Alonso: "Beklediğimden İyi Bir Sonuç Oldu"

yazar:

kategori:

Yarışa Vettel’in çok önünde başlayan Alonso, yarış sonunda Vettel’den sadece bir sıra önde olabildi ve böylece puan farkını beklendiği kadar fazla kapatamadı.

Alonso “Çok mutluyum. Bu hafta sonu çok rekabetçi değildik. Tüm yarış boyunca savaşmak zorunda kaldık. İyi geçişlere ve stratejiye sahiptik ve bu sayede galibiyet savaşına girdik.”

“Bugün altıncılıktan başlayıp alabileceğimizin maksimumu ikincilikti. Ancak pazar günü yine daha iyiydi ve sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Alonso, Ferrari’nin formuna bakarak podyum mücadelesi beklemediklerini ve yarış içerisinde Vettel’e bakmadığını söyledi.

Alonso “Kendi yarışımıza odaklandık. Yaptığımız tüm simülasyon çalışmaları bize maksimum 5 ya da 6. olabileceğimizi söylüyordu bu yüzden bugünkü yarış öncesinde pek iyimser değildik. Sebastian’ın ne yaptığına bakmaksızın 8 ya da 10 puan alabileceğimizi düşünmüştük.”

“Bu yüzden kendi yarışımıza odaklandık ve o çok iyi bir yarış çıkardı. Bazı bölümlerde temiz havayı en iyi şekilde kullandı ve iki güvenlik aracı ona yardımcı oldu.”

“Bu konuda kendi yarışımıza odaklanmak dışında yapabileceğimiz bir şey yok. Önümüzdeki iki yarışta Seb’in önünde olursak o zaman şansımız olabilir.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso: "Beklediğimden İyi Bir Sonuç Oldu"” için 41 yanıt

  1. Kimseyi biçmemekle birlikte 10 puan alan MALDONADO mu

  2. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Ferrari uctuysa arkasına gelen vettel boyut degıstırerek geldı galıba.

  3. benmi yanlış izledim uça uça giden ferrari değilde başka bir araçmıydı yaw rbr nin yanından uçtu gitti alonso ya button onunda yanından aynı geçti gitti kimse yanına bile yaklaşamadı neden bahsediyor bu nasıl bir ego asıl bugün vettel günün adamıydı hep dediğimiz aracı limitlerde kullanmayı vettel bugün başarıyla yerine getirdi bu nedir sürekli bahane bahane araç dedin hız dedin al bugün gördük daha ne istiyorsun rbr çok mu iyi basladı sezona daha yeni 3-4 yarıstır varlar ondan önce onlarda yoktu ama hic cıkıpta tek bir söz etmediler zayıfsın alonso.

  4. 6.sıradan kalktı 2.oldu.bu iyi bir sonuç demek ama kötü olan onun için vettelin 3.olması ama vettelde rb8 in hakkını verdi.

  5. marc marquez avatarı

    senin bu yazdığından daha iyi şeyler yazmış.

  6. ulan ***** bu adam . vettel 24.ncü sıradan arkana kadar gelmiş birde memnunmuş

  7. ben açıkçası bugünkü performansını beğenmedim. inşallah amerika ve brezilya'da yine güzel sürer. 1 podyum daha alacağını tahmin ediyorum, bakalım kısmet.

  8. Dostum taraftar olarak o spini atmasın diyoruz işte.:)

    Neyse hayırlısı olsun artık.Kalan 2 yarışta aynen sürsün,her seferinde vadettiği yardımı da yapsın artık fırsat olursa.Takımın bu şampiyonluğa çok ihtiyacı var gerçekten.Şampiyon bir Ferrari seneye çok daha güvenli girer ve inan Massa da güven ortamında güzel sürüşler gerçekleştirir.

    Bu arada Webber orda pist dışına çıktıktan sonra ceza almamak için Massa'ya yerini vermek istedi ve yüzüne gözüne bulaştırdı.

  9. Yalnız Sebastian Vettel ön kanadı değiştirmeden de gidebilirdi eğer Ricciardo ile gerginlik yaşayıp daha da zarar vermeseydi kanadına. Çünkü Newey sağlam bir ön kanadı çekti önüne, ardından da kamera görüntülerinden hasarın boyutunu öğrendi ve karşılaştırma yaparak ne kadar sorun çıkabileceğini analiz etmeye çalıştı.

    Adam dünyanın en çakal akışkancısı şahsen. Adamın kafasında bir parçadaki hava akışını canlandırmaması imkansız.

  10. felipe ile webber temas yaşadı. webber pistin dışında gitti, felipe de yoluna devam etti. felipe virajın kerbine geldiğinde, dışardan gitmekte olan webber, aniden piste daldı ve felipe de webber'e çarpmamak için sola kırdı. sonrasında da, sola dönüşlü bir virajda aniden sola kırdığında mutlaka gelecek olan spin gerçekleşti. felipe'nin spinden kurtulabilmesi için webber'in geldiği tarafa doğru sürmesi gerekecekti ve bu durumda da kaza olacaktı.

    ayrıca lev kardeşim, Allah aşkına spin nedeniyle 180 derece piste ters dönmüş bir araç, hangi ara pist yönüne dönecek, hangi ara hızlanacak da arkadan gelene direnecek? ben orada birisi gelip felipe'ye vurmadı diye şükrettim.

  11. Spinden sonra aracı düzeltirken geçildi Vettel'e.Ben en az 5 tur savunmasını bekliyordum.Spini de lastik temasından sonra attı.Webber'in piste sağdan kontrolsüz girdiğini kabul ediyorum ama Massa da pist üzerinde spin atmaya en yakın pilotlardan.

    2008'de Massa'yı tutuyorduk.Pilot taraftarı felan değilim onu belirteyim.

  12. burak evmez isimli kişinin mesajlarını kimse oylamıyor farkındamısınız? resmen kendi yazıyor kendi okuyor…

  13. massa yerini mi verdi?
    massa ile vettel hiç arka arkaya gelmedi ki??

    massa webber ile olan temasında, temasın ardından kerbin üstündeyken eğer spin atmayı göze almayıp aracını doğruca sürmeye çalışsaydı, grosjean-webber temasının kopyası o noktada yaşanacaktı zaten. massa soldan gelen webber'e çarpmamak için aniden sola kırınca araç spin attı, ki iyi ki öyle oldu. yoksa çarpışsalar direkt yarış dışı kalacaktı. ben burada bir hata filan görmedim, akisne kazayı açıkça önlemiş oldu. ha, dersen ki massa performans olarak vasattı, ona katılırım.

  14. yorum yapmayacağım dedim ama 1 kere deleyim. eğer 1. sc olmasa vettel sert lastiklerle o kırık kanatla 30-35 tur gitmesi gerekirdi burda kaybederdi ayrıca yeni takımları tekrar geçmek çok büyük zaman kaybı getirmedi üstüne 5 tane pilot önünden çıkmıştı start sonrası 6 pilotu da sayma 11 torro rossoları da sayma 13 webber ile massayı da sayma 9. oldu mu? öndeki grupun grosjeana takılmasıyla 4 pilot gitti mi? bu sefer 5 oldu 1 ini yani msc yi de çok hızlı geçti ve 2. sc ile de buttonu geçti sonuç bu bence ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOK ŞANSIZDI!!

  15. Ferrari sadece sıralamalarda kötü,pazar günü araç canavar gibi gidiyor.Ama önden kalkmadığın sürece yarış çok zor geçiyor hepsi bu.

  16. Zaten sorun sıralama.Sıralamada hızlansak sorun kalmayacak.

  17. Massa güzel sürüyor son yarışlarda diye düşünürken Massa yapacağını yaptı 1 tur bile savunma yapamadan Vettel'e verdi yerini.Alonso'yu çılgınca eleştiriyorsun,Massa hatalarına hiç değinmiyorsun. 🙂

  18. Ferrari%100 avatarı

    F2012 yavaş falan diyoruz ama Alonso nerdeyse her yarış podyumda aşa yukarı demekki sadece sıralamada yok F2012ki yarışta orda

  19. 1. sc periyoduna bakisin yanlis.

    Pite girmen gerekiyor sc yokken pite girersen esas rakibinden cok geride kalirsin ama sc varsa sonuncu olsan bile pek onemi yok cunki onundeki adamlar zaten cerez.eski pozisyonuna kolayca ulasirsin.2 sc periyoduda bal gibi yaradi hemde ilki.o kanatla o kadar hizli gidemezdi

  20. ilk sc kesinlikle vettele yaramadı 12. sıraya yükselmişken ricciardo yüzünden kanat değiştirip 21 sıraya geriledi. ayrıca extradan 1. pitstop fazla yaptı. 2.si vettele yaradı ama alonsoya da yaradı kimiyle aradaki farkı kapattı ve zorladı

  21. yarışın 15. turunda, sebastian vettel kanadı komple iptal olunca pite girmek zorunda kaldı ve o esnada zatern SC içerde olduğundan dolayı en son sırada pitten çıktı.

    ayrıca, SC aracının yarışı yavaşlatması nedeniyle tek pit-stop gündeme geldi ve bu sayede pilotlar tek pitle yarışı tamamlayabildi. vettel ise, plansız bu pit stop ile tek pitle yarışı bitirme ihtimali ortadan kalktı. açıkçası o noktada işler vettel için fena halde karışmıştı.

    arkada bunlar olurken alonso oldukça iyi bir pozisyondaydı ve podyumda yarışı bitirebileceği gayet netti. o esnada 15-0, 18-0 gibi bir puan hesabı yapmak çok mantıklı idi hepimiz açısından. alonso'nun da bu hesabı yapması çok normaldi; ama yarışın sonlarına doğru vettel'in hem geçişlerle, hem de red bull'un süper stratejisi nedeniyle 4. sıraya kadar çıkması hesapları alt üst etti.

    vettel'in SC periyotlarından kazandıklarına gelince..

    1. vettel 1. SC periyodunda gram avantaj elde etmediği gibi, bir de üstüne son sıraya kadar düşerek zararlı bile çıktı.

    2. 2. SC periyodu olmasaydı bile, vettel zaten 2.lastik değişiminin ardından da piste 4. sırada dönmüştü. SC periyodunun şöyle bir avantajı oldu: vettel önündeki button-alonso ikilisi ile aradaki devasa farkı bu şekilde kapattı, ve 4. olacağına 3. sırada bitirdi. hepsi bu.

    yine de alonso mutlu olmakta haklı. vettel bu sürüşü ile eğer 3. sırada başlasa %99 galip gelecek ve puan farkını daha da açacaktı. şimdi en azından fark açılmadığı gibi, 3 puan da düştü.

  22. vettel 25 yaşında 98 start 26 yarış kazanmış . alonso 31 yaşında 180 (179 start) 28 yarış kazanmış .Lewis Hamilton 28 yaşında 104 start 20 yarış kazanmış

  23. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Sen bir gün şu sitede tarafsiz,objektif yorum yaz ben trf1.net'te yorum yozmayi birakacagim..

  24. EVet start ta bir araç yarışdışı kaldı Force India sanırım ama Vettel kanat değiştirdikten sonra yanlış hatırlamıyorsam yarışa 21. olarak(son sırada) döndü ve o saatten sonraki yükselişinde ona yardımcı olan tek şey Massa 'nın spiniydi. Webber in spiniyle sıra kazanmadı.

  25. TOROROSSOLAR YOL VERDİ-MASSA SPİN ATTI-5 YENİ TAKIM PİLOTUNU GEÇTİ BUNU SAYMA-ETTİ 8 SIRA 4-5 KİŞİ KAZA GEÇİRDİ ÖNÜNDEYKEN, ETTİ 13SIRA VETTEL KİMİ GEÇTİ.SADECE GROSJEANI GEÇTİ(2. GEÇİŞİNİ DİYORUM 1. DE DIŞARDAN GEÇİYOR) :))

  26. Vay be alonsoculara bak.kalan 21 pilotu destekliyorlar şimdi de Allah akıl fikir versin.

  27. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    KİMSE ALONSO'YA YOL VERMEDİ FAKAT HATIRLATIRIM 🙂

  28. vettelin avukatımısın?

  29. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    KİM BU YARIŞIN YILDIZI?

    A.Yıllar sonra gelen galibiyet ile RAİKONEN mi?
    B.Fırsatları iyi değerlendiren maksimum kazanç ile yarışı 2.bitiren ALONSO mu?
    C.Son siradan kalkarak 21 sıra atlayarak 2 pit-stop yapan kaybı minimumda tutan VETTEL mi?
    D.DRS'si bozulan Button'un Alonsu'yu zorlamasi ve Vettel'e karşı yaptığı süper savunması iile BUTTON Mı?
    E.Yarista pek ekrana gelmeyen ama fırsatları iyi değerlendirip yarisi 6.ncı siırada tamamlıyarak Takimi Sauber'in Mercedes ile puan farkini sadece 12.ye indiren KAMUİ KOBAYASHİ mi?

    Ben çözemedim Arkadaş 1 buçuk saattir düşünüyorum bulamadim hala yazın şuraya bu yarisin yildizi kim?

  30. Önünde bir olay olduğunu hatırlamıyor musun ? Startta kaç kişi kaza yaptı görmedin sanırım.Kaç kişi yarış dışı kaldı ? Kaç kişi zorunlu pit yaptı ? Ya Webber ? Webber spin attığında Vettel'in önünde değil miydi ?

  31. aslında amerikaya uygun en hızlı pist olması gerekirken bazı gereksiz yavaş virajlar var bakalım nasıl olacak tabiki alo nunda dediği gibi 2 defa vettele sc yaradı

  32. alonso gerçekten zorluyor. ama bazı arkadaşları anlamıyorum. vettelin aracının alonsonun ferrarisinden bir adım önde olduğunu anlamak çok mu güç ? pole kapıp iyi kalkış yapan önü açık olan sürücüyü nedense yakalamak pek mümkün olmuyor. mesela alonsonun almanya galibiyeti. vettel bunu bir çok defa yaptı. bugün vettelin 3. olması onu en iyi sürücü yapmaz. alonsoda aynı şekilde. ama sadece bu sene alonso üst düzey sürdü herkeste bunu söylüyor zaten.

  33. rambonun her redbulla verdiği destek msj harfi için bir beleş enerji içeçeği alıyormuş 🙂

  34. önündeki 23 pilotun neredeyse yarısı sorun yaşamış

    Lewis in yarış dışı kalması ve Massa 'nın spini dışında önünde bir olay olduğunu hatırlamıyorum , hafızamı tazalersen sevinirim.

  35. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    mclaren de redbull dan yavaş. vettel & webber neden geçemedi lewis i peki ?

  36. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Cevap yazmak zorunda degilsin. Ben artik yorumlara cevap yazmagi birak 1-2si disinda okmumuyorum bile.Zaten biliyorum ne yazacaklarini

  37. Bunu söyleyen,önündeki 23 pilotun neredeyse yarısı sorun yaşamış bir Vettel'in taraftarı.İroni için asıl buraya gelelim.

  38. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    baboli iki Red Bull da Ferrari'den hızlı, ama ikisi de sıralamada önünde değillder bugün Alonso'nun. kusup durmayın burda ezikliğinizi, üç sene önceye kadar puan alma savaşı veriyordunuz, üç seneye gene öyle olacaksınız

  39. burak evmez avatarı

    1. lotus ferrariden hızlıydı 2. alonsonun önündeki hangi adam yarış dışı kaldı 3. alonsonun söylediği tüm laflar doğru bu da demek oluyor ki sen f1den anlamıyorsun

  40. edebi ve ezeli şampiyonumuza bu laflar yakışmadı bence biraz daha olgunlaşması lazım
    yarışa 6 dan başladın önündeki adamların çoğu gitti azı kaldı

    o az da aracı senin ferrarinden daha yavaş olan lotus pilotu kimi di
    ama hızlı bi aracın olmasına rağmen kimi yi geçemedin

  41. burak evmez avatarı

    amerika yarışı çok merak ediyorum acaba nasıl olacak pistin kime uyup kime uymayacağı belli olacak red bull yine hızlı olacaktır ama en ufak arıza veya kaza herşeyi değiştirir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir