Todt: "Zengin Takım ve Pilottan Daha Fazla Para Almak Doğru"

yazar:

kategori:

 

2013 şampiyonasına giriş için ücretlerin ciddi oranda artması, FIA’nın gelirlerini yükseltmeyi amaçlıyor ve şampiyonluk kazanan takımlar, bir sonraki sezona giriş için milyon dolarlar ödemek zorunda kalacak.

Ama maliyetlerin düşürülmesi için çaba gösterilirken giriş ücretlerinin arttırılması soru işareti yaratıyor.

Todt, yeni yapının daha adil olduğunu, çünkü küçük takımların daha az ödeyeceğini, sadece büyük, zengin takımlardan daha fazla para istendiğini belirtti.

Todt: “Gerçeği yansıtmayan çok fazla şeyin yazıldığını gördüm.”

“Şu anda giriş ücreti 309.000 € + hizmet ücretleri (süre tutma, hava servisi vs hizmetler) 400.000 €. Bu da yaklaşık olarak 750.000 € eder; yani 1 milyon $”

“En küçük takımlar daha az ödeyecek; yani 500.000 $ – 800.000 $ arası. Bu da 12 takımdan 6’sı için”

“En büyük gelire sahip en büyük takımlar daha fazla ödeyecek”

“Bütün demokratik ülkelerde, gelirlerinize göre vergi ödersiniz. Bu açıdan %30’luk bir artış olacak”

“Pilotlar konusunda (süper lisans) aynı düzen. Taban ücreti (10.000 $) ve aldığı her puan için de 1.000 $. Bu da demek oluyor ki 2008-2009’daki duruma geri dönüyoruz”

“Çok mu yüksek? Pilotlar adına mutluyum. Çünkü bunu hak ediyorlar. Ama Eğer 20-30 milyon $ kazanıyorsanız, süper lisans için de 250.000 $ ödeyebilirsiniz. Para kazanmıyorsanız, 10.000 $ ödeyeceksiniz”

 

 


Yorumlar

  1. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Doğru ama yanlış bir karar. Bunu ikiye ayırmakta fayda var; Pilotlar için ve takımlar için.

    Şimdi bir pilotlar için duruma göz atalım, başarılı pilotlar doğal olarak daha fazla maaş isteyecekler ve çok para kazanan pilot da çok ödeme yapacak, bence gayet makul. Sezonu şampiyon bitiren bir pilotun az maaş alması olasılığı pek yoktur değil mi, en azından sonraki yıl maaşı artar. Mesela oldu da önümüzdeki yıl Di Resta şampiyon oldu, ertesi yıl için takımla görüşür ve maaşının arttırılmasını ister. Maaşı artmazsa ne mi olur? Diğer takımlar boş duracak değil ya, maaşı yüksek olmayan bir pilotun, sözleşme tazminatı da aynı oranda yüksek değil, çıkarırlar parayı öderler, pilotu alırlar, kim böyle bir şampiyonu istemez ki? Pilotlar konusunda katılıyorum.

    Ancak takımlar konusunda ne yazık ki eksikler var, başarılı olan takımın çok para ödemesi bence çok saçma. Pilotlar ile aynı mantık gibi görünüyor olabilir ama bir nüans var; Başarılı pilot çok para kazanır, bu doğru. Ama başarılı takım çok para kazanır diye bir garanti yok; örnekse Brawn GP şampiyon olmuştu ama sezon soınunda neredeyse kasaları boştu. Şampiyon olunca çok para kazanmıyorsunuz, bunu belirtmek lazım, zaten öyle olsaydı Brawn takımını satmazdı. Olur da yine küçük bütçeli bir takım şampiyon olsa, mesela Sauber, parayı nereden bulacaklar da ödeyecekler. Zaten küçük bütçeli olan takımların başarılı olması aslında bir şekilde korkutucu olmaya başlıyor, çünkü zaten şampiyonada kazandığınız parayı da gidip giriş ücretine veriyorsunuz ve büyüme ihtimalleriniz elinizden alınıyor, çok adaletsiz. Takımların yaptıkları harcamalara veya bütçelerine göre bu ücretin belirlenmesi bence daha mantıklı, yada başarı-bütçe konusunda bir denge kurulmalı, belli oranlarda bu ücret belirlenmeli, ama başarıya odaklı olmamalı

  2. tipe bak budistlere benzemiş

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Jean Eric Vergne, için iyi bir haber. :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir