Pilotların Podyumdaki Argo İfadeleri Tepki Topladı

yazar:

kategori:

 

Abu Dhabi podyumunda David Coulthard ile olan söyleşilerinde Kimi Raikkonen ve Sebastian Vettel’in küfürlü cümleleri, dikkatlerden kaçmadı.

Yarışı kazanan Raikkonen, basının önceki zaferlerinden sonra yeteri kadar gülümsemediğine dikkat çektiğine atıfta bulundu ve cümlesinin içinde “sh*t” kelimesi geçti; hemn yanındaki Vettel ise hem Coulthard ile söyleşisinde hem de basın toplantısında argo cümleler kurdu.

Yarış içinde DRS levhasına çarpması konusunda Vettel, “fu*ked” ifadesini kullandı.

Gulf News’e konuşan Coulthard, bunların utanç verici olduğunu söyledi.

Coulthard: “(Utanç verici) çünkü televizyon üzerinden canlı olarak yayımlanıyordu. (İzleyenler) sanırım podyumdaki o söyleşilerden pek keyif almadı”

Öte yandan Guardian gazetesine göre takımlar ve pilotlar, rakiplerinden önemli bilgileri saklama adına farklı bir dil kullandı.

Gazete, Bernie Ecclestone’un televizyon şirketinin bir çalışanının, pit duvaraı-araç arasındaki telsiz görüşmelerini izlediğini ve aralarından yayına koymak için seçme yaptığını yazdı.

 

 


Yorumlar

“Pilotların Podyumdaki Argo İfadeleri Tepki Topladı” için 31 yanıt

  1. Leon_Ferrari_01  avatarı
    Leon_Ferrari_01

    Kardeşim raikonene diycek söz bulamıyorum insanlıktan nasibini almamış ukala herkezi küçük gören kimseyi umursamayan gülmemeyi marifet sanan artistin teki raikonenin argo konuşmasına insanlar niye şaşırıyoki ama vettele şaşırdım kendide sondan başlayıp podyuma çıkınca şasırmış herhaldeki şaşkınlığı cümlelerine yansımışdır…

  2. Bence şu linkdeki atmayı seyretmeleri lazım.Tüm bir takıma ve seyircilerine hakarettir.

  3. Helal Royalhunt,her daim gerçekleri söylediğin için teşekkürler.
    Alonso şapkayı attıysa ne olmuş kardeşim ne var bunda bu kadar eleştirilecek?
    Sanki Vettelin suratına fırlatmış şapkayı.Eleştirecek bir şey bulamayınca böyle mi yerden yere vuruyorsunuz.

    Raikkoneni de Alonsoyu da pistte yaptıklarıyla eleştiremediğiniz için adamların kıllarına tüylerine takılmaya başladınız,yuh.

  4. http://www.youtube.com/watch?v=wuIiQ8wfyMQ&feature=player_embedded videonun sonları harika montoya muthiş 😀 😀

  5. Türkçe alt yazıya yorarsak lanet olsun,kahretsin demişler bunda pek bir şey yok 😀

  6. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Coulthard: "(Utanç verici) çünkü televizyon üzerinden canlı olarak yayımlanıyordu. (İzleyenler) sanırım podyumdaki o söyleşilerden pek keyif almadı"

    Telsizden takım arkadaşı hakkında ridiculous! diye haykırmaktan iyidir!

  7. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Bizde kafamızı 2 saat ın ustune o kaskatan bılmem kaç g kuvvetının baskısından cıkarmıs olsak o rahatlamayla degıl kufur nırvanaya ulasırız, ha dogru dur demıyorum normal dir dıyorum argoda kullanır adam antıpatık harekette yapar kolay degıl, Alonso nun sapka olayı ıse ılk basta numaralara bakıyor bumu sumu dıye psıkolojık baskıdan bahseden haberler asıl denge sınır bozucu sey budur ıste kameranın onu cektıgıne bıle bıle alenen ben ustteyım Esteban sen alttasın diyerek savurması 🙂 hosumada gıtmedı degıl bunu baska pılot ta yapsa hosuma gıderdı ben böyle seylerı sevıyorum pekte sorun degıl, vettel Alonso yada yapsaydı aynı yazıyı yıne yazardım..

  8. podyum röportajları çok itici bence… eğer tepkileri buna ise haklılar….

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bence pilotlar bu yeni podyum röportajlarından hoşnut değiller ve böyle bir yola başvurmuş olabilirler.

  10. alonso şapkayı attı diye savaş çıkmış burda 🙂 raikkonen herkesin önünde fotoğrafçıyı itmedi mi? adam yere kapaklandı işini yapan adam hemde resmi fotoğrafçı. rezil oldu. sırf sevmediğimiz pilotu kötülemek için saldırmayalım.

  11. milyonların dinlediği bir showda böyle ifadelerin kullanılması hoş değil.ben kendi pilotuma yakıştıramadığım gibi hiç bir pilotada yakıştıramam.yanlış.ben huzursuz olurum arkadaş orda o sözcükler söylenmez ne olursa olsun.alonso nunda o hareketi yapmasıda yanlış.podyumun alayını kınıyorum 🙂

  12. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    zamanında senin derdinin schumacher olduğu gibi mi ? 🙂

  13. http://www.youtube.com/watch?v=Y2eu-V57zpc Montoyaanın unutulmaz videosu 😀 burdaki küfürler solda sıfır kalır 😀

  14. http://www.youtube.com/watch?v=Y2eu-V57zpc Montoyaanın unutulmaz o videosu bu küfürler solda sıfır kalır 😀

  15. burak evmez avatarı

    bunun alonsodan çok acısı var he deyin geçin

  16. İki olayda abartılcak bir durum değil.

  17. DreamOfWinD  avatarı

    Muhahaha 🙂 Ailecek gülüyoruz yorumlara.

  18. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Her ne kadar yanlis olsada ik 🙂

  19. Bunlar ne ki ? Montoya F1 e dönse de küfür nasıl edilirmiş bir hatırlatsa bizlere 🙂 Daha haberi okurken bir yandan Sepang' da Michael' a , Spa' da Kimi' ye saydırışı aklıma geldi. Onun yanında hepsi süt dökmüş birer kedi kadar masum.

  20. küfürle saygı farklı değerlerdir.küfürü ingilizce bilmeyen çoğu insan anlamaıştır.ama vücut dili evrenseldir hep aynıdır ve değişmez.ancak göstere göstere vücut küfürü ne derseniz deyin kabul edilemez saygısızlıktır dünyaya.sonuçta f1 şovdur gösteridir estetikliktir ve öncülüktür.ama içindeki çirkinliği dışa vurmak f1 e ve bu sporu izleyenlere hakarettir. hala çıkıp karşılık vermek icin can atmakta aynı zihniyette olduğunuzu ve hayat çizginizi gösterir.alonso öl dese öleceksiniz yani.

  21. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Amacınız nedir, haberde Alonso kelimesi geçmiyor, siz kalkmışınız ne yapıyorsunuz. Cevap istiyorsanız az bile yapmış, önünde mi eğilecekti Vettel hazretlerinin.. Lak lak yapacağına gitsin şapkasını alsın.

  22. Alonsomania  avatarı

    şampiyonluğu kaybetmek bi zaferden daha büyük bi olay bence özellikle Alonso ve Raikkonen in bir olay karşısında heyecanlanma oranını da düşünürsek..

  23. görüntüyü izlemek isteyen olursa alttaki videoya girin 120.000 ile 120.005 saniye arasına iyi bakın ayrıca alex molinanın orada olmayışıda tam bir fiyasko.oysa pazar sabahı v8 süpercar serisinde bile su verip şapka uzatıyordu.ama yinede bu yanlış hareketi gölgelemez.
    keşke o şapkayı düzgünce koysa yada vettel e uzatsa eminim rambo bile önünde eğilirdi.

  24. Ben de yanlış mı duydum diyordum,doğruymuş 😀

  25. o terbiyesizliği yarışın en iğrenç görüntüsüydü.hep bu bencil davranışı ve kibiri kendisini en antipatik pilot olarak kalmasını sağlıyor.efsane olabilir belki ama sırtı yere gelmeyen savaşcı olamaz.

    http://666kb.com/i/c8qoku8h2aatkuitv.jpg

  26. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    raikonene herşey serbest.
    küfür eder — olur böle şeyler zafer saroşluğu
    takım mekanikerlerini sallamaz — raikonen soğuk adam
    takıma telsizden giydirir– çok ii yaptı soğuk adam.

    Alonso yapınca karektersiz olur.

  27. Orası öyle alonso çok hırslı bi pilot ama kaybetmeyide bilmesi lazım pilotların orda argo konuşmasıda tabiki yanlış ama büyütmeye gerek yok 🙂

  28. bence muthişti ya 😀 muthiş bir kibir aniydi 🙂 cok hosuma gitti 😀 😀

  29. Abartılmaması gerekiyor bu kadar 2 tane kelime için.tabiki olmaması gerekir ama zafer sarhoşluğu bunlar.bana göre bunlardan daha önemlisi podyumdan önce alonsonun 2.cilik sapkasını ararken vettelin sapkasını cöpe atar gibi fırlatması hiç hoş değildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir