Whitmarsh: "Vettel Şanslıydı"

yazar:

kategori:

 

Alman pilot, yukarılara çıkma adına geçişler yaptı ve iki defa güvenlik aracından faydalandı. Ama bunun yanında kanat değişimi nedeniyle ilave pitstop yapmak zorunda kaldı.

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, Abu Dhabi’de güvenlik aracının iki defa çıkmasının normal olmadığını ve Vettel’in yerinin sadece araç ve pilot performansından kaynaklanmadığını dile getirdi.

Vettel’in McLaren’ı geçmesine şaşırıp şaşırmadığı sorulduğunda Whitmarsh: “Evet, ama güvenlik aracı konusunda çok şanslıydı ve genel olarak çarpışmalar devam ediyordu”

“Gerektiği kadar çok fazla hızlı araç geçmek zorunda kalmadı; zaten önünden çekilmişlerdi.”

“Burada bu kadar fazla güvenlik aracı olacağını kimsenin tahmin ettiğini düşünmüyorum. Ama bu süreçler ona çok yardım etti ve harika bir iş çıkardı”

“Bu hafta sonu fazlasıyla şanslıydı diye düşünüyorum”

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, Vettel’in hafta sonunu hem şanslı hem de şanssız olarak görüyor.

Domenicali: “Harika bir yarış çıkardı ve her zamanki gibi zorluyordu. Şanslı ve şanssız olduğu zamanlar vardı. Durumu nasıl gördüğünüze bağlı. Bunlar oyunun bir parçası”

“Güvenlik aracının doğru zamanlarda girmesini yaşadı. Bu, kontrol edemeyeceğiniz bir şey.”

“Son sıradan başladı ve 3. oldu. Bu yüzden onun adına mükemmel bir yarıştı”

Domenicali ayrıca Vettel’in geçirdiği hafta sonunun, her şeyin yaşanabileceğini yeniden ortaya koyulduğunu ifade etti.

Domenicali: “10 puan çok fazla. Ama hiçbir şey de olabilir. Yarışın nasıl geçtiğine bağlı.”

“Burada gördük ki son ana kadar her şey olabiliyor”

“Bunu kontrol edemeyiz ama bir şey olduğunda, hazır durumda beklemeliyiz”

 


Yorumlar

“Whitmarsh: "Vettel Şanslıydı"” için 33 yanıt

  1. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Halamin biyiklari olsaydi olurdu emicam ..ole olsaydi bole gitseydi ooo adam isini yapiyor okadr basit.. ben hamiltoncu olarak vetteli seviyorum arkadas..

  2. O zaman alonso ya bak sen 2010 top pilotu değil petrov gibi bir kazmayı geçemedi nanany

  3. artık yeni kral vettel . artık açık açık takım yöneticileri vettel.i hedef gösteriyorlar . yeni bir shumi olmasından korkuyorlar bu açık belli artık

  4. Abartma! ilk pitten çıktığında evet liderlerle aradaki fark 16 saniyeydi ama kendisi de 21. sıradaydı. Yani ortalama her araç için 1 saniye desek bile +18 saniye yapar. Bu yarışta Hamilton bunu yapsa neler derdin neler… Ne methiyeler düzeceğini bilemezdin yada ne iltifatlar edeceğini. Hele Alonso yapsa off off off sorma gitsin en kompleliğinden başlar en le ifade edilecek her özelliği sayardın. Bu yarışta bu adam haketti o kazandığı yerleri. Valencia'dan sonra Alonso'ya kimse bişey demedi herkes off süperdi inanılmazdı dedi ama o yarışta son bölüme kalamadığı için kullanmadığı tertemiz lastikleri kimse saymadı. Hele ki sezon başındaki gibi yeni lastiğin şimdikinden daha çok fark yarattığı dönemde… O zaman Alonso süper müthiş inanılmaz yetenek oluyor ama Vettel yapınca şans-bal, en hızlı araç vs vs vs. O kadarda değil şu yaptığınız bildiğiniz terbiyesizlik. Birini senin yaptıklarını görse aaa royal hunt yeteneksiz beceriksizin teki ama baba torpiliyle iş yapıyor babası olmasa royal bir hiç dese nasıl olur? biraz düşün öyle cevap ver. Babanın görevidir senin hayatında sana yardımcı olmak ama asıl iş senindir baban önüne milyarlık iş yeri açsa sende esnaflık yoksa 1 sene de batarsın. söylediklerimi biraz düşün bence de şu adama karşı yaptığınız terbiyesizliklerden ötürü pişmanlık duyun biraz…

  5. 1- pitten başlayarak tüm grid yarı sıralama yarı yarış ayarıyla yarışırken, kendi tam yarış ayarlarıyla yarıştı.

    2- gridin zaten yarısından fazlasından 1sn hızlı aracı vardı. pitteki ayarla yarıştaki en hızlı araç tartışmasız vettel'inkiydi.

    3- 2 güvenlik aracı da işine yaradı. biri tırmanmaya çalışırken kırdığı kanadı zaman kaybetmeden değiştirmesini sağladı. yani kendi yaptığı beceriksizliğin payını hiç ödemedi. diğer safety car liderlerle 15 saniye farkı 0'a indirdi. ilk güvenlik aracı girmeden önceki fark 25 saniyeyken, güvenlik aracından sonra pit yapıp çıkmasına rağmen fark 16 saniyeydi.

    4- ilk güvenlik aracı tüm araçlar arasındaki mesafeyi kısalttı. bu hem vettelin birini geçtikten sonra diğer rakibe atak yapmasına yaradı, hem de tüm gridi çekişmeye sokarak vettele avantaj kazandırdı.

    5-maldonado kers sorunuyla, webber temasla, massa temasla, hamilton arızayla, force indialar birbirlerine çarparak, perez ceza alarak yarış dışı kaldı ve bunların tümü vettele yaradı.

    ——————–

    top sürücülerden tek geçtiği button'du, o da eski ve sert lastiklerdeydi. ve onu geçmesi bile 5 tur aldı.

  6. Valencia'da bas bas bağırıyorlardı. Şans hazır olana gelir hazır olana gelir diye. Adam kişisel olarak hata yapmadan en arkaya göndilmiş. Kişisel hatasından ötürü tekrar en arkaya gönderilmiş ve oradan da 3. sıraya çıkmış ve hala saygı duymayanlar var ne diyelim Vettel çok üzüyor bazılarını yapacak birşey yok.

  7. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Bakalım Vettel bu haftasonu ne kadar şanslıymış?

    1- 3.antremanlara fren arızası nedeniyle bitime 3 dakika kala katılabildi, sadece tek zaman turu attı aracına ayar yapilamadi
    2- Sıralamalarda arka sağ tekerleği ciddi biçimde bariyere çarptı ve istediği turu atamadi
    3- Araçta 150ml eksik benzin olduğundan yarışa pitten başladı
    4- Yarış başında Senna ile temas yaşadı ve ön kanadı hasar aldı
    5- Yine de 11.siraya kadar yükselmişti ki SC arkasında Ricciardonun ani yavaslamasiyla DRS tabelası çarptı ve ön kanadı tamamiyle kırıldı ve pite girmek zorunda kaldı böylece bütün tek pit stop taktiği heba oldu
    6- 2. pite girdiğinde arka sağ tekerleği geç takınca kötü bir pitstop yapmış oldu. (Webber'in toplam piti 19sn Vettel'in toplam piti 26 sn sürdü) Kanat değiştirdikleri piti çok daha hızlıydı.

    Başının beladan kurtulmadığı hafta sonunda şanslı ilan edilmesine sadece gülüyorum.
    Aslında Vettel SC olmasa bie ön kanadı kırmadan sert lastikle 35-40 tur atabilse yine de podyum alabilirmiş.
    İlk SC (Ricciardo olayı olmasaydı bile) Vettel'in hiç bir şekilde işine yaramadı. Zaten 11.liğe çıkmıştı ve temposu ilk 6 pilotla aynıydı.
    İkinci SC ise belki bir sıra kazandırmış olabilir ancak yumuşak lastikleri taktığında yine de Button'a yetişecek opsiyonu kazanmıştı.
    Aslında gördük ki ikinci SC Alonso'ya galibiyet için bir fırsat getirmiş oldu. Çünkü Sc girmeden Raikkonen farkı 8-9 saniyeye çıkarmıştı. Ve Alonso Button'dan baskı yiyordu. BUtton'ın da aynalarına bakmasına gerek yoktu.

    Neyse bence güzel bir yarış oldu. Vettel'in 3.lüğü küçümsenecek bir başarı da değildir, abartılacak bir yanı da yoktur.
    Yine de net bir şekilde Vettel gridin en özel pilotlarından birisidir.

  8. Evet, 1 sırayı SC sayesinde kazandı. Vettel'in SC ile kazandığı avantaj abartıldığı kadar büyük değil.

    Eğer son sıradan gelip podyum kazanan pilot Alonso veya Hamilton olsa idi taraftarları bu pilotları yerlere göklere sığdıramazlardı. Vettel yapınca SC'ye bağlanıyor.

  9. whitmarsh sana ne oldu onu anladım.Sen kendi takımınla aracınla ilgilen dayanıklılık sorunlarını çöz bırak vetteli sen rakip olamazsın redbull'a.Gelelim Sc olayına.İlk Sc vettelin pek işine yaradığı söylenemez.Kanadını kırdı pit'e girdi son sıradaydı.2. sc girdiğinde yeni soft lastikleriynle 4. sıradaydı.Button'ı yakalaması cok zordu doğru ama 4.lük garantiydi.Sc sayesinde adam 1 sıra kazanmış ee neyin derdindesin? Muhteşem yarış cıkardı Vettel laf edeceğine tebrik etmesini bil.3 senedir adamlar ambargo koyuyorlar reziller sizi

  10. Hadi gelin, daha da baside indirgeyelim herşeyi: "Jenson Button 2011 Kanada'da çok şanslıydı. Sebastian Vettel kaymasaydı yarışı kazanamazdı" …. Komik!

    Martin Whitmarsh'ın üslubu değildir halbuki böyle yorumlar yapmak.

  11. Murat Gündüz avatarı
    Murat Gündüz

    Evet. Kaldı ki asıl rakibi olan Ferrari bile böyle yorum yaomıyor. Komik!

  12. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    bunu biz deyince çekememezlik oluyo.

  13. adama sormuşlar vettelin performansı hakkında ne düşünüyorsunuz diye, o da şanslıydı demiş. değil miydi yani? neden doğrular bu kadar gözünüze batıyor? 2008de bilmem ne olmasaymış o zaman 2008' spada yağmur yağmasaydı hamilton yetişemeyecekti massa 3 hamilton 2 bitirecekti ama ne oldu rai yarış dışı kaldı hamilton ceza aldı massa 30 saniye geriden gelirken bir anda yarış kazandı.

    savunman aynen şunun gibi bi adam sana
    -ben 30 yaşında adamım sen ne diyorsun? diyor

    sen de cevap olarak şunu söylüyorsun;

    -bu olay 10 yıl önce olsaydı 30 yaşında olacak mıydın ha?!! söyle

  14. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Zaaaa yha ßén! chòq qùldùrdún qiZim Allah séndén raZi oLsùN éM0 kaR$iM

  15. Sen yarışı ara ara izledin sanırım. Vettel 2.pitstopunu yapmadan önce 2.sıradaydı. Pite girdi ve 4.olarak çıktı. Bu sırada Button'la 14 Saniye fark vardı. 2.Sc girmese de Vettel'in 4.lüğü her durumda garantiydi.

  16. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen
    O zaman Hamilton da mı şanslıydı? Piquet Jr ve Briatore'nin hile yaptıkları o Singapur yarışında güvenlik aracı girmeyecekti ve o pit stopta belki de o olay yaşanmayacaktı. Macaristan'da motoru patlamasaydı üç tur kala. Peki ya Glock'u geçemeseydi… "O zaman Hamilton da şanslıydı" demek ne kadar komik ve gülünçse, bu yorum da o kadar komik. Herşey oyunun parçası.

    şurayı öyle anlattınki bütün bir sezon gözümün önünden geçti 😀

  17. Pistin yapısı atak yapmaya o kadar da müsait değil. 2010'da da çok ciddi eleştiriler almıştı.

  18. Murat Gündüz avatarı
    Murat Gündüz

    Böylesine basit bir yorum Whitmarsh gibi bir adamın klasına yakışmamış.

    O zaman Hamilton da mı şanslıydı? Piquet Jr ve Briatore'nin hile yaptıkları o Singapur yarışında güvenlik aracı girmeyecekti ve o pit stopta belki de o olay yaşanmayacaktı. Macaristan'da motoru patlamasaydı üç tur kala. Peki ya Glock'u geçemeseydi… "O zaman Hamilton da şanslıydı" demek ne kadar komik ve gülünçse, bu yorum da o kadar komik. Herşey oyunun parçası.

    Öte yandan direkt rakibi olan Domenicali ve Fernando bile böyle konuşmazken Hamilton'la Whitmarsh neden bu kadar yorum yapıyorlar ki başka pilot ve takım hakkında?

  19. extra 1 sıra kazanmış 21 sıra yazmışım 🙂

  20. evet sc girmeden pit yapmış ama 4.çıkıyor pitten ve 3. but ile arasında 17 sn var ve yarışın bitiminede 17 tur var.yani buttonı sc girmeden yakalaması aradaki farkı eritmesi çok zor tur başına 1 sn hızlı olması gerek ondan.sc buttonı yakalamasına yardımcı olmuş extra 21 sıra kazanmasını sağlamış 2.sc.

  21. Vettel 2. pitini SC girmeden önce yaptı.

  22. 2.sc girişinde vet 4.sırada ama 3.button onun 17 sn önünde ve vet 13.turda pite girdiğinden 1 kez daha pite girmek zorunda ve sc girince fırsat doğuyor kayıpsız bir pit stop yapıyor.sc girmese o zamanı hem kapatamaz eski lastikleriyle hemde griddeki tüm pilotlar pitlerini yapmışlar ve bir daha pite girmeyeceklerdi lastik için herkes 1 pit stratejisi yapmıştı.vet.pite girdi sc pistteyken ve konvoyu yakaladı lastikleride yeni ve yumuşak hamur olduğundan avantajlıydı yani kesinlikle şanslıydı 2.sc girmese 4.lüğünüde koruyamazdı zira 2.kez pite girmesi gerekiyordu ve 10.senna ile arasında 20 sn vardı pite girince ona bile geçilecekti yeni lastiklerle tırmanabildiği kadar tırmanacaktı.arasında lastikleri yıpranmıştı ve arkasındakilerede geçilecekti ve puan almak için savaşacaktı yani vettel çok şanslıydı fakat hatasız ve hızlıda yarıştı yani rb8 in hakkınıda verdi çocuk 🙂

  23. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Bu nereden dusmus buraya emo terq.

  24. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    koyacak bi yer varsa .. Arkadaslar anlar ))

  25. siz vettelciler kac yildir takip ediyorsunuzki,sampiyon olmaya bashladigindan,yoksa 2008de vetteli biliyordunuz,shimdi bashimiza vettelci kesildiniz,

  26. emin ol diğer pilotlara 2011'deki üstün araç verilse her 5 yarış yarış dışı kalmayı kabul ederlerdi.

  27. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    şanslar da şanssızlıklar da oyunun bir parçası, geçen sene burada durup dururken lastiği patlamıştı daha yarışın başında, iki viraj geçemeden elenmişti. ilahi adalet bir tür ortalamada tecelli ediyor bence

  28. vettel ilk güvenlik aracı girmeden aklımda yanlış kalmadıysa 11-12. sıraya kadar yükselmişti sonrasında drs tabeleasına çarpıp tüm kazandığı sıraları geri vermek zorunda kalıyor ve tekrardan son sıraya düşen vettel yine müthiş bir tırmanışla üstelik geçişin zor olduğu bir pisdde yine ilk 10 sıranın içine giriyor diğer araçların pit stop yapmasıyla 4 sıraya yükseliyor belki button'a 11 saniye fark varken yaklaşıyor sonuçta her pilot için ayni senaryolar mevcuttu… Vettel hırsı sayesinde kürsüde 3. sıraya çıkdı şans demek yerine vettel'i tebrik edmek daha doğru bir davranışdır zaten eline geçen fırsatları değerlendiren pilot iyi olmuyor mu?

  29. müzik dünyasında justin bieber ve onun hayranları bir, F1 dünyasında vettel ve onun hayranları iki. aynı grup aynı mantalite. aynı yaş 🙂

  30. Hahahahaha :D:D:D.Bu haber de herkese ders olsun 😀

  31. doğru, yarış boyunca kaydadeğer olarak sadece sert ve eski lastikli button'u geçti, onu geçmesi de 5 tur aldı zaten. onun dışında top sürücülerden kimseyi geçmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir