Rosberg: "Kaza Kaçınılmazdı"

yazar:

kategori:

İlk turdaki kazası nedeniyle pite erken giren Mercedes sürücüsü yükselmeye çalıştığı dönemde 9. turda Karthikeyan’ın arkasına geldi. Karthikeyan’ın bir anda yavaşlaması sonucunda Rosberg yön değiştiremedi ve HRT aracının üzerinden uçtu.

Rosberg “Narain direksiyonunun kırıldığını ve yön değiştiremediğini söyledi.”

“Bu yüzden frene bastı ve onun o bölgede frene basmasını beklemiyordum çünkü normalde orada kolay bir şekilde tam gaz dönülür.”

“Öyle olacağını düşünemedim ve zamanında tepki vermemin imkanı yoktu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Checo (Görkem Yılmaz) avatarı
    Checo (Görkem Yılmaz)
    "Sorun yaşadığımda Nico'nun arkamda olması çok şanssızlıktı. 16. virajda hidrolik sorunu yaşadım. Hidrolik basıncı tamamen sıfırlandı ve direksiyon tamamiyle kilitlendi."

    ne olursa olsun arkasındaki schumacher olsaydı kesinlikle ceza verilecekti. o kadar eminim.

  2. Mercedes motorlu bir aracın,HRT ye arkadan viraj gibi bir noktada yaklaşırken o hızla kıçına girmesi asıl sorundur.Her pilotdan birşey olur ama bu saygısız Rosbergden (cacığa yazıkdır) hiçbirşey olmaz.Pistleri kafasının içinde gözlerini kapatarak anlatabilir ama bu ***** o pistlerin içinde araçlarla nasıl karşılaşacağını bir türlü bilemez ve yetmez birde MSC gibi bir insanı Tİ ye almaya çalışır.Kimse beni bu konuda eleştirmeye kalkışmasın… takım benim takımım bu salakda benim takımımın baş belası pilotudur.Bunun bu hadiselerini gördükçe nefret ettiğim Hamilton un gelişine dahi sevinir oluyorum.Birde bakarsınız rüyam geröek olur ve ALonso ve Hamilton Mercedes takımında rakip olarak sürerler.

  3. Normal yarış kazası bunlar.suçlu aramaya gerek yok.adamın direksiyonu dönmemiş arkadan hızlı gelen rosbergde arkadan carpmıs.yani mantık olarak düsünürseniz zaten kaçma olasılığı yok.otobanda 180 km hızla giderken önünüzdeki araç bi anda dursa hiç bisey yapamassınız

  4. karthikeyan ne demiş ?
    "Sorun yaşadığımda Nico'nun arkamda olması çok şanssızlıktı. 16. virajda hidrolik sorunu yaşadım. Hidrolik basıncı tamamen sıfırlandı ve direksiyon tamamiyle kilitlendi."
    "Aracı çeviremiyordum ve ayağımı gazdan çekmek zorunda kaldım. Çekmeseydim büyük bir kaza olurdu."
    "Ne yazık ki Nico o sıra arkamdaydı." dedi.

  5. kimse değinmemiş.
    yarışın başında içerde olan ve yanyana gittikleri grosjean'ın lastiğinin patladığı, rosberg'in de kanadının kırıldığı andaki temasda da bence rosberg'in payı vardı.

  6. La pisti bilmediğiniz o kadar belli ki yorumlardan… Orası tam gaz veya çok hafif gazdan çekilerek dönülür, hemen sonrasında frene basılır. Karthikeyan çok daha önce yavaşlıyor ki, ilk seyrettiğimde dahi bir sorunu olduğu ortadaydı. anladığı anda pistin dışına sürse diyeceğim de araç üzerinde kontrolü de yokmuş. Viraj hızlı olduğu için kaçınılmaz son gerçekleşti. Schumacher singapur'da rakibinin üzerine sürmüştü, üstelik rakibinde sorun yoktu. Karşılaştırmayın onunla bunu.

  7. Beyler ben de saygsızlık yapmak istemem size ama yorumlar çok saçma. O viraj tam gaz dönülüyor TAM GAZ ve VİRAJ. Kartikeyan ın direksiyonunun kırılacağını nerden bilebilirki Rosberg. Manevra yapamazdı çünkü araç zaten neredeyse limitte sağa dönüyordu. Yani sağa doğru dönen bir aracı 1 saniyeden daha kısa bir sürede nasıl daha sağa sürebilirsiniz ? Yani direksiyonu çevirseniz manevra o pozisyonda kurtarmazdı frena bassanız yavaşlayamazsınız bile. Rosberg de suç yok. Suç hızlı virajda neredeyse duran Kartikeyandaydı. Direksiyon kırılmış olabilir ama arkadan son sürat gelen aracın sürücüsünü ve kendi hayatını daha büyük bir tehlikeye soktu.

  8. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Sonuna kadar rosberg haklı suçlu yok saçmalamışsınızz..Adamın direksiyonu kırılmış frene basmış sonrada aniden yavaşladı ve kaza oldu rosberginde dediği gibi ordan tam geçer bütün araçlar yavaşlayınca kaza oldu hatta karthikeyanında birazcık suçu yok değil..ama kimseye bişe olmadı önemli olan o geçen vergne italyadaki kazasında belim ağrıdı falan dedi halbuki küçücük bir olaydı..bunda yine iyi atlattılar..rosbergde kartide kendine göre haklı suçlu kimse bu olayda ceza falan da verilmez kimseye

  9. Ferrari%100 avatarı

    Doğru üzerinden uçtu

  10. Checo (Görkem Yılmaz) avatarı
    Checo (Görkem Yılmaz)

    cezadan kaçabildin ama rosberg bey 🙂 çoktan ceza açıklaması yapmaları gerekiyordu. ne adi bir kurumsun sen FIA!

  11. Resmen zırvalamiş,yok tam gaz dönülebiliyomuş bilmemne,hala kasıntı yapıyo hala,işte ben hızliyım adam yavaşladı bende tepesine bindim napayım!? Elinin körünü yap,schumi kaza yapinca yok refleksleri yavaşladı gözleri uzağı seçemiyo dediler,bimbir dereden su getirdiler,bu adamin nesi var o zaman?

  12. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Pozisyonda suç %100 Rosberg'in suçu var..Kartikeyan mecbur yavaşliyacak önyündeki viraj için Rosberg'in bunu anlamasi gerekirdi…Geçmiş olsun..SPA'dan sonra en korkunç kazadan ölüm haberi çikmamasi güzel birsey..
    İkisinide Allah korudu..

    Yalnız Kartikeyan'ı kutlarim..Öyle bir kazayı başkası yapsa ya fiziki ya da sözlü olarak birbiirlerine girişirdi ..
    Karthikeyan'ın bu olgun davranisini alkislamak gerek.

  13. la neyin kazası kaçınılmaz viraja o kadarmı hızlı girilir uçakmı kullanıyon f1 aracımı

  14. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    pilot falan değilsin bu yarışta belli oldu sıradan bir sürücüsün grojandan tek farkın 1 yarış kazanmış olman gelecek sezon 2 kardeş yarışacak 2 benzer pilot 🙂 biri kırmızı ışıkta geçer öbürü diğerini arkadan biçer

  15. Övünüp duruyodun, senden 1,5-2 saniye yavaş aracın hava koridoruna girmeye çalışmakta neyin nesidir?
    Madem fren yaptı hemen refleks göstereceksin ama sende sadece laftan ibaretsin buda bunun ispatıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir