrik elleri ile garip bir tokalaşma şekli şöyle omuz tarafından iki pilot tokuştular tamamen sahte sonra vettel geldi baktım daha sıcak bir geyik muhabbeti oturdular yek diğer tarafta alonso tek başına birazda boş durmayayım düşüncesi ile kafasından aşağı suyu boca etti fakat morali çok bozuk durumu idare etmeye çalışıyor ama anlaşılıyor. zor tabii…ümidimi kaybetmedim diyor öyle bir hava vermeye çalışıyor ama ben anlıyorum yok öyle birşey…
    bundan iyisi şamda kayısı…alonso beceremiyecek bu işi galiba…bizde olmasın diye asılıyoruz duaya gerçi…

  32. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    malesef sorunsuz bir hafta sonu yaşamadan koca sezonu bitiriyoruz, rekor kırmaya az kaldı. her hafta sonu birbaşka problem yumurtlamayı başardık, gerçekten tebrikler!!

  33. Osman ERENER avatarı

    3 sene şu günü bekledim ve sonunda geldi..her yarışı belki diyerek izledim..5. oldu, 4. oldu podyuma çıktı, ikinci oldu ya sabır dedim..burada pilotluğunu sorgulayanlar oldu küçüktür, raikkonen ne demek bilmiyordur dedim..neyse şu özlemimizi giderdi ya sağolsun, var olsun..bırakmasın buralarda olsun..

  34. söke söke de alsa, yırta yırta da alsa, aracın motorunu patlatarak da alsa, asfaltı yararak da alsa raikkonen podyumda zıplayıp hoplamaz. tek şey görürüz aracın içindeyken sallanan yumruklar ve podyumda ufak bir gülücük. kimi raikkonen de budur zaten. boşuna iceman dememişler.

  35. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Herkül senelerdir yazar böyle şiirler..

    Dokunma sevinelim 🙂

  36. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Vettel ve Alonso cu ların kapışması bıttı ıse, izniniz ile artık bizler sevınclerımızı paylasabılırmıyız?
    Zira bu sezon 232 gundur bugunu beklıyoruz bız Kımı sevdalıları olarak…
    ' Gün izim günümüzdür'

    Seni podyumun tepesınde görmeyı ne cok özlemısız, tarıf edılemez,
    Sen okadar adamsınki Hamilton'dan söke söke alıp lider olmadıgın ıcın birileri gibi podyumda bıyerlerın tavana vurmadı, hoplamadın zıplamadın, aractan ındıgınde bile padokta takım arkadaslarına ucup zafer cıglıkları atmadın, bu hareketlerın senı anlatmaya yeterde artar bile, her ne kadar Hamılton yarıs dısı kalmıs olsada sen o bırıncılık kupasını bu sezon dıbıne, basına sonuna karekökune kadar hak ettın!!

    Sefan olsun, sefamız olsun paşam…

  37. Öncelikle Lotus f1 takımının ilk galibiyetini kutlarım

    Yarışın en önemli oyuncusu Vettel oldu,Rai'nin kazanmasına sevindim ama Vettel'in gölgesinde kaldı
    benim için.Adam ilk güvenlik aracına kadar 10 küsür aracı geçti,sonra en sona düştü (TEKRAR EN SONA 21.sıraya düştü)Ricardo yüzünden yetmedi tekrar geçti herkesi bir daha geçti ve 3.sırada bitirdi can alıcı nokta ise 2 pit stop yaparak : ) Button'ı da virajda geçti ayrıca.Ders niteliğinde yarış izletti Vettel.

  38. http://www.trf1.net/formula1_haberler/29148-buyuk-surpriz-vettel-abu-dhabi-de-son-siradan-baslayacak.html#.UJbF5MUxq1w

    Linkini verdiğim haberde söyleyeceğimizi söylemiştik, zira haklı da çıktık.

    Vettel çıktı şovunu yaptı, artık diğer yarışlar için sadece aracını normal bir şekilde kullanması gerekiyor. Tabi ki bu formula 1. Neyin ne zaman ve nerede olacağını asla kestiremezsiniz ancak görünen köy de pek kılavuz istemiyor. Büyük bir değişim olmazsa Vettel bu sene şampiyonluğunu ilan edecek gibi görünüyor.

  39. gece nin yıldızı hakikaten de kimiydi ben hamiltona çok üzüldüm 2. defa böyle lider giderken yarış dışı kalması üzücü

    alonsoyla vettelde harika bi iş çıkardı şampiyonluk yarışı iyice kızıştı

  40. bosver arkadasim normalde bu tur arkadaslara cevap yazan bir tip degilim ama yukaridaki ilk ve bu yazdigim sondu.

    bunlar gibi zeka kuplerine cevap yetistiremeyiz biz =] saglicakla kal.

  41. Tebrikler arkadaşlar 🙂

  42. http://www.youtube.com/watch?v=A_T4U3eS4Dg

    2006 Macaristanda benzer bir kazayı Kimi yapmıştı öndeki Pilot Liuzziydi sanırım.

  43. Raikkonen e tebrikler.Sağlam bir sürüş .çıkardı.Lewis yerini kaybettikten sonra yerini koruyacağını düşünememiştim açıkçası ama istikrarlı şekilde farkı açtı ve galibiyeti haketti.
    Lewis ise singapurun kopyasını yaşadı adeta.Mclaren bu sene ciddi şekilde mekanik arızalar yaşıyor böylesine mekanik anlamda en dayanıklı sezonlaını geçieren bir f1 de bu gerçekten bir takım için çok büyük bir hayalkırıklığı.
    Alonso üzerine düşeni yaptı yine çok iyi bir ilk tur geçirdi.Webberi geçmesi yarışın seyri açısından çok önemliydi kendi adına öyle de oldu.Son sc periyodu sonrası sağlam bastırdı ama yetmedi.Vettel in hemen arkasında olması onun adına böylesine avantajlı bir günde pek iyi olmadı.Ama 3 puan da fena değil.
    Vettel üzerine düşeni ziyadesi ile yaptı.bu pistte açıkçası ben sc periyodu bekliyordum ve bunun Vettele avantaj sağlıyacağını da düşünüyordum öyle de oldu.İlk turlarda Senna ile teması sonucu kanadına zarar verdi ama pek sorun değildi.İlk sc periyodunda yaptığıyla ön kanadın sağ plakasını pert etti:) Temposu o ana kadar öndekilerle aynıydı Webber ve alonsodan daha iyidi hatta.Medium lastikle olmasına karşın.Mecburi piti biraz da kendi hatasıylaydı.ama neticede harika bir gün geçirdi.Yarış hızıyla da podyumu falzası ile haketti
    Olmuşla ölmüşe çare olmaz derler ama Vettel sorunlu bir cumartesi geçirmese bugün 20 li farklar oluşabilirdi.Austin de ne olur bilinmez ama pistin genel yapısı Rbr ye uygun gibi görünüyor.Zaten tek turda en hızlılar.Ben yine ilk çizgiyi alacaklarını düşünüyorum.Doğal ve mekanik bir aksilik olmazsa.Ferrari de bu pistte iyi işler çıkarabilir.Yarış tempoları zaten iyi sıralamaya daha çok ağırlık vermek zorundalar.3. lük dahi alonso için iyidir.Çünkü ilk startta ve ilk turda ferrari ne kadar iyi görüyoruz.Mclarenlerin araya girmesi bu yüzden rbr yi avlamalarını zora sokar.Pistin start düzlüğü de oldukça uzun ferrari için avantajlı olabilir.
    Kalan yarışlarda ibre Vettel ve rbr den yana ama mekanik spor bu her şey olabilir işin içine yağmur falan da girebilir.Austin de bence ya şampiyon belirlenecek ya da lider değişecek gibime geliyor.İş Brezilyaya kalmayacak bence.Tamamen içgüdüsel bu 🙂

  44. adamım her zaman sıra dışıdır 🙂
    Raikkonen'in 2010 WRC Almanya sokaklarındaki slalom ları 🙂

  45. adamım her zaman sıra dışıdır 🙂
    Raikkonen'in 2010 WRC Almanya sokaklarındaki slalom ları 🙂

  46. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Yarışı izleyemedim.

    Adamım kazanmış. Mutluyum..

  47. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Bakalım Vettel bu haftasonu ne kadar ballıymış?

    1- 3.antremanlara Fren arızası nedeniyle bitime 3 dakika kala katılabildi, sadece tek zaman turu attı aracına ayar yapilamadi
    2- Sıralamalarda arka Sağ tekerleği ciddi biçimde bariyere çarptı ve istediği turu atamadi
    3- Araçta 150ml eksik benzin olduğundan yarışa pitten başladı
    4- Yarış başında Senna ile temas yaşadı ve ön kanadı hasar
    aldı
    5- Yine de 11.siraya kadar yükselmişti ki SC arkasında Ricciardonun ani yavaslamasiyla DRS tabelası çarptı ve ön kanadı tamamiyle kırıldı ve pite girmek zorunda kaldı böylece bütün tek pit stop taktiği heba oldu
    6- 2. pite girdiğinde arka sağ tekerleği geç takınca kötü bir pitstop yapmış oldu. (Webber'in toplam piti 19sn Vettel'in toplam piti 26 sn sürdü) Kanat değiştirdikleri piti çok daha hızlıydı.

    Başının beladan kurtulmadığı hafta sonunda ballı ilan edilmesine sadece gülüyorum.
    Vettel ön kanadı kırmadan sert lastikle 35-40 tur atabilse yine de podyum alabilirmiş.
    İlk SC (Ricciardo olayı olmasaydı bile) Vettel'in hiç bir şekilde işine yaramadı. Zaten 11.liğe çıkmıştı ve temposu ilk 6 pilotla aynıydı.
    İkinci SC ise belki bir sıra kazandırmış olabilir ancak yumuşak lastikleri taktığında yine de Button'a yetişecek opsiyonu kazanmıştı.
    Aslında gördük ki ikinci SC Alonso'ya galibiyet için bir fırsat getirmiş oldu. Çünkü Sc girmeden Raikkonen farkı 8-9 saniyeye çıkarmıştı. Ve Alonso Button'dan baskı yiyordu. BUtton'ın da aynalarına bakmasına gerek yoktu.

    Neyse bence güzel bir yarış oldu. Vettel'in 3.lüğü küçümsenecek bir başarı da değildir, abartılacak bir yanı da yoktur.
    Yine de net bir şekilde Vettel gridin en özel pilotlarından birisidir.

  48. güzel bir yorum olmuş…emeğine sağlık…

  49. sen yazilanlari bir anlamaya calis, sonra insanlarin dusunceleri hakkinda yorum yapmayi ogren tamam mi ARKADASIM?

    aramizdaki fark: sen bana CAHIL diyorsun, ben sana ARKADASIM ve yazimdaki gibi bu sitedeki herkese ARKADASIM diye hitap ediyorum!

    attigin bu post ile kaliteni desifre ettigin icin tesekkur ederim, simdi sitedeki herkes kimin KALITELI oldugu hakkinda yorum yapabilir!

  50. Kimi ve Alonso gerçekten güzel sürüş çıkardılar ama, dün bir şeyden bahsetmiştim. Eğer ki Vettel bu yarışta sondan başlayıp iyi bir yerde bitirirse "Önden başlayıp kazanıyor hep" eleştirisine yanıt vermiş olacak diye.

    Vettel kaliteli bir pilot olduğunu bugün gösterdi. Sonlardan başlayıp yukarılara tırmanmak çok zordur. Ön grupda genelde yüksek yetenekli, pozisyon atak hareketlerinde nasıl davrancağını iyi bilen pilotlar olur. Arkalarda ise daha gözü kara veya kazaya karışma ihtimali yüksek pilotlar yarışır.

    Görüldüğü üzere, Vettel birkaç küçük kazaya karıştı ama sonuç olarak muhteşem bir yükseliş göstererek 3. bitirdi. Bunun yanında Redbull takımının yarış stratejisi çok iyiydi.

    Kimi Raikkonen i geçmişte izleyenler bilirler, genelde motor arızası, teknik arıza dolayısıyla sıralama sonrası 5 sıra gride geriden başlama gibi cezalar alıp 1.likler kazanırdı. Hatta Serhan Acar'ın verdiği istatistikte kazandığı yarışların çoğunu (%37) geriden başlayarak kazanmış.

    Güzel bir yarış oldu. Üzüldüğüm tek şey 2 hafta önce Mclaren Raikkonen'i takımda düşünebilirdi. Henüz 32 yaşında ve 4 sene rahat yarışabilir. Eğer ki bunu Lotus ile yapabilirse, F1 dünyasına büyük bir ders vermiş olacak.

  51. raikkonen'de bu yarış en ufak bi tırsma belirtisi görmedim, şu sezonun ilk yarısındaki çekingen görüntüsünü attı, hatta takım telsizden ön lastikleri ısıtmamız lazım falan derken 4 kez evet deyip biliyorum dedi. hırslıydı baya startta da çok iyi kalktı. sezon başından beri raikkonen şuan zayıf deyip birsürü rai fanıyla tartışmalarım da bu yüzden çıkmıştı. eski performansına dönüyor. ferrari'deki haline değil, mclaren'daki haline dönüyor.

    vettel'e 2 güvenlik aracı da yaradı. iyi sürmüş olabilir ama 3.lüğe kadar çıkabilmesinin sebebi;

    gridin yarısından fazlasından tur başına 1 saniye hızlı aracı, 2 toro rosso, 2 de güvenlik aracı. ve de önündeki yaklaşık 5 kişinin yarış dışı kalması. maldonado ve webber'in teması falan filan.

    ilk güvenlik aracı tüm araçlar arasındaki mesafeyi sıfırlayarak vettel'in bir rakip geçtikten sonra ardından hemen diğer rakibin arkasına tutunmasını sağladı. 2. güvenlik aracı zaten 15 saniye daha kazandırdı. ve zayıf button arkasında biraz uğraşmadan sonra geçebildi vettel.

    ben vettel'in performansında abartılacak bişey göremedim. genelde webberden 0.2 daha iyi tur atar, turunda hata yaptı ve geçildi. webber de hamilton'dan 0.348 yavaş yani vettel iyi bir tur atabilseydi hamiltonla fark 0.100-0.150 civarı olacaktı. ayrıca hamilton da (bence) vettelden tek turda da hızlı olduğuna göre, redbull ve mclarenin performansları eşitti.

    bunların haricinde redbull pitten başladığı için araçlarını çok güzel bir şekilde yarışa göre ayarlayabildiler. diğerleri yarı sıralama yarı yarış ayarlı araçlarında yarışıyordu.

    hamilton gene yarış dışı kaldı adam çöldeki bedevi hesabı, kimi'nin de mclarendeki kariyeri böyle geçmişti. adamlar hızlı araç yapıyorlar ama yarış tamamlayan araç yapsalar çok daha iyi. bu sene 2 garanti yarışı araç arızasıyla kaybetti = 50 puan. pitlerdeki hataları da sayarsak şampiyonluk faturasını mclarene kesmek mümkün.

    alonso da bana göre baskı altındaki en iyi pilot. yarışın ilk anlarında birine atak yapmıştı sanırım webber'e. son yıllarda gördüğüm en güzel ve hesaplanmış bir ataktı. adam webber'in yanındayken gazı kesip rüzgar tüneline girdi, frenlemede çok güzel bir dalış yaptı ve pozisyonu kazandı. aracın alabileceği maksimum puanı aldı yine.

  52. Hic hos degil ya begenmedigin yer varsa gerekcesiyle yazarsin yanlisligini ortaya koyarsin ancak bu tavir hic hos degil..Malesef yazdiklarin noktasina virgulune kadar dogru birilerinin hosuna giden bisey yazdiginda senden iyisi yok aksi halde yorumunun dogrulugu yanlisliginin bir onemi kalmiyor

  53. emiko emiko avatarı

    Ah lotus şun şu eksozu 10 yarış önce taksaydınız arabaya.Raikkonen tam bir sürücü mükemmel sürdü lotus'a hayat verdi geçenseneye bak bide bu seneye.Kimi Raikkonen farkı.Seneye prezden böyle çok kaza görürüz.

  54. dostum geçen yazdım. Burada Alonso'yu öv destekle eğer senden bilgili senden objektif tarafsız olursa namertim amaaaa sen gel kendi desteklediğin pilotunu kayır yada kayırmaya teşebbüs et sen hemen en ağır hakaretlere maruz kalır. Kendisi bişey sananlar da böyle atlayıp senin hakkına gasp eder. Bunun altına gelir ben Alonso fanı değilim der 2 haber sonra geriye kalan herkes kötü Alonso muhteşem olur.. Arkadaş hatalı evet avatarına mavi kasklı bir Ferrari ve nickini de ona uygun birşey yapsaydı o zaman ne kadarda temiz bir yazı yazmış olurdu ama….

  55. alonso menunmuş arkadaşlar sonuçtan . vettel 24.ncü sıradan arkana kadar gelmiş birde memnunmuş bizde yedik bunu

  56. Sonra Grosjean'a yerini geri verdi, DRS bölgesinde geçti tekrar. Ona çok dikkat etmemişsin sanırım.

  57. Bir dakika bir dakika burada hepimiz taraftariz ve kimsenin kimseye bir ustunlugu yok daha cok izlemis daha az izlemis insan vardir vs vs ama burasi bilimsel makaleler olan bir yer de degil oyle olsaydi yorum siniri getirilirdi herkes yorum yapabiliyorsa buraya yorum yazarken kimsenin objektifligine yada bilgisine guvenmesi gibi bir kriter yoktur demektir siteyi siz kurdunuz yada site sahibisiniz de biz mi bilmiyoruz? Burada kimse objektif olmak zorunda da degil herkes taraf zaten yorum icinde begenmedigin itiraz ettigin yer varsa cevap ver butonuna tiklayip bir guzel itirazlarini yazarsin yada sallamazsin olur biter bu tarz nedir ya? Yetkin ne ki bir yorumcuya git filan diyebiliyorsun? Senin gorusune uymayan sey yazinca cahil mi oluyor insanlar? Insanlari bu sekilde asagilayamazsin bende senin yorumlarini begenmiyorum mesela ama bu bana sana git burdan vs deme hakkini vermiyor bana…

  58. Burada 10 kişi vettel drs si bozuk button ı geçti diyor ama buttonın drs sinin bozuk olması vettele değil alonsoya yaradı.farzedelim drs si çalışıyor arkadan gelen araca kullanamazki zaten bunu.herkes yazıyor bişeyler arkadaş.

  59. sauron sen tam bir provokatörsün,bu faşist yorumundan dolayı siteden atılmalısın

  60. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    Kimi birkaç gündür lotus daha iyi olacak, lotus sezonu çok güçlü bitrecek .araç cok iyi,dogru ayar yaparsak 0,4 sn kazanabiliriz vs tarzı acıklamalar yaptı.sıralamalardan sonra vettelin ceza almasından önce "Yarın elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bakalım iyi bir start alıp hemen Red Bull'ların arkasına yerleşebilecek miyiz? Ardından neler olacağını göreceğiz." dedi. hatta bu gun podyumda da bundan bahsetti.bu adam bir şeyleri hissediyor sanki.bu sezon bir yarıs kazanacaktı,hamilton kalmasa belki kazanamıyacaktı ama bu sezon mutlaka kazanacagını hissetmiş olmalı.lotus ve kimi için hayırlısı olsun
    Son zamanların en zevkli ve heyecanlı yarışlarından biri idi.bize bu heyecanı ve zevki yaratan vettel başta olmak üzere kimi ve alonsoya teşekkür ve tebriklerimi iltemek istiyorum. dünkü şok kararın ardından vettelin pitten başlayacak olması zaten perşembenin gelişi çarşambadan belli olur gibi oldu. Startta kimi maldonado ve veberi geçtiginde sevindim ama yarışı kazanbilecegimizden kuşkularım vardı.zira arkada button ve alonso gıbı duzluk hızları yuksek ıkı pılot vardı.lotus dayanamaz diye düşündüm ama adamım kimi hatasız kusursuz sürdü.alonso ile farkı düzenli olarak açıyordu ve ilk 5 içinde pite en son giren isim olmuştu.ikinci sc den sonra alonsodan kimiyi geçmesini bekledim ne yalan söylim ama buton imdadımıza yetişti.alonso ile mucadele ederken kimi farkı 3 küsür saniyeye çıkardı derken bu sefer soguyan pistten mi havadan mı bilemiyorum alonso uçuşa geçti.yuregım agzıma geldı ödüm b…. Karıştı alonso burnumuzdan getırecek dıye ama neyseki tur kalmadı. Allah bu yarışı kazanmamızı yazmış bir kere.son iki turda Serhan oyle heyacanlı anlatıyordu ki alonso su turda sunu aldı.bu sekterde 2.sn oldu 1.7-1.5.son turda drs ye girermi derken mute ye bastım dayanamadım.kalbim dayanmaz filan yaş kemale eriyor falan derken damalı bayragı görünce sesi tekrar açtım.kimiye tüm kalbimle helal olsun diyorum.

    Vettel küçümsendikçe büyüyüor gibi geliyor bana.bir kere sc yarıs dısı kalmalar ne olursa olsun bu adam pitten başladı.ve sc içerdeyken kanat kırıp birde pit yapıp gectıgı tum pilotları tektek tekrarden gecmek sureti ile bu yarısı podyumda bitiriyorsa düşmanı olsam tebrik ederim arkadaş.yarışa heyecan kattı.vettel e nötür olmakla birlikte aslında ben o kadar yükselmesini istemedim.çünkü fark kapansın ve onumuzdeki ıkı yarısta aksıyon olsun istiyordum.ama helal olsun yükseldi.buttonuda geçti.buttonu daha erken geçse kesinlikle yarışı kazanabilecek bir durumdaydı.2 kez sc girmesi yardım ettimi evet.yarış dışsı kalmalar ettimi evet.ama hangi pilota zamanında yardım etmediki.herkes kendi penceresinden baktıgı için digerini şansla veya diger faktörlerle başarılı olmakla itham ediyor ama kimse kendi kapısının önünü süpürmüyor.vettel c tesi sonrası kaybettiklerini mükemmel bir yarış çıkarararak tekrar kazandı.tebrikler.

    Alonso çok zorladı.okadar zorladıkı bir iki tur daha olsa kesinlikle kimiyi geçebilirdi.ama turlar kendisine yetmedi.yarış öncesi beklentilere göre yarış bittikten sonra çıkan sonuç hiç mutlu etmedi alonsoyu.ama yinede farkı aynı seviyerlerde tuttugu için buruk bir mutluluğu olabilir.ama bu dakıkadan sonra redbull a bir seyler olmazsa alonso nun işi çok zor.
    Kalan iki yarışın bu günkü gibi heyecanlı ve zevkli geçmesi temenlerimle Allah herkesin gönlüne göre versin.

  61. Yine uzun bir yazi yazip kacacagim simdiden mazur gorun beni =]

    Isimleri kisaltarak yazacagim kusuruma bakmayin.

    Ben F1 diye buna derim arkadas! Kazalar, stratejiler, patates olanlar, guvenlik araci, virajlara yanyana girmeler, korkusuz ataklar… F1 bu arkadaslar. Bir onceki degil ondan onceki uzun yazimda bahsetmistim, F1 kumandali araba yarislarina dondu diye! abi bunlar olacak iste, sonunu dusunemeyeceksin! O kadar zevk aldim ki her pilota sevgiler saygilar. Herkes bugun aktordu. HRT'ler bile. Yarisa donelim.

    VET icin sunlar var, ROS ve KAR kazasina kadar aslinda podyuma kadar erisebilecegi asikardi. Acayip bir gazla suruyordu arabayi, yani inanmisti. Kendi demecini izlyenler ukala olarak nitelendirecek ama kendine guven boyle bir sey. Bunu gulerek soyledgi icin bence cok kisi bu cocuga uyuz oluyor =] Tamam ilk guvenlik araci tamamen yaramisti isine ama yaptigi ufacik bir hata; bence burada RIC'yu suclamaya gerek yok cunku onundeki tum araclar ayni seyi yapiyordu ki VET sanki cok yaklamisti, bence. Neredeyse VET yaris disi birakabilecekti ama yine her sey onun icin yaris basina dondu. Avantajlarini bu durumda kaybetmis oldu. Tek avantaji bu sefer 3 araba daha eksildi. Ama VET ayni tempoyu hizli isimlerin arkasina geldigi zaman da surdurdu. Sadece SEN ve GRO ile hatiri sayilir zaman kaybetti bence hatta cezalik bir hata da yapti. Iste VET podyumu orada yakaladi arkadaslar. Gerisi zaten malum. 2. ve gercekten harika bir sonuc cikardi. Demek ki VET'de arkadan [hem de bayagi arkadan] gelip yarisa ortak olabilirmis.

    ALO icin, WEB'i ilk turda gecmesi tamamen sansini katladi yaris icin, WEB'de bayagi agresifti yarista cunku cevresindeki herkes agresif yariscilardan olusuyordu. BUT haric. O da ortama ayak uydurdu ama kendisini kacinilmaz bir kazadan kurtaramadi. ALO'ya donersek bence RAI'yi yakalayamazdi, cunku RAI insiyatifi eline aldi, kontrol ondaydi. 1.2sn'nin altina dusurmemeye calisti farki. ALO'da herkes gibi guvenlik aracindan yararlandi bunu kimse gozardi etmesin, ayrica yine onundeki bir arac yaris disi kaldi =] Ee kendini bu durumda bulunca zaten lastiklerle arasi iyi bunu degerlendirdi.

    RAI icin, tek kelime haketti! belki bu yarista yine ikinci olacakti ama bu seferde sans onunlaydi, onceki yarislara sayilsin bu durum =] Onun bu galibiyete ihtiyaci vardi, gerisini getirecektir bundan eminim. Cok akilli bir pilot. ALO'nun arayi kapatmasinin tek nedeni kendisinin biraz temposunu azatmasi cunku yarisin sonuna yaklastikca herkes gibi o da tedirgin olmustur. Onundeki adam birdenbire yaris kaldi cunku. O yuzden zorlamadi. ALO o kadar hizli yetisti ama son iki tur 1.2sn'nin altina dusurumedi hic. Dusurse de gecemezdi zaten. Cunku o RAI =]

    MSC icin, pek ekranda gorunmese de mgp yine her zaman ki gibi yanlis zamanda hep iceri aldilar. Hatta lastigin patlamasinin sebebi bile kesin mgp'dir =]]] Bu arabaya hizli diyenler, Torro Rosso'yu gecemiyor bee =] PAralari olsa ne olur! MSC yine asaleti ile araci surmeye devam etti hep, ediyor. ROS gibi kibirli birine artik pek sans bile yardim etmiyor, cokk ahh aldi galiba =]] Belki Brezilya'da bir sey yapabilirler. Artik yapsinlar, en azindan efsanemiz podyumda veda etsin! Herkesi yine aglatsin orada.

    Pistin en hizli araci MCLaren sonrasinda ise Ferrari'ydi. Bazi arkadaslar diyor ki niye VET, BUT'ni gecememis bir kac tur =] onunde hem DRS'si acik olan bir BUT var, hem de pistin en hizli araci var. Bence VET'in zorlanmasi gayet normal. Ferrari'nin az bir duzluk yakaladigi zaman ne kadar hizli oldugu ortada. O yuzden pilotlarin gecislerini kiyaslamayin. Eger ki VET bunlara ragmen MCLaren'lerin ve bir Lotus ve de bir Ferrari'yi ekarte edebildiyse artik kimse bunu bir daha sorgulamaz sanirim. BUT'da durumu cok iyi idare etti yarisin basindan beri.

    MAS ise yine Ferrari'nin kurbani oldu, yani neden adami pistte tutarsin arkadas zaten yavaslamis arkasinda baski goruyor, al iceri de spin atmasin arac. Sonra MAS'ya laf ediyorlar. mgp MCS'i ferrari de MAS'yi bitirdi yemin ederim =]

    Kazaya gelisek tek suclu orada Perez, GRO'yu suclayanlar r tekrar tekrar izlesinler. Serhan Acar'da diyor ki GRO icin, yine aynaya bakmamis. Aynaya baksa ne olacak, onunde spin atmis PER'e bodoslama mi girsin! Yani aralarinda 2 metre olmayan bir durumda aynaya bakmasi bir seyi degistirmez. Olan WEB'e oldu. Biz de o zaman diyelim ki WEB de onundeki kazada neden frene basmadi da ya da daha da sola kirmayip direk gecti. Orasi bir viraj cikisi, 4 arac karambolde ama yayinci bile GRO'yu suclar derecesinde =] Olmamali boyle seyler =]

    Simdi ise MAL ve GRO'ya laf edenlere soyluyorum. Arkadaslar, bunlar gibi pilotlar her zaman olmali, hatta her takimda bir tane olmali bana gore F1 boyle pilotlar ile kaynamali. Bu bir sampiyona, sizlerin bizlerin parasi ile donuyor, belki yarislara gitmiyoruz ama yayin gelirleri ile yarislardan daha fazlalarini kazaniyorlar. O yuzden heyecan, zevk almak istiyorsaniz boyle suruculere ihtiyaci var F1'in. Kimse tuttugu takimdan ya da pilottan para almiyor degil mi? Bizler gorsel solen icin para harciyoruz, futbol basketbol ralli olimpiyatlar,… Bunlarin hepsi insanlari eglendirmek icin. Kimse kusura bakmasin ama yaris dedigin boyle olur, kimse sonucu tahmin edemedi. Sonuctan kastim 1. veya 2. olayi degil, tamamen yaris. Herkes heyecanlanmis, yorumlarda bile belli oluyor. Boyle olmasi gerek, hatta bu kadar kural fazla bile, hem fazla para kazanacaklar hem de isleri kolaylastirmak icin bir dunya kural koyacaklar. Farkindayiz ya da degiliz ama alistik artik boyle yontulmaya. Bana o kadar para versinler olume bile giderim o araclarla =]

    Bunu soylemekteki amacim, tamam cogu kisi ergen olabilir, asiri fanatik de olabilr, hatta F1'i yeni izlemeye baslamis biri de oablir ama birbirimize saygi duymaliyiz. Eminim ki buradaki herkes yanyana gelse piknik yapsa kanki olur =] Sanal da olsa tartismayalim ama elestirelim. Deyin ki o pilot bala mala sampiyon oldu, bir baskasi da soyle desin, yapacak bir sey yok siz de oyle oldunuz =] Alttan alin biraz. Yazik oluyor. Sitede binlerce tartisma postu var.

    Ben boyle cok konusuyorum, amacim kimseyi kirmak degil, kirdiysam ozur dilerim. KActim =]

  62. yarisi live timing ten izlemedigin belli 🙂 laf olsun torba dolsun diye konusuyorsun !! webber onundekilerden neredeyse 2 saniye daha yavas tur atti son turunda!! lastik problemi yani anladin !!

  63. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Muhteşem bir yarış dünkü yorumumu sildikleri için tekrar söylüyorum allah büyük yarın ne olacağını herkes görecek dedim ve oldu Vettel herkesi tek tek sıraya dizdi Button un arkasında çok takılmasaydı alonsoyu avlayıp bakkala gönderecekti eminim.

  64. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    şampiyon vettel hayırlı olsun austinde farkla galibiyet alacaktır..austin rbr pisti brezilyadada yine rbr

  65. herkül abimiz buralarda eskidir 🙂

  66. Sen alakayı kuramadı isen beyin.dll dosyası sende eksik demektir.

    Demek istediğim Bridgestone döneminde geçiş olmuyordu, şimdi oluyor. Geçiş yapmayı bilen yapıyor.

  67. Kalmıyor. bende onu diyorum takımda uğraşıyor zaten ama sizdede varsa yoksa ALonso..Oda sonuçta Ferrari nin bir çalışanı ve pilotu.Bukadarda Ferrari ye veryansın edilmez..RBR 3 senden beri araca evrim geçirtiyor Ferrari ise yeni baştan yapmaya çalışıyor.Bu sene EBD gitmesi bizi kötü vurdu ama toparladık,Ferrari de toparladı ama bizlerde aynı oranda cevap verdik..Yani herkes gelişti…

  68. Çok sağol Onur abi. Uzun zamandır giremiyorum siteye ama hatırlanmak güzel 🙂 Uzun zamandır beklenen bir gündü Kimi fanlari için. Yarış bitene kadar kalpten gidecektim ama neyseki sonu güzel oldu. Özlemişim Kimi'yi podyumun tepesinde görmeyi. Şükür Allah nasip etti bu sene görmeyi. Bu arada geçmiş doğum günün kutlu olsun. Kimi Eminem Babam ve Abim aynı günde doğmuş. Ne kadaf güzel :))

    Not: Internet 2 gune bağlanıyor siteye geri dönüyorum yani 🙂

  69. Son 3 yılda Vettel'in kaç kere pol aldığını say, sonra sıralama performansına laf et. Ha saydıktan sonra da Vettel hep polden başlayınca kazanıyor diye sallamaya devam edersiniz elbet.

  70. ciddi bir cevap verdim…

  71. Artık hiç kimsenin bu adamın (vettelin) yeteneğinden şüphe etmeye hakkı yok.Yarıştan önce1-6 demiştim ama adam daha iyisini yaptı.

  72. herkül kaç senedir böyle.onun tarzı bu

  73. Ee ? Sıralam ne oluyor ? Yarışta aynı hızda olsan ne yazar ? Sıralamada geride kaldıktan sonra ne anlamı kalıyor ?

  74. Şimdi artık adamakıllı yazalım şuraya.Tamam Vettel şanslıydı,SC tam onun ihtiyacı olduğu zamanlarda girdi ama adamda bugün harika sürdü son birkaç turda Button a yaptığı atak gerçekten cesaret isterdi başkası olsa belki yerini kabullenip denemeyebilirdi…Hamilton a üzülüyorum ama seneye gidiyor hala diyorum RBR sonra sempati duyduğum takım olan Mclaren Button a kalmaz inşallah,Perez belki kendini toplarda Mclaren fanlarının yüreğine su serper.Bence Martin bile diyordur seneye ne yapacağız diye…Ayrıca Perez Mclaren'e imza attığından beri çok saçma sürüyor yoksa banamı öyle geliyor bir rehavetlik var gibi acilen kendine gelmeli tekrardan.

    Kimi adamım umarım daha çok yarış kazanırsın Tebrikler sanada.
    Son birşey daha söyleyeceğim Ferrari yavaş değil arkadaşlar Alonso fanları Ferrari ye saydırıyor ama gördük düzlüklerde füze gibiler tek dertleri sıralama performasları.Koy bir tane Ferrari yi ilk sıraya ilk turu önde dönsün onu kimse yakalayamaz herhangi bir arıza ve kaza olmadıktan sonra.Yani Alonso kazanınca iyi,kazanamayınca Ferrari kötü demeyin.Bu adamlar bu aracı bu hale getirdiler sezon başını hatırlayın bence.Ferrari ye haksızlık yapılıyor bence suanda yarışta 3 takımda hemen hemen eşit olsa olsa aralarında 0.1-0.2 saniye oynar yada oynamaz

  75. herkül haklısın derken?kinaye mi yoksa ciddi bir cevap mı?bir de kimi kazanınca mutluluktan senin devreler döndü şairliğe sardırdın

  76. Lovely_F2008  avatarı

    beyin.dll bulunamadı bu arkadaşta . laf sokacam diye saçma sapan cümle yazmış . alakaya maydonoz bi cümle tam anlamıyla .

  77. Umarım dokuzuncu kazanan da schumi olur.

  78. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Vettel "gak guk " edenlere en büyük ve en güzel yanıtı verdi ..

    Alonso bu yarıştan çok daha kârlı çıkabilirdi ama Vettel kariyerinin en mükemmel yarışını çıkartti .

    Raikkonen'in 17.başlayıp kazandığı yarışı hatırlattı.

    Tebrikler Vettel'e ama bir sitemim var ;

    Hâla Ferrari'ye "vasat" diyenler var . El insaf . Daha nasıl olucak bir araba ?? Ne olmalı kanatlanıp uçsun mu ?

    Geçen hafta Hindistan yarışını izlediyseniz ve Raikkonen'in Massa'yı bir türlü geçememesinin nedenine dikkat ettiyseniz ;
    Raikkonen Full KERS + DRs zone bitişinde max. Hız : 312 km .. iken Massa yarim KERS ve Drs kapalı halde 307 km ..

    Kim vasat ya ? Sezon başları falan tamam da Alonso'nun kazanamadığı her yarışta arabaya laf atmayin .. Tamam bi Redbull kadar değil ama yarışı kazanan LOTUS'tan da vasat değil

  79. haklısın…Allah beni meccanen affetsin…

    herkes yahşi ben yaman…
    herkes buğday ben saman…

  80. öyle öyle çok mutluyum:)))

  81. kiminin kazandığına sevindim bu sene ilk galibiyeti.ama ah bize verseydin kimi 25 puanı sen napacan :-)) bize acil 25 lazım

    helal olsun aloya.kimiden daha eski lastigi vardı iyi yaklaştı ama tur yetmedi sağlık olsun cillop gibi softla adam geçemeyen tabelayı göremeyenler var.neyse acemilik beceriksizlik olacak.tabelacı 24 den geldi podyuma çıktı.olağanın dışında hiçbişy yapmadı sc ler işi bitirdi

  82. HERKÜL arkadaşım,lütfen dini sporlara alet etme."sadaka verdim","hamdolsun,şükürler olsun" gibi ifadeler gözüme çarptı.bak bu tevessül dür,tevessül de şirktir.yapma böyle.müslümanlara,mazlumlara dua et.Allah için sadaka ver raikkonen vb.leri için değil.sen sadaka verirken onlar viskiye şampanyaya vuracaklar.dikkat et güzel arkadaşım

  83. o kadar da değil…

  84. Her yazdığını katılıyorum ama ROS olayı hariç. Fren yapılmayan bir yerde Kartikeyan'ın adeta durması kazaya sebep oldu. Schumi nin olayı bambaşka.

  85. GÖNÜLLER SULTANI KİMİ BU SANA…

    sen kimsesiz seyyahı meçhuller caddesinin…
    sen yankısından kaçan çocuk kendi sesinin…
    sen sırtında taşıyan işlenmedik günahı…
    ferrarinin değersizi spa nın kralı…
    sen usanmaz bekçisi fastest lap ların…
    sen umarsız insanı vefasız formula nın…
    sen kutup yelkenlisi seni anlayamayanlarda…
    formulanın en bahtsızı geçişsiz pistlerde…
    sen ferrariye ağır gelmiş boşlukta düşen fikir…
    satılmışların dolabında kör ve çilekeş beygir…
    sen dürüstüz diyenlerin boyunlarında vebal…
    sen satınalınmışlara mazi yarınkine istikbal…
    sen aslandın kediye boğduruldun…
    sponsorun yoktu ferraride boğuldun…
    ama sen kimiydin sevenlerinin sevgilisiydin…
    seni çekemeyenlerin f1 de en büyük kiniydin…
    sen adamsın doğrusun efendisin centilmensin…
    sen safkan hız king kimi raikkonensin…

  86. sc kesinlikle işine yaradı.zaten kendiside itiraf etmiş.ama pistin karakterine göre yinede çok iyi yükseldi 1 fazla pitle bile orası ayrı

  87. Ne demeli şimdi
    Bir çiğdemin toprağı yırtışını seyredişim
    Göğe mi dokunmalı, ucuna mi körpe filizin
    Öyleyse karanlık sokaklarda koştuğumu düşün
    Ay gene bir kadın gibi sarkıyorken denize
    Dirseklerimle böğrüme gömdüğüm titremeyi düşün
    Oradan göğsümü kaplayışını soğuk bir terin
    İlk sözcüğü anlamla birleştiren çocuğu düşün
    Onun kavradıkça derinleşen şarkısını
    Vay perçemle günün huysuzluğu dolaşan kısrak
    Vay acemi öpüşlerden gövdeme boşalan acımtırak haz
    Telaş, kıvranış parıltılı gözlerdeki atılganlık
    Ya görevin ne senin görevin
    Oynaşmak değil mi içimdeki savaşmak duygusuyla
    Ve benim nevresimim kararmışsa kirden, rutubetten
    Sarhoşsam gülümseyişlerden ağlayışlardan
    Ve kaynak sularıyla üstüme yağan aydınlık hulyaları
    Senden gelen ısıyla koruyorsam
    Ne demeli şimdi
    Ey serçelerin sabahlarla bölüştüğü cıvıltı
    Ey bir romanın olur olmaz yerinde dikkati çeken hayal
    Kalbimi çevreleyen sevda gözeneği
    Acıyış, şefkat, umursayış, hırçınlık seli
    Beni düşün öyleyse
    Beni hayretin ve karanlığın eşiğinde
    Beni fitillerde başlayan bir fısıltı
    Kulaktan kulağa dolaşan haberlerin bağrında
    Beni dar camlarda değil
    Bir bulutun seyrinde düşün
    Burada ortasında sıçraya sıçraya kabaran alevlerin…

  88. 2010 da drs mi vardı bre …..

  89. Webber kötü start aldı. Kesin Vettel'e yol vermek içindir.

    – Bir Alonso'cu yorumu

  90. Ferrari'ye hâlâ vasat araba diyorsunuz ya PES artık ..

    Hindistan Gp yi bi izleyin .. Raikkonen vs. Massa ..

    Raikkonen full KERS + DRS zone sonunda max. Hız : 312 km .. massa drs kapalı yarim dolu Kers ile 307 km ..

    Ferrari'nin vasatlığı bitti artık kandırmayın kendinizi . Tamam bi RedBull değil ama McLaren'in Lotus'un arkasna siginmayin .. hatta "ALONSO MGP DE OLSA GORURDUNUZ" diyen bile var yani. El insaf

    1. Redbull 2.Ferrari & Mclaren ..

  91. Güzel kardeşim, ben Vettel'i övdüm de, kötü yönünüde eleştirdim.

  92. Rosberg'e kesin bir ceza gelcek ben sana söyleyeyim.

  93. Ben objektif yorum yaptığım için attım o yorumu. Farkettiysen her yönlü eleştiriyorum.

  94. michael schumacher ne büyük adammışsın normal bir yarış kazası olayını bile seni çekemeyenler ceza vermelerini sağlayıp bastırdılar cezaları, şimdi bu yarışta rosberg'in yaptığı neydi? hani nerede 10 sıra cezası? schumacher'in olsa çoktan açıklamışlardı bile.

  95. kazalardan ötürü kimseyi geçmedi vettel hep arkasındakiler kaza yaptı massa hariç,yarışı izlememişsin

  96. 1 doğru 3 yanlışı götürmüyor.

  97. Merak etme Bridgestone'da kalmış olsaydı Alonso hâlâ Petrov'un arka kanadına bakıyor olurdu.

  98. Yorumlarda seviye dusmus epey..
    -Vetteli hala tartisanlar var vazgecsinler, 1. SC periyodu olmasa ve zorunlu pitstop merak ediyorum nasil bir sonuc cikacakti…
    -Hamilton cok rahat kazanacakti yine mclaren devreye girdi, mclaren eski kirilgan arac donemine dondu. Kimi ve lewis bu isten en cok nasibini alanlar oldu
    -mclaren seneye bu buttonla ne yapacagini dusunsun, sampiyonluk icin digerlerinden en az 1 sn hizli araba lazim ya da bir cesit cift katmanli difisor 🙂 mclaren lewisi lewis mclareni kaybederek maddi olarak win-win yaptilar. Hamilton cebini doldurdu, mclaren tarihi paralar vermedi boylece daha cok yatirima para harcayabilir. Tabii basari olarak ikisi de lost-lost oldu 🙂
    -ferrari alonsoya artik yardim etsin, yoksa o hak ediyor ama ferrari hak etmiyor hicbirsey! 2 haftalik ara son sanslari…
    -son olarak kimi herzamanki kimi! Arac uygun olup onden baslarsa neler olabilecegini gosterdi. Tebrikler lotusa da, arac gelisiyor sonuclar da geliyor…

    Webberle vettel, alonsoyla massa, hamiltonla button, raikonnen ile grosjean ayni araclari kullanabilir ama pilot farkinin bariz ortaya ciktigi en net yarisi izledim bugun!!!

  99. Bu arada Vettel ceza verdi yazmışım "cevap verdi " olacaktı tabiki. Ceza vermek FİA ya mahsus :p

  100. Abu Dhabi yarışının sezonun en iyi yarışı olacağı hiç aklıma gelmezdi. Pirellilerin sorun çıkarmaması, iki DRS alanı sayesinde geçişlerde çok sorun olmaması heyecana katkıda bulundu. Yağmursuz bir yarışta bu kadar heyecan az bulunur bir şey.

    Vettel'den başlamak gerek. Şüphesiz günün pilotu. Takımını da unutmuyoruz, açık ara günün takımı. Pitten başlayıp, ilk turlarda ön kanadının en önemli bölümüne hasar alıp ciddi önden kayma yaşadıktan sonra, takımının güvenlik aracı periyodlarından çok iyi faydalanması ve Vettel'in daha önce görmediğimiz sürüşü ile başarı geldi. Görünen o ki gece yapılan vites oranı değişimleri bile Red Bull aracına fazla hız katmamış. Vettel ve takımı, kutlanmayı sonuna kadar hakediyorlar. "Yarıştaki şansımızı s.kip atma ihtimalimiz vardı, ama yapmadık."

    Raikkonen: Etliye sütlüye karışmadan, Hamilton'ın kalmasının da yardımıyla kazandı. Starttaki iki sıra kazancı resmen galibiyeti getirdi. Geçen de yazmıştım, ilk turları önde geçmenin faydası. İki kez de mühendisini azarlaması kokpittekinin iceman olduğunu tekrar tekrar hatırlattı. Tebrikler. "Gülmediğim için b.kluk çıkardınız."

    Alonso: Startta en azından bir sıra yükselebildi ki daha da ileri gidemedi. Aracının azami hızının faydasını gördü. Elinden geleni yaptı diyebiliriz. Soyunma odasında ve podyumdaki asık suratının son turda telsizden Vettel'in Button'ı geçiş haberi verildiği andan başladığını tahmin ediyorum. Vettel'in ceza alıp son sıradan başlaması büyük avantajdı Alonso için, ama Vettel puan kaybını asgariye indirdi. Hatta Vettel kanat sorunu yaşamasaydı Alonso'yu bile geçebilirdi. (Alonso podyumda küfür etmedi. En azından dışından…)

    Hamilton başından beri güzel güzel sürerken yine aracın azizliğine uğradı, garanti galibiyetten oldu. Mercedes üretimi yakıt pompası su koyvermiş. Button vasattı her zamanki gibi. Webber iki hatanın ardından üçüncüde hepten güme gitti, yazık oldu. Massa dahil geri kalan mücadele kıran kıranaydı. Webber ile Grosjean'ın çarpışmasıyla sonuçlanan kazada tam olarak ne olduğunu halen anlamış değilim 🙂 Tek gördüğüm Perez'in coştuğuydu…

    Kobayashi sessiz sedasız altıncı olurken, Yarışın ilk bölümünden beri KERS'i bozuk olan Maldonado epey direnerek beşinci bitirdi.

    Karthikeyan-Rosberg kazası bir klasik. Ya Mercedes pilotlarının fren hesabı sorunu var, ya da büyük ihtimalle Narain çok çok erken fren yaptı. Altındaki araç ile normal bir noktada frenlemiş de olabilir ki, o zaman bu kaza 2010 Valencia Kovalainen-Webber kazasıyla karşılaştırılabilir. IndyCar gibi bir koruma barı gelsin artık arka lastiklerin arkasına.

    Güvenlik araçları sayesinde olsa da tur bindirme yaşanmamış olması güzel 🙂

    Ne olursa olsun pist berbat. Büyütülmüş bir karting pisti gibi resmen. Adam akıllı tek hızlı viraj var, ne uzun düzlüğü, ne de hızlı yön değişimi var. E5 trafiği gibi: Dur-Kalk.

    Son iki yarış Vettel'e +10 puan getirirken beraberinde yeni alternatör de getiriyor. Alonso'nun Ferrari'sinde yeni bir parça görmeyeli çok oldu, daha da olmaz herhalde. Red Bull'un Takımlar şampiyonluğu artık neredeyse kesin. Son iki yarışta Ferrari'ler duble yapsa ve iki Red Bull da puan alamazsa ancak şampiyon olabiliyor Ferrari. Bu sene haketti Newey, hakkını da alacak.

  101. Bütün genellemeler yanlıştır lafının doğruluğu ortaya çıkıyor.Git bakalım arka sayfaya,benim yarış hakkındaki genel yorumuma bak.Ne yazmışım Vettel hakkında ?

  102. Bu haberde de Abu Dhabi 2010 muhabbeti geçirerek dişimi kırma gereğinden beni kurtardığın için teşekkürler.

  103. sağolasın Onur um…:) teşekkürler…heyecanlı bir yarış oldu. bu sene bu vakitten sonra yapılabilecek birşey yok ama seneye inanıyorum ki nasipse daha iyi olacak gibi hissediyorum. bu arada kimi de çok çaktırmıyor ama bayağı mutlu oldu…bence de çok heyecanlıydı telsiz konuşmalarında verdiği sinirli cevaplar bunun göstergesi idi…

  104. geçen haftaki zavksiz hindistan yarışının ardından, abu dhabi'nin bu kadar zevkli geçeceğini düşünmemiştim. ön tarafta, ortalarda arka tarafta aksiyon hiç bitmedi. kazalar gördük, arıza gördük, bir çok geçiş gördük.

    hamilton bu yarışı kazanabilirdi. sert lastiklerde mclaren bir anda hızlanıyor. bunu button'da gördük. ama arıza bir kez daha belini büktü.

    raikkonen, sene başından beri sürdürdüğü güzel sürüşünün meyvesini bugün aldı. sürüşü ile bu sezon galibiyeti fazlasıyla hak etmişti zaten, kısmet bugüneymiş.

    alonso, son yarışalrda yaptığı gibi yine yıldırım hızında bir açılış turuna imza attı. ve devamında webber'i arkasında tutması, üstüne maldonado'yu da geçmesi sürüşüne güzellik katan olaylar oldu. yalnız, sert lastiklere geçtiğinde daha da hızlanmasını bekliyordum, ama ön taraftan kotuğu gibi, üstüne bir de 3-4 tur içinde button ile aradaki 5 saniyelik fark da eridi. orasını pek anlamadım. fakat sonlara doğru hızını arttırdı, sanırım sert lastikleri ısıtamama sorunu yaşamış olabilir. DRS noktasına 1 saniyenin altında girebilseydi, raikkonen'i geçmek için şansı olabilirdi ama raikkonen sıfır hatayla kritik mesafenin kapanmasına izin vermeyince yarış fernando için 2. sırada bitti. yine de bu sonuç çok çok iyi.

    vettel için herhangi bir şey söylemeye gerek kalmadı aslında. kesinlikle yarışı izlenir kılan adamların başında geliyordu. başlangıçtaki durum ancak bu kadar kotarılabilirdi, ve vettel'in başarısının sadece araçtan kaynaklanmadığının en güzel ispatı oldu bu yarış. pitten başlayan ve pite girip kanat değiştiren vettel ile, hiç pite girmemiş ve yarışa 2. başlamış olan webber'in arka arkaya gelmiş olması bile, vettel'in araca ne kadar değer kattığının bir başka ifadesiydi bence.

    kazalar konusuna gelince, ortada atak yapmak isteyen iyi niyetli ama aynı zamanda çok kontrolsüz pilotlar gördüm ben. özellikle webber'in maldonado ve massa ile temaslarında, açıkça kerbe kadar kıstırıp gidecek yer bırakmaması ilginçti doğrusu. perez'in aldığı ceza, mclaren'le anlaşmasının ardından yaptığı onca acemiliğin ve hatanın üstüne tuz biber ekti. mcalren bir kez daha perez'i gözden geçirmeli diyeceğim ama, zaten olan oldu anlaşma imzalandı artık.
    grosjean'ın ise burada payı yokmuş gibi geldi bana bu kez.

    rosberg'in yaptığına ise yalnızca "10 sıra grid cezası" demek yeterli olur herhalde. schumi'nin singapur'da yaptığının kopyasıydı. şükür ki HRT pilotuna bir şey olmadı, araç başının hemen üstünden uçup gitti.

    çok keyifli bir yarış oldu. başından sonuna kadar aksiyon hiç azalmadı. diğer yarışların da bu kadar heyecanlı geçmesini isterim doğrusu.

  105. bu hafta hiç görmedim 0.4 benim gördüğüm mclaren ve ferrarinin daha hızlı oluşu. arızalı mclareni bile 6. tur sonra geçti. adamlar düzlükte uçup gidiyorlar

  106. Siz 3 yıldır Vettel'i çekemeyip saldırıyorsunuz. Biz şimdi Alonso hakkında iki laf ediyoruz suç oluyor.

  107. Vettel son sıradan geldi tamam da, unuttuğunuz nokta, SC'den sonra taze ve soft lastikli Vettel, DRS'si bozuk olan Button'ın arkasında kaç tur döndü! Hem de Button medium ve eski lastik!

    Bunu yazana ve böyle düşünenlere ithafen.:
    2010 abu dhabdi de kendisinden daha eski lasikleri olmasına rağmen,öününde paralı yeteneksiz bir pilot olmasına rağmen tam 40 tur boyunca bekleyen pilot alonso değil miydi.Üstelik ucunda şampiyonluk varken.
    Alın size ironinin KRALI!

  108. ben burda alonsoya direk bişey söylemedim farkettiysen. alonso fanlarına direk söyledim. alonsoya söyleyen vettelci fanlarına gelecek olursak evet bende yorumları okuyorum aralarında gerçekten çocuk olanların olduğuna inanıyorum fakat direk vettelin fanları çocuktur diye çıkışanlara kızıyorum buna hiç bir hakları yok olmayacakta. Senin kızdığın vettel fanlarını yatıştıracak vettele olumlu yaklaşacak alonso fanlarının sayısı artarsa durum çok farklı olur.

  109. Büyüksün üstat.

  110. Dostum sen Pirelli lastikleri hakkında bir fikre sahip misin ? Yani biliyor musun ? Hani yumuşak,süper yumuşak,sert filan ? Hayır sen Bridgestone'da kalmış gibi gözüküyorsun ondan soruyorum.

  111. sesli guluyorum yorumlarda pilotajlik farki diyorlarr…gulelim

  112. Vettel'in ki mi daha hızlı Button'ınki mi? Button'ınki.
    Alonso'nunki mi daha hızlı Kimi'ninki mi? Alonsı'nunki.

    Ama ne hikmetse Vettel geçebildi, Alonso geçemedi. Neden acaba?

  113. Üç grup var gibi gözüküyor.Bir,memnun olmayanlar,iki karışmayanlar,üç de memnun olmalarına rağmen başkalarına sataşanlar.

  114. Kimiii Kimii Kimiiiii !! formasyon turundan son tura kadar yarışın her anında heyecanla izleyip tuvalete bile gidemediğim bir yarıştı. Sezonun tartışmasız en iyi yarışı. Kimi ye kocaman tebrikler kalitesini gösterdi demiyecem zaten bilen biliyordu. Şampiyonayı 3. sırada bitirecek gibi. İlk senesinde bu kadar kusursuz hatasız istikrarlı sürüşüyle tebriği hak etti. Lotusa da galibiyeti sonunda verdi. Takıma da baya fırça attı
    -Kimi arkadakiyle fark 5 sn sana gelişmeleri bildiricez
    -Beni yanlız bırakın

    -Kimi 4 lastiğini de ısıtmalısın
    -Evet evet evet evet, bunu baştan beri yapıyorum zaten hatırlatmana gerek yok

    Alonso yapabileceği herşeyi yaptı her zamanki gibi. Vettel gaçiş yapamıyor diyenlere fena ceza verdi. SC olmasaydı podyuma çıkamazdı kabül ama ilk 10 rahat girecekti ki 7. sıra mümkündü. Pist üstünde arka sıra takımlarını 2 şer kez geçti GRO SEN BUT u da çok iyi ataklarla geçti. Ön kandını kırması pitstop Gro ya yerini vermesi (çizgi dışı atak) yerindeydi. Sadece geçiş değil işler kötü durumdayken durmu çok iyi idare etti ama SC Vettel e çalıştı kabul. Yine de Vettel müthişti.

  115. Webber'in hala takım emirlerine boyun eğmediği konusunda iftira atan varsa umarım bu yarışta cevabını almıştır.Webber'e takım emri verildi telsizden fakat Webber'in uymuyacağı anlaşılınca pite çağırdılar.Eğer webber ikinci pilot olmayı kabullenen bir pilot olsaydı, red bull 3 sene üst üste takımlar şampiyonu olamazdı.

  116. burak evmez avatarı

    valla şu lastikler bridgestone ya da micheline olsaydı eminim kimse bu sene ferrarinin önünde duramazdı sertlerde epey iyiyiz ama gel gör ki pirelli olayı batırıyor önümüzdeki yarışlara yumuşak getirmeseler bari

  117. ah be hakan abi 🙂 bugünleri yine görecek miydik 🙂
    kimsesizlerin meçhulü yine kazandı 😉

  118. şu vetteli ferraride alonso,yu da redbul,da yarışsa bir yarışlığına çok merak ediyorum ne olur acaba .FİA,ya başvursak,da şunların boyunun ölçüsünü bir alsak

  119. Olmayan şeyi nasıl veresin?

  120. Alonso Dünyanın iyi pilot olsa ne olur ? Raikonen,Vetel, Hamilton Olsa ne olur?

    Alonsonun istediği vetelin önünde yarışı bitirmekti gerçekleşti
    Sıralamalardan sonra biri bunu Olansoya söyleseydi şampiyonluk kazanmış gibi sevinirdi Duanın büyüsü ve kabulü bu olsa gerek

    Vetelin istediği bu yarışı en az hasarla atlatmaktı, bir puana bile razıyken podyuma çıktı, daha ne istesin

    Kısacası Hem ferrari hem Redbul,Hem Alonso Hem Vetel istediklerini Aldılar ve memnunlar
    Ama gel gör ki bu sitede yorum yapan çoğu kişi durumdan pek memnun gözükmüyorlar.

  121. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    ..ve bu sezonun sekizinci farklı kazananı kimi 'iceman' raikkonen. tekrar tebrikler 🙂

  122. Valencia'da ne kadar konuştularsa,bugün acısı çıkıyor.Bu kadar basit.Vettelcilerin Alonso ile dertleri ne peki ?

  123. eskiden bu site cok daha güzeldi tıpkı formula bir yayınlarını netten izlemek zorunda kalmadığımız zamanlar gibi… şimdi bikaç tanıdık ismin yorumunu okuyorum geçiyorum zaten siteyi de eskisi gibi takip etmiyorum…

  124. Herkes kaza da Grosjean'ı suçluyor ama hatalı olan Perez'di. Pist dışına çıkıp sonra kontrolsüz bir biçimde tekrar yarış çizgisine girmeye çalıştı. Burda Grosjean'ın bir hatası yok. Erken frenle kazayı engelleyebilirdi belki ama kesinlikle hata onda değil. Verilen ceza da son derece haklıydı zaten.

  125. burak evmez avatarı

    alıp veremediğimiz ne biliyor musun vettelin çocuk fanlarından bıkmamız her yarış provokatörlük yapıyorlar

  126. "İkinci SC periyodu da Vettel'e ne kadar yaradıysa Alonso'ya da o kadar yaradı. Yalnızca Vettel önündekini geçmeyi becerdi Alonso beceremedi."

    Bunu yazan birine cevap verecek kadar "yeni" bir yazar değilim kusura bakma.

  127. Benim anlamadığım nokta bu Vettel ile Alonso fanlarının ne alıp veremediği var. Adam ilk sıradan başlıyor bahane ediyorlar. Son sıradan başlıyor şans diyorlar. Zamanında suminin motoru patladığı zamanı çok çabuk unutuyorlar. Adam bugün gerçekten iyi sürdü ve daha ne yapabilirdi ki? Bu adamın size yaranması için ne yapması gerekiyor? Burası F1 kurallar şartlar herşey belli ve bu şartlar içerisinde adam yapabileceğinin en iyisini yaptı. Sc girdi diye önündeki pilotları geçmesin mi? Bizim büyük pilot diye bildiğimiz isimler hiç mi SC den yararlanmadılar? Adama biri çarpsaydı orta sıralardayken hemen başlayacaklardı gördünüz işte son sıradan başladı hata yaptı bilmem ne. Arkadaş o adamın çarpacağı varsa orda sumide olsa alonsoda olsa kimide olsa bu adam çarpacak işte belli. Olmaz ama illa bi bahane bulunması lazım. Ben 2000 yılından beri izliyorum fanatik sumiciyim o gidiyor ve Vetteli şuan tutuyorum. Tutacak adam lazım diye değil tutmak istediğim için tutuyorum. Vettel daha genç pişmesi lazım. Şöyle baktığımız zaman Alonsonun bile demeçlerinde hala çaylak dediğimiz insanların söylemeyeceği şeyler var. Adam genç diye onu tutanları F1 bilgisinden yoksun görenlere soruyorum senin ne kadar bilgin var? sen alonsodan öncesini biliyormusun? Ben 2000 yılında izledim ama yetmedi gittim ondan önceki seneleride izledim bilgim artsın diye. Sen ne yaptın alonso parladıktan sonra onu tuttun ya öncesi? Gelip bizde sana hesap sorsak hoşuna gider mi? Yiğidi öldürelim ama hakkını yemiyelim.

  128. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    raikkonene tebrikler temiz bir sürüşle galibiyeti almasını bildi. hamilton yine şanssızdı ama mc larenden kurtulması iyi oldu. Perez de anlaşma sonrası saçmalamalarına devam etti yine. Allah mc larencılere sabır versin şimdiden. Alonso yine harika startlarından birini aldı buttonu geçti webberi geçişi heyecan vericiydi. alonso maksimumu aldı diyebiliriz 2. likle. vettelin şansı yaver gitti(kimse ******* demesin artık bundan sonra) webber ve massanın kazaları sc girmesi vs hepsi ona yaradı. taze yumusak lastıklere ragmen buttonu zor geçti. amerikadaki yarısta umarım daha fazla mücadeleci olur ve redbulu hata yapmaya zorlarız. ferrari ve alonsodan hala ümitliyim

  129. Yanlış anlama ama bir düzeltme. Suzuka 2005'te güvenlik aracı girdi. Ama sıralamayı etkilemedi.

  130. Niye? Ben senin saçmalıklarına yanıt veriyorum ama.

    Yanıt veremeyince böyle kıvırırsın işte.

  131. ismail uçar avatarı

    Formula 1 genelde böyledir, bir gün şanslı bir gün şansz olabilirsiniz.keza vettel in diskalifiye edilmesi vettelin suçu değil takım kaynaklı, vettel adına şanszlıktı ki, bugun galibyeti alan kişi olması içten değildi hamiltonun kalmasıyla.bugün de onun işini kolaylaştıran şeyler oldu.

    istisna hamilton 1 gün şanslı 2 gün şansız sanırım 🙁 yine gitti rahat galbiyet avuçlarından

  132. Hep şansla kaybeden adam bugün şansla kazandı. Özellikle Hakan ağabeyim ve Kimmppa kardeşim adına sevindim. Sezonun 8. galibi 🙂

    Vettel yarıştan önce Horner'a "Podyumda görüşürüz" demiş. Tamam, aracı sıfırdan hazırlamalarının, güvenlik aracının, pit duvarının yarışın içinde oluşunun bu podyumda katkısı çok büyük ama bugünün yıldızı oldu ufaklık. Vettel'in bu yükselişiyle de büyük ihtimalle Alonso'nun yarış öncesi bütün hesaplamaları anlamsız kaldı.

    Maldonado KERS sorunu yaşamış.

    di Resta, Perez ve Webber yarış dışı kalmasalardı eğlence daha uzun sürecekti. Ama Romain ortalığı dağıttı 🙂

    Bizimkiler mi? Lewis müthişti. Ta ki yarışdışı kalana kadar. Takım sağ olsun Lewis'e Singapur V2.0'ı yaşattı. Bazen düşünüyorum da belki de Lewis'in tıpkı Kimi gibi canına tak etmiş olabilir. Button'ı hiç sormayın. 2. antrenmanlarda uzun sürüşlerde müthiş dereceler kaydeden Button c.tesiden itibaren zaten podyumu unutmuştu.

    Bizimkilerden bahsetmişken, lider geçtiğimiz 50.000'inci km'mizi geride bırakmışız. Bir de rekor kırmışız. en fazla üstüste yarışlardan puan alma; 56 yarış. Bu rekor daha önce 55 yarış ile Ferrari'deymiş.

    Bir de podyumda küfürün bini bir para mıydı ben mi yanlış anlıyordum?

  133. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Ferrari son siradan gelip podyuma ulassin ben yorum yazmayi birakirim

    Klasik bos konusmalarin baslamis senin yenikral..

    Bu arada Red Bull en yakin rakibinden 0.4 .sn hizli olupta nasil olurda Mclaren ve Ferrariden yacvas oluyor aciklar misin yenikral?

  134. Sen mümkünse benim yorumlara cevap yazma.Rica ediyorum.Senin saçmalıklarına cevap vereceğim diye elim ağrıyor.Sürekli de aynı şeyleri yazmak zorunda kalıyorum.Bir türlü anlamadığın için.

  135. vettelinde aracı alonso dan çok daha hızlı onu niye görmezden geliyon??? yoruma bak yav

  136. Checo (Görkem Yılmaz) avatarı
    Checo (Görkem Yılmaz)
    rosbergin amatörce kazasına kimse değinmemiş çok merak ediyorum f1 otoriteleri schumiye gözlük lazım derlerken yarın rosberge ne verecekler ayrıca fia hakemleri nasıl bir ceza verecekler çok merak ediyorum .
    10 sıra grid cezası gelmezse fia çifte standart uygulamış olacak.
    Singapurdaki kzadan bir farkı yoktu bunun.
    Rosberg kazada kesinlikle suçlu. Mutlaka ceza gelmesi lazım Schuminin yaptığı kazadan hiç bir farkı yok ve daha da tehlikeli bir kazaydı.

    kesinlikle haklısınız ama schumi, ve rosberg'İn kazalarının kesinlikle farkı var. rosberg, karthikeyan'ı geçecem diye öyle odaklandı ki viraja gelindiğini farketmedi frene bile basmadı. üzerinden uçtu gitti. karthikeyan erken fren falanda yapmadı. schumacher singapur'da en azından erkenden fren bastığı aracın yavaşlamadığını söyledi.

  137. Haklısın dostum,ağzım açık okuyorum basitlikleri.Alternatif bir platform bulamaz mıyız?Başka bir forum da olabilir veya bu sitede kurtarılmış bölüm felan?

  138. dostum redbul tek turluk bir araçtır . arkadan başladığı yarışları kazanamaz diyiyorum yanlışmı

  139. Yarış dışı kalanların hemen hepsi Vettel'e geçildikten sonra yarış dışı kaldı. Hem Ric olayı adam zikzak çizdiği için gerçekleşti. SC dışında nasıl olsun. İkinci SC periyodu da Vettel'e ne kadar yaradıysa Alonso'ya da o kadar yaradı. Yalnızca Vettel önündekini geçmeyi becerdi Alonso beceremedi.

  140. o zamanla bu zamanı kıyaslaman çok tuhaf…yakıt ikmal olayı, lastik farkı, araç performansı, piste uygunluk gibi bi çok kriter varken o yarışla bunu kıyaslaman çok acayip oldu..yanlış anlama hala son zamanların en harika yarışlarından birisidir bnm gözümde ama ben diorum elma sn diosun armut 😀

  141. 24-7 = 17 Vettel Kaçıncı 3 Demekki konuşmaya gerek yok

  142. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Vettelin sonsiradan gelip 3.olmasi sende hazimsizlik yapmis..

    Ondan satasiyorsun…
    Sana bir sarki oneriyim mi?
    Kenan Doğulu Bunlarda geçer adli sarkisini dinle sinirlerin ve hazimsizligin o zaman gecer belkide ne dersin?

  143. peki alonso sampıyon oldugu sezonlarda kac kere pol almış yazarmısın lutfen?

  144. burak evmez avatarı

    spa yarışı ve öncesi durumlar ne kadar güzeldi değil mi vettel şampiyonluk mücadelesinde geriyken hiçbir çocuk vettelci yoktu ve güzel güzel tartışıyorduk ama bunlar geldi ortalığı karıştırdı

  145. O iki pilottan birisinin aracı diğerininkinden çok daha hızlı. Onu belirtmeyi unutmuşsun.

    İşine geleni görmek böyle bir şey.

  146. vettele ilk sc yaramadı hatta tekrar geriye düşüp yeniden yeniden atak yapmasına sebep oldu

  147. burak evmez avatarı

    olaya şöyle bakalım webber massayı geçiyor her yarış vettel alonsoyu buna ne diyeceksin? hatta sıralamalarda her ikisi de ferrariyi geçiyor

  148. Bazıları gerçekten çok komik şeyler yazıyor.Her gördüğümde klavye başında kahkaha atıyorum 😀 Valencia'dan sonra 2 ay hiç durmadan Alonso şanslı dediniz.Ta ki Belçika'ya kadar.Şimdi ondan daha da şanslı bir sonuç elde eden Vettel'e hiç şansı yoktu diyorsunuz.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

    Tamam Alonso o yarışta şanslıydı kabul.Ama Vettel de burada şanslıydı arkadaş neyin kafasıdır bu ? 7 pilot yarış dışı kaldı.Tamı tamına 7 pilot.En az 2-3 pilotun ya kanadı kırıldı,ya da lastiği patladı,zorunlu pit yaptı.Toro Rosso'lardan biri geçsin diye yol verdi.

    İlk güvenlik aracında bir şey kazanmadı tamam.Ama büyük beladan kurtuldu.O Ricciardo olayı ya SC sırasında olmasaydı ?

    Peki ya 2.SC ? Button-Alonso ikilisinden 14 saniye gerideydi pitten çıktığında.Hop SC,hemen diplerinde.Bu şans değil midir ?

    Sitedeki herkes Ferrariciler Alonso'yu ilahlaştırdı diye laf atıyor.Bu yapılan ne peki ?

  149. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Çevirdigin çok sağol..Eyvallah..
    İste Kimiyi bu yuzden seviyorum..Soguk kanli ve işini bilen.. 😀

  150. önce hakaret etmeden tartışabilecek kadar insan ol sonra tartışırız….

  151. Lovely_F2008  avatarı

    Büyük ihtimalle idrak güçleri çok zayıf , son sc nin Vettel'in yaşadığı bütün kötülükleri görseler bile idrak edemiyorlar . Veya bölücü gruplara falan üyeler . Ortamı germek , insanları tartışma içine çekmek ve birbirine düşürmek , huzuru bozmak için atılmış tonla yorum var şu anda .

  152. burak evmez avatarı

    kesin basit bir hatadır bu basit hata yapanlar bilmiyor mu sanki aracın ne kadar yakıtı olduğunu 🙂

  153. madem redbul hızlı alonso webber,i her yarış geçiyor . hemde rahatça

  154. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    singapuru geçtim hamiltonun kırmızı ışıkta raikonene vurmasından bile beter bir durum bana göre o yüzden cezayı çok merak ediyorum

  155. birader sen ne diyon raikkonen buttondan üstün bir pilot ikincisi button hem hard lastikteydi hemde drs bozuktu buna ragmen vettel 5 tur arkasında gezdi

  156. dün ne demiştik, kimse çok fazla sevinmesin bu işin 55 turluk yarışı var daha die, Allah nasip etti yarış böle bitti..

    öncelikle ilk tebriği unutmadan Hamilton'a vermek istiyorum, yarış dışı kalana kadr müthiş sürdü ama genellikle Vettel'in başına geline güvenlik aracı sonrası sendromu bu kez onu vurdu, eğer yarışdışı kalmasa kesinlikle hamilton bu yaışı açık ara alırdı..

    sonraki kesinlikle raikkonen'e..arkasındaki araçların hızlı olmasına rağmen yine de çok ii sürdü, farkı çok ii açtı ve sonuna kadar haketti; ki zaten bu yıl bi yarış kazanmayı en çok hakeden isimlerden biriydi, nihayet kazandı, onun adına çok mutluyum, çok sevinçliyim..ama hala aynı, döndükten sonra çok hak ettiği bi yarış kazanıo ama sadece "çok ii bi araçtı, teşekkür ederim çocuklar" demekle kalıyor 😀

    sonraki tebrik ise malum Vettel'e geliyor..her ne kadar Button'ı 3 tur önceki atakta geçmiş olsa şu anda 2.liği bile kutluyor olablirdi ama yarış başında böle olacak deseler hiç piste çıkma deseler kesin kabul ederdi..harika sürüşle bizi memnun etti tebrikler..

    şimdi şunu da belirmek gerekir ki, çok hızlı olabilmelerine rağmen bu pistte olmayı haketmeyen, işler kızıştığında herşeyi eline yüzüne bulaştıran isimler var..kim bunlar, Maldonado ve Grosjean..Maldonado'nun Webber'e yaptığı, Grosjean'ın da toplu katliam yaptığı olaylar bence affedilemezdi, ewt saf hız olarak çok iyiler, hatta bazen mükemmeller ama bu olaylar yarışçılıklarına büyük gölge düşürüyor..Raikkonen bugün kazanmasa Grosjean'ın koltuğu kesin gitmişti diebilirdim ama bu sonuç briaz gölgeleyebilir bunu..

    son olarak artık çok şükür sitede Vettel'in 1. başlayıp 1. bitiren bi pilot olduğu söylemleri bazı zeki (!) ve anti-fanatik (!) kişiler dışında pek konuşulmaycak tek kelimeyle kusursuza yakın sürdü, button mücadeleleri hariç ama 50 tur üst seviye sürmek yorgunluk oluşturur bence..

    bişi daha söliim..VETTEL, KEKO ve RAMBO, vs. LUTFEN YORUMLARINIZA Bİ LİMİT KOYUN..BİLİYORUM ÇOK SEVİNÇLİSİNİZ AMA ORTAMI GERMEYİN, KİMSEYİ KIŞKIRTMAYIN, 3-4 YORUMDAN SONRA TADINDA BIRAKIN, LUTFEN!!

    biraz uzun oldu ama kusura bakmayın…

    herkese saygılar, hürmetler..

  157. burak evmez avatarı

    alonsonun 1. olmasını istesem de raikkonenin kazanması sevindirdi beni

  158. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    HERŞEY EŞİT DİYO YA ALLAHIM SAYIYLA MI VERİYOSUN BUNLARI YA

  159. Rosberg kazada kesinlikle suçlu. Mutlaka ceza gelmesi lazım Schuminin yaptığı kazadan hiç bir farkı yok ve daha da tehlikeli bir kazaydı.

  160. bravo seb yüzümü kara çıkarmadın.pitten başlayp 3.cü oldun bu webberin çin 2011 deki 18likten 3.cülüğe çıktı yarıştan beri en iyi yükselişti.ben dün ne dedim ordan gelip alonsonun ensesinde biter demedimmi.nerde vakitsiz öten horozlar.ayrıca dünkü dediğim yine çıktı okeye 4.cü aranıyor gro sen mal ros hepsi kazaya karıştı.ektradan web kar ve hulkenberg te var.du bakayım başka pilot kaldımı vettel massa. Spa 1998 den sonra olayın bu kadar olduğu bir yarış görmedim.hemde kuru zeminde.

  161. sen kendini ne sanıyorsun da milletin beyni hakkında yorum yapıyorsun. Asıl beyinsiz sensin ne hakla tanımadığın insana o şekilde hitap edersin adam olamıyorsan da bari taklit yap

  162. DRS'i olmamasına rağmen Alonso'yu geçmek için o kadar zorladı.

  163. En alttan başlayıp sayfa atlaya atlaya bütün yorumları okudum. Ben okurken eskilerin altına yanıt olarak yenileri de gelmiştir elbet. Ama tekrar dönecek değilim.

    200 küsür yorum okumuşum, toplasan 10 tane düzgün yorum ya var ya yok. Eskilerden düzgün yorum yapan arkadaşlardan da kala kala 4 kişi kalmış, onun da biri yeni yetmelere dönmüş.

    Biri Vettel şanslıydı der, öbürü Alonso süper şanslı der, Schumacher taraftarları kendi halinde hakaretler yağdırır, Mclaren taraftarları da farklı değil. Ferrari ve Red Bull taraftarlarına hiçbir şey demiyorum.

    Mynet'te bile yorum kalitesi daha yüksek.

    Neyse, yarış hakkındaki düşüncelerim birazdan geliyor 🙂

  164. bunu bunu alın dışarı.

    trollük yapmaya gerek yok redbull en hızlı araç bu belli

  165. Nihayet galibiyet aldik ha bu yaris ha su yaris derken Ab Dhabi'de geldi galibiyet:) Bu yil izledigim en heycanli yarislardan biriydi…Bravo Iceman Bravo Lotus nice galibiyetlere ins=))

  166. sc periyotları olmasa vettel bu kadar yukarda yarışı bitiremezdi.sanki vettel yarış kazanmış gibi bir durum yaratılıyor.ayrıca yarışın başında zaten önündeki 4 pilot abondele oldu sonrasındada tek tek döküldüler vettel iyi sürdü kesinlikle ama abartacak destan yazacak kadar değil.hele rai nin 17 başlayıp 1 bitirdiği japonya 2005 ile uzaktan yakından alakası bile yok.o yarışta sc girmemmişti bu yarışta 2 sc girince vettel dağlar kadar farkı otomatikmen eritti.zira sc olmasa podyuma falan çıkamazdı.yarışın yıldızı kesinlikle raikkonen dir.her sc periyodunda tüm kontrol elindeydi.

  167. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Redbull yavaş bir araç diyen kişilerle f1 tartıştığım için utanıyorum ve bugünlük siteden ayrılıyorum herkese iyi akşamlar

  168. Massa'nın lastikleri bitmiş olmasına rağmen pite çağırmadılar ki Webber'i geride tutup yavaşlatsın. O kadar arkalarındaki RedBull'dan bile korkuyorlar yani.

    Teşekkürler Ferrari.

  169. alonsoyada vettelede en iyi pilot diyemeyiz. onları aynı araçta görürsek bir gün o zaman karar veririz.

  170. boşuna çene yormayın alonso hiçbir zaman iyi bir pilot olmadı . renault,da ferrarinin ve shumi.nin hızı kesmek için kuralların devamlı değiştiği bir zamana denk geldi, şimdi herşey eşit sonuç ortada

  171. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Tamam sevinin de abartmayın bu kadar. Yuh.

  172. Bu güne kadar okuduğum en saçma yorum.

  173. burak evmez avatarı

    yav he he

  174. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    +++++

  175. ferrari team avatarı

    Sıralamalarda şansızdı,yarışta şanslıydı..Küçümseme yok..İstersen sen yazıları okur okumaz yorum yapma , saçmalıyorsun..Sana tavsiyem en az 5 kez oku anla ondan sonra yorum yaz..

  176. Zamanında Schumiciler ve Kimiciler vardı ve ardından Alonso etrafı kasıp kavurdu Alonsocuların sayısı arttı Alonso şampiyon oldu ve tüm taraftarlar Alonsoculara yüklendi Alonso çok ballı bir şey yapmadan yarış kazanıyor gibi ifadeler oldu. Şimdi ise aynısı Vettel'e yapılıyor ama biliyorum ki yeni genç bir pilot 4-5 sene ortaya çıkacak ve pilot fanları o yeni pilota yüklenecek. Bu durum hep böyle devam edecek.

  177. Sesli güldüm 🙂

  178. yalan yok ben korktum…telefondan sürekli sadaka mesajları yolladım bir hayır kurumuna…

  179. hangi kural ihlal edilmiş acaba. benzin koymamanın ihlalle ne alakası var. basit bir hata sadece senin mantıkla mclarende ihlal yaptı zamanında. burda anormal bir durum yok benzin az çıktı ceza geldi ve konu kapandı. vettelde 3. oldu olayı en az hasarla atlattı. kısaca temiz iş

  180. burak evmez avatarı

    bir gereksiz yorum yapan kişi daha şu 10-15 yaşındaki çocuklardan bıktım 3-4 yıllık f1 izleyicileri

  181. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Bozuk Drs'si ile Vettel'e baya dayandi …
    Bu yarista savunma nasil yapilir onu gosterdi..
    Çok savundu ama başaramadi 3.olmayi ondan dolayi SÜPER SAVUNMASİNDAN Ddolayi yazdim adini buraya.

  182. BEN SÖYLEYEYİMMİ KİMİ GEÇTİĞİNİ 5 YENİ TAKIM ARACI 2 TOROROSSO YOL VERDİ 1 BUTTONU GEÇTİ ZORLA 0 SET YUMUŞAKLA. VETTELİN YARIŞ BOYUNCA ADAM GİBİ 1 GEÇİŞİ VAR ODA GROSJEAN(2. GEÇİŞİ 1.DE DIŞARDAN GEÇTİ:))

  183. lastiklerini koru ve…
    evet,evet hatırlatmak zorunda değilsin

    pekala alonso
    sadece beni yalnız bırak

  184. Mühendis:lastikler sıcak ve böyle devam edelim lütfen

    Raikkonen:evet evet evet bana bunu hatırlatmak zorunda değilsiniz

    Mühendis:tamam kimi alonso olduğu…

    Raikkonen:beni yanlız bırak

    olduğu derken rai sözünü kesip beni yanlız bırak diyor 😀

  185. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    3 sezondur vetteli eleştirmemizin temel nedeni yarışa polden başlayıp ilk pite kadar farkı 10 15 sn ye çıkarıp veya yeterince çok bir farka sonrada hiç kemaraya görünmeden yarışı kazanması bunu bilen bir insan nasıl olurda redbull, ferrari lotus ve mclarende yavaş der gerçekten anlamak söz konusu değil

  186. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Grosjean'ın nasıl suçu yoktu? Arkadaş sen oraya niye burnunu sokarsın. Hadi adama çarptın, bari sakin ol bir sol aynana bak da Webber'e çarpma. Böyle beceriksizlik olmaz.

  187. Ben değindim ama diğer sayfalarda kaldı.
    Eer 10 sıra grid cezası gelmezse fia çifte standart uygulamış olacak.
    Singapurdaki kzadan bir farkı yoktu bunun.

  188. Kimleri geçmediğini yazsam daha kolay olur.

  189. Massabest, şunu bilmeni isterim ki, ne Alonso nede Massa benim babamın oğlu değil, İkisinin arasındaki farkı görünce ister istemez Massa için düşündüklerimi yazmak için klavyenin başına geliyorum,seni düşündüğümden yazmaktan vazgeçiyorum,sana diyeceğim şu, burada yorum yaparken biraz akıl mantık ve çerçevesinde yaparsan en azından ben sana daha fazla saygı duyarım

    Burada bir çok insan olur olmaz yorum yapıyor Yeni vetelciler ve redbulcular, tabi bir kaçı dostlar alışverişte görsün hesabıyla sözüm ona Fanatik redbul taraftarı kesildiler başımıza
    isteyen istediğini söylesin, ama sen tutmuşsun bir massanın kuyruğunu yardurıyorsun Alonsoya yada ferrariye,
    ya arkadaş madem Alonso kötü Ferrari taraf tutuyor,ne diye yeni sözleşme yaptı massa efendi,diyelimki massa karektersizlik yaptı, sen niye hala massabest nici kulanıyorsun,haa ikinizden halinizden mumnunsanız o zaman irlandanın lafını dahi telafuz etmiceksin nokta

  190. Bu sitede ne kadar beyinsiz olduğu şu yorumla ve bunu beğenenler ile anlaşılıyor.Vettel'in Button'u geçişi ile Alo-Rai kıyaslaması yapmışlar.Allah akıl fikir versin.

  191. dostlar şunu kabul edin redbul mclarenden ferraridende lotusdanda yavaş bir araç redbul tek turluk bir araba , redbul arkadan başladığı hiçbir yarışı kazanamaz görüyoruz bunu . yarışlarda

  192. adam son sıradan başlamış neyin şansı bu? Şanssızlık – Şans= 0 yani ortada ne iyi yönde nede kötü yönde bir şans durumu var.

  193. Terceme-i avamesi::::Yürü git lann demek:)

  194. Allah a hamd olsun…
    bu sefer kısmet bizden yanaydı…

  195. cok guzel bır yorum. vettel renaultla mercedesi geçebiliyor ama alonso ferrarisiyle renaultu geçemiyor. kalite farkı işte bu. kimi ve vettel çok özel pilotlar

  196. Sana gülüyorum.Sadece gülüyorum 😀

  197. İstediğiniz kadar araç illegal diye ağlayın. En çok RedBull test ediliyor, hepsinden bileğinin hakkı ile geçiyor. Zerre kadar illegal bir şey yok.

  198. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Mükemmel bir soru yazmışsın kardeşim tebrik ederim cidden

  199. dostum şunu kabul edin redbul mclarenden ferraridende lotusdanda yavaş bir araç redbul tek turluk bir araba , redbul arkadan başladığı hiçbir yarışı kazanamaz görüyoruz bunu . yarışlarda

  200. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Kral adini boşuna koymadigin belli..Cumhuriyet donemindeyiz Cumhuriyet zihneyeti tyaşiyoruz..AmaKrallik dondemi cok uzun zaman once bitti maalasef..

    Ondan dolayi mi kafan geri calisiyor? 😀
    Eski kafa zihniyeti yahu silkelen kafan çok garip düsuncelerin cok sacma.. 😀

  201. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Kral adini boşuna koymadigin belli..Cumhuriyet donemindeyiz Cumhuriyet zihneyeti tyaşiyoruz..AmaKrallik dondemi cok uzun zaman once bitti maalasef..

    Ondan dolayi mi kafan geri calisiyor? 😀
    Eski kafa zihniyeti yahu silkelen kafan çok garip düsuncelerin cok sacma.. 😀

  202. TABİKİ ALONSODA AŞINMIŞ SERT VETTELDE 0 SET YUMUŞAK OLDUĞUNDANDIR BELKİ:) BIRAKIN ŞU AT GÖZLÜKLERİNİ!

  203. KİMİİİİİİİİİİİ KİMİİİİİİİİİİİİİİİ helal olsun adam kazandı. GELELIM alonsoya yaw adamım biraz daha erken baslasaydın zorlamaya gecebilirdin kimiyi. emınım o faster lap lardan sonra kımıcıler biraz korkmustur. 2005 yılı aklıma geldi. alo çok hırslı gerçekten. bakalım ne olcak

  204. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    vetteli tutuyo olabilirsin ama kabul edin vettel alonsonun bilmem kaç gömlek üstünde yok ferrari vetteli transfer etsin yok bilmem ne diyen adamın izlediği yarışa ben 10 tane gözüm olsa bakmam kardeşim

  205. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Çok iyi yorum. +1

  206. Kaza için başka pilota teşekkür etmek gerekiyor.

  207. Vettel şanslı falan değildi. İlk güvenlik aracı Vettel'e zerre kadar yaramadı. İkincisi Vettel ile Button arasındaki farkı kapattı ama Alonso ile Kimi farkını da kapattı. Ama Vettel geçebildi, Alonso geçemedi.

    Kalite farkı ortada beyler.

  208. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Hamilton kalmasa kesin galip olurdu diyemem ama Raikkonen kazanamazdı,Hamilton sıralamalardan itibaren ayrı bir boyutta gibiydi.Alonso araçtan maksimumu son turlarda çıkardı ama yetmedi.Vettel ise kazalardan en çok faydalanan isim oldu.Mercedes bu saçma yarışta bile 11.oldu,ayrı bir tebrik ediyorum onları.Grosjean ve Maldonado temas hasretlerini Webber üzerinde denediler.

    Birbirlerine çarpan Force Indıa pilotlarınıda kutlarım

  209. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    rosbergin amatörce kazasına kimse değinmemiş çok merak ediyorum f1 otoriteleri schumiye gözlük lazım derlerken yarın rosberge ne verecekler ayrıca fia hakemleri nasıl bir ceza verecekler çok merak ediyorum .( bu arada bir yoruma hiç bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum pet şişe kapağı dağıtan arkadaşa güzel esprisi için teşekkür ederiz) . şampiyona harika bir hal aldı çekişme son yarışa kadar sürecek gibi görünüyor . son ana kadar temkinli olmakta fayda var bazı arkadaşlar motor sporlarının nelere gebe olabileceğini düşünerek yorum yazmalarında fayda var .bu sporda fanatiklik hiçbir takıma yada kişiye bir şey kazandırmaz bunun en güzel örneğini FERRARİ takımı çalışanları pit ekibi ve sürücüsüyle bu sezon çok güzel sergiledi .

  210. Webber en büyük yardımı kazayla yaptı.

  211. burak evmez avatarı

    şike diyen takım sezon başında kuralları ihlal eden buna rağmen şampiyonadan ihraç edilmeyen ve araca yeterli benzin koymayan takımdır 🙂

  212. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    HERKES ÜSTÜNE ALINMASIN ama bazı vettelciler o kadar saçma yorum yazıyorki yani anlayamıyorum ben hangi yarışı izlemişim

  213. Red Bull'un da takım emri denemesi müthişti gerçekten.Sıvadılar resmen olayı.

  214. Yok anladım zaten onu da doğrulamak için sordum ben.

  215. Siz ancak şikeden medet umarsınız zaten.

  216. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Şunu belirmek isterim Vettel'i tebrik ederim..
    Helal olsun son siradan kalkti 3.oldu 21 sira atladi..

    Ama yavru takim Toro Rosso'ya teşekkur etmeli ne zaman Toro Rosdo ile karsilaslassa Torio Rosso'lar hep yol verdi.

  217. 2000 yılından beri izliyorum. Sumiyi tutuyordum. Şimdi Vetteli. Bu cevap yeterli sanırım vettelci diye küçük göremezsin kimseyi!

  218. alonsonun doğduğu günü biliyoruz

  219. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    hehe kıskandım o kadar çok kıskandımki anlatamam keşke bütün yarışlara pitten başlasa da her yarış bize şov izlettirse yani o kadar kıskandım

  220. Webber'den yol vermesini istediler. Baktı ki adam kabul etmiyor, pite çağırdılar.

    Büyüksün Webber.

  221. Vettel kimleri geçti bir yazsana

  222. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bugün Ferrari Strateji anlamında sınıfta kaldı, VET sondan başlıyor ve MAS ın arkasında, böyle bir yarış bulmuşsun, kaza üstüne kaza oluyor, ALO çok iyi bir pozisyonda ve MAS WEB ile temas yaşıyor, aslında bu teması VET ile yaşayıp onu pert edebilse bugün ALO çok büyük avantaj sağlardı, Ahh BRİATORE sen olacaktın ki rakiplere böyle kolay şampiyonluklar hediye edilecekti, mümkünmü hiç….

  223. Sebastianvettel  avatarı
    Sebastianvettel

    Raikkonene harika startı ve galibiyetinden ötürü tebrikler. Hamiltonın artık aklında soru işareti kaldığını düşünmüyorum mclerenden ayrılmak için.Ama o zamana kadar iyi iş çıkardı. Vettele gelince 'sadece öndeyken iyi işler yapabilir'. eleştirisinden kurtulmuştur artık. Kim ne derse desin zaten bunu yapabilecek kapasitesinin olduğunu ilk yarışından itibaren göstermişti bizlere. Tebrikler Vettele şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyor bence. Toptan 24 pilota teşekkürler her dakikası heyecanla dolu bir yarış izlettikleri için.

  224. öncelikle izlenmesi süper yarıs oldu herkes tadını çıkardı.
    Yarıs dair izlenimlerim .
    _Kimi kazanınca tribünler ,padok ve lotus coşup koptu.Lotus gerçekten Kimiye yakışıyor
    _Pilot farkı apacık ortada. Bana göre padokta dört adet pilot var. (Schumi efsaneyi saymıyorum).
    Kimi,Alonso,Vettel,Hamilton ama bunların arasında bence Hamilton en cesuru ,en atak adam ama bence pişmesi gereken biri.
    Digerleri kesinlikle bir gömlek asagıdalar.
    Mclarene şaşıyorum Perez istedigi kadar hızlı olsun ama pişmesi için bir iki sezon daha geçmesi lazım.Ferrari kesinlikle Perezi getirmemekle haklı.Mclaren cok üstün bir arac yapmadıgı sürece Buttonla hayatta şampiyon olamaz.
    _Ferrarinin Kers ve motor gücü gercekten düzlükte çok hızlı ve iyi.Gercekten Ferrari amerikada hızlı olacaktır.
    _Vettel'e laf atanlara söylecegim tek şey Redbull eger o kadar hızlı ise Weber neden alonsoyu pist üstünde geçemedi.Pilot farkı apaçık ortada.
    _Vettel'e şanslı diyenlere şunu söylemek lazım adam son sırada başlamasada bu yarışın mutlak favorisi idi.Ayrıca ön kanadı değişmese bu güzenlik araçlarıyla yarışı gene kazanabilirdi.
    _Hamilton sanki bilerek sabote ediliyor gibime geliyor bana.Mercedestede Hamiltonu böyle görmek üzer beni.

  225. Lovely_F2008  avatarı

    Alonso'ya bu kadar mı kinlisin arkadaş ? ''pitten başla, kırık kanatla git, yarışın ortasında tekrar pite gir, kanat değiştir ve 10 snaniye pitte kal, herkesten 1 fazla pit yap'' yazmışsın ama boş . Bunların son sc ile komple silindiğini göremeyecek kadar kör olmamalı bi insan .

  226. VETTEL KİMLERİ GEÇTİ Bİ YAZSANA.

  227. VETTEL KİMLERİ GEÇTİ Bİ YAZSANA.

  228. ferrari.ciler bu işi bilmiyorsanız vettel.i transfer edersiniz . o zaman dersinizki en iyi pilotu aldık dersiniz

  229. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    başta yaptıkları hatalar sayesinde vettelin kolay yükselmesinede neden oldular + massa saçma sapan bir spin atıp vetteli arkasında tutabilicekken hiç zorlamadan geçildi yani o üçünün ismini yazmışım ama yani en az derken massa,webber falan da var içinde onlarda çok abuk sabuk hatalar yaptılar web zaten yerini verdi tororossolarla birlikte

  230. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Tercüme eder misin?
    Telefondan baglandigim icin ceviri yok.. 🙂

  231. hamiltonun yaptığına karşılık 1.olmasını istemiyordur belki takım?

  232. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi hakkında yazdıklarınızın hepsine katılıyorum

  233. En azından biz at gözlüğü ile izlemiyoruz senin gibi.

  234. Yarış sonrası tartıda ve podyumu beklerken Alonso'ya karşı çok soğuk, birbirlerine karşı ise çok samimi idiler Kimi ve Vettel, biliyoruz zaten sıkı dostlar ama Alonso' yu pek sevmedikleri de çok açık "vücut dillerinden"

    Düşmanımın düşmanı benim dostumdur 🙂

  235. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Bu yarışta en ballı kimdi de sen konusuyorsun arkadasım !! Vettel 18 ayak üstüne düştü bee.İlk 8 e giremeyeceği yarışta Safety Car yetişti imdadına.Bu kadar bal olmaz !

  236. Ferrari%100 avatarı

    Dün Alonsonun lehineydi işler
    Bugün ise Vettel lehine
    Iki kere SC girmeseydi Vettel orada olamazdı anlayın artık bunu neden anlamak istemiyorsunuz

  237. Kıskandın mı?
    Hakedilmiş puanlar,24 ten ilk üçe,bunu kimse hediye etmez,ancak alınır.

  238. hasan ünler avatarı

    ferrari ve alonso fanları utanmasalar tüm aksiyonu vettel red bull organize etti diyecekler adamlar 3 sezondur hızlı ve vettel şampiyonlu hakkediyor

  239. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    vettelciler FERNANDO nun adını ağzına alabilecek kadar çok yarış seyrettiğinize inanmıyorum. eğer öyleyse vettel alonsonun üstünde dediğinize göre kaç yıldır yarışları ya uyuya uyuya yada başka bi yerinizle izlemişsiniz demektir

  240. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    podyumdaki 3 pilot da süperdi bugün. o değil de keşke vettel ceza almasaydı, hem onu ön gruptaki kargaşadan kurtardı olası kazaya karşı, hem de en doğru stratejiyi yapmasını sağladı.
    bu arada SC nin vettel'e en uygun zamanlarda ortaya çıkması da çok işine yaradı. vettel'in yerinde kimi lewis alonso da olsa podyum alırdı bu da bi gerçek. ama yine de 3. sırayı alması tebriği hakediyor..

    kimi' yi kazanırken görmek güzeldi 🙂

  241. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Yarisin yildizi yoktur,yildizlari vardir.. (Raikonen,Vettel,Kobayashi,Alonso ya da Button )

  242. team to raikkonen: "please keep the tyres warm and…"
    raikkonen: "yes yes yes yes… you don't have to remind me"

    team to raikkonen: "alright alonso is… …"
    kimi raikkonen: "just leave me alone"

  243. O kaza olmasa Vettel 4.olacaktı.Yani 3 puan daha az alacaktı.Yani en az 5 falan değil aslında.

  244. alonsonun burda 40 tur petrovun arkasında dönüp geçemediğini unutmuşsun heralde? bence vettelin geçişi hiçte felan değildi

  245. ARKADAŞLAR TARAFSIZ YAKLAŞALIM.ALONSO ARACIN HIZINA GÖRE İYİ BİR YERDE BİTİRDİ.RAİKKONENİN YARIŞI KAZANMASINDA KALKIŞTA KAZANDIĞI 2 SIRANIN PAYI BÜYÜK.VETTELE GELİNCE ÖNÜNDEKİ 5-6 KİŞİ KAZA GEÇİRDİ.2 TOROROSSONUN NASIL YOL VERDİĞİNİ HERKEZ GÖRDÜ ETTİ 8.6 TANEDE YENİ TAKIM ARACI VAR ONLARI GEÇTİ.ETTİ 14 SIRA.14 SIRA BÖYLE KAZANDI ZATEN GEÇİŞ BİLMEDİĞİNİ KANITLADI BU YARIŞ 2 KERE KANAT KIRDI.BİR BUTTONU GEÇTİ ONUDA ZORLA 0 SET YUMUŞAK LASTİKLE BUTTONUN AŞINMIŞ SERT LASTİKLERİNE KARŞI 10-15 TUR ARKASINDA KALDI ONUDA GEÇSİN ARTIK..

  246. helal olsun sana adamım sonunda yüzümüz güldü.güsel start ve yarışı kontrol altında tutarak kazanılan bir zafer gerisi bizi ilgilendirmez aferin adamım

  247. Tamam kralsın hadi, imparator bile olabilirsin bu zihniyetle, biraz daha çalış:D

  248. şimdi vet ve rbr yi tebrik etmek lazım ama kimse de vet çok iyi sürdü herkesi geçti demesin vergne nin yol verişi hala aklımda onu arkasında tutabilecek kimseyle karşılaşmadı resmen button u bile 2 side drs kullanırken 10 km hız farkı oluodu ki daha sonra but drs kullanmadan arkasında tuttu sc ler gerçekten çok işine yaradı bundan sonra şampiyonluğunu da tebrik etmek lazım

  249. Sinan Cem Aziz avatarı
    Sinan Cem Aziz

    Biazıları gene Maldonado ya saydırmış ama geçen de söylemiştim yine söylüyorum Maldonado hem Perez den hem Grojandan hem de di resta dan çok daha iyi pilot, adam 5. oldu williamsıyla daha ne olsun Hamilton kalmasa 6. olacaktı, Webber le olan temasında Webber in hatası var, kusura bakmayın asıl Webber le Massa arasında olan olaylar yüzüden Webber zaten penaltı hakediyordu, neden ceza vermediler şaşırdım, Maldonado eğer kendini iyi yetiştirirse bence Dünya şampiyonu olur, şahsen beni en heyecanladıran pilotlardan Perez yerine en azından Maldonado Mclaren' e gitse daha iyi olurdu neyse bu iş büyük ihtimal brezilya da belli olacak ister Vettel olsun ister Alonso çok güzel bir sezon oldu, gönül isterdi ki Hamilton da şimdi bu yarışın içinde olsun, yazık geçen sene de Mclaren vites kutusu yaşıyordu en son Hamilton Massa yı geçecekken Brezilya da kaldı; Vettel e gelecek olursak başta bocalamasına rağmen güzel değerlendir fırsatları evet şansı vardı ama değerlendirmek önemli dürüst olalım çok iyi sürdü ama 2. de olamazdı, Alonso bir Button değil asla bunu da göz önünde bulundurun 😉 bu sene de yaşıyorlar kafam almıyor Formula 1 in gerek tesis gerek mühendislik gerek kurumsal olarak en iyi takımı nasıl bu hatayı çözemez, Lotus bile sizden daha iyi bir yarış takımı şu an. Yine de gönlüm Alonso nun kazanmasını istiyor ama Vettelden daha çok hakettiği için değil, son 2 yarışda en az bu yarış kadar iyi olur, Ne olursa olsun gelmiş geçmiş en iyi sezon bu sezon olacak bu seneyi kazanan belki de en değerli şampiyonluğu kazanacak umarım bir Ferrari ve Alonso ulaşır buna.

  250. Kimi hakettiğini kazandı, iyi araç, mükemmel sürüş, müthiş bir soğukkanlılık ve de arada mühendislik ekibine de bir fırça "ne yaptığımı biliyorum, karışmayın bana" anlamında… Tam bir "liderlik" gösterisi. Kimi, Vettel, Alonso, hepsi "büyük" sürücüler, bu akşamki performansları da yeterli bunu ispat etmek için. Yarış sonrası tartıda ve podyumu beklerken Alonso'ya karşı çok soğuk, birbirlerine karşı ise çok samimi idiler Kimi ve Vettel, biliyoruz zaten sıkı dostlar ama Alonso' yu pek sevmedikleri de çok açık "vücut dillerinden". Hamilton'a yazık oldu ama Kimi çok yaşadı zamanında bu "teknik arızaları". Bu arızalar olmasaydı cebinde en az üç şampiyonluğu vardı Kimi' nin bugün. Mercedes tam bir hayal kırıklığı, Allah Lewis' in yardımcısı olsun, işi zor bu adamlarla…

  251. Valencia'da vettel kaçıncı oldu o yarışda?

  252. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    HER PUANIN ALTIN OLDUĞU BİR DURUMDA VETTELE RESMEN (((EEENNN AAAZZ))) 5 PUANI GRO MAL VE PER HEDİYE ETTİ ZATEN BUGÜN

  253. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    O fazlladan pit yarış esnasında olsa görürdün sen, o pit bile SC içerdeyken oldu Düşün Artık BAL, Pit lazım ve SC devre de kaç sezonda böyle bişey gördün sen?

  254. Ben de onu söylüyorum zaten.

  255. Ayrıca weber önündekileri beceriksizce geçmeye çalışarak Vettele zaman kazandırdı bence:)
    Bu kadar saçma ve acemice atak yapıyor olamaz eğer öyleyse zaten artık yarışmasın.

  256. Vettel son sıradan geldi tamam da, unuttuğunuz nokta, SC'den sonra taze ve soft lastikli Vettel, DRS'si bozuk olan Button'ın arkasında kaç tur döndü! Hem de Button medium ve eski lastik!

    Al sana ironi.

  257. kazalarda maldonado ve grosjean'ın suçları yoktu bugün. webber maldonado'nun üstüne sürdü, aynı şekilde perez de grosjean'ın üstüne sürdü. boşu boşuna suçlamayın adamları.

    raikkonen yarış kazanınca nedense çok mutlu oldum. eski raici günlerimizden geldi heralde bu mutluluk 🙂

    vet ve alo'ya diyecek birşeyim yok. ikisi de ellerinden gelenin en iyisini yaptı bugün. ama vettel'in button'ın arkasında o kadar uzun kalmasına şaşırdım biraz.

    mclaren'a diyecek birşeyim yok. lider giderken en çok yarış dışı kalma rekoruna sahip takımımız yine bizi şaşırtmadı. çok da umrumda değil. nasıl olsa şampiyonluk umudu bitti, ham da gitti. ne olursa olsun…

  258. Vettel atmadı mı en hızlı turu. 1 tur kala en hızlı turu attı hatta.

  259. avuntu iyi değildir söyleyinde artık ve rahatlayın vettel alonso,nun bir gömlek üstünde

  260. şundan emin olun vettel 3. başlasa en fazla olacağı yine 3. lüktü böyle şans olamaz adam pite giriyo çıkıyo sc giriyo nerde var bu olay abi massayla webber kapışıyo button kapışıyo adama yarıyo rezillik bazen grosjeanın alonsonun şampiyonluğunu engellemek şartıyla webberin yerine 2014 için redbulla anlaştığını düşünüyorum bariz bilerek yapıyo bazı şeyleri sanki

  261. Ferrari%100 avatarı

    Hamilton en iyisini yaptı bu takımı bırakmakla
    Yarışta damlı bayrağı ilk sırada görme ihtimli var ve bişey oluyor pat yarış dışı nası şey bu mekanik mekanik hep mekanik sorun bir kere benim hatam deyen yok

  262. Valencia'da geriden yarış kazanan Alonso bal değil, Vettel bal ha?

    Alonsocular bu nasıl bir ironi?

  263. Valencia'da geriden yarış kazanan Alonso bal değil, Vettel bal ha?

    Alonsocular bu nasıl bir ironi?

  264. En hızlı turu kim almış ?

  265. Ok saol, açıklamaların için. 5. olma şansını kaçırdı:(

  266. ben sadece zorunuza gitmesin diyorum sc sc demeye utanmayan kişi adamın ön kanadı kırıldı pite girdi orda kaybetti tonla zaman ona ne diyon kabul edin ya zorunuza gitti işte maden suyu için maden afiyet olsun

  267. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    O kadar saçma kazalar olduki ve ham ın sorunuyla birlikte, vettel alonso şanslı diyenleri susturdu bence alonsocuları değil tam 4.oldu ki bu bile çok büyük şans eseri iken birde arkadan saçma sapan bir kaza ve güvenlik aracı ile bunudu kullanıp zaten araç gayet iyiydi ve hem en yeni lastik hemde yumuşaklara sahipti bu sayeden button ı da geçti hatta button tutmasa biraz alonsoyuda geçebilirdi alonso çok zorladı son turlarda tam drs alanına girdiği tur malesef son tur oldu 2 tur daha olsa bence 1.olabilirdi ama sonuçta bizim için harika başlayıp kötü devam edip kötü biten bir yarış oldu 2.liğe rağmen arada 10 puanlıl bir fark alonso nun aracı iyi olsa 2 yarışa polden başlayıp kazanıcak bir araç olsa şampiyonluk çok yakın denilebilir ama malesef alonsonun şampiyon olabilmesi için vettelin yarış dışı kalması şart bu yüzden 2012 de de malesef şampiyonluk çok çok zor gibi duruyor eğer bi sonraki yarışta vettel kazanırsa %95 şampiyon olur ne yazıkki

  268. Valla yorumda belirtmek istediklerinde haklısın.Gerçekten Vettel süperdi orası ayrı.Ama sen Webber'e irlandalı diyorsun da,görünen o ki sen de Ferrari'nin içindeki irlandalısın.

  269. Geldiğin hal inan beni çok düşündürüyor.Bir insanın kaç karakteri olabilir??

  270. Ahh o dünkü csorunlar olmayaydı. Herkese sc dahil tur bindirirdik.

  271. bunlar palavra arkadaş ferrari redbul,dan hızlı yarışı izledik .ben redbul,un hızlı tur attığını görmedim

  272. Sonunda Kimi kazandı. 1.lik basamağında onu görmek çok güzeldi. Aynı soğukkanlılığını da sürdürdü.Tebrikler Kimi…
    Vettel de bugün iyi bir yarış çıkardı geriden geldi ataklar yaptı ve hakettiği yerde bitirdi yarışı.
    Zevkli bir yarış oldu bugün aksiyonun hiç bitmediği bir yarıştı.
    Schumi 7.giderken neden pite çağrıldı diye düşünüyordum ki lastiği patlamış nasıl patladı ki SC içerideyken ben de 5. ya da 6. bitirir diye seviniyordum yine geride kaldı bu yarışta.

  273. Helal sana nickin gibi sen de bestsin.

  274. Bu yarışta Alonso puan farkını kapatamadıysa bir daha hiç kapatamaz.

  275. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ağla 🙂

  276. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Ayrıca Rai kadar sulardan serin adam görmedim. Yes yes yes im warming all the tires (iç ses: shut the fuck up guys!) :))))

  277. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    SC valencia da kaç kez girdi, o kadar kaza var ve hiç biri VET e denk gelmedi hemde en geriden başladığı halde, sen buna başarı dersin ben BAL derim nasıl işine gelirse

  278. Raikkonen'e helal olsun.Süper yarıştı.Ancak bu kadar iyi sürülürdü.Müthiş start,Hamilton ile hep sabit fark,o kalınca liderlik ve yarış sonuna kadar harika hız.Tebrikler.

    Alonso'ya kızgınım.Tam 45 tur ortalam hızdaydı,son 10 turda aklı başına geldi.Geçmiş olsun yine bize.

    Vettel Rai'den sonra en iyi süren 2.pilottu.Çooook iyiydi.Ama kimse şanslı olmadığından bahsetmesin.Önündeki çoğu pilot olaya karıştı.2.Sc girmeseydi 4.olacaktı.Ama yine de harikaydı.Ona da tebrikler.

    Vettel'in 3.olmasına hiç üzülmedim.8-9 olsa bile şampiyon olacaktı.Hiç bir şey farketmeyecekti.Yine şampiyon olacak.Bu kadar basit.

    4 büyük takımın da 2.pilotları vasatın altında.Webber,Button,Massa,Grosjean.4'ü de takım arkadaşlarına göre çok zayıflar.Adam gibi birkaç yarış olunca bunu net anlıyoruz.Tıpkı bu yarış olduğu gibi.

    Alonso'nun kupa alırken yaptığı hareket çok ilginçti.Mekanikerlerin olduğu tarafa dönüp 3 işareti yaptı ve yumruğunu sıktı.Hiç ondan görmediğimiz hareketler.

    Son zamanlardaki en heyecanlı yarışlardandı.Geçiş de vardı,bol bol kaza da vardı,güvenlik aracı da vardı,herşey vardı.Umarım kalan 2 yarış da böyle heyecanlı geçer.

  279. ben merak ediyorum vettel 3,den başlasaydı alonso kaçıncı olurdu tahmini olan varmı

  280. Yarışın kahramanı Açık ara Vettel. Adeta cevap verdi herkese. Bugün izlerken keyif aldım kimse şanstı SC'ydi demesin. Eğer şans olsaydı ekstra pit olmaz ve muhtemelen kaybettiği 10 sn ile yarışı kazanırdı. Raikkonen'de startla beraber büyük bir avantaj kazandı. Hamilton kusursuz ve uçarak gidiyordu normal şartlarda onu yakalayıp tehdit edecek pilot yoktu ama her zaman ki gibi McLaren yarı yolda bıraktı adamı. Button ise önünde 2 pilot yarış dışı kalmış. gidiyor 4.oluyor. Umarım McLaren 2014 yılında Raikkonen'i alır. Button'dan ne köy olur ne kasaba. Perez harika gidiyordu ama sorunlar yaşandı üstelik haksız yere ceza yedi. Grosjean ve Maldonado yine kazmalıklarını konuşturmayı başardı. Kısaca Muhteşem bir yarıştı. Cadde pisti olarak isimlendirilen (daha geniş bir pist alanı olsa da pistin belli bir bölümü dar olduğu için cadde pisti denebilir) pistler arasında belki de en zevkli yarışı izledik. Artık son 2 yarış. Ve Red Bull bu hızla yenilmez. Vettel dün puan alır dedim podyuma çıktı. Kısaca kaybı telafi etmeyi başardı bravo.

  281. F1 de bal diyince akla gelen tek isim alonsodur.O yüzden burada boşa mazot yakmayın.Yediremiyoruz diyin oturun aşşağıya.Bi de tutturmuşlar ferrari yavaş falan.Sizden kaç sn yavaş Lotus? .Geçseydi alosno efendi biz mi geçmesin dedik.İnsanüstü pilotunuz yatamaz bu gece üzüntüden yine Sebastianı gördü ya orada ALLAh çok büyük işte.
    Bi de Raikkonen o Ferrari de olsa şimdi şampiyonluğu kutluyorlardı.Santander massa tüm takım arkasında bırakın yahu .

  282. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hala Vettel'i küçümseyin siz. Alonso da küçümseye küçümseye bu duruma geldi. Devam edin. Evet şans vardı ama aynı zamanda şanssızlık da vardı. Unutmayın. Adam pitten başlayıp 3. olmuş hala küçük görenler var.

  283. kimi raikkonen'e kocaman bir tebrik.
    ————-
    vettel:

    tek turda kusursuz.

    poleden başladığında kusursuz.

    pit yolundan başladığında bile kusursuz.

    kusursuz sebastian vettel.

    pitten başla, kırık kanatla git, yarışın ortasında tekrar pite gir, kanat değiştir ve 10 snaniye pitte kal, herkesten 1 fazla pit yap, podyumda ol..

    kerameti araçta arayanlar, "red bull'un içindeki irlandalı" webber'i bir izlesinler..

    "sürücüye değil, red bull'a geçiliyorum" diyen ferrari pilotuna
    "en hızlı araçla poleden başlayıp gidiyor, başka numarası yok" diyen taraftar grubuna
    bu yarış kapak olsun.

    sebastian vettel vol.1: tek turda nasıl kusursuz olunur.

    sebastian vettel vol.2: poleden giderken nasıl kusursuz olunur.

    sebastian vettel vol.3: pit yolundan başlarken nasıl yükseliş yapılır.

    seyret seyret öğren. bedava ders diye buna derim. büyüksün vettel..

  284. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Lotus seneye şu adama rekabetçi bir araç verde Baba ayrılınca izleme sebebimiz olsun..

  285. Live timingde arka lastiğinin patladığı yazıyordu, telsizden de söylemişler, yoksa sert lastikteydi, girmesine sebep yoktu. Sc girdikten 3 tur sonra oldu galiba, çünkü farklar kapandıktan sonra girdi ve 16. çıktı, yani taktik olsa daha sc girdiği tur sokarlardı.

  286. Hamiltona cidden çok yazık oldu çok rahat götürüyordu yarışı mc larene dicek söz bulamıyorum artık.Vettel in yükselişide çok abartılıyo bence 2 tane güvenlik aracı da sanki vettel için girdi içeri nasıl denk geldiyse artık alonso ya ballı diyenler şu an vetteli kahraman ilan ediyo

  287. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ee alonso f1 de yarısmıyor olsaydı memur fln olsaydı o zaman sonra ? yazık sana

  288. Vettel son sıradan geldi tamam da, unuttuğunuz nokta, SC'den sonra taze ve soft lastikli Vettel, DRS'si bozuk olan Button'ın arkasında kaç tur döndü! Hem de Button medium ve eski lastik!

  289. Alonsomania  avatarı

    Bence senin dediğin kadar da kolay olmamalı şu şundan iyi diyebilmek..aracının çok büyük bi payı vardı sonuçta Mclaren ya da Ferrari'yle yarışıyor olsa bunu yapamazdı

  290. Yemişim şampiyonunu şu şekilde şampiyon olacağına hiç olmasın bütün kasaplar vettele çalıştı yeni kasap adaylarıda vettele çalıştı ayıptır ya bu lafı nasıl söylüyosun yarışı izlemedin heralde

  291. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sesimiz çıkyorda, yıllardır ALO ballı diyenlerin azıcık yüzü kızarıyormu acaba şu yarıştan sonra, bal deresi degil mübarek BAL Okyanusuna düştü VET

  292. dün vettel pitten başlayacak denilince kahrolmuştum bugün vettel podyuma çıkınca mutluluktan havaya uçacağım nerdeyse

  293. Rosberge 10 sıra grid cezası verilmezse çifte standart var demektir.

  294. mclaren hic degismedi milleti umutlandirip heveslerini kursaklarinda birakmaya devam ediyo..

  295. ahaha işte bunlardan bahsediorum…zeki (!) ve anti-fanatik olmayan (!) insanlardan biri crazy-ferrari

  296. TEŞEKKÜRLER YORUMUMU SİLDİĞİNİZ İÇİN! BİR DAHA DA YAZMAM ZATEN. AMA BAŞKA YAZILARA DA BU KADAR ALAKALI OLSAYDINIZ ÇOK İYİ OLURDU SİZİN YÜZÜNÜZDEN KAÇ TANE FAN SİTEDE YAZMIYOR ARTIK AMA ASIL SUÇLULAR 7/24 BİLGİSAYARDALAR SANIRIM

  297. Ferrari%100 avatarı

    Nerene o şey soru????????

  298. ferrari team avatarı

    Neyi tartışıyorsunuz arkadaşlar ? Hepimiz izledik yarışı.Görünen köy klavuz istemez..Vettel şanslıydı…Bu yarışın özeti bu …. Motor sporların da herşeye ihtiyaç vardır,bunlardan ilk aklıma gelenler ; aracın dayanıklılığı , pilotaj , servis pit ekibinin mükemmeliyeti ve ŞANS. Tebrikler Kimi..
    Saygılarımla …

  299. podyumdaki röportajlarda kimiyle vettel küfür etmis 🙂

  300. burak evmez avatarı

    sen neyden bahsediyorsun ki? 3 yeni takım çok yavaş 6 pilot zaten 2-3 turda geçiyor 6-7 pilot daha yarış dışı kalıyor toro rossolar aradan çekiliyor geçebildiği 2-3 pilot var zaten

  301. Raiye scdan sonra yeni lastiklerle zorlamasını söylediler rai de evet evt evt biliiyorum dedi 🙂

  302. Raiye scdan sonra yeni lastiklerle zorlamasını söylediler rai de evet evt evt biliiyorum dedi 🙂

  303. Nasıl patladığın anlamadım tv göstermedi patladığını. SC periyodundamı patlamış?

  304. "Yine de tebrik ediyorum Vettel'i"…. Lütfetti beyefendiler. Çok da umurundaydı sanki Vettel'in.

    Yani yine Fernando büyük, Vettel küçük. Dikkat edin, bu kibir bir şampiyonluğun daha kaybolmasına yol açabilir!

    Vettel'in fazladan pit stop yapmak zorunda kaldığı bu yarışı bile şanslara bağlamışlar ya. Diyecek bir şey yok!

  305. Kimi ye tabrikler iyi bi yarış çıkardı vettel de süperdi

    amma olay oldu yalnız

  306. Felipe'nin bu performansını hiç hoş görmüyorum.

    Antreman ve sıralamalarda çok iyiydi fakat yarışta bir problem olmalı, spini atmasa belki yine iyi bir yerde olabilirdi.

    Spinden sonrada tur dereceleri çok iyi değildi, umarım sezonun ilk yarısına dönmez.

  307. KARAŞAHİN avatarı

    RB8 benim altımda olsa bnde podyuma çıkarım bide araba baştan aşşagı sıfır bide tabiki biçer sürücüler var iki tane güvenlik aracı girdi alonsoda f2012 namı diger f124 ün bütün civatalarını yerinden oynatarak getirdi helal be alonso

  308. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    kimi kazandığı için çok mutluyum.istediğimiz buydu,teşekkürler kimiye.her şeye rağmen yinede günün yıldızı vetteldir.bugüne kadar kendisine yapılan eleştirileri bu yarışta ağır bir şekilde cevaplamıştır.vettelin şampiyon olmasini istiyorum.

  309. Lovely_F2008  avatarı

    Hani millet Alonso'ya ******* diye lakap takmış ya , önündekine bişey oluyor da geçiyor falan … Alonso'nun f1 hayatı boyunca yaşadığı bütün balları tek bir yarışta Vettel'in yaşayarak eşitlediğini hissediyorum . Hayatımda izlediğim en saçma yarış . Nasıl herkesin hareketi Vettel'e yarayabildi anlamıyorum , sanki gerçek değildi 🙂 Adam sondan başladı be , çok garip bi yarıştı . Webber'in içindeki kasap hortladı . Sadece Webber de değil … Lewis uçuyordu , o gitti kontenjanı rai doldurdu . Tebrikler Rai'ye , yanan lastiklerle fastestlar atan ALO'ya ve şans mans neyse artık podyuma gelen Vettel'e .

  310. Teşekkürler Raikkonen…

    Özlendiğin yerdesin yine şampiyon. Ne kadar özlemişiz "1.Rai" , "Raikkonen – Fastest Lap" yazılarını..

    Zafer sarhoşluğundan kuduran Lotus GP, telsizden deli gibi kutlamalar yaparken, kimi buz adama yakışır şekilde "Good Job" dedi. McLaren yıllarından alıştığımız kutlama haliyle yanıt verdi.

    Tekrardan en üst basamakta gördüğüm için mutluyum şu anda.

    Gariptir ki podyumdaki herkes mutluydu
    1.Raikkonen: Uzun zaman sonra gelen zaferden dolayı.
    2.Alonso: Üstlerden tırmanıp 2. sıraya geldiği için.
    3.Vettel: Son sıradan kalkıp 3. olduğu için.

  311. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Maldonado Klasını Konuşturdu Beyler :=)

  312. bu kadar zormu vettel alonso,dan daha iyi diyebilmek . bu kadar fanatik olmayın 24,den başlayıp 3,ncü olmak ancak şampiyonların işidir

  313. Ulan hemen başlamışlar yarış dışı kalmışta cartmışta curtmuşta 2 kişi yol vermişte aloooo adam 24. başladı kabul etmeyi öğrenin biraz. Valencia'da Vettel liderken hemde ezici üstünlükle giderken giren SC'yi hiç kimse saymıyor da şimdi giren SC batmış adamlara hayret gerçekten de hayret….
    Kimi Kimi Kimi bugün harikaydık kabul ediyorum şanslıydıkta ama daha önce Macaristan'da demiştim o zamana kdr hemen her yarış hata yapan Mc laren pit ekibi o zaman çok hızlıydı ve şans yaver gitmedi ama bugün kesinlikle şans bizimleydi. Bravo Kimi bravo paniğe kapılmadan sürüş nasıl olur gördük tebrik ediyorum Kimi'yi şampiyon olmadık ama en az şampiyon olmuş kadar mutluyum 🙂 Bu sezon ki beklentim buydu çünkü.

    Grosjean'ın suçlu olduğunu düşünmüyorum hemen sallamaya başlamışlar aşağıda bazıları da adam pist dışına çıksın ordan o hızla piste dönsün ve çizgdeki pilotla temas olunca Romain suçlu oldu canım var mıydı başka derdiniz? bu sefer adam gayette temizdi…

    Go Kimi go go go…

  314. KİMİ MATİAS RAİKKONEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN

  315. Bir tane de insan gibi yorum yapan birini gördüm ya şu sitede… Bu yazılar ne yaaa…. Burada bile Vettel'in şansına bağlamışlar ya….

  316. burak evmez avatarı

    vettel şampiyon olursa maldonado grosjean ve webbere dua etsin

  317. schumacher in lastiği patladı kendi kendine pit e çağırdılar puan lar uçtu gerçi klasik oldu artık

  318. Hamiltona acıyorum yaa,böyle bir takıma hemde 3 sene için evet dedi,inanamiyorum ya,bu adamlarin schumacheri ilk 10 a sokabilmeleri için 15 aracin yarışdışı kalması lazım yoksa beceremeyecekler,ayağa gelen fırsat bu kadar mı tepilir,efsane bu kadar mı küçük düşürülür,1 avuç beceriksiz!!!
    RAIKKONEN !!! Galibiyetsiz kapatsa sezonu herkes üzülürdü,sonunda başardı,tebrikler…
    VETTEL !!! geriden başlasa yapamiyo diyenlere cevap,uçtu resmen,artik vermez diyorum mekanik ariza olmazsa şampiyonluğu…
    ALONSO !!! Arabanin pestilini çikardi,ama daha fazlasi çok iyimserlik olurdu,bu kadar yarışdışı kalan varken kontrolü eline alip kazanmasini beklerdim,ancak uçan finlinin gününe denk geldi,az kazançla kapattı,yine de tebrikler

  319. SC içerdeyken Schuminin lastiğimi patlamış?

  320. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    massathebest arkadaş nerdesin.Massacı arkadaşlar buyrun gelin bişeyler yazın.Neden yoksunuz.

  321. burak evmez avatarı

    yazıklar olsun mercedes schumacher 7.ydi ve puan almasınlar diye pite çağırdılar yuh be adamın lastikleri çok eski değildi hatta yeni bile denilebilirdi

  322. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Toro Rosso Neden F1'de Yarışır Soruna

    Cevap : Redbull Sıkıştığında Ona Yol Verip Rahatlatmak İçin Yarışır.

  323. Schumacher'in lastiği patladı gençler, yoksa 5-6. olacaktı. Neyse bir alman gider başka alman gelir. Paralı pilotlar yine şampiyonluğa uzak, Allah'ın adaletiyle

  324. istersen birde alonso gibi şikeli yarış kazansın!!! vettel cok guzel surdu ve 3. oldu. tebrık etmek neden bu kadar zor gelıyor?

  325. Alonsomania  avatarı

    Ayrıca Hamilton'a da yazık oldu be

  326. Güvenlik aracı Alonso'ya da yaradı. Kimi ile arasındaki devasa fark bir anda kapandı. Ama geçebildi mi? Tabi ki hayır.

  327. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ALO ya ballı diyenler bu yarışta görmüşlerdir balın ne olduğunu, bundan sonra azıcık utanmanız varsa sakın ola ballı filan demeyin, bu pistin tarihinde bu kardar geçiş ve kaza görülmüş şey değil ve zamanlar o kadar ki hepsi vet e çalıştı, daha ilk başta 2-3 araç, sonra tam ara açıldı derken rosberg ve daha sonra gro ve web, pes diyorum sadece hatta yuhhh artık, maximum 9-10 olcak adam 3 cü oldu

  328. arkadaşlar eğer beş tur daha olsaydı lastikleri iyi olan ve en iyi turu atan vet birinci olabilirdi ama bunada şükür. bu sene vet şampiyon olursa fia yı da geçmiş olacak

  329. onur çakır avatarı

    evet çünkü vettel yarış kazanmadı

  330. Büyük pilotsun Kimi.

  331. Kimi de şanssız be; yine alkolsüze denk geldi! 🙂 Neyse daha sağlıklı böylesi; daha Kimi bize lazım.. Unutmadan: Herkül'e selam!

  332. Ferrari%100 avatarı

    Vettel yatsın kalsın giren güvenlik aracına dua etsin tabii güvenlik aracının piste girmesine yardım eden pilotlarada

  333. Alonsomania  avatarı

    Vettel cidden iyiydi ama şanslı olduğunu da inkar etmeyin 50 saniye eridi nerdeyse iki sc periyodunda. Kimi ye çok tebrikler gerçekten özlemiştik bu tarz bi podyumu ,şampiyona açısından ise pek bi şey değişmedi ama Vettel götürür gibi. Ne diyelim 'iyi olan kazansın'.

  334. Tebrikler Kimi , bukadar çok farklı kazanan olan bir yılda kazanamasan üzülürdüm.
    -Singapur a benzer bir performans beklenen McLaren den fotokopi gibi bir yarış. Lider giden Lewis yarışdışı , yazık oldu. Button pit stop sonrası biraz umut verdi ama olmadı yine. Bir ara yayınım gitti o arada geçilmiş , göremedim. Seneye işimiz zor Button la. Sıralamalarda yavaş , startlar kötü , yarış içinde sürekli savunma modunda. Perez beklentilerin üzerine çıkar umarım.
    -Kimi normal şartlarda Lewis i belki geçemezdi ama kazanmasına sevindim.
    -Alonso ikinci olsa da mutsuzdu beklediği bu değildi. Dün de yazmıştım çok fazla küçümsüyor Vettel 'i bu iyi birşey değil diye bu gün ağzının payını almış oldu.
    -Vettel' i de tebrik ederim. Geriden başladığında birşey yapamıyor diyenlere kapağı koymuş oldu. Çok büyük bir iş başardı ve kabus gibi geçebilecek bir haftasonunu en ucuz şekilde atlatmış oldu. SC dan sonra lastik avantajını da kullanarak yarışı kazanabilir gibiydi ama Button 'ın da DRS kullanıyor olması buna engel oldu sanırım. Şampiyonluğu artık çok yakın.

  335. Telsizden söylediler arka lastik patlamış.

  336. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Schumi Geldi Geçti Peşinden Geldi Ricardo Geçti . Şunu diyorum vettel'in önünü açtılar göz göre göre Bazı Pilotlara gelince savunma yapmasınıda iyi bildiler. Eminimki başka takım bunu alonso'ya yapsa Redbullcular aya kalkardı.

  337. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    En kârli çıkan RENAULToldu .. Büyük bir ortaklık gibiydi.

    Gecenin yıldızını ise Räikkönen olarak görmüyorum .. Çünku tek yıldız Sebastian Vettel..

    Pitten başla , podyuma çık. Yıldız böyle olunur ..

    Tıpkı 2005 Suzuka'da Raikkonen'in yaptığı gibi ..

    Tebrikler Vettel … Yine de son yarış var . Hiç belli olmaz .

    Alonso'nun arkasındayım diyen çok pilot var .. Vettel Brezilya'da bir temas sonucu yarış dışı kalırsa şaşırmam ..

  338. hayatımda mercedep gp kadar MAL bir takım görmedim
    7.sıradaki adamı balón lastik yüzünden pite sok sonra da 11.yap MAL bunlar mal…
    adam Allahtan gidiyorda kurtuluyor bunlardan…

  339. 2000 sezonundan 2012 sezonuna kadar Mclaren'in pilotlarına galibiyeti alacakken arıza çıkartan araçlarını toplarsak 4-5 şampiyonluk alınırdı heralde. içecek firması mühendislik firmasından daha sağlam arabalar üretiyor 🙂

  340. hemen anlatayım size evet daha yarışın başında onu geçişte zorlayabilecek olan 5 isim kaza yaptı sonra grosjeanı PİST DIŞINDAN geçti ve bence kesinlikle ceza gelmesi gerekiyordu sonra önündeki massayı hemen geçemezdi düzlükte ferrari iyiydi sağolsun webber herkesi halletti torro rossolar hemen çekildi sonra pite girmesi gerekirken grosjean arka grubu tuttu böyle 4 aARACIN ÖNÜNDEN çıktı en son kaza oldu ve buttona yaklaşarak 1 sıra daha kazandı bir de yarışa özel ayarlarla sadece 0.5 sn yi cebine koydu. DAHA NE OLSUN??

  341. raikonen telsiz konusmalarinda neler dedi? anlayamadik yabanci yayinci yuzunden. biri yazabilirmi?

  342. Vettel Schuminin eski günlerine nazire yaparcasına bir yarış çıkardı tebrikler.
    Eğer buttonu SC nin ardından 1-2 tur içinde geçebilseydi Alonsoyuda geçerdi yada zorlardı.

    SC periyodunda 7. sırada iken puan almasından korktukları için Schumiyi pite çağıran MGP ekibine birkez daha bela okuyorum ve umarım en kısa sürede bu spordan defolup yok olursunuz diyorum.

  343. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    :)))))))))))))))

  344. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    yapılan bısey yok önce kuralı ogren sen. 1 lıtre yakıt cıkaramadıysan arabadan gıdersın en sonra sana bana sı yok bu işin o sızın becerıksızlıgınız

  345. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    KİM BU YARİŞİN YILDIZI ARKADAŞ?
    Kim bu yarışın yıldızi arkadaş? Karar veremiyorum yardimci olun.. 😀

    a.Yıllar sonra galip gelip birinci olan Raikonen mi?
    b.2 pit stop yapmasina rağmen müthiş bir performans ile 21 sıra kazanan ve şampiyonada kaybı minimuma indiren Vettel mi?

    c.DRS'si bozuk olan Button 'ın Vettel'e karşı verdiği mücadeleden dolayı Button mu?
    d.Vettel gibi şansları iyi değerlendiren ve ikinci olan Alonso mu?

    e.Yarista fazla gözükmesede şanslari iyi dğerlendiren ve 6.olup Mercedes'le puan farkini 12'ye indirtip takimina büyük fayda sağlayan Kobayashi mi?

    f.Bu saydaklarimin hepsi..

    Ben bulamadim sezonun en iyi yarislarindan biri olan Abu Dhabi'nin sizce YILDIZI KİM?

  346. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton'ın yine güle oynaya alacağı bir yarış daha gitti. mclaren gibi bir takımın 12 takım içinde en çok vites kutusu sorunu yaşayan takım olması ahmaklık değil de nedir?

    button, takozsun, yeteneksizsin, pilot değilsin, şampiyon olduğun sezon bile rezildin hala bir dirhem ilerleme yok.

    grosjean ve maldonado yine günlerindelerdi 🙂

    perez aptalca bir dalış yaptı, imza attıktan beri her yarış sıvamaya devam ediyor.

    vettel kanat sorunu sebebiyle pite girmek zorunda olmasa bu güvenlik aracı zamanlamalarıyla yarışı dahi alabilirdi. harika bir yarış çıkardı.

    toro rosso pilotları yine, yeniden, ısrarla redbull pilotlarına yol vermek için pisttelerdi.

    alonso için tek bir şans vardı, artık geçmiş olsun.

  347. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Schumacher'e ne oldu??

    Vettel'e gerilerden gelemiyor demek bana her zaman saçma gelmiştir.

    Adam neredeyse hiç geriden başlamadı ki?

    Toro Rosso'dayken Çin'deki Webber olayı dışında orta sıralarda mücadele ederken hiç bugünkü beceriksiz pilotlar gibi kazalara karıştı mı?

    2010 Silverstone'da gerilere düştükten sonra yükselişi kendisine şampiyonluğu getirmiştir.

    Bugün evet çok hızlı bir otomobile sahipti ama bu performans asla gölgelenemez.

    Şampiyonada hala her şey olabilir.

    Son olarak: Grosjean kadar beceriksiz bir pilot görmedim.

  348. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    toro rossoların vettelin önünden çekilmeleri neydi öyle.

  349. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Eklemeyi unutmuşu, RBR nin takımlar şampiyonluğu da bu yarışa kısmet olmadı. Çok üzüldüm tişörtleri ellerinde kalıdı diye 🙂

  350. dün ne demiştik, kimse çok fazla sevinmesin bu işin 55 turluk yarışı var daha die, Allah nasip etti yarış böle bitti..

    öncelikle ilk tebriği unutmadan Hamilton'a vermek istiyorum, yarış dışı kalana kadr müthiş sürdü ama genellikle Vettel'in başına geline güvenlik aracı sonrası sendromu bu kez onu vurdu, eğer yarışdışı kalmasa kesinlikle hamilton bu yaışı açık ara alırdı..

    sonraki kesinlikle raikkonen'e..arkasındaki araçların hızlı olmasına rağmen yine de çok ii sürdü, farkı çok ii açtı ve sonuna kadar haketti; ki zaten bu yıl bi yarış kazanmayı en çok hakeden isimlerden biriydi, nihayet kazandı, onun adına çok mutluyum, çok sevinçliyim..ama hala aynı, döndükten sonra çok hak ettiği bi yarış kazanıo ama sadece "çok ii bi araçtı, teşekkür ederim çocuklar" demekle kalıyor 😀

    sonraki tebrik ise malum Vettel'e geliyor..her ne kadar Button'ı 3 tur önceki atakta geçmiş olsa şu anda 2.liği bile kutluyor olablirdi ama yarış başında böle olacak deseler hiç piste çıkma deseler kesin kabul ederdi..harika sürüşle bizi memnun etti tebrikler..

    şimdi şunu da belirmek gerekir ki, çok hızlı olabilmelerine rağmen bu pistte olmayı haketmeyen, işler kızıştığında herşeyi eline yüzüne bulaştıran isimler var..kim bunlar, Maldonado ve Grosjean..Maldonado'nun Webber'e yaptığı, Grosjean'ın da toplu katliam yaptığı olaylar bence affedilemezdi, ewt saf hız olarak çok iyiler, hatta bazen mükemmeller ama bu olaylar yarışçılıklarına büyük gölge düşürüyor..Raikkonen bugün kazanmasa Grosjean'ın koltuğu kesin gitmişti diebilirdim ama bu sonuç briaz gölgeleyebilir bunu..

    son olarak artık çok şükür sitede Vettel'in 1. başlayıp 1. bitiren bi pilot olduğu söylemleri bazı zeki (!) ve anti-fanatik (!) kişiler dışında pek konuşulmaycak tek kelimeyle kusursuza yakın sürdü, button mücadeleleri hariç ama 50 tur üst seviye sürmek yorgunluk oluşturur bence..

    bişi daha söliim..VETTEL, KEKO ve RAMBO, vs. LUTFEN YORUMLARINIZA Bİ LİMİT KOYUN..BİLİYORUM ÇOK SEVİNÇLİSİNİZ AMA ORTAMI GERMEYİN, KİMSEYİ KIŞKIRTMAYIN, 3-4 YORUMDAN SONRA TADINDA BIRAKIN, LUTFEN!!

    biraz uzun oldu ama kusura bakmayın…

    herkese saygılar, hürmetler..

  351. burak evmez avatarı

    ben de sana şunu soruyorum vettelin sıra olarak 10 ve gerisinde başladığı ve kazandığı bir yarış var mı?

  352. Tahir Tahirov avatarı
    Tahir Tahirov

    Raikkonen ve Alonso ya tebrikler.Eh Torro Rosso yapsaydı kazayı çok belli olurdu.Schumacher 2010 da yaptı.Kim kaldı geriye?Yarışın başında gerilere düşen Rosberg. By Marco Pasha :)))

    Grosjean kasaplığa devam.2 yarış dur,3 yarış ez geç.

  353. 3.ncü sıradan başlasaydı görürdün şampiyonu. artık kabul edin vettel alonso,dan daha iyi bir pilot

  354. onur çakır avatarı

    mercedesler hiç karşı koymadıki şumi zaten bence biraz vettele kolaylık sağladı vettel geldiği gibi geçti şumiyi ayrıca bu kadar kişi yarış dışı kalsın bazı mallar spin atsın ceza alsın toro rossolar yol versiz şumi buyur geç desin sıfır araçla yeni vites ve vites oranları yeni suspansiyonlar bu kolay oldu sıkıyorsa kanada 2011 gibi buttona benzer şekilde her şey aynı ve daha yavaş araçla tırmansın da görelim

  355. Vettel'in yerinde Alonso olsa Petrov'un arka kanadını inceliyor olurdu.

  356. Vettel'in cezasının bir şey değiştirmeyeceğini söylemiştim değiştirmedi. Red Bull sağlam strateji kuruyor, Vettel de iyi uyguluyor olay budur. Alonso da yapacağını ilk turda zaten yaptı yükselebileceği kadar yükselerek. Raikkonen de öyle ki sonuç bildiğimiz gibi de oldu. 3 pilot da kalitelerini gösterdiler. 10 puan fark var Alonso Vettel arasında, en ufak hata olayı değiştirir. Bu yarış Brezilya'ya taşınır, heyecanlı bir şekilde eğlenme şansımız olur.

  357. Alkislar Vettel'e… Su an telefondan girdigim icin kisa yaziyorum daha sonra uzun yazacagim…
    Sadece sunu soylemek istiyorum: Her ne kadar yarisdisi kalan cok olsa da STR ler tur bindirmekten beter yol verse de guvenlik araci vs sansi olsa da ve hatta yaris basinda acemice hatakar yapsa da Vettel, basta ben olmak uzere geriden gelip bir sey yapamiyir diyenlerin cenesini kapatti bu yarisiyla…

  358. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Dün demiştim Vettel ilk 5 içinde bitirir, hatta Alonso ile dip dibe bitirir diye. Aynen öyle oldu. Kenara çekilen Toro Rosslar, kenara çekilen Webber (dont fight him, yemeyince box box box), Lewis yarış dışı, zaten kafadan 2-3 kişi de gitti. E ne kaldı ki geriye zaten. Bir button kalmıştı, o da süper pilot olduğundan sağolsun hiç zorlamadı bile Vetteli.

    Yinede tebrik ediyorum Vetteli.

    Lewis'e her zaman ki gibi yazık oldu. Mclaren Lewis e uygun sağlamlıkta araç yapamıyor sanırım.

    Raikonen en sonunda şeytanın bacağını kırdı ama biraz geç oldu sanki :), 3-5 yarış evvel bu galibiyet gelseydi belki daha iidialı olabilirdi şampiyonada.

    Alonso, adam ne yapsın altındaki vasat araca ramen önündeki 3 kişiyi YARIŞARAK geçti, 2 tur daha olsa belkide 1. olacaktı ama olmadı. DRS yi kullanamadığı halde Button ve Vettele fark atan bir Alonso seyerttik. Yeter de artar bile.

    En azından 3 puanda olsa fark kapandı. Evet Vettel çok az hasar aldı ama bu sporun bir kez daha bir çok şeye gebe olduğunu ve RBR için Vettel den gerisinin yalan olduğunu bir kez daha gördük.

    Takım emri zart zurt diyen RBR bugün Webbere emir yağdırdı. Yetmedi Toro Rossolara bile emir yağdırdı muhtmelen. (Marco / Algersuari mevzusunu hatırlayalım) Virajda ne kadar güzel yol verdi o Toro Rosso, kimdi bilmiyorum ama Marco amcası öper onu artık.

    Son iki yarış, bakalım neler olacak. Henüz bitmedi….

  359. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Az Adaletli Olun Alonso Pitten başlasaydı gelir oda 3 bitirirdi bu kadar karmaşık yarışta ! Ayrıca Alonso'ya buyur gel geç bizi diyende olmazdı. O Kadar Güvenlik aracı girdi geldi tur attı geldi 2 pilot yol verdi vettel'e ! vettel'in yerinde kim olsaydı bugün gelir podyuma çıkardı abartmayın.

  360. Harika yarıştı. Kimi de kazanınca tadından yenmedi 🙂

  361. ya normalde yorum yazamaktan kaçınıyom burda ama Raikkonen'nin hatırlatıp veya tekrarlayıp durmayın aynı şeyi yapıyorum biliyorum zaten demesi (Lastikler için)fırçalarcasına öldürdü beni bu adam bi efsane ya yeminlen

  362. bir insana bu kadar şans olur vettel için sc nin girmesi

  363. Alonsoculara gelsin :))

  364. Bugün en hızlı araç ferrari idi ancak lotusda ikinci hızlı araçdı zaten yeterli farkıda açmıştı raikkonen araç iyiydi raikkonende her sampiyonun yapması gerekenleri yaptı bence günün adamı vettel di.

  365. nerede olacaklar duruma bir açıklama yapma telaşındalar

  366. Aynı şey Alonso'ya yapılsaydı senin nasıl ağladığını görüyor olacaktık.

  367. yıllardır vettel arkadan başlayıpta yarış kazanamıyor arkadan başlasa rezil olur diyen Fernando Alonso Türkiye Aboneleri neden sesiniz çıkmıyo alooooooooo

  368. çok güldürdün akşam akşam 🙂

  369. KARAŞAHİN avatarı

    RB8 benim altımda olsa bnde podyuma çıkarım bide araba baştan aşşagı sıfır bide tabiki biçer sürücüler var iki tane güvenlik aracı girdi alonsoda f2012 namı diger f124 ün bütün civatalarını yerinden oynatarak getirdi helal be alonso

  370. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    2 tane havadan sc periyodu olmasaydı görürüdüm.2. sc de tam 25 saniye eridi gitti

  371. artık yeni rekorların sahibi olacak ikinci alman ,ı alkışlayın duyamadım

  372. Sinan Cem Aziz avatarı
    Sinan Cem Aziz

    Raikkonen Alonso ve Vettel e tebrikler, Ferrari ve Alonso taraftarıyım ama Hamilton a gerçekten üzüldüm, Mclaren' e YAZIKLAR olsun, şimdi onlar düşünsün, keşke Perez yerine Kimi yi alsalardı yazık gerçekten yazık oldu, Button ve Perez le bu iş olmaz, Hamilton kesinlikle Button dan bir kaç gömlek üstün, Raikkonen gerçekten büyük sürücü, umarım Lotusla şampiyonluk mücadelesi verir, evet yarışı çok beğendim bu sene ister Alonso kazansın ister Vettel en büyük kaybeden Mclaren oldu; bir çok şeyini kaybetti, öbür seneler daha iyi anlaşılacak yazık gerçekten inanın bunu samimi söylüyorum 94 yılından beri Tifosi olan ben söylüyorum :(( büyük pilotlar Alonso Hamilton ve gerçek Raikkonen e yaklaşan Raikkonen ve son olarak Vettel işte istediğim geçiş buydu senden, umarım sen de daha iyi olursun daha iyi yarışlar izleriz senden…

  373. burak evmez avatarı

    ferrari kalan 2 yarışta en hızlı araç olabilecek mi? onu düşünüyorum sertlerde iyiyiz de yumuşak lastikler yine sorun

  374. alonsocu değilim ama 2 sc ve birsürü yarış dışı. bu kadar kör olmayın. objektif lütfen.

  375. Ferrari%100 avatarı

    O 5 pilot yarış dışı kalmasaydı o 3lük zorsu ama hadi neyse…olan oldu

  376. onur abu dabi cadde pistidir sen yarışı izlediğine meinmisin alonsonun cadde pistinde pitten başlayıpta podyuma çıktığı bi yarış yokkk

  377. sanal değil gerçekten yavaş aracıyla yarışı kazanan kimiye tebrikler….

    24. sıradan başlayıp üstünede avans olarak 1 pit stop daha yapan ve 3. olan vettelede tebrikler. alonsonunda bu ıkı pılotun kalıtesıne erısmesı dılegıyle….

  378. Yıllardır Vettel'i kötüleyenler, arkadan kalkıp iş yapamıyor diyenler… Nerelerdesiniz? Adam mükemmel sıralama turu atıyorsa ne günahı var?

  379. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    vettel önce guvenlık aracı sırasında turlamayı ogrensın. 2 guvenlık aracı gırmese gorurduk podyumu

  380. onur çakır avatarı

    cadde yarışı olup olmadığına bir daha bak istersen

  381. Valencia ya bak kim şansla almış o da 10. başladı bi de.Şans diyenlere bak hasetinizden çatır çatır çatlayın

  382. pfff rambo gene geldin başka hesapla bi yarışı izle güvenlik araçları sayesinde oraya kadar çıkabildi

  383. onur çakır avatarı

    kendisinin önünde bitirecek 5 pilot yarış dışı kalsın 6 pilotu saymıyorum 2 toro rossoyuda çıkart etti 13 kaldı 11 pilot 2 de güvenlik aracı o zaman ben bile gelirim 3. olurum redbull taraftarları alonsonun malezya ve valensiyadaki galibiyetlerini saymıyorsa bu hiç sayılmaz

  384. burak evmez avatarı

    cadde yarışı mı 🙂 karıştırdın heralde

  385. Bugün ferrari gerçekten çok hızlıydı ne arkasındaki yanaşabildi ne önündeki direnebildi düzlü hızı inanılmazdı alonso da elinden geleni yaptı ama vettel gerçekten çok çok iyi bir yarış çıkardı evet 2 defa sc girdi bu olmasa su anki yerinde olmazdı ama sc girmeden önce vettel inanılmaz tırmandı puan barajına yarısın ortasında gelmisti onunda hakkını yemeyelim ki rbr nin düzlük hızı berbat raikkonen etliye sütlüye karısmadan sampiyon gibi hatasız yarıstı kendine yakısanı yaptı lotus da bugün epey hızlıydı bu fırsatı kaçırmadı raikkonen yalnız bir diğer lotus pilotu gro gerçekten o koltuğu haketmiyor bu kadar berbat yeteneksiz bir pilot ben görmedim yıllardır gerçekten çok kötü bir pilot maldonado ya kızıyoruz ama gene onun bi yeteneği var hızlı bir pilot en azından bunun hiç bir yeteneği yok webber rbr de button mclaren de bitik massa ferrari de kimler nerelerde yarısıyor en kötü araçlardada bunlara 5 çeker pilotlar var ama adalet iste.

  386. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  387. Yihhaaa Allah bee Dababababababababduvaaaaaaaaaa

    Fantosticooo sebasttiannn vettelll

    pit yolundan başlayıpta podyuma çıkan bi adama ne denir be

    alonso hangi cadde yarışında pitten başlayıp podyuma çıkmış

    öyle bi yarış yok yaaaaaaa

  388. demekki neymiş vettel gerçek bir şampiyonmuş neymiş efendim

  389. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Şampiyo.. Vettel Tek Harf Kaldı Artık 🙂

    Torro Rossolar Vettel'e Buyur Geç Dediler Mercedes'e Gelince İt Gibi Savundular Bunu Demeden Geçemicem.

    Heikki Adına istikrarlı yarıştı keşke 12.Olabilseydi Bu Kadar Yaklaşmıştı Fakat Araç Yavaş Olunca Olmuyor 🙂

    Yarış Sonu Heikki'nin Rai'yi Tebrik Etmek İçin Koşmasıda Güzeldi :))

  390. burak evmez avatarı

    ekstra pit olmasa vettelin 1. veya 2. olabileceğini mi sanıyordun?

  391. Kimi Raikkonennn işte bu bu araçla 1.ci olmak hakikaten yetenek ister.yarışın son turlarında alonsonun raikkonene yaklaşması hava sıcaklığıla ilgili hava soğudu ve raikkonenin lastikler iyi çalısmıyordu.

  392. Cansu Pehlivan avatarı
    Cansu Pehlivan

    Muhteşemdiiii

  393. bu red bull aracında kimi olsa emin olun ki su an çok açık ara önde liderdi..

  394. Allahın inayetiyle Vettel Fiarrari'nin oyununu bozdu. Alonso aynı tas aynı hamam Hamilton yarış dışı kalmasa üçüncü bitirecekti. Vettel gelecek yarış bir musibete maruz kalmazsa şampiyon. Tebrikler Raikkonen…

  395. gecenin yıldızı kim anlamadım vettel.mi raikonen.mi

  396. burak evmez avatarı

    hala ferrari red bulldan hızlı diyen formula 1 den anlamayan insanlar var

  397. Ektradan pit de yaptık tam 20 sn de öyle sayın.Bu arada podyumda bi tane mahkeme suratlı var kıskançlık krizine giren gördünüz mü?

  398. hamilton şanssızdı.

    vettel ve raikonene tebrikler.

    webber allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın

  399. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi'ye kazanabilecek bir araba verin. İşi bitirsin.

  400. Herkes Vettel yavaş araçla ne yapar diyor.ben rakamlarla konuşmayı severim.Cevap,aşağıda.çok net.
    2009 senesinde Vettel 2.ci en hızlı araca sahipti,tıpkı bugün Alonsonun olduğu gibi.Vettel 3 kere yarış dışı kaldı 2 kerede hatası olmamasına rağmen 2.ci giderken kaza yaptı ve mekanik sorun yaşadı.o sene en hızlı aracı kullanan Button sadece 1 kez yarış dışı kaldı.yani Vettel 4 kere daha fazla yarış dışı kalarak en hızlı araç sürücüsü Button dan sadece 9 puan farkla şampiyonluğu kaçırdı.Baricelloyuda geçti,takım arkadaşınıda.
    Alonso ise 2010 da Vettelin 6 kez,hamiltonun daha fazla yarış dışı kalmasından 2.ci oldu.Bu senede rakiplerinden daha az şanssızlık yaşadı.Vettel 3 alonso 2.hatta Vettel 1-2 cezada aldı.Hele Hamilton 7-8 kere sorun yaşadı aksi taktirde bugün lider bile olabilirdi.Şİmdi hepinize soruyorum,Vettel de Alonso da 2.ci en hızlı araçla yarıştı.Kim daha başarılı?kendi şanssızlığından 2.ci olan Vettel mi,yoksa başkalarının şanssızlığı sayesinde 2.ci olan Alonso mu??
    Artık Vetteli kötü araçlada görelim,pilot değil,şampiyon Newey geyikleri bitsin.Vettel kendini ispatlamış bir pilot..Rakamlar her zaman doğruyu vermez ama 4 sene üstüstede şaşmazlar,genel bir fikir verirler.Vettel çok hızlı bir pilot..aynı hatayı bir daha hiç yapmadı..artık bu gerçeği kabullenelim aylarca aynı muhabbeti yapmadan farklı bakış açılarıyla değerlendirelim yarışları..

  401. Ferrari%100 avatarı

    Bugünkü yarış çok aksionluydu böyle yarış çoktan beri izlememiştim

  402. Checo (Görkem Yılmaz) avatarı
    Checo (Görkem Yılmaz)

    önündeki 5 kişi yarış dışı kalsın ama schumi'yi puan barajına sokamayın. bu kadar gerizekalı adam mercedes pit duvarında toplanmış işte.

    buz adamı da tebrik ederim. telsiz görüşmelerinde gerilime gelemedi o kadar da olur :))) geri döndüğünden bu yana ilk kez zafere gidiyordu.

  403. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen f1 in en iyi pilkotu oldugunu gösterdi herkese 3 yıldır bu zaferi bekliyodum

  404. evet alonso,cular 24.den 3,ncülük anlatın bakalım . gördükkü ferrari redbul,dan hızlıymış

  405. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen f1 in en iyi pilkotu oldugunu gösterdi herkese 3 yıldır bu zaferi bekliyodum

  406. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    nihayet raikonen kazandı. button yine saç baş yoldurdu,yetenek olmazsa işte böyle geçiş özürlü oluyor insan. gecenin mucizesi vettel. bence günün adamı oldu. sonuç pek alonsonun umduğu gibi olmadı.

  407. kimi adamın dibisin dibi 🙂 telsiz konusmlarının da hastasıyım 🙂 vettelde buradaki çogu kişiyi susturmus oldu

  408. Ben dün dedim fazla sevinmeyin diye. Adam o ekstra pit olmasa kazanacaktı. 🙂 McLaren'e birşey demiyorum artık yapacağınız aracın……………………………..

    Üst üste 56 yarıştır puan alıyoruz. Hiç yokten bir rekoru ele geçirdik.

  409. Helal be rai.bugün vetteli herkes gördü üstelik kanat yüzünden 1 kez fazla pite girdi.herkese ders olsuni…

  410. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    harika bir sürüş ve podyuma çıkan vettel artık adını en başarılı sürücüler listesine yazdırmışdır.yarışın diğer yarışlara nazaran daha heyecanlı geçmesine rağmen geçişler vasattı . grojana gelince bu cocuk bu işi öğrenemeyecek anlaşıldı aynı anda 2 kişiyi yarış dışı bırakmak büyük bir marifet . alonsonun podyum öncesi raikonene ve vettele sarılması çok enteresandı 🙂

  411. DreamOfWinD  avatarı

    Tek kelimeyle şans.
    Daha ne yapalım?

  412. sen nesin öyle adamım, aklımı kaçırmak üzereyim….

  413. yes yes yes arkadaşlar çok mutluyun sevinçliyim daha sonra adamakıllı yazarım ama şuanda harika hissediyorum.Harikasın Rai harikasın Vettel, işte bu işte bu işte buu…

  414. vettel bugun inanilmazdi

  415. Yeahhhhh pistin 2 tane kralı var biri KİMİ diğeri VETTEL helal olsun size.Boş hayaller kuranlar şimdi oturun yerinize.Well done Sebastian

  416. Raikkonen ve Vettel… Yüzümü kara çıkarmadınız…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir