Lotus: "Bu Galibiyetle Ne Kadar Ciddi Olduğumuzu Gösterdik"

yazar:

kategori:

 

Başlarda Lotus ismi üzerine yaşanan tartışmalar, ardından da finansal kriz söylentileriyle ortaya çıkan spora bağlılıkta zayıflık… Ama Yas Marina’daki zafer, Lotus’a göre bütün bu haberlerin üstüne çizgi çekti.

Alınan sonucun takıma olan etkisi sorulduğunda Boullier: “En önemli şey, Lotus’un ciddi olduğunu herkes göstermiş olmamızdır.”

“Düzenli olarak podyuma çıkabileceğimizi gösterdik. Artık yarışlar kazanabiliriz de diyebiliyoruz”

“Stratejimiz, üst düzey bir tsakım olabilme üzerinedir. Bunu her zaman söyledim. Ve üst düzey bir takım olmak için, zorlamaya devam etmeli, yerimizi oturtma adına daha fazla iyi sonuç almalı, kaynakları ve sponsorları arttırmalıyız”

“Gömleğimizdeki insanlarla (sponsorlarla) bu başarıyı paylaştığımız için mutluyuz. Ayrıca görüştüğümüz sponsorlar için de (bu sonuç) önemli.”

“Medya, bu mesajı bizim için bir şekilde iletecektir ama açıkçası bu galibiyet, geleceğimizi oluştururken yapacağımız ticari görüşmeler için bize yardımcı olacaktır.”

Raikkonen’in dünkü zaferi, E20 üzerindeki büyük güncellemeden 3 yarış sonra geldi ki bu pakette Coanda etkili egzoz düzeni de yer alıyor.

Boullier, sezonun geri kalanı için de galibiyet fırsatlarını kollayacaklarını ifade etti.

Boullier: “Gerçekçi olmak gerekirse Abu Dhabi’de güçlü bir yarış ortaya koyduk ama kazanmak için bazı etkenleri de sağlamamız gerekti.”

“Büyük puanları almak için zorladık. Eğer ilk 5 içinde sıralamayı bitirebilirsek, burada olacağız. Ve eğer kazanmak için fırsat doğarsa, bunu değerlendireceğiz”

 


Yorumlar

  1. Kendinizi kandırmayın.Tamamen tesadüf.

  2. Ah şu gelişimi en azından sezonun ortasında yapsaydınız ya yumurta kapıya dayanmıs sezonun sonu gelmiş neye yarar yattınız resmen redbull bu konuda takdiri hakediyor adamlar devamlı gelişiyor

  3. Raikkonen06  avatarı

    Alonso 1. ve Kimi 2.oldu pardon.

  4. biliyorum zaten coanda egsozun bunda etkili oldunu ama ondan önceki 2-3 yarıştata bu sorun vardı.mesela spa ve monza.coanda egsozun bunların hepsine etken değil

  5. Raikkonen06  avatarı

    Arkadaşım banane kimin kaldığından kimin kaza yaptığından ben sonuca bakarım serhan acar kazanan Kimi Raikkonen dedi mi? Dedi o zaman fazla uzatmamalısın.Ona bakarsak Alonso'da ilk yarıda herkesin kalmasıyla o kadar fark açmıştı ama fark kapandı ona bakarsan Vettel'de önü açık olunca uçup gidiyordu Valenciada ama alternatör arızası oldu ve Hamilton 1. Kimi 2.oldu fazla uzatmıycaksın

  6. o olmasaydi bu olmasaydi zaten her yaris oyle degil mi ? bisleyler olmadan yaris mi oluyor? vetelde kanadini parcalamasaydi,McLaren de daha dayanikli bir arac yapsaydi, Ferrari de siramlarda daha yukarida olsaydi. Kesinlikle bu takimlari elestirmiyorum. zaten yarista bisler olmasa yaris da olmaz !

  7. araca downforce katan parçalar eklendikçe düzlük hızı düşer. çünkü yere basma gücü fazladır ve motor zorlanır. araç yere doğru basıldığı için. o yüzden düzlüğün fazla olduğu pistlerde düşük downforce üreten ayarlar kullanılır. yüksek hız için.

  8. coanda egzosu başarıyla uyguladılar ama düzlük hızına etki etti bu onu düzeltmeye çalışıyorlar şuanda..

  9. Güldürmeyin beni.Vettel diskalifiye edilmeseydi demiyorum.Ön kanadını parçalamasaydı ve Mclarenin geleneksel denyoluğu tutmasaydı siz o galibiyeti rüyanızda görmeye devam ederdiniz.

  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yılın en istikrarlı pilotu Kimi oldu bu yıl.Elindeki araç takımın maddi yetersizliğinden dolayı çok geride kaldı özellikle yaz döneminde.Kimi gerek karakteri gerekse yeteneği ile şuan bence griddeki en tecrübeli isim (MSC yi ayrı tutuyorum o ayrı bir dünyadan geldi.) Herkes ferrarinin yavaş başarıların alonso'nun yeteneğiyle aldığını söylesede ben öyle düşünüyorum araçlarları gayet hızlı hızlı olmayan bir araç ile yükselemezsiniz çünkü. ferrari'nin sorunu tek turda gidecek kalitede pilota sahip olmaması şu an tek turda en hızlı pilotlar Hamilton ve Vettel.Ben fernandonun iyi bir pilot ama yeteneklerinden bazılarını kaybeden bir pilot olarak görüyorum.Bu sezon yavaş araçla galibiyet alan tek isim Kimi'dir.Şimdi gelip diyenler kesin çıkacaktır Hamilton arıza yaşamasaydı kazanamazdı diye.Vettel arıza yaşamasaydı alonsoda valencia gp sini kazanamazdı derim.Kimi sc ler girmeden önce 20 sn takmıştı alonsoya.Kimi F1 de aradığı mutluluğu umarım Lotusta bulacaktır seneye takım daha çok yatırım yaparsa eminim ferrarinin önünde çok rahat yer alıcaktır.

  11. hersey tamam süper ama kalan 2 yarışta düzlük hızı problemini cözerseniz yine yarış kazanabiliriz.yani hiç anlıyamıyorum bu araç düzlükte niye gitmiyor bunu her yorumumda söylüyorum,önceden böyle bi problem yoktu örneğin almanyada raikkonen schumiye düzlükte çok hızlı yaklasabiliyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir