Başarı Konusunda McLaren Üzerindeki Baskı Yükseliyor

yazar:

kategori:

 

Aslında İngiliz takım, son şampiyonu Lewis Hamilton’ı da gelecek sene Mercedes’e kaptırıyor.

Yine de ekipte bir başka şampiyon Jenson Button bulunacak ama o da işlerin pek yolunda gitmediğini kabul ediyor.

Abu Dhabi’de konuşan Button: “Buraya geldiğimden beri en kötü senemizi yaşıyoruz. İyi hafta sonlarımızda bile işler aldatıcı boyutta”

“Son zamanlarda heredeyse her hafta sonu bir sorunla karşılaştık. Buna son vermemiz gerek. Anlamıyorum”

“Şu anki yerimizden memnun değilim. Ama umarım gelecek sene mükemmel olacak.”

Pazar günkü ilk cepten başlayan Lewis Hamilton, liderken MP4-27’nin yolda kalması ile damalı bayrağı görememişti ama Takım Patronu Martin Whitmarsh, suçu bir anlamda motor tedarikçisi Mercedes’e atmıştı.

Ama Hamilton, sorunun sadece güç ünitesinde değil, “pitstop vs”de de olduğunu ifade etti.

Hamilton: “Aracım Sebastian’ınki (Vettel) veya (Fernando’nunki (Alonso) kadar dayanıklı olsaydı, şimdi (Pilotlar Şampiyonası’nda) onların yanındaydım”

“Belki de önlerinde; kim bilir?”

 


Yorumlar

  1. biz alışkınız 13-14 senedir sadece 2 plotlar şampiyonluğu gördük sorun yok !! Hep 2. yiz bence Mclarenin dünyanın en iyi 2. takımı seçmeliler. Çünkü son 13-14 senede hep en hızlı arabayı ürettiler ama en dayanıksız oldu . En dayanıklıyı ürettiler en yavaş oldu ama hep 2. oldu :))

  2. Sokakta Yarışsan, Kaldırımda Destekleriz.. Çünkü Biz McLaren'ciyiz.

  3. yaklaşık 13 senedir F1 izliyorum, ama takımım genelde beni haya kırıklığını uğrattı, o kadar sene sanki boşa gitmiş gibi geliyor bana, sanırım biraz daha böyle gidecek, bu ekiple başarı gelmesi mümkün değil, hem pilotlar hem de diğerleri malesef yeterli değil. bu arada mclaren maleef son on senenin haya kırıklığı, en iyi gelişne falan hikaye, futbolun Beşiktaş'ı gibi, hep hayal kırıklığı. bu arada Beşiktaşlıyım. benim bahtsızlığım iki tarafta da devam ediyor. Acı çekmeye devam….

  4. Dostum yukaridaki yorumu bu yorumuna yazmistim.ancak smart phone kurbani oldum:))

  5. Bence buyuk patron sezon sonunu bekliyor. ote yandan ben saminde martin gibi oldugunu dusunuyorum. o da hep pozitif bakiyor olaylara. McLaren'e despot bir payron gerekiyor. kim olur bilemem ama mevcuttaki kadro yeterli degil…

  6. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    büyük patrondan hiç bir açıklama okuyabildin mi_

    Yorumuna gelince;
    Sam Michael'ın geliş maksadı zaten ileride Martin'in yerini almak.
    Ama bu gidişat bu işi hızlandırır mı bilemiyorum?
    ve Sam bu işi kıvırabilir mi?

  7. 2014 için önemli adımlar atılmalı. 1. Whitmarsh beyefendi olsa da iyi bir takım patronu değil. Görevden alınmalı. 2. Perez'e 1 sene şans verilmeli. Button'dan kötü olacağını sanmıyorum. Button 2014'te yolcu edilmeli. Aracın dayanıklılık sorunlarını 2013 için giderilmeli. Neredeyse her lanet olası hafta sonu sorun yaşadık. Açıkçası 2013 için umudum yok. Hızlı olsak bile bunu gösterebilecek bir kadro olmayacak.

  8. Haklısın be dostum.Koca Mclaren'in kaldığı pilotlara bak..

  9. Whitmarsh gitmeli, tek çare budur. hep suçu başkasına atıyor.

  10. Bir günde kabul edip deyin ki " o kadar teknoloji merkezimiz var, paramız var, ama biz malağız işleri elimize yüzümüze bulaştırıyoruz yöneticilik yapamıyoruz, sağlam araç yapamıyoruz, hızlı yapsak araç patlıyor, sağlam yapsak araç gitmiyor…

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    bgp 001 gibi bir araç üretirseniz button bir şekilde şampiyon olacaktır. aynı şekilde perez de şampiyon olabilir, hatta oliver turvey. neden olmasın? hoş elinde bu kadar sönük bir pilot kadrosu, bu kadar hata yapan mekanikerler bulunuyorken bgp 001 bile yeterli gelmeyebilir.

  12. Gidebileceği başka bir takım varmıydı? McLaren'de kalıp her hafta sonu aynı hikayede başrol oynayıp şampiyonluk yolunda sürekli darbe alacağına varsın Mercedes'de puan mücadelesi verip yarış dışı kalsın en azından ellerimizden kayıp giden şampiyonluktan daha az üzülürüz.

  13. Dayanıklı araç istiyorsa yanlış takıma gidiyor.

  14. Hamilton: "Aracım Sebastian'ınki (Vettel) veya (Fernando'nunki (Alonso) kadar dayanıklı olsaydı, şimdi (Pilotlar Şampiyonası'nda) onların yanındaydım"

    "Belki de önlerinde; kim bilir?"

    Adam noktayı koymuş işte dahada bunun üzerine laf salatası yapma Whitmarsh!

  15. BİR YARIŞI BİLE SORUNSUZ GEÇMEDİ BU YIL HIZLI OLUNCA ARAÇ DAYANMIYOR (HAMİLTON ÖRNEĞİ) BİRAZ DAYANIKLI OLUNCASDA HIZ ANLAMINDA GERİDE KALIYOR (BUTTON ÖRNEĞİ) DÜZLÜKTE DRS AÇIKKEN BİLE YETERİNCE HIZLANAMIYORDU MC LEAREN. BÖLE OLMAZ MUTLAKA DEĞİŞMELİ VE GELİŞMELİLER.GELİŞİM SADECE PİTSTOPTA 2.5 SANİYE İLE OLMUYOR.DAYANIKLI OLABİLSELERDİ KİMİ RAİKONNEN BELKİ 2- BELKİ 3 KEZ ŞAMPİYON OLURDU.

  16. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Maalesef bu hafta sonu itibariyle fitil ateşlenmiş bulunmakta. (doğal olarak)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir