Vettel ve Alonso Çalışmaya Ara Vermiyor

yazar:

kategori:

Sosyal paylaşım sitesinde Alonso: “Rahat bir gün olmalı. Ama planlar değişti; şimdi simülasyon çalışması var”

Alonso, geçen Pazar günü Abu Dhabi’de Vettel ile olan farkı 10 puana indirdi ve önümüzde Austin ve Brezilya’daki yarışlar kaldı.

Formula 1’in eski pilotlarından Patrick Tambay: Alonso hâlâ kazanabilir.”

“Sebastian Vettel’i yenmek zor ama Alonso zihinsel olarak çok çetin ve zeki. Ve aynı zamanda her iki yönde de baskı uyguluyor”

Red Bull Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko: “Alonso, politik ringde şampiyon ve ne yazık ki pistte de aynısı olabilir.”

“Politik oyunlarına girerek onun lehine hareket etmeyeceğiz. Bizim tarzımız bu değil. Biz, önemli olana odaklanıyoruz; o da hızlı olmak”

İspanyol AS (40.000 katılımcı) ve Marca gazetelerinde (30.000 katılımcı) yapılan anketlere göre Alonso, %45 ve %49 oranla şampiyonluğu alacak.

Blick’teki haberde Alonso: “Rakibiniz en geriden tırmanıp podyumda yanınıza gelince, en iyi araca karşı yarıştığımız ortada olur. Ama biz daha iyi bir takıma sahibiz”

Bild gazetesine göre Alonso gibi Vettel de simülatörde bu hafta yoğun bir şekilde çalışıyor. Alman pilot, Red Bull merkezinde Çarşamba ve Perşembe günü bulunacak.

Vettel: “Yeni pistleri, yeni meydan okumaları severim. Ve şimdiye kadar Austin ile ilgili iyiden başka hiçbir şey duymadım”

Öte yandan Pirelli Test Pilotu Jaime Alguersuari, Amarika’daki pistin her iki şampiyonluk adayı için de zor olacağını dile getirdi.

Alguersuari: “Yeni bir pist, kimse için kolay olmaz; özellikle de şampiyonluk için mücadele edenler için”


Yorumlar

“Vettel ve Alonso Çalışmaya Ara Vermiyor” için 7 yanıt

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''yani diyeceğim oki hadi kimicisi vettelcisi lewiscisi buttoncusu tabiki mclarecisi ni unutmamak lazım bu adam hakkında atıp tutyorken kendi takım arkadaşı olan ve ne kendisine nede takımına faydası olmayan massa taraftarlarına ne oluyor onu anlamıyorum.bu arada tüm massacıları demiyorum bazılarından bahsediyorum.''

    Neden Alonso'ya, karşı hazımsızlığı var biliyormusun..?
    Massa, Ferrari'de Alonso'danda, Raikkonen'dende eski bir pilottu. Ama bir türlü lider pilot olamadı. 2006'da Schumi'nin, çırağıydı. Schumi, gitti Massa ve fanları dedi ki ''işte bu'' takımın lider pilotu biz olacaz. Ama olamadı ve Raikkonen'in, çırağı oldu. Raikkonen, gitti Alonso, geldi. Massa ve fanlarında gene bir umut ''işte bu'' takımın lider pilotu olacaz. Ama sonuç hiç değişmedi. Massa, gene çırak. 8 senedir takımın lider pilotu olma hayali kuran bir pilot ve fan topluluğu var. Ve tam bu hayallerine kavuşacaklarken, onu bu hayalinden alı koyan bir pilota karşı nasıl kin gütmesin ki..? Üstelik bu pilot Massa'nın, kariyerini dahil etkileyecek kapasiteye sahipken. Bence Massa, fanlarının üstüne fazla gitmeyin. Yeterince üzülüyorlar zaten…

  2. senin massa değilmi dümdüz yolda spin atan .birde sanki toparlayacakmış gibi gazı köklemeler falan.kardeşim senin ve pilotunun alonso hakkında yorum yapabilmen için 40 fırın ekmek yemeniz lazım. bir arkadaşın dediği gibi massa anlaşmayı yaptı çeneniz düştü.inan masssanın ferraride kalması bile alonso sayesindedir bunu untuma.ne demişti alonso unuttunmu "takım arkadaşım hakkında söz sahibiyim" demişti hani.işte senin massa takımda bulunuyorsa hala yat kalk alonsoya dua et.yoksa destekleyeceğin bir pilot bile olmayacaktı f1 de.

    yani diyeceğim oki hadi kimicisi vettelcisi lewiscisi buttoncusu tabiki mclarecisi ni unutmamak lazım bu adam hakkında atıp tutyorken kendi takım arkadaşı olan ve ne kendisine nede takımına faydası olmayan massa taraftarlarına ne oluyor onu anlamıyorum.bu arada tüm massacıları demiyorum bazılarından bahsediyorum.

  3. valla tamamen kendi hayal aleminde yaşıyorsun… ciddi anlamda psikolojik sorunların olabilir. Massa'nın Alonso'ya bir kaç salise yaklaşması senin fitilini ateşlemeye yetiyor 😀 yok Alonso Massa'nın sırtlarında yükseliyormuşta, yok Alonso haysiyetsizmişte, yok politikmişte falanmışta filanmışta… geçiniz… adam takımı eleştirse, araç gelişmiyor dese suçlarsınız değil mi? Alonso'nun çirkin yüzü olur bu, oysa Massa, Montezemelo hatta Domenicalli bile güncellemelerin istenen seviyede olduğunu söyleyebiliyor…

    peki Vettel'de en iyi araç bende en iyi takım var dediğinde ne oluyor Alonso? politik oyunlar oynayak, yalancı biri… Vettel'de en iyi araç yok mu? Sene başından beri dayanıklı, hata yapmayan ama araç performansı olarak yeterince iyi olmayan Ferrari'de olan Alonso değil mi? neresi yalan bunun… bir de şu var, Alonso her başarıyı kendine yontuyor… adam her yarış sonrası takıma teşekkür ediyor, bugün iyiydik diyor, iyiydim demiyor… ama siz bunu da farklı şekilde algılıyorsunuz…

    Vettel'in şapkasını atmış hikayesi ise ayrı bir roman yazılabilecek bir durum, gören şapkayı vettel'in suratına atmış zannedecek, yada ne bileyim gitti Kimi'nin suratına tükürdü yarıştan sonra… Bir insanı karalamak için bu kadar uğraşılmaz ki…

    şu 2005 te mi 2006'da mı artık, "schumi who" yazılarını yazanın mekanikerler olduğu, ve bunun bir şakadan ibaret olduğunu anlamayacak kadar çocuk olman ise ayrı bir hikaye… Alonso Schumacher kim mi dedi? ben ondan daha mı iyiyim dedi? o t-shirt ü Alonso mu giydi? var mı fotoğrafı videosu elinde? kendin çalıp kendin oynaman neden acaba? gerçekten derdiniz Alonso olmuş… bizde biliyoruz hataları var, yaptığı kötü şeyler var, ama adamın her hareketinden bir şey çıkartmaya çalışıp hikayeler yazmak bana bunun altında başka şeyler olduğunu hissettiriyor…

    Massayı severim, ama sırf sen buralara geri geliyorsun diye adamı başarılı görmek istemez oldum, ama merak etme, sezon bitiyor, sizin seneye görüşürüz laflarınız başlıyacaktır, 2005'ten beri duyduğumuz, ardından sezon başlar biz sizleri yine görememeye başlarız… yakındır…

  4. Çok güzel yorum olmuş. Her cümlesine katılıyorum. Olgun Alonsodan eser kalmadı. kendi takımına laf dokundurmalar, rakip takıma sataşmalar. Özellikle şapka meselesi çok saygısızca madem aldın aldığın gibi yerine bırak o hareket hiç yakışmadı alonsoya. Bunu vettel yapsa bi dünya laf ederlerdi.

  5. Saygı yok üstadım. Saygı YOK! Kendi seviyesine çekemdi rakiplerini…. Psikoloji oyunları oynadı, sezon sonu çirkinleşmeleri ilk değil Fernando'nun. Ne Kimi'yi çekebilir kendi seviyesine, ne Schumacher'i çekebildi, ne de Vettel'i çekebilir.

    Onlar ancak Lewis'le birbirlerine saçma sapan övgülerde bulunup dursunlar. Birileri de onları hiç mi hiç sallamdan işini yapadursun.

    Haa, mücadeleni verirsin. Kazanamayabilirsin, yenilebilirsin ama edebinle oynarsın. Tüm bunların sonunda kaybeden Vettel de olabilir tabii ki… İnşallah olmaz! Bu kibire inat Allah nasip etmesin şampiyonlukları Hamilton ve Alonso gibilere…

  6. "Rakibiniz en geriden tırmanıp podyumda yanınıza gelince, en iyi araca karşı yarıştığımız ortada olur."

    yenilmenin bile bir şerefi haysiyeti olur. daha birkaç ay öncesine kadar (40 puan farkla liderken), sakalı sarkan ihtiyarlar gibi bilge bilge konuşup olgunluk gösterilerine girmiyor mudun? işin rengi değişti, avantaj uçtu gitti, tıpkı 2010'un sonları gibi vettel yine uçuşa geçti, senin de şiraze kaydı yine.

    arkadan yükselip gelen sen olunca pilotaj oluyor da, vettel ya da (kafayı artık kime takmışsan) x pilot olunca araç mı oluyor?

    bu şampiyonada kimler kaybetti, kimler kazandı. ama hiç kimse senin kadar ele ayağa düşürmedi bu olayı. kazananı alkışladık, kaybedene üzüldük. ama sen, ne kazanmayı taşıyabiliyorsun, ne de kaybetmeyi hazmedebiliyorsun.

    kazanırken (o zamanki -2006- en büyük rakibine) "schumacher who" diyen, kaybederken (en büyük rakibi vettel) rakibin pilotajını ayaklar altına alacak şekilde konuşup, şapkasını bile bir kenara fırlatacak kadar içine dert oturmuş olan bir başka "pilot" daha görmedik şimdiye kadar.

    bu sporun görüp göreceği en içten pazarlıklı, en hazımsız, en "her yol mübah" diyecek kadar rakiplerini ahlaksızca politik oyunlara çekmeye programlanmış tek pilot kesinlikle alonso'dur.

    son günlerde içinde bulunduğu durum, iyi günlerde taktığı maskesini suratından tekrar düşürdü. pistte yenemediği rakibinin aklını ayak oyunlarıyla çelmeye çalışmak, bu kadar çirkin ve ahlaksızca açıklamalar yapmak, "olgunlaştığını sananlar" için tam bir ibret dersidir.

    adam gibi mücadele et, adam gibi kazan, adam gibi alkışlayalım.
    adam gibi kaybedeni tebrik et, adam gibi üzül, adam gibi takdir edelim.

  7. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Rai için avantaj olabileceğini düşünüyorum sonuçta kimsenin bilmediği bir pist. o kadar çalışıp simülasyonda olur da Rai ya da Shumi gelip kazanırsa tadından yenmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir